Stryktipset 2/3, 2019

Publicerad på 1 Mar 2019 - 21:47

Aston

Aston

Jan Wickberg

1 Mar 2019 - 21:47

Bra jobbat även förra veckan av alla duktiga spelare. Förhoppningsvis guidade vi någon av de 249 personer som lyckades prickade in 13 rätt på en kupong som såg lurig ut. Tio matcher var hämtade från The Championship och då brukar det vara svårtippat. Ingen utdelning på 10 rätt gör att vi denna vecka har en fin jackpot på 14 miljoner att tampas om. Som vanligt ska vi ger er förutsättningar, skadeläge, form och all annan info som behövs för att ta sig an kupongen på bästa sätt. 


Match 1 
Manchester United - Southampton 1

(TTT 10-0-0)

Manchester United kommer inte att vinna Premier League denna säsong men hoppas kunna knipa en Champions League-plats. Är för närvarande en pinne bakom Arsenal som innehar sista CL-platsen. Hemma på Old Trafford har man endast fått stryk mot Tottenham av ligakonkurrenterna. Höll 0-0 senast det begav sig, Liverpool var då motståndare. Allra senast hade man match borta mot Crystal Palace och vann med 3-1 efter två mål av belgiske anfallsbjässen Romelu Lukaku. Har många spelare på skadelistan som innehåller Matteo Darmian, Antonio Valencia, Phil Jones, Ander Herrera, Nemanja Matic, Jesse Lingard och Juan Mata. Kanske kan Anthony Martial (som tidigare varit skadad) finnas med på bänken. På plats 17 finns Southampton som kommer att få kämpa in i det sista för att försöka greja nytt kontrakt. Har som vi ofta påpekat en av ligans sämsta forwardsuppsättning. Tur då att mittfältaren James Ward-Prowse räddat poäng vid ett flertal tillfällen. Satte det viktiga andra målet strax innan paus senast i 2-0 segern mot Fulham. Kanske har anfallaren Danny Ings åter här men man lär inte chansa om han inte är 100% återställd efter skadan. Mario Lemina och Michael Obafemi de övriga med skador. Vi tror inte att hemmalaget viker ned sig i jakten på Champions League-plats. Saints får nog vänta till de sista omgångarna med att ta poäng. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.45 - 4.50 - 8.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 2 
Bournemouth - Manchester City 2

(TTT 0-0-10)

Finns mycket kapacitet hos The Cherries men form har mer att önska. 1-5 senast mot Arsenal var ju minst sagt svagt. Innan dess 1-1 mot Wolves i en match där Joshua King både satte och missade straff. Det insläppta målet kom även det på straff. Innan dess två raka på hemmaplan (Chelsea och West Ham) så på Vitality Stadium kan laget stå upp (och besegra) även de tuffaste motståndarna. Lewis Cook, Steve Cook och Simon Francis missar matchen pga skador. Även risk att Callum Wilson, Junior Stanislas och Dominic Solanke ej kan medverka. Trion ska testas sent. Stort plus är att David Brooks är åter efter skada. Jefferson Lerma är avstängd. Manchester City flåsar Liverpool i nacken när det gäller ligatiteln. Är endast en pinne bakom då man har fyra raka segrar i bagaget inför denna match. Behövde en straff för att besegra West Ham senast. 75% bollinnehav och 20 målchanser visar att vinsten inte var orättvis. Har inte varit tokstabila på resande fot och både Leicester och Newcastle har besegrat City i närliggande tid. Har en del skador i laget som stör. Kvartetten John Stones, Aymeric Laporte, Fernandinho och Gabriel Jesus ska alla testas sent, men räkna inte med att Laporte och Fernandinho kommer till spel här. Claudio Bravo & Fabian Delph långtidsskadade. Vi garderar matchen och hoppas att hemmalaget fixar poäng. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 13.00 - 7.50 - 1.22
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 3 
Brighton - Huddersfield 1

(TTT 10-0-0)

Brighton i risig ligaform och det kan mycket väl vara så att framgången i FA-cupen är boven i dramat. Har inte vunnit på sju matcher i Premier League men avancerat fram till kvartsfinal i cupen (där Millwall väntar). Vad skulle dock en cupvinst vara mot att falla ur högsta ligan. Bör plocka tillräckligt med poäng innan sista omgångarna, för där väntar Arsenal och Man City. Har många spelare i truppen som underpresterat. Jurgen Locadia, Anthony Knockaert och den till denna match skadade Pascal Gross är alla spelare som var tänkta att avlasta Glenn Murray med målskyttet men så har de icke gjort. I stället är det backen Shane Duffy som är näst bäste målgörare i laget. Backen Leon Balogun har gjort ett mål men får ej chansen att göra ett till här då han är skadad. Åter efter avstängning är rumänen Florin Andone. Huddersfield halvskrällde senast då man vann hemma mot Wolves med 1-0. Anfallaren Steve Mounie skyfflade liggande in bollen i nät på stopptid efter finfint förarbete av Aaron Mooy som är en av få kreativa spelare i The Terries. Var detta en början på mission impossible och jakten på nytt kontrakt. Tretton poäng upp till "säker mark" och lagen ovanför har inte bättre form, bättre trupper på pappret, ja men man ska få ut det på planen också. Danny Williams, Adama Diakhaby, Abdelhamid Sabri och Isaac Mbenza skadade. Tommy Smith fortsatt avstängd. Vi litar inte fullt ut på The Seagulls så 1X. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.85 - 3.40 - 5.25
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 4 
Burnley - Crystal Palace 1

(TTT 8-1-1)

Burnleys fina svit tog slut mot Newcastle senast då man föll med 0-2. Innan dess fem segrar och tre kryss på åtta matcher. En stor anledning till uppryckning är att Tom Heaton agerat utmärkt mellan stolparna sedan han kom åter efter skadan. När det gäller anfallet så har både Ashley Barnes och Chris Wood höjt sig och gör mål. Åldermannen Peter Crouch får så här långt nöja sig med ett fåtal minuter som inhoppare. Mittfältaren Ashley Westwood var sjuk senast men förväntas vara åter här. Steven Defour och Aaron Lennon dras med skador och ej redo för spel. Palace på samma poäng som The Clarets. Har släppt in färre mål men framåt är det bara ett mål som skiljer. Hade också bra form tills man stötte på patrull senast då man hade Manchester United på besök. Skulle vara kul o se Wilfried Zaha och Michy Batshuayi med en tredje musketör av klass i stället för brunkaren Andros Townsend på topp. Tyvärr finns alternativen på andra kanten i form av Patrick Van Aanholt och Jeffrey Schlupp. Skadorna på Pape Souare och Mamadou Sakho är överkomliga. Aaron Wan-Bissaka tillbaka efter skada. Om råd rekommenderar vi 1X2. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.80 - 3.30 - 2.75
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 5 
Wolverhampton - Cardiff 1

(TTT 10-0-0)

Wolves har slagit av lite på tempot och sänkt målsnittet rejält de senaste matcherna. 1-1 mot Newcastle, 1-0 mot Bristol City (i cupen), 1-1 mot Bournemouth och senast 0-1 mot jumbon Huddersfield. Har Cardiff här, sedan väntar fem tuffa matcher. Vi vet att manager Nuno Espirito Santo ogärna ändrar om i startelvan och så här i slutet av säsongen kan det börjar tryta på sina håll med krafterna. Tips till coachen blir att en match som denna starta några av bänkspelarna som tex Ruben Vinagre, Morgan Gibbs-White och Ivan Cavaleiro. Kanske även göra målis John Ruddy ready för kommande cupmatch. Många Cardiff-fans trodde nog att vändning var här när laget besegrade både Bournemouth och Southampton i början av Februari. Tyvärr fick man ej hålla ångan uppe då det dröjde nästan två veckor till nästa match som var Watford hemma. 1-5 slutade den och följdes upp med 0-3 mot Everton, så låga förväntningar nu när man möter Wolves. Inga skador i laget då även Victor Camarasa och Joe Ralls lämnat sjukstugan. Fina nyheter för manager Neil Warnock som även har Oumar Niasse åter efter att senegalesen ej fick spela mot ägarklubben (Everton) senast. Lite halvsvag etta.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.50 - 4.33 - 8.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 6 
West Ham - Newcastle X

(TTT 10-0-0)

Tabelltian West Ham ska i princip bara spela av säsongen. Kommer att plocka lite poäng här och där men lär landa ungefär där man nu befinner sig. Stod upp bra senast mot Manchester City men föll på en straff. Innan dess 3-1 mot Fulham och två kryss mot Liverpool respektive Crystal Palace. Har Manuel Lanzini åter efter skada och han lär få mer och mer speltid. Fabian Balbuena, Winston Reid, Carlos Sanchez, Jack Wilshere och Andriy Yarmolenko fortsatt på skadelistan. Sena tester på backarna Arthur Masuaku (knäproblem) & Aaron Cresswell (tåtrubbel) samt anfallarna Benjamin Johnson (vadskada) och Marko Arnautovic (sjukdom). Newcastle kommer med gott självförtroende till denna match. Fyra vinster, två kryss och bara en förlust på de sju senaste. Framåt gör Salomon Rondon det han ska och bakåt är det Martin Dubravka som agerar fint. Nye mittfältaren Miguel Almiron har tagit hand om vänstermittfältsroll och flyttat ned Matt Ritchie till ytterbacksplats, ett lyckat drag så här långt från manager Rafa Benitez. Endast Rob Elliott, Ciaran Clark och Jonjo Shelvey skadade. Här kan mycket väl bortalaget skrälla och vi sätter kryss som u-tips. Den fege garderar med hemmaseger, den djärve kör på X2 och den osäkre kör så klart med hängslen och livrem (1X2). 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.15 - 3.50 - 3.60
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 7 
Aston Villa - Derby X

(TTT 9-1-0)

Två vinster på de 14 senaste är det dystra facit manager Dean Smith kan blicka tillbaka på. Hemma på parken har man bara förlorat tre matcher men en av dem var senast då WBA tog hem derbyt med 2-0. Kommer till denna match med 1-1 mot Stoke som senaste resultat. Albert Adomah, som förra säsongen gjorde 14 mål, satte sitt första för säsongen. Lär troligen få starta här. Nyckelspelaren Jack Grealish åter efter ha missat 14 matcher pga skada. Har även James Chester och Swansea-lånet Tom Carroll åter i träning. Örjan Nyland, Jordan Lyden, Alan Hutton, Axel Tuanzebe, Henri Lansbury och Keinan Davis är alla på skadelistan. Dessutom är John McGinn avstängd på mitten. Derby kommer från ett derby då man i senaste omgången var på besök i Nottingham. Fick åka hem med noll poäng då man blev nollade för andra matchen i rad. Målvakt Scott Carson åter här men känns som 50-50 att han petar Kelle Roos som vaktat buren de nio senaste matcherna. Precis som dagens motståndare så dras Derby med många skador. Marcus Olsson, Curtis Davies, Craig Bryson, Craig Forsyth, Andy King, Mason Mount och Tom Lawrence är alla indisponibla. Delad pott känns inte alls otänkbart här. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.15 - 3.50 - 3.60
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 8 
Hull - Birmingham 2

(TTT 8-2-0)

The Tigers har fortsatt bra hemmaform och besegrade senast Millwall hemma på KCOM Stadium. Jarrod Bowen satte sitt sjuttonde mål för säsongen och det är viktigt att han håller uppe målformen då Fraizer Campbell är skadad. Ondrej Mazuch, Angus MacDonald, James Weir, Stephen Kingsley, Daniel Batty och Jon Toral missar också matchen pga skador. Kevin Stewart tillbaka här efter ryggbesvär och Jordy de Wijs fick 90 minuter senast och lär få fortsatt förtroende denna match. Tabellåttan Birmingham kommer till Hull med två raka bortasegrar. QPR och Bristol City har man tagit sex poäng mot. Kerim Mrabti fick starta senast och assisterade till Blues första mål. Får se om han kan hålla Jota på bänken även denna match. Inget nytt på skadefronten. Marc Roberts, Charlie Lakin och Omar Bogle kör på med rehab även denna helg. Två lag som har giftiga spelare framåt och lite svajiga försvar bör borga för en sevärd och förhoppningsvis målrik historia. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.50 - 3.40 - 3.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 9 
Millwall - Norwich 2

(TTT 0-0-10)

Millwall är fyra poäng från nedflyttningsplats. Kommer med svag ligaform och det känns lite som samma syndrom som för Brighton i Premier League. Framgången i FA-cupen tär på ligaspelet. The Lions har bara vunnit en av de åtta senast i ligan. Anfallarna i truppen känns kalla för dagen och det är offensive mittfältaren Jed Wallace som sett bäst ut framåt på slutet. Namnen Murray Wallace är skadad tillsammans med Conor McLaughlin och Tom Bradshaw. Finns även frågetecken för backen Mahlon Romeo som varit sjuk i veckan och inte kunnat träna. James Meredith bör vara åter efter skada men om han är redo att starta får sen test avgöra. Serieledande Norwich är ligans näst bästa bortalag och kommer närmast från klara 4-0 mot Bolton gällande bortaspel. Straffmissaren från den matchen Kenny McLean grävde inte ned sig utan tog en bra revansch senast mot Bristol City där han satte två mål i 3-2 vinsten. Manager Daniel Farke hoppas ha både Moritz Leitner och Mario Vrancic redo att starta här efter duons skadefrånvaro. Endast tre man saknas denna gång pga skador. Louis Thompson är mer eller mindre självskriven då han endast medverkat i nio matcher sedan flytten från Swindon säsongen 16/17. Alexander Tettey & Carlton Morris är de övriga som ej kan medverka. Känns som att Norwich är numret för stora för Millwall här. Tvåa. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.60 - 3.40 - 2.20
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 10 
Preston - Bristol City 1

(TTT 9-0-1)

Fin form hos Preston som har fem vinster och tre kryss på de åtta senaste. Behöver inte förlita sig på någon speciell spelare då man har många som gör mål för dagen. Senast i 3-1 vinsten över Millwall var det Andrew Hughes, Tom Clarke och Sean Maguire som målade. Mot Norwich fick Maguire sällskap i målprotokollet av Ben Davies och Paul Gallagher. Då vet vi sen tidigare att man har skador på anfallarna Billy Bodin, Josh Harrop, Callum Robinson och Louis Moult. Får klara sig utan Ben Pearson som är avstängd efter samlat 10 gula kort under säsongen. Bristol som hade en fantastisk form under vintern med femton raka utan förlust, har nu förlorat tre matcher i rad. Wolves i cupen och borta mot Norwich i ligan är inget att skämmas över men senast föll man hemma mot Birmingham och det håller inte om man vill till Premier League. Hade senast Jack Hunt och Andreas Weimann åter efter skador så nu är det bara Frank Fielding, Liam Walsh och Korey Smith som är otillgängliga. En olycka kommer sällan ensam och vi är rädda för att det kan bli en fjärde raka utan poäng för Niclas Eliassons gäng här. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.25 - 3.40 - 3.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 11 
Rotherham - Blackburn X

(TTT 3-4-3)

Nedflyttningshotade Rotherham har inte förlorat på de fem senaste. Tyvärr för The Millers så har man inte heller vunnit någon av dessa fem matcherna. Så man kan säga att laget kryssat sig fram på senaste tiden utan att ljuga. En poäng är så klart bättre än noll, men tre poäng är bättre än en. Vad vi försöker säga är att man med tre-poängsystemet "tjänar" på att vinna en match och förlora en match jämfört med att kryssa två matcher. Manager Paul Warne har flera spelare med småskador som han hoppas få positiva besked av innan matchstart. Jon Taylor och Michael Ihiekwe var båda tvungna att byta medan Joe Mattock kämpade på matchen igenom. Darren Potter, Kyle Vassell och Jamie Proctor långtidsskadade. Blackburn inne i en svacka med fyra förluster på de fem senaste. Fixade senast 2-2 mot Birmingham och hoppas här kunna bygga vidare på det. Har dock bara vunnit 4 av 17 bortamatcher under säsongen. Försvararen Derrick Williams avstängd efter sitt röda kort mot Boro. Ben Gladwin, Darragh Lenihan och Dominic Samuel skadade. Finns ingen anledning till att inte spikkryssa Rotherham även denna gång. The Millers i krysslag och Rovers som för dagen är glada för varje poäng kan mycket väl nöja sig med en pinne här och vässa formen inför kommande hemmamatcher. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.60 - 3.40 - 2.87
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 12 
Stoke - Nottingham 2

(TTT 6-1-3)

Någon fara för kontraktet bör det inte vara för Stoke men 9 segrar på 34 matcher är rent ut sagt bedrövligt för ett lag som hade ambition på att ta sig tillbaka till Premier League. Formen är svag med en vinst på de elva senaste. Mot Villa gjorde Sam Vokes sitt första mål för klubben men drog sedan på sig skada och utgick efter dryga kvarten. Inga besked om han kan medverka här eller ej. Manager Nathan Jones kommer vänta in i det längsta innan beslut tas. Anfallskollegan Saido Berahino fortsatt internt avstängd efter kört rattfull. Nottingham kommer från sköna 1-0 i derbyt mot Derby. Tunisiske försvararen Yohan Benalouane är inte känd som någon stor målskytt men höll sig framme och stötte in bollen redan efter två minuter och det var tillräckligt för att Forest skulle vinna matchen. Mittbackskollegan Alexander Milosevic strålande och tog bort det mesta både i luften och på marken. Ingen som för dagen saknar skadade Michael Dawson, Juan Fuentes, Sam Byram, Tobias Figueiredo eller Michael Hefele. Hade dock varit fint om Matty Cash och Lewis Grabban kunde få bukt med sina skador. Vi tycker att bortalaget bör ha rimlig chans att ta minst en poäng och plockar helt sonika bort ettan. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.30 - 3.25 - 3.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 13 
Wigan - Middlesbrough 2

(TTT 0-0-10)

Wigan kommer till denna match med fyra raka utan förlust. En vinst och tre kryss. Motståndet har inte varit av högsta kaliber. QPR, Rotherham, Stoke och Ipswich är samtliga lag på den nedre halvan. Märklig match senast mot Ipswich där domaren inte hade glasögonen på sig. Hittade först ett rött kort på Ipswichback trots att det fanns täckning bakom. Som kompensation för sitt misstag så gav han The Tractor Boys en straff när Chey Dunkley nuddade Colin Quaner i straffområdet. En solklar filmning från tysken. Tryckte på framåt efter insläppta straffmålet men det dröjde till stopptid innan Joe Garner (i Ipswich förra säsongen) satte kvitteringen. Hoppas till denna match ha Danny Fox (hjärnskakning) och Nick Powell (baksida lår) tillbaka i startelvan. Antonee Robinson och Darron Gibson dras fortsatt med skador. Analysen på Middlesbrough förra veckan kan vi inte vara missnöjda med. Vann planenligt med 2-0 och bjöd inte QPR på några mål. På bortaplan har man tre segrar på de fyra senaste och endast ligans bästa hemmalag, Sheffield United har snuvat Boro på konfekten. Då fick dessutom Daniel Ayala lämna planen i 64e minuten efter två ostskivor. Här vill det till att Ayala håller sig i skinnet då man har skador på Aden Flint och George Friend samt sen test på Ryan Shotton. Den gode spanjoren Ayala har dessutom nio gula denna säsong, vid tio gula så åker man per automatik på två matchers avstängning. Sam McQueen långtidsskadad. Ska vi tro på ännu en mål-snål match som Boro vinner. 1-0 räcker denna gång. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.25 - 3.20 - 2.45
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


STRYKTIPSET (216-raders)

1. Manchester United - Southampton 1
2. Bournemouth - Manchester City 1X2
3. Brighton - Huddersfield 1X
4. Burnley - Crystal Palace 1X2
5. Wolverhampton - Cardiff 1
6. West Ham - Newcastle X2
7. Aston Villa - Derby X
8. Hull - Birmingham 1X2
9. Millwall - Norwich 2
10. Preston - Bristol City 1
11. Rotherham - Blackburn X
12. Stoke - Nottingham X2
13. Wigan - Middlesbrough 2

Lycka till med raderna!

Spela med hjärnan, hjärtat och plånboken.
Ta hjälp av stödlinjen om det behövs:
020-819100 / www.stodlinjen.se

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto