Stryktipset 21/4 2018

Publicerad på 21 Apr 2018 - 03:05

Aston

Aston

Jan Wickberg

21 Apr 2018 - 03:05

En svårlöst kupong där merparten av matcherna hämtas från Championship som är inne i sitt slutskede. En jackpot på 13 miljoner gör att det kan vara värt att chansa lite för att hitta skrällarna.



Match 1

Manchester United - Tottenham 2

(TTT 3-1-6)

Kupong inleds med en FA-cup semifinal mellan Manchester United och Tottenham på de sistnämndas tillfälliga hemmaarena, Wembley. Båda lagen återfinns i toppskiktet av Premier League men ligavinst är utom räckhåll för lagen som även är ute ur Champions League. Således är FA-cupen en bra chans till pokal för vinnaren av denna match. Endast reservkeepern Sergio Romero skadad i United medan Hot Spurs saknar Danny Rose och Harry Winks. Öppen match där tvåa i skrivande stund är mest streckvärd. Dock bör man garderar matchen.



Match 2

Watford - Crystal Palace 2

(TTT 4-2-4)

Efter en bra senvinter så kände sig nog Watford rätt säkra på att fixa kontraktet då man hade betryggande avstånd ned till strecket och bra form med tre vinster på fyra matcher. Nu är man mer oroliga i Hornets-lägret då formen är som bortblåst, fyra förluster på de fem senaste och endast åtta poäng ned till nedflyttningsplats med fyra matcher kvar att spela. Tottenham och Manchester United borta är tufft och ett formstarkt Newcastle måste också tas på allvar. Vill nog till att ta poäng här för Javi Garcias manskap. På tal om manskap så är väl ingen längre förvånad att laget har den längsta frånvarolistan i Premier League. Tommie Hoban, Younes Kaboul, Nathaniel Chalobah, Tom Cleverley och Gerard Deulofeu var redan ute ur leken pga skador då laget under veckan drabbades av magsjuka. Självklart vill man inte gå ut med vilka som drabbats, men Sebastian Prödl är i alla fall en av toalettbesökarna har det framkommit. Jose Holebas och Andre Carrillo dras med skador och ska testas sent. 16e placerade Palace har hyfsad form men framförallt ett mycket gynnsamt återstående program. Leicester och WBA hemma samt urkassa Stoke borta förutom denna match mot Watford. Kan mycket väl bli full pott för Roy Hodgson & co. Tog viktig trea senast mot Brighton. Wilfried Zaha strålande och hittade rätt två gånger. Ivorianen kan vara tunga på vågen även här. Skador på Scott Dann, Connor Wickham, Bakary Sako och Jason Puncheon. Sen test på Jeffrey Schlupp. Testar även här att sätta tvåa som u-tips.



Match 3

Birmingham - Sheffield United X

(TTT 6-0-4)

Från Premier League till Championship i rask takt. Dock bara ett lag i denna match som har chans på det omvända. Då talar vi inte om Birmingham som har full sjå med att överleva Championship. Är sista laget ovanför nedflyttningsstrecket och föll senast i derbyt mot Wolves med 0-2. Skapade en del både innan och efter Harlee Deans frilägesutvisning men saknar en killer i boxen som sätter tillfällena som ges. Till denna match får man dock åter bäste målskytten i form av Sam Gallagher som missat de sex senast pga skada. Även Che Adams är tillbaka efter tre matchers avstängning (lämnar över botbänken till Harlee Dean). Kanske kan tidigare skadade Craig Gardner starta (lirade en kvart som inhoppare senast). Carl Jenkinson och Isaac Vassell långtidsskadade. Sheffield United jagar play-off plats. Är på nionde plats med tre poäng upp till sjätteplatsen, där Millwall huserar. Fick nöja sig med kryss senast mot just Millwall efter gästernas målis storspelat och nästan på egen hand nekat United en trea. Bortaformen är ingen höjdare för The Blades, två kryss och två förluster på de fyra senaste. Då är skadesituationen mer glädjande då man bara har långtidsskadade Paul Coutts borta. Båda lagen fightas för olika mål och behöver tre poäng. Ska vi gissa att det kommer ett kryss då.



Match 4

Bolton - Wolverhampton 2

(TTT 3-0-7)

Boltons förlustrad stannade vi fyra matcher då man senast mot Barnsley lyckades ta en pinne. Var dock illa ute hela matchen men fick två mål till skänks i slutet. Först en straff och sedan öppet mål efter motståndarmålis blivit omkullsprungen av egen försvarare med fem min kvar. Höll dock ej stången ut då man släppte in en hörna på övertid. Visst gjorde laget två mål men är ändå inte övertygad och innan dess tre mållösa matcher. Nyckelmatch nästa helg mot bottenkollegan Burton borta. Manager Phil Parkinson har en nästintill skadefri trupp som han roterar friskt i. Jan Kirchhoff enda namnet på skadelistan. Redan klara för Premier League nästa säsong är Wolves som dock fortsätter vinna (och hålla nollan). 1-0 borta mot Cardiff, 2-0 hemma mot Derby och senast 2-0 hemma mot Birmingham. En morot är så klart att nå 100 poäng. Står i skrivande stund på 95 poäng med tre matcher kvar. Diogo Jota har tre mål på senast fyra matcherna och jagar skytteligatiteln. Även Wolves har få skador men anfallarna Bright Enobakhare och Ivan Cavaleiro kan ej medverka. Motivation slår i bland klass men inte här.



Match 5

Brentford - Queens Park Rangers 1

(TTT 10-0-0)

Hemmalaget har finfin form men frågan är om Brentford vaknade för sent denna säsong. Fortfarande finns chansen att göra en Huddersfield då det bara är fyra poäng upp till play-off och man på de tre återstående matcherna ska möta omotiverade lag som QPR och Hull samt Barnsley som man normalt slår 6 av 7 dagar i veckan. Det som oroar manager Dean Smith är målskyttet. Endast ett mål per match i de sex senaste. Då betydligt tryggare att målvakten Daniel Bentley har toppform med endast tre insläppta på dessa sex. Har Rico Henry skadad men hoppas kunna spela både Andreas Bjelland och Alan Judge som även de dras med skador. QPR har inte mycket att spela för men har ändå gett hemmafansen valuta för slantarna fram till senast då ett play-off jagande Preston blev för svåra. Sex av de sju senaste man spelat har gått över 2,5 målslinan och ska bli kul att se om man kan få hål på Bentley här. Skador på Grant Hall, Joel Lynch, Alex Baptiste och David Wheeler. Sen test på Jack Robinson som varit sjuk i veckan. Backen Nedum Onouha är avstängd. Matt Ingram vaktade målet senast och troligen även här då förstekeepern Alex Smithies är på väg att bli pappa för andra gången och kan komma att lämna arenan hastigt. Hemmavinst att vänta.



Match 6

Bristol City - Hull 1

(TTT 10-0-0)

Bristol City i samma sits som Brentford men skillnaden mellan lagen är att Bristol öppnade säsongen fint och har tappat play-off platsen efter en dålig andra halva av säsongen. Förlusten senast var den tredje på fyra matcher. Hemma på Ashton Gate är laget dock fortfarande svårslagna vann senast med 3-1 mot Birmingham inför hemmafansen. Har i bästa fall fullt manskap till denna match men det blir sena tester på Bailey Wright som dras med skada och Jamie Paterson som varit sjuk och missade förlustmatchen mot Middlesbrough. 18e placerade Hull föll senast men hade innan dess plockat 14 poäng på sju matcher så kontraktet är i princip säkrat för Sebastian Larssons gäng. Manager Nigel Adkins förväntas åter rotera i truppen. Anfallaren (och toppskytten) Jarrod Bowen är åter fit och redo att starta. Ytterbacken Ola Aina patrullerade inte med någon vidare pondus på sin kant senast och kan vara en som får stiga åt sidan här. Normalt bortasvaga Hull har på de fyra senaste på resande fot besegrat Ipswich och Burton, kryssat mot Wolves och endast förlorat mot Birmingham så visst finns det chans till poäng här.



Match 7

Derby - Middlesbrough 2

(TTT 9-1-0)

Hyperviktigt möte i kampen om play-off plats. Derby ligger för närvarande sjua med 68 poäng. Middlesbrough är femma med 69 poäng och mellan lagen finner vi Millwall som också har 69 poäng. Derby har tveksam form med två raka (borta)torskar. Både topplaget Wolves och bottengänget Burton har varit för svåra. Hela Championships skytteligaledare Matej Vydra "uttrade" nog några svordomar senast då han brände straff i slutet av matchen. Frågan är om inte David Nugent tar eventuell straff här. Manager Gary Rowett hoppas att smällarna Kasey Palmer & Andreas Weimann fick senast inte ska hålla dem borta från match här. Dock ska duon testas sent. Ikechi Anya, Marcus Olsson, George Thorne, Bradley Johnson och Sam Winnall på skadelistan. Boro skakade snabbt av sig förlusten mot Sheffield U och tog en viktig trea mot Bristol. Backarna George Friend och Daniel Ayala levererade när anfallaren Patrick Bamford utgick tidigt efter ha landat otäckt på nacken. Manager Tony Pulis har redan sagt att Bamford ska vilas här så Britt Assombalonga får spela från start. Kapten Grant Leadbitter åter efter avstängning. Bara långtidsskadade Rudy Gestede saknas. Chansar bort ettan här.



Match 8

Ipswich - Aston Villa 2

(TTT 0-0-10)

Ingenmansland är var Ipswich befinner sig. Har noll att spela för, inte ens för en snygg sorti för manager Mick McCarthy då denne redan lämnat klubben. Formen är inte mycket att hurra för då man har fem förluster på de sju senaste. Lutade åt seger senast men laget drog på sig straff i 89e och släppte in förlustmålet sex minuter senare. Frågan är hur spelarna reagerar på det. Hängande huvuden från start här eller revanschlust? Skadelistan är lång som vanligt. Dean Gerkan, Dominic Iorfa, Luke Chambers, Andre Dozzell, Emyr Huws, Joe Garner, David McGoldrick, Teddy Bishop och Tom Adeyemi. Lägg därtill sena tester på Adam Webster och Bersant Celina. Fjärdeplacerade Aston Villa har fortfarande hopp om direktuppflyttning. Blir dock svårt att nå Cardiff som har en match mindre spelad och ändå är fyra poäng före. Har tagit två krampaktiga 1-0 vinster mot just Cardiff och Leeds på de två senaste. På bortaplan har man två förluster och ett kryss på de tre senaste. Skador stör på Alan Hutton, Axel Tuanzebe, Jordan Lyden, Gabriel Agbonlahor och Birkir Bjarnason. Även John Terry är tveksam till spel efter ha missat de två senaste. Visst ska Villa vara favoriter men med tanke på hur det sett ut på slutet så vågar vi inte spika dem utan kör på 1X2.



Match 9

Leeds - Barnsley X

(TTT 7-0-3)

Klassiska Leeds är ett av de formsvagaste lagen i ligan för tillfället. En seger på de nio senaste. Tur då att laget öppnade säsongen bra för det är ingen risk att man trillar ur. Känns spontant som att det kommer att bli en rejäl utrensning i truppen efter säsongens slut. Floppkeepern Felix Wiedwald, Vurnon Anita, Hadi Sacko och Jay-Roy Grot är alla tänkbara flyttfåglar. Till denna match hoppas manager Paul Heckingbottom att ha Liam Cooper, Pontus Jansson och Adam Forshaw åter efter skador men i vanlig ordning väntar sena tester. Luke Ayling, Conor Shaughnessy, Laurens de Bock, Tyler Roberts och Oliver Sarkic är skadade medan hetlevrade schweizaren Gaetano Berardi är avstängd efter ha tagit sitt tredje röda kort för säsongen mot Sunderland för tre matcher sedan. Barnsley är på jakt efter nytt kontrakt och har fortfarande avgörandet i egna fötter. Är förvisso två poäng bakom Birmingham men har en match mindre spelad, vinst där och vips är man en pinne före The Blues och på säker mark. Tar sig även förbi Bolton vid ev vinst i hängmatchen. Formen är inte lysande men tycker att laget kämpar på och visar moral. Inlånade skotten Oliver McBurnie (Swansea) har gjort en del viktiga mål och kan vara den som räddar laget från degradering. Sena tester på trion Adam Jackson, Matt Mills och Brad Potts. Keepern Nick Townsend och anfallaren Mamadou Thiam skadade. Chansar på att Barnsley fixar ett kryss då man förlorat knapp i de tre senaste på resande fot.



Match 10

Preston - Norwich 1

(TTT 10-0-0)

Många trodde att North End hade bränt sina chanser till play-off när laget förlorade tre av fyra matcher under våren men med två segrar mot Leeds och QPR så är man med i racet igen. Tre pinnar upp till sjätteplatsen och tre matcher att spela så finns ju chansen i allra högsta grad kvar. Callum Robinson matchvinnare senast men självklart håller manager Alex Neil alla tummar han har att succeanfallaren Sean Maguire ska kunna medverka här. Inga övriga på frånvarolistan då Daniel Johnson är frisk efter varit sjuk i veckan. Norwich blandar och ger av förklarliga skäl. Har inget att spela för och ska bara få jobbet gjort de sista omgångarna. Blixtrade till mot Aston Villa men har förlorat tre av de fem senaste. Ser här ut att ha Onel Hernandez i speldugligt skick. Även Marley Watkins bör kunna spela efter varit sjuk senast och missat matchen mot Cardiff. Skadeläget är med Norwichmått mätt rätt bra då "bara" Louis Thompson, Tom Trybull, Marco Stiepermann och Matt Jarvis saknas. Här bör Preston vinna på ren vilja.



Match 11

Sheffield Wednesday - Reading 1

(TTT 8-1-1)

Onsdagsgänget är klara för Championship även nästa säsong efter ha vunnit senast med uddamålet borta mot Hull. Har ju en trupp för toppen men säsongen har varit kantad av skador och svag form. Senast spelade man förra säsongens start-par på topp Fernando Forestieri & Jordan Rhodes men nu hoppas man ha Atdhe Nuhiu och Lucas Joao i speldugligt skick. Fortfarande saknas Gary Hooper och Steven Fletcher av anfallarna. I övrigt är det Keiren Westwood, Joost van Aken, Sam Hutchinson, Sean Clare, Morgan Fox och Ross Wallace som ej kan medverka. Daniel Pudil är tveksam men bör kunna spela. Reading fem poäng från nedflyttningsplats. Har fyra raka torsk på bortagräs. Har till denna match trubbel i backlinjen med Paul McShane, Axel Andreasson, Stephen Quinn och Tommy Elphick skadade. Dessutom är Leandro Bacuna avstängd. Garath McCleary, Joseph Mendes och Jordan Obita kan inte heller medverka pga skador. Så det är två skadedrabbade lag som möts här. Kan mycket väl vara så att hemmaplan avgör här. Så vi kör på ettan som u-tips.



Match 12

Sunderland - Burton X

(TTT 10-0-0)

Bottenmöte i Championship där förloraren kan säga hej till League 1 kan vi nästan lova. Sunderland har efter denna topplagen Fulham och Wolves kvar att möta, så även om man vinner här så blir det tufft att hänga kvar. Tre kryss på de senaste matcherna. Det positiva är att man gjort mål i samtliga dessa. Manager Chris Coleman hoppas kunna mönstra Billy Jones, Adam Matthews och John O'Shea i denna match. Det är typ 3/4 av backlinjen. Den fjärde länken Bryan Oviedo är precis som övriga killar osäker till spel och ska testas sent. I övrigt är det skador på Robbin Ruiter, Jason Steele, Lynden Gooch, Jonny Williams, Tyias Browning, Duncan Watmore, Donald Love och Joel Asoro. Tror dock att George Honeyman kan spela efter ha varit sjuk i veckan. Burton tog vital seger senast då man besegrade Derby med 3-1. Keeper Stephen Bywater tog en straff i slutet av matchen och lär ha bra självförtroende inför denna kamp. Har haft svåra bortamatcher på senaste tiden. Cardiff, Wolves, Sheffield United och Birmingham som man knep en pinne från. Lång skadelista även för Nigel Clough som dock hoppas att de flesta hinner repa sig i tid för matchen. Tom Naylor, Tom Flanagan, Damien McCrory, Kyle McFadzean, Ben Turner, Marvin Sordell, Lloyd Dyer och Darren Bent ska alla testas sent. Ska vi gissa på en tätt match som inget av lagen vågar vinna / förlora.



Match 13

Östersund - Örebro 1

(TTT 10-0-0)

Vi avslutar kupongen med en allsvensk match mellan ö-lagen Östersund och Örebro. Norrlandslaget inledde säsongen med två förluster och noll mål framåt. Tog sedan en hemmavinst mot Blåvitt och allra senast så kom man undan med ett kryss mot Kalmar (som missade en straff). Trist vecka med sportchefen Daniel Kindberg som rubrikernas man. Förhoppningsvis så har spelarna skallarna med sig och kan ha fokus på matchen. Hosam Aiesh skadad. Örebro är obesegrade efter fyra omgångar. Tre kryss och en vinst. Har Johan Mårtensson avstängd efter att mittfältaren redan hunnit dragit på sig tre gula kort. Annars bara Victor Sköld som saknas pga skada. Vi kör på 1X här.


STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Manchester United - Tottenham 1X2
2. Watford - Crystal Palace 2
3. Birmingham - Sheffield U. X
4. Bolton - Wolverhampton 2
5. Brentford - Queens PR 1
6. Bristol City - Hull 1X
7. Derby - Middlesbrough X2
8. Ipswich - Aston Villa 1X2
9. Leeds - Barnsley X
10. Preston - Norwich 1
11. Sheffield W - Reading 1
12. Sunderland - Burton 1X2
13. Östersund - Örebro 1X

Lycka till med raderna!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto