Stryktipset 2/2, 2019

Publicerad på 2 Feb 2019 - 02:51

Aston

Aston

Jan Wickberg

2 Feb 2019 - 02:51

Veckans kupong innehåller sex matcher från Premier League och sju matcher från The Championship. Inga toppmöten från högsta serien, utan kupongens höjdare hämtar vi från andraligan där serieledande Leeds gästas av tabelltvåan Norwich. 

Match 1 
Chelsea - Huddersfield 1

(TTT 10-0-0)

Kupongen inleds på Stamford där ett uppretat hemmalag ska ta revansch från den smärtsamma 0-4 förlusten senast borta mot Bournemouth. Chelsea har förvisso vacklat lite även hemma på sistone. 0-1 Leicester, 0-0 Southampton och senast 2-1 mot Newcastle är inga jättebra resultat men mot svaga Huddersfield bör det gå bättre. Har förnyat på forwardssidan då man lånat ut Alvaro Morata till Atletico Madrid och plockat in Gonzalo Higuain på lån från Juventus. Jumbon Huddersfield har ersatt en tysk manager med en annan tysk manager men truppen är den samma och ärligt talat är den för svag för Premier League. Hade behövt låna in tre, fyra spelare under januari-fönstret för att hänga kvar men nu fick man endast in Jason Puncheon och Karlan Grant och det räcker så klart inte. Hoppas ha Aaron Mooy och Philip Billing åter efter skador. En klar etta får inleda kupongen trots att den är streckad till skyhöga 90%
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.22 - 7.00 - 15.00
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 2 
Everton - Wolverhampton X

(TTT 9-1-0)

I match 2 på helgens kupong möts lag åtta och lag sju i Premier League. Everton har spelat tre raka matcher utanför sin hemmaborg, Goodison Park. Förluster mot Southampton (ligan) och Millwall (FA-cupen) men vann senast med 1-0 mot Huddersfield. Richarlison satte segerbollen redan efter tre minuter. Kunde dock gått illa om man mött lite bättre motstånd då backen Lucas Digne drog på sig rött i 66e minuten. Fransmannen är avstängd här och det skapar lite trubbel för manager Marco Silva som har Leighton Baines på skadelistan. Unge Jonjoe Kenny är dock ett alternativ på ytterbacksplatsen. Yerry Mina, Phil Jagielka och (en besviken) Idrissa Gueye (som ej fick igenom sin transfer-önskan till PSG) är övriga som dras med skador för The Toffees. Wolves i bra form och kommer med två hemmasegrar till denna match. Har även ett omspel i FA-cupen mot Shrewsbury att "se fram mot". Hade så klart helst sluppit det men med tanke på att Matt Doherty kvitterade på övertid så får man vara nöjda med omspel. Senaste bortamatchen (0-3 mot Man City) är bara att glömma. Svårt motstånd och utvisning redan efter dryga 20 min förstörde dagen då. Till denna match är syndabocken Willy Boly åter. Fysteamet gör sitt jobb och håller spelarna friska och krya. En match som kan gå åt vilket håll som helst och den vise helgarderar.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.60 - 3.30 - 3.00
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 3 
Brighton - Watford X

(TTT 4-0-6)

Brighton kommer med tre raka nederlag i ligan till denna match och behöver ett trendbrott snarast. Liverpool och Man United är tuffa motstånd men senast borta mot Fulham fanns förhoppning om poäng och det började bra med 2-0 redan efter 17 min genom en Glenn Murray dubbel. Tyvärr för fiskmåsarna så tog luften under vingarna slut i andra halvlek och när domaren blåste av matchen stod det 4-2 till Fulham på tavlan. Manager Chris Hughton ser nog gärna en liknande inledning här men ett lyckligare slut. Har Alireza Jahanbakhsh åter från landskampsuppdrag och hoppas även att Bernardo ska kunna medverka efter skada. Har signat två nya spelare i Tudor Baluta och Jan Mlakar men båda stannar i nuvarande klubbarna till nästa säsong. Endast Jose Izquierdo skadad i Brighton-lägret. Watford föll senast mot Tottenham men formen får ändå anses vara god med två kryss och en vinst i ligan samt avancemang i FA-cupen som inledning på nya året. Inte heller The Hornets är hårt drabbat av skador men saknar Sebastian Prödl, Kiko Femenia och Abdoulaye Doucoure. Krysset känns nära till hands här men kan garderas upp om plånboken tillåter.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.62 - 3.30 - 2.90
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 4 
Burnley - Southampton X

(TTT 5-2-3)

Två formstarka bottenlag som båda tagit sig över nedflyttningsstrecket och siktar på stabilare mittenplaceringar. Efter tre raka segrar i ligan så har nu Burnley kryssat i de två senaste. Tror ändå att man är nöjd med det då Watford och Manchester United borta på pappret inte är några lätta matcher. Borde dock senast snott med sig alla pinnarna från Old Trafford men drog på sig straff i 87e och fick på övertid se VNL panga in 2-2. Precis som Chelsea har man gjort ett forwardsbyte då man bytt till sig Peter Crouch mot Sam Vokes. Givetvis hoppas fyrtornet få göra debut redan här mot en av sina gamla klubbar. Ex-Stoke kompisen Jonathan Walters finns på skadelistan tillsammans med Matt Lowton, Aaron Lennon och Steven Defour. De som lämnat listan och är redo för spel är Johann Berg Gudmundsson och Robbie Brady. På samma poäng som Burnley har vi Southampton som har två kryss och två vinster på de fyra senaste. Yttern James Ward-Prowse trivs under nye managern Ralph Hasenhuttl och har gjort mål i tre matcher i rad. Ryan Bertrand, Mario Lemina och Michael Obafemi kör rehab efter skador. Sena tester på Pierre-Emile Höjbjerg och Charlie Austin. Delad poäng även här mellan två för dagen jämnstarka formlag.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.60 - 3.40 - 2.90
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


Match 5 
Crystal Palace - Fulham 1

(TTT 10-0-0)

Gissningsvis satte TTT sitt tecken innan senaste ligamatcherna för lagen. Palace tog förvisso poäng mot Southampton men målgöraren och lagets viktigaste spelare Wilfried Zaha tog ett idiotiskt rött kort (när han hånfullt applåderade sitt första gula kort så fick han ett till av domaren som ogillade handklappningen). Nu är ivorianen avstängd och vi vet alla hur det brukar gå när Palace får spela utan Zaha. Denna gång kan han dock ersättas av nye Chelsea-lånet Michy Batshuayi som håller hög klass. Så även med Zaha avstängd och skador på Pape Souare & Cheikhou Kouyate så är inte slaget förlorat på förhand. Nästjumbon Fulham hade fyra raka förluster (cuptorsken hemma mot Oldham inräknad) innan mötet med Brighton i veckan. Även där började det ruttet med 0-2 i baken efter knappa 20 min. Vände dock på steken i andra halvlek och kunde vinna med 4-2 efter två mål av Aleksandar Mitrovic och både Calum Chambers och Luciano Vietto satte sina första mål för säsongen. Har nya namn i Håvard Nordtveit, Lazar Markovic och Ryan Babel. Anfallaren Aboubakar Kamara har gjort sig omöjlig i klubben efter diverse spörsmål och är iväg på lån i Turkiet. Norrmannen Stefan Johansen är även han utlånad, West Brom är ny adress för honom. På skadefronten så är Alfie Mawson borta men man hoppas att Joe Bryan, Andre Schurrle och Andre-Frank Zambo Anguissa ska kunna medverka. Sena tester avgör. Vem som avgör matchen står skrivet i stjärnorna men ska vi tro på en succedebut för Batshuayi som avgör för Palace.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.95 - 3.60 - 4.20
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 6 
Cardiff - Bournemouth 2

(TTT 5-1-4)

Walesarna bland de formsvagaste i ligan med ett kryss och tre förluster på de fyra senaste i ligan samt uttåg ur FA-cupen mot Gillingham. Lider så klart av försvinnandet av nyförvärvet Emiliano Sala som var tänkt att råda bot på målskytte-problemet. Nu än mer press på Oumar Niasse som är inlånad för att göra jobbet på topp. Vad man ska med jordfräsen Leandro Bacuna till kan nog bara manager Neil Warnock svara på, hur som helst är Bacuna ny på lån från Reading. Förväntas starta här då man ej får använda Harry Arter som är på lån från dagens motståndare. Har sena tester på Josh Murphy & Victor Camarasa medan Sean Morrison blir borta minst en månad till pga skada. Tabelltian Bournemouth är i sjunde himlen efter ha krossat Chelsea senast med 4-0. Norrmannen Josh King var planens kung med två mål och en assist. Avgjorde även näst senast när man slog West Ham med 2-0. Ska bli kul och se om man även borta kan göra ett bra resultat. Är vanligtvis usla borta och har inför detta möte sex raka förluster på resande fot. Trist skadeläge med Simon Francis, Lewis Cook och Callum Wilson som alla missar matchen. Dessutom sena tester på David Brooks och Jefferson Lerma, två viktiga mittfältare för The Cherries. Av nyförvärven så känns Nathaniel Clyne redan given i backlinjen medan Chris Mepham fick EN minut senast. Framåt väntar Dominic Solanke på att få göra debut. Testar att spika tvåan trots att det är bortaplan för Bournemouth. All målkunnande och form kan ju inte vara bortblåst bara för att det utanför Vitality Stadium.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.25 - 3.50 - 2.30
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 7 
Leeds - Norwich 1

(TTT 9-1-0)

Omgångens match i The Championship hittar vi på Elland Road i Leeds. Hemmalaget United tar emot kanariefåglarna från Norwich. Ettan mot tvåan. Leeds har 14 raka utan kryss. Tio av dessa har man vunnit, så ingen tillfällighet att man huserar i toppen av ligan. Formen är dock ej på topp det ska sägas. Tre förluster på de fem senast och räddades senast av polacken Mateusz Klich som satte två bollar mot bottenlaget Rotherham. Får här åter centralfiguren i backlinjen, svensken Pontus Jansson som varit avstängd. Saknar fortfarande skadade kvartetten Gaetano Berardi, Stuart Dallas, Izzy Brown och Patrick Bamford. Om Leeds nästan aldrig spelar oavgjort så kör Norwich på varannan kryss. På de tio senast har man spelat kryss varannan match. Senast var det tabelltrean Sheffield United som lämnade Carrow Road med en poäng. Har inhandlat ännu en tysk till truppen då Philip Heise anslutit från Dynamo Dresden. Ej spelklar här dock. Timm Klose, Moritz Leitner, Louis Thompson och Carlton Morris skadade.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.95 - 3.90 - 3.80
Preliminär startelva från Sportsgambler.com

Match 8 
Birmingham - Nottingham 2

(TTT 8-1-1)

Birmingham har varken form eller flyt för närvarande. Var trots 10 mot 11 i hela andra halvlek senast mot Swansea på väg mot tre poäng men släppte in 3-3 långt in på stopptid. Innan dess förluster mot Boro och Norwich i ligan samt Hammers i FA-cupen. Har nordbon Kristian Pedersen avstängd efter två gula kort senast. Skador på Marc Roberts, Charlie Lakin, David Davis och Omar Bogle stör. Att man värvat Kerim Mrabti från Djurgården är inget som uppmärksammas nämnvärt men blir väl upp till svenske (före detta) landslagsmannen att bevisa att han ska ha rubriker. Fick bänkplats senast, speltid här kanske. Nottingham tog som väntat första vinsten med Martin O'Neill vid rodret senast då man ställdes mot Wigan. Poängspelarna Matty Cash och Joe Lolley visade vägen. Forest var ett av dem mer aktiva lagen under dead-line-day och lyckades knyta till sig klasspelare som Molla Wauge, "Pele", Leo Bonatini och svensken Alexander Milosevic. Då man har många skador i laget (Juan Fuentes, Michael Dawson, Tobias Figueiredo, Michael Hefele, Sam Byram, Hilel Soudani) samt Tendayi Darikwa och Jack Colback avstängda så är det inte omöjligt att det blir debut för några av de nya. Att man tappat Danny Fox ser vi inte som någon försvagning. Tycker värdet ligger hos bortalaget här och vi utgår från tvåan.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.30 - 3.30 - 3.50
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 9 
Bristol City - Swansea 1

(TTT 10-0-0)

The Robins går som tåget i The Championship. Fyra raka segrar och även slagit ut Huddersfield och Bolton ur FA-cupen under januari-månad. För att hitta senaste förlusten får vi gå så långt tillbaka som 24/11 då Leeds borta blev för svåra. Truppen är långt i från den bästa i The Championship men manager Lee Johnson och grabbarna på plan gör ett kanonjobb och arbetar för varandra på ett föredömligt sätt. Svenske Niclas Eliasson har haft tufft att få speltid men lirade hela matchen mot Bolton och satte avgörande 2-1 målet. Förhoppningsvis får han förtroende även i ligaspelet framöver. Frank Fielding förväntas fortsätta i målet då finske Niki Mäenpää är skadad. Jack Hunt & Korey Smith skadade men Liam Walsh, Adam Webster, Matty Taylor och Marley Watkins är alla åter i träning och snart redo för spel. Swansea är också svårslagna för dagen med sju raka utan förlust. Var dock som vi redan varit inne på illa ute senast och räddades av Oliver McBurnie på övertid. Skotten är för övrigt i lysande form och har gjort sju mål på de fyra senaste han spelat för The Swans. Hade en orolig dead-line-day där flera spelare var på väg bort. Landade till slut på tre spelare som lämnade. Jefferson Montero (WBA), Tom Carroll (Villa) och Wilfried Bony (Al-Arabi). Så ledningen troligtvis halvnöjda med utgången. Skador stör på Leroy Fer, Wayne Routledge, Martin Olsson och Joe Rodon. Har även Joel Asoro tveksam då han dras med sjukdom. Vi tror att Bristol tar ännu en vinst här om man bara håller koll på McBurnie.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.30 - 3.40 - 3.40
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 10 
Hull - Stoke 2

(TTT 9-1-0)

Ligans formstarkaste lag var Hull för några veckor sedan. Nu har man kryssat mot Villa och fått stryk av Rovers i de två senaste så kanske är det formsvacka på gång. "Panikvärvade" Liam Ridgewell (jo han spelar fortfarande) från Portland för att täcka upp på backsidan där man har massor av skador. Angus MacDonald, James Weir, Reece Burke, Ondrej Mazuch och Jordy De Wijs är alla försvarare och skadade. Jon Toral och Jarrod Bowen också skadade och missar matchen. Har Jackson Irvine åter efter sitt deltagande i Asian Cup med Australien. Stoke på femtonde plats har inte så många poäng upp till play-off platserna men måste börja vinna matcher nu för att det ska bli realitet. Två vinster på 14 matcher utanför bet365 stadium är långt ifrån godkänt. Har Danny Batth och Sam Vokes som nya spelare. Skeppat iväg Erik Pieters, Cuco Martina, Peter Crouch och Tyrese Campbell. Dessutom är träbenet Charlie Adam ny på skadelistan så vi kallar inte det avbräck snarare chans för andra (bättre) spelare att visa framfötterna. Vokes kan säkert göra skada i Hulls straffområde tillsammans med Benik Afobe och Tom Ince. Vi testar skrälltvåan här och lite tarvligt hoppas att Hull har hamnat i formsvacka.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.60 - 3.40 - 2.87
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 11 
Reading - Aston Villa 2

(TTT 0-0-10)

Under nedflyttningsstrecket finner vi Reading som har mycket svårt att vinna fotbollsmatcher. En vinst på de 14 senaste. Den vinsten kom mot ett Nottingham som avslutade matchen med nio man. Har lånat in Nelson Oliveira som var oönskad i Norwich. Ett bra drag då det är en giftig anfallare som gör mål. Tyvärr lite osäker till spel här då han dras med småskada. Har sedan tidigare Jordan Obita, Paul McShane, Tiago Ilora, Tom McIntyre, Ovie Ejaria och Saeid Ezatolahi på skadelistan. Nya i laget förutom Nelson är Emiliano Martinez (målis på lån från Arsenal) och backen Matt Miazga som man lånat in från Chelsea. Tabelltian Aston Villa vill bara glömma senaste bortakampen då man föll med 0-3 mot Wigan. Vann senast hemma mot Ipswich med 2-1 men det borde varit större siffror då man brände en hel del. Har lånat in Tyrone Mings (Bournemouth) och Tom Carroll (Swansea) som senaste tillskott. Även värvat Frederic Guilbert från Caen men han ansluter inte för än till nästa säsong. James Bree och Scott Hogan är utlånade. Örjan Nyland, Axel Tuanzebe, Jack Grealish och Henri Lansbury är skadade hos Villa. Bortalaget favoriter men som vi vet har man i bland trubbel att avgöra matcher så vi säkrar upp med X.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.50 - 3.60 - 2.15
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 12 
West Bromwich - Middlesbrough 1

(TTT 8-2-0)

Toppmöte mellan WBA och Boro som båda finns på play-off plats men siktar på direktplats. Troligen har WBA bästa truppen i The Championship och ska vara med i toppen. Har bara förlorat mot Blackburn på de 14 senaste matcherna. Kryssade mot Premier League motstånd (Brighton) senast i FA-cupen. Innan dess 2-0 borta mot Bolton i ligan. Tog in Mason Holgate, Jacob Murphy, Jefferson Montero och Stefan Johansen under januari-fönstret. Fyra killar som kommer göra nytta i laget. Har till denna match åter Jake Livermore efter avstängning. Chris Brunt, James Morrison och Matt Phillips på skadelistan. Målsnåla Boro gör sällan mer än ett mål per match men hade lite islossning mot Peterborough. Tyvärr ganska fruset åter nu då man spelade 1-1 mot Millwall senast i ligan och bara fick 1-1 hemma mot Newport i FA-cupen och måste nu ödsla kraft på ett omspel. Hade hoppas på ett antal nyförvärv under transfer-fönstret men fick nöja sig med John Obi Mikel som vi inte riktigt vet vilken klass han håller nu. Är väl tänkt att ersätta Grant Leadbitter som man släppt till Sunderland. Har bara Sam McQueen skadad nu men om man skulle få ett par skador till i truppen skulle det genast bli tufft. Kommer säkert hålla siffrorna nere här men lutar åt en knapp förlust för Boro här.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.20 - 3.25 - 3.80
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 13 
Wigan - QPR 1

(TTT 8-1-1)

Målet för Wigan är nytt kontrakt och då måste man vinna sina hemmamatcher, för på bortaplan är man usla. Har förlorat mot Sheffied W och Nottingham (borta så klart) i de två senaste men innan dess visade man prov på fint hemmaspel då Aston Villa besegrades med 3-0. Danny Fox, Jonas Olsson, Beni Baningime och Leon Clarke är nya. En talang och tre rutinerade rävar kan man väl säga om kvartetten. Will Grigg har man tappat till Sunderland men han hade ändå svårt att få speltid. Har skador på Antonee Robinson, Gavin Massey och Nick Powell men hoppas att Anthony Pilkington ska vara fit for fight här. Queens Park Rangers kommer med svag form och cupskrällen mot Leeds är enda segern på de sex senaste. 1-1 senast i FA-cupen mot Portsmouth och omspel att vänta. Innan dess storförlust hemma mot Preston. Har fortfarande skador på viktiga spelare som Geoff Cameron, Angel Rangel och Tomer Hemed. Får åter Massimo Luongo som varit med Australien i Asian Cup. Har lånat ut Alex Baptiste, Ilas Chair och Paul Smyth. Inga nya spelare in så manager Steve McClaren får använda det material som finns. Vi tror på nytändning för Wigan med Olsson och Clark som två nycklar för försvar respektive anfall. Skadar ju inte heller att The Latics spelar hemma.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.45 - 3.40 - 3.10
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


STRYKTIPSET (216-Raders)

1. Chelsea - Huddersfield 1
2. Everton - Wolverhampton 1X2
3. Brighton - Watford X2
4. Burnley - Southampton 1X2
5. Crystal Palace - Fulham 1X
6. Cardiff - Bournemouth 2
7. Leeds - Norwich 1X2
8. Birmingham - Nottingham 2
9. Bristol City - Swansea 1
10. Hull - Stoke 2
11. Reading - Aston Villa X2
12. West Brom - Middlesbrough 1
13. Wigan - Queens Park Rangers 1

Lycka till med raderna!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto