Stryktipset 20/7, 2019

Publicerad på 20 Jul 2019 - 04:16

Aston

Aston

Jan Wickberg

20 Jul 2019 - 04:16

Nära full pott förra veckan men en missad straff av Sligo och mål "åt fel håll" på övertid i norr hindrade oss den gången. Nya tag denna helg då Allsvenskan och Superettan får sällskap av en MLS-match på stryktipskupongen. Sex miljoner i potten då det inte var någon utdelning på tiorna förra veckan.


Match 1

AIK - Helsingborg 1

(TTT 10-0-0)

Gnaget kunde ganska lätt avfärda Elfsborg hemma på Friends i förra omgången. 3-0 efter mål av Kolbeinn Sigthorsson och Henok Goitom. Samme Goitom var även lyckosam i Europa League kvalet mot Ararat Armenia och stod för två mål när Solna laget avancerade med sammanlagt 4-3. Härnäst väntar slovenska Maribor. Karol Mets var avstängd mot Elfsborg men är åter här. Bra det då man saknar Joel Ekstrand och Jesper Nyholm pga skador. Även Per Karlsson som dras med skadekänning kan tvingas stå över. Duktige Anton Saletros återlämnad till ägarklubben, Rostov. Helsingborg på elfte plats har fått ett uppsving sedan Henrik Larsson tog över efter PO Ljung. Sju poäng på de tre senaste är bra. Har förstärkt med Alhaji Gero, Ibrahim Bance och Daniel Hafsteinsson. Även tvingas panikvärva en ny målvakt då både Pär Hansson och Kalle Joelsson är skadade. Valet föll på fd Man United-keepern Anders Lindegaard som troligen får chans direkt här. Anders Randrup och Mohammed Abubakari tillbaka efter avstängningar. Mamudo Moro och Alexander Farnerud saknas pga skador. Stark etta.


Match 2

Örebro - Falkenberg X

(TTT 10-0-0)

ÖSK har sämst form i hela allsvenska. Tre raka förluster efter uppehållet och tränare Alex Kjäll får mycket skäll. Frågan är om han har kvar jobbet vid en ev förlust här. Kan i alla fall glädjas åt att få behålla MFF-lånet Carlos Strandberg säsongen ut. Får här klara sig utan Arvid Brorsson som är avstängd. Ersätts i truppen av Daniel Björkman som var avstängd senast. Fortsatt skadedrabbat med Dennis Collander, Johan Mårtensson, Fabio Silva och Daniel Björnquist. Kanske kan Martin Broberg lira men sen test krävs först. Falkenberg fortfarande i botten men har rykt upp sig spelmässigt och tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Behövde 96 minuter på sig för att få hål på IFK Göteborgs målvakt senast men tog till sist en stark pinne. Har endast Hampus Svensson och Marcus Mathisen borta pga skador. Kan mycket väl störa Örebro här. Fixar Robin Östlind poäng till Falken?


Match 3

GIF Sundsvall - Häcken 1

(TTT 1-0-9)

Giffarna är nu endast målskillnad från nedflyttningsplats. Har trots försäljningen av Linus Hallenius gjort tre mål på de två senaste matcherna men det har inte räckt till poäng varken mot Göteborg eller Hammarby. Känns svårt att föreställa sig att detta Sundsvall kryssade mot Djurgården och besegrade Malmö i början av säsongen. Sålde i veckan förstemålvakten William Eskelinen till Århus och då blir det Lloyd Saxton & Filip Widen som får tampas om vantarna framöver. Spanjoren Pol Roige är ny i laget och spelklar här. Endast Omar Eddahri skadad. Oliver Berg var tillbaka senast och fick dryga kvarten. Häcken har efter omstarten vunnit sina två hemmamatcher men förlorat bortakampen. Gör det inte alltid bra utanför sin egna borg. Vi minns 0-0 mot Elfsborg precis innan vilan, då fick man dessutom spela med en man mer i hela andra halvlek. Mervan Celik har inte fått chansen efter uppehållet och lämnar nu klubben. Känns som att det kan skrälla i norr och vi helgarderar den här tillställningen och håller tummarna för Saxton och Giffarna.


Match 4

Degerfors - GAIS 1

(TTT 10-0-0)

Degerfors kunde inte snuva serieledande Varberg på poäng senast men innan dess segrar mot dagens motståndare, GAIS och Västerås. Har trots skada på Nikola Ladan flera spelare som gör mål. Näst senast var det Marcus Astvald som gjorde sitt första för säsongen. Nu väntar Degerforsfansen på att även Viktor Götesson ska spräcka målnollan. Har åter-lånat Christos Gravius från AIK och nu blir mittfältaren kvar säsongen ut. Tog även i veckan in Skövdes amerikanske målvakt Jeffrey Gal som back-up? till Ismael Diawara. Förra veckan var vi inne på att GAIS var fel favorit i sin match mot Dalkurd och när uret visade full tid så stod det 1-5 på tavlan. Det var droppen för klubbledningen som valde att kicka tränaren Bosko Orovic. Till denna match är det Patrik Ingelsten som basar över laget, men inom kort förväntas en ny tränare dyka upp. Delvis sponsrad av fansen som samlat slantar under veckan. Har till denna match bäste målskytten Nikola Asceric avstängd. Ersätts i truppen (och på plan?) av nye brassen Paulo Marcelo. Skador på Alexander Angelin, Niclas Andresen, Emil Wahlström och Andreas Östling. Att kicka tränare kan ge viss effekt men vi håller ändå Degerfors som favoriter här.


Match 5

Dalkurd - Varberg 2

(TTT 3-2-5)

Inte lätt att tippa Dalkurd. Näst senast åkte laget på stryk hemma med 1-6 mot Västerås och senast blev det 5-1 borta mot GAIS. Innan dessa matcher segrar mot Frej och Halmstad så det trolig är att laget hade en dålig dag mot Västerås och att formen är god i övrigt. Har revansch att utkräva här då man föll borta mot Varberg med 0-2 i våras. Har en erfaren trupp men namn som markus Thorbjörnsson, Emil Berger och Simon Alexandersson för att nämna några. Talang finns också i Besard Sabovic och Joseph Ceesay (båda på lån från Djurgården). Ett annat talangfullt lån är Frank Arhin (Östersund) men han kan inte visa upp sig här då han är avstängd. När vi ändå är inne på lån så kan nämnas att Christopher McVeys lån från Elfsborg är förlängt säsongen ut. Serieledande Varberg har god marginal till jagande lag. Tog en viktig seger senast mot Degerfors. Hade då anfallaren Astrit Seljmani åter efter skada. Nu redo att åter göra mål. Anfallskollegan Daniel Krezig avstängd. Om råd helgardera denna ovissa match.


Match 6

Brommapojkarna - Norrby 2

(TTT 8-0-2)

BP är ett av seriens minst formstarka lag. Kunde som väntat inte rubba Brage i Dalarna senast. Förlusten var lagets sjätte på tio matcher. Övriga fyra har slutat med kryss. Så man behöver inte vara något mattesnille för att räkna ut att pojkarna från Bromma har tio raka matcher utan vinst. Alexander Nilsson var åter efter avstängning senast men påbörjade genast ett nytt kortsamlande. Det dröjer inte länge innan han har en ny avstängning att vänta. Lagets anfallsstjärna Philp Hellquist är kvar på skadelistan. Norrby på sjätte plats har endast förlorat borta mot Varberg. Andra hemmaförlusten kom senast då man föll med 0-1 mot Halmstad. Hade då viktige Nicklas Savolainen avstängd, han är nu åter. Nye Ivo Pekalsi fick dryga 30 minuter mot HBK, redo för mer nu. Frånvarolistan innehåller Wilhelm Ärlig, Daniel Sijan & Edafe Egbedi som alla är skadade samt Robin Strömberg som är avstängd. Vi streckar från höger här, jobba Nicky & Ricky.


Match 7

IK Frej - Örgryte 2

(TTT 1-0-9)

Frej kommer till denna match med fyra raka förluster. Har ändå tur att det är flera lag i serien som går knackigt. Avståndet till "säker mark" är därför endast två poäng. Hade senast Moustafa Zeidan åter efter långtidsskada. En assist hann Zeidan med på sina 27 minuter. Ska vi gissa att han får starta här och köra på tills han tar slut. Tränare Lukas Syberyski ligger inte så där jätterisigt till men kommer nu att få ny assisterande tränare i Magnus Österberg som ska stötta och komma med nya ideer. Inga skador i truppen. Örgryte på fjärde plats är formstarkast i serien. Fyra vinster på de fem senaste och målvakten Fredrik Andersson fortsätter att hålla tätt. Är nu uppe i fem raka nollor. Anfallaren Gustav Ludwigson är en jagad man. Flera lag från allsvenskan och övriga norden håller koll på 25-åringen. Fortsatt skadefyllt i ÖIS med namn som Arvid Sigurdsson, Daniel Paulson, Kalle Lindblad och Victor Sköld borta. Joel Qviberg dock åter efter skada. Lutar år ännu en brottartung förlust för Frej.


Match 8

Philadelphia - Chicago 1

(TTT 10-0-0)

Även denna vecka kastas det in en match på kupongen som vi gärna bytt ut mot något bättre. Belgiska super cup finalen mellan Genk (med Benjamin Nygren) mot Mechelen (med Gustav Engvall) hade väl smällt högre än en serielunkmatch från MLS. Men Zlatan har makt så är det bara att acceptera. Philadelphia toppar Eastern Conference, en poäng för DC. Har dock sett mänskliga ut på slutet då man har två förluster, två kryss och en vinst på de fem senaste. Vinsten kom mot Orlando som fick två man utvisade (ex-AIKaren Robin Jansson en av dem). Föll senast borta mot Real Salt Lake med hela 0-4 men hemma i Philly är man normalt starka. Mest kända spelare för oss svenskar är Alejandro Bedoya som varit i allsvenskan. Har en hel del skador i laget. Carlos Coronel, Warren Creavalle, Oliver Mbaizo, Jamiro Monteiro och Michee N'Galina. Chicago är inte on fire just nu. Har endast Cincinnati och Columbus bakom sig i Eastern Conference. Har mött dessa lag på sistone och föll mot Cincinnati och kryssade mot Columbus. Har Bastian Schweinsteiger och Nicolas Gaitan som sina stora namn. Båda har dock passerat bäst-före datum. Trots en del skador hos värdarna så blir u-tecknet etta. Chicago har usla 0-3-7 borta.


Match 9

IFK Göteborg - AFC Eskilstuna 1

(TTT 10-0-0)

En liten missräkning för Göteborg senast då man tappade segern på övertid mot Falkenberg. Fick tidigt i matchen Lasse Vibe skadad och han missar denna match tillsammans med Sebastian Ohlsson och Patrik Lagemyr-Karlsson. Sålde Carl Starfelt tidigare i månaden till Kazan. Innebär att Kristopher Da Garcia kommer att få mer speltid. Sebastian Eriksson är anmäld till disciplinnämnden för olämpligt uppträdande efter poängtappen senast men får medverka här i alla fall. AFC Eskilstuna sett klart förbättrat ut efter sommarvilan. Kryss mot Sundsvall & Djurgården och senast vann laget mot Kalmar med 3-1. Har lånat in Dzenis Kozica och Pavle Vagic samt kontrakterat Sandro Tsveiba (son till ingen mindre än Akhrik Tsveiba som hann med och representera inte mindre än fyra landslag under sin karriär). Förhoppningsvis kan alla tre medverka här. Skador på Ferid Ali och Robert Åstedt. Kadir Hodzic tog sitt tredje gula för säsongen senast och är avstängd. Visst kan vi hålla med om att Blåvitt är favoriter men att låta ettan stå allena kan vara sårbart.


Match 10

Malmö FF - Sirius 1

(TTT 10-0-0)

En promenad i parken kan man kalla Malmös returmatch i kvalet till Europa League. Hade 7-0 att gå på och kunde med lite reservbetonad enkelt vinna med 4-0 i Ballymena. Lär bli lite tuffare i nästa runda då MFF ställs mot Domzale från Slovenien. I allsvenskan leder man serien och har fortfarande bara en förlust. Att man ska åka på den andra för säsongen här känns inte troligt. Vilade som sagt flera spelare i EL-kvalmatchen och har endast Arnor Traustason skadad. Sirius fortsatt stabila bakåt men har inte vunnit sedan skrällen på Östgötaporten. 1-1 hemma mot Östersund och 0-1 borta mot Helsingborg är inte uselt men hade nog gärna sett en vinst i någon av dessa matcherna. Hade senast mot Helsingborg både Niklas Busch Thor och Axel Björkman avstängda men dom är åter här. Skador på Daniel Jarl, Jesper Arvidsson, Adam Ståhl, Mohammed Saeid, Robert Åhman-Persson, Abdul Razak och Stefano Vecchia. Detta bör Malmö fixa även om det väntar spel i Europa till veckan.


Match 11

IFK Norrköping - Östersund 1

(TTT 10-0-0)

Dessa lag ställdes mot varandra förra helgen och då var det Östersund som drog det längsta strået. Norrköping tryckte på för att avgöra och åkte lite ironiskt på en kontring som avgjorde matchen. Mer glädjande för Peking var då att man i veckan tog sig vidare i Europa League-kvalet genom att besegra St Patrick med sammanlagt 4-1. Ställs i nästa runda mot Liepaja från Lettland som överraskande slog ut Dinamo Minsk. Bara Alexander Jakobsen som är skadad i Norrköping-lägret. Östersund har fina minnen från Europa League men denna säsong får man sikta in sig på allsvenskan och det gör man skapligt. Raden 4-7-4 räcker inte till Europaplats men en åttondeplats i serien. Tar föga oväntat de flesta poäng hemma i norr. På resande fot har laget endast mäktat med att göra fyra mål och då är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Får till denna match åter Thomas Isherwood och Noah Sonko Sundberg från avstängning. Rewan Amin tar över i "utvisningsbåset". Övriga nyheter i truppen är att Tesfaldet Tekie och Ravel Morrison lämnat. Nya är Blair Turgott, Alex Purver och Nebiyou Perry. Gällande skador så är det Simon Kroon och Jerell Sellars som saknas. Svag etta som måste garderas.


Match 12

Mjällby - Halmstad 2

(TTT 3-2-5)

Tabelltvåan Mjällby vann planenligt mot Frej senast. Givetvis skönt efter två förlustmatcher. Om det var starten på en ny rad med vinstmatcher eller ej får vi snart veta. Får till denna match åter viktige backen Mohanad Jeahze som var avstängd senast. Fem matcher sedan Jacob Bergström hittade rätt i seriespelet. Har plockat in William Kvist från Oskarshamn som ersättare för Pavle Vagic som man blev tvungna att återlämna till ägarklubben Malmö. Även Nino Irgolic är ny back-up målis från Maribor. Formstarka Halmstad verkar ha konserverat framgångarna man hade innan vilan. 1-0 mot Norrby innebar tre raka vinster. Rasmus Wiedesheim-Paul avgjorde på straff och rykte lite i den interna skytteligan. Har till denna match hemvändaren Mikael Boman tillgänglig. Pontus Silfwer har lämnat klubben. Skador på Jesper Westerberg och Johan Oremo bör inte påverka så mycket. Spara inte på garderingar här.


Match 13

Öster - Trelleborg X

(TTT 10-0-0)

Bottenmöte mellan två lag som saknar form (och vinster). Öster avslutade första halvan av serien med fyra kryssmatcher. I omstarten blev det förslust mot Örgryte med 0-2. Har plockat in James Keene för att förstärka anfallet. Dock svårt att veta vilken status engelsmannen har i dagsläget efter flera säsonger i Sydafrika. Även Benjamin Tannus är ny i truppen efter flytten från J-Södra. Får ej använda avstängde Jonathan Drott i denna match. Även Trelleborg går trögt. Föll mot J-Södra och Brage innan vilan och i omstarten föll man hemma mot Syrianska med 1-2. Får till denna match åter rutinerade anfallaren Salif Camara-Jönsson. Har nya namn i truppen då man tagit in Henrik Johansson, Christan Köhler och Bozidar Velickovic. Alla tre lär få speltid om de anses ha matchform. Saknade senast skadade Jasmin Sudic och internt avstängde Felix Hörberg. De lär saknas även här. Alltid kryss i match 13? Nej men denna gång kan det faktiskt vara på sin plats med delad pott.


Stryktipset (216 raders)

1. AIK - Helsingborg 1
2. Örebro - Falkenberg X2
3. GIF Sundsvall - Häcken 1X2
4. Degerfors - GAIS 1
5. Dalkurd - Varberg 1X2
6. Brommapojkarna - Norrby 2
7. Frej - Örgryte 2
8. Philadelphia - Chicago 1
9. IFK Göteborg - AFC 1X
10. Malmö FF - Sirius 1
11. IFK Norrköping - Östersund 1X
12. Mjällby - Halmstad 1X2
13. Öster - Trelleborg X

Lycka till med raderna

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto