Stryktipset 22/12, 2018

Publicerad på 22 Dec 2018 - 02:53

Aston

Aston

Jan Wickberg

22 Dec 2018 - 02:53

Inte många dagar kvar på året och än färre är det till jul. Då många har ledigt och vila så kör engelska ligorna på högvarv och då gäller det att ha breda trupper och hoppas att spelarna håller sig skadefria. Stryktipset denna helg innehåller sju matcher från Premier League och sex från The Championship. Många starka favoriter som bör vinna sina matcher. Om man är ute efter att plocka hem jackpotten på 14 miljoner så kan det vara på plats att gardera upp några av storlagen och hoppas på skrällar. Här följer en genomgång av alla matcherna och även ett systemförslag i vanlig ordning. God Jul kära läsare.



Match 1

Manchester City - Crystal Palace 1

(TTT 10-0-0)

Det ljusblåa har gått rent på hemmaplan. Nio matcher, nio segrar och hela 33-6 i målskillnad. Luftade flera truppspelare i veckans cupmatch mot Leicester. Det gick bra ändå och man tog sig vidare efter straffar. Nu väntar lilla Burton i semin. Har fortfarande skador på Claudio Bravo, Benjamin Mendy och Eliaquim Mangala. Duon Vincent Kompany och David Silva dras också med skador och lär inte medverka här. Femtondeplacerade Crystal Palace tog andra raka hemmavinsten när Leicester besegrades förra helgen. Duktige serben Luka Milivojevic blev matchvinnare och gick med sitt mål förbi Wilfried Zaha i den interna skytteligan. Målvakten Wayne Hennessey missade match och ska även denna gång testas sent. Martin Kelly och Cheikhou Kouyate kommer också behöva genomgå fystest innan match. Christian Benteke kör rehab och siktar på 2019. Tillbaka från avstängning är Zaha men det bör ej räcka. Visst ska vi leta skrällar denna jackpottomgång men här blir det spik på hemmalaget trots hög streckning.



Match 2

Chelsea - Leicester 1

(TTT 10-0-0)

Det blåa hemmalaget på fjärdeplats är omgärdade av lokalkonkurrenterna Tottenham (trea) och Arsenal (femma). Hemma på Stamford Bridge är man obesegrade. Sex vinster och tre oavgjorda. Krånglades sig vidare i cupen mot Bournemouth efter sent avgörande av inhopparen Eden Hazard. Återstår att se om manager Maurizio Sarri väljer att köra med Hazard som "falsk nia" som han gjort de senaste ligamatcherna. En som hoppas på spel är Alvaro Morata som är åter efter skada. Backen Andreas Christensen och mer offensiva Victor Moses har småskador som behöver läka, så vila är bästa medicin för duon. Leicester bör vara oroliga då formen är tveksam inför den mest hektiska perioden. Förluster mot Tottenham och Palace i de två senaste ligamatcherna och uttåg ur cupen efter straffar mot Man City. Har frågetecken för trion Ben Chilwell, Wilfried Ndidi och Jamie Vardy. Tre viktiga pjäser för Claude Puels rävar. Matty James och Daniel Amartey mindre viktiga spelare men även de saknas pga långtidsskador. Ettan given som u-tecken. Finns dock kapacitet hos Leicester att störa som om råd gardera.



Match 3

Cardiff - Manchester United 2

(TTT 0-0-10)

The Bluebirds var nära att hämta upp ett 0-3 underläge senast men kom inte närmare än 2-3 i matchen mot Watford. Hemma i Wales är lagets form dock fin med fyra segrar på de fem senaste. Manager Neil Warnock hoppas så klart att formen ska hålla i sig även när ett lite bättre lag kommer på besök. Har några spelare som dras med skador o är osäkra. Jazz Richards, Greg Cunningham, Joe Bennett och Danny Ward ska alla testas sent och kanske mer troligt att siktet är på nästa match som är borta mot Palace. Manchester United gav manager Jose Mourinho julgransfoten efter en men United-ögon sett en svag inledning på säsongen. Kanske inte var hela sanningen men portugisen är i alla fall borta och ny på posten är norrmannen Ole-Gunnar Solskjär som har Kieran McKenna och Michael Carrick vid sin sida. Hoppas ha backarna Luke Shaw och Chris Smalling tillgängliga efter skador. Framåt saknas Alexis Sanchez som förväntas bli borta året ut. Ny manager brukar per auto-matik betyda att laget höjer sig och vi tror även att så kommer ske med United, så tvåan får bli u-tips men då det är jackpott-omgång och Cardiff har visat sig bra på hemmaplan så garderar vi och hoppas på skräll.



Match 4

Bournemouth - Brighton 1

(TTT 10-0-0)

Tabellelvan Bournemouth är i rätt kass slag. Sex förluster på de sju senast i ligan och dessutom rök man i cupen i veckan efter 0-1 mot Chelsea. Har problem i försvaret då Adam Smith, Dan Gosling och Lewis Cook saknas. Troligen är även Simon Francis borta. Missade cupmatchen och vore dumt att chansa med honom om han inte är hundra procent skadefri. Brighton hade lite samma läge senast man spelade borta. Då stod ett formsvagt Burnley för motståndet. Den gången blev det förlust för fiskmåsarna. Senast hemma mot Chelsea så blev det ännu en sur uddamålsförlust. Ser gärna att manager Chris Hughton kör med både Glenn Murray och Florin Andone i anfallet här. Dessa herrar brukar byta av varandra men tror det skulle hända mer framåt med duon på plan samtidigt. Skador på Alireza Jahanbakhsh och Jose Izquierdo. Saknar även avstängde backen Shane Duffy. Svårtippat men vi tar ställning.



Match 5

Huddersfield - Southampton 2

(TTT 3-0-7)

Nästjumbon Huddersfield föll senast i sex-poängsmatchen mot Newcastle och är nu upp i fyra raka förluster. 2-6 på dessa matcher så som vi ser så är det inte något såll i målet utan det är framåt som problemen finns. Anfallaren Steve Mounie är troligen den bäste anfallaren i truppen och är här åter efter avstängning. Bör få starta och får se om han blir förste anfallare hos Hudds att göra mål denna säsong. Jobbiga skador i laget på Tommy Smith, Danny Williams, Abdelhamid Sabiri och Aaron Mooy. Även Rajiv van La Parra är högst tveksam då han missat de åtta senaste matcherna. Southamptons nye manager Ralph Hasenhuttl föll i sin första match, borta mot Cardiff men fick jubla senast då man besegrade Arsenal hemma på St Mary's. Anfallaren Danny Ings var åter efter skada senast och svarade med två mål direkt. Flera spelare dras med skador och lite oklart vilka som kan medverka och ej. Cedric Soares, Jack Stephens, Mario Lemina och Nathan Redmond ska alla testas sent och i bästa fall kunna spela. Ryan Bertrand och Michael Obafemi ser ej ut att kunna medverka. Ännu en fight som är svårtippad men vi tror att Saints är något starkare för dagen och Danny Ings avgör tillställningen.



Match 6

Newcastle - Fulham 1

(TTT 10-0-0)

Två lag som hellre bytt arena. Newcastle är bättre borta medan Fulham inte alls gillar att spela utanför Craven Cottage. Ett kryss och åtta förluster är Fulhams dystra facit borta medan Newcastle endast vunnit två matcher hemma. Övriga sju har slutat i moll för skatorna. När det gäller form så kommer Newcastle från en vinst mot Huddersfield. Salomon Rondon börjar så sakta komma igång med målskyttet och har nu fyra mål på de sex senaste. Kanske inte låter så mycket men då ska vi veta att laget gjort 14 mål totalt under säsongen. Har flera av backarna åter. Florian Lejeune och Federico Fernandez är skadefria och DeAndre Yedlin är tillbaka efter avstängning. De som nu finns på skadelistan är Karl Darlow, Ciaran Clark och Jonjo Shelvey. Fulham å sin sida ska testa defensiva duon Maxine Le Marchand och Kevin McDonald sent. Unga duon Ryan Sessegnon och Andre-Frank Zambo Anguissa räknar ej med spel här utan hoppas kunna medverka mot Wolves om fyra dar. Ett fullsatt St James' Park ser Rondon avgöra match. Vi spika ettan.



Match 7

West Ham - Watford 1

(TTT 10-0-0)

Att dessa lag är jämn är ingen överdrift. Det är bara att kika på tabellen där lagen ligger nia och tia. Båda har 7-3-7 och släppt in 25 mål. Framåt har Hammers gjort 25 medan Watford gjort 2 mål färre. När det gäller form så har West Ham fyra raka vinster medan Watford efter tre förluster nu har en vinst och en seger i de två senaste. Hade 3-0 med tio minuter kvar senast mot Cardiff men höll på att tappa segern. Höll dock undan och fick lite karma åter efter ha tappat segern på övertid näst senast mot Everton. The Hornets skulle må bra av att hålla nollan här. Skador på Sebastian Prödl, Adelberto Penaranda, Will Hughes och Andre Gray. På pluskontot är att Daryl Janmaat är skadefri och Etienne Capoue är åter efter avstängning. När det gäller West Ham så är skadelistan fortsatt lång. Ryan Fredericks, Winston Reid, Jack Wilshere, Carlos Sanchez, Manuel Lanzini, Andriy Yarmolenko och Marko Arnautovic. Sen test på Lucas Perez som missade förra matchen. Om inte Hammers spelare är för slitna så tror vi på vinst för hemmalaget.



Match 8

Blackburn - Norwich X

(TTT 1-1-8)

Rovers svårslagna hemma på Ewood Park. Fyra vinster, sex kryss och endast en förlust. Kommer till denna match med två kryss (1-1 Boro borta och 2-2 hemma mot Birmingham). Ser här ut att få klara sig utan Elliott Bennett och Craig Conway som båda dras med skador. Ben Gladwin och Dominic Samuel sedan tidigare långtidsskadade. Bör dock ha mittfältstuffingen Jack Rodwell åter efter sin hjärnskakning. Norwich har tillfälligt lämnat över första platsen till Leeds då man "bara" fick 2-2 senast mot Bristol City. På det stora hela tio raka nu utan förlust så formen är minst sagt bra. Har flera tidigare skadade spelare åter i träning men lär inte riskera dem för tidigt. Grant Hanley, Kenny McLean, Moritz Leitner, Ivo Pinto, Timm Klose och Matt Jarvis lär således missa denna match. Carlton Morris och Louis Thompson inte heller aktuella för spel. Krysset känns vettigt som första tecknet här men om råd 1X2.



Match 9

Ipswich - Sheffield United 2

(TTT 0-0-10)

Jumbon Ipswich lyckades vinna senast efter nio raka utan trepoängare. Freddie Sears mål blev matchvinnande, så manager Paul Lambert fick behålla jobbet över jul i alla fall. En vinst till här och man får häng på lagen ovanför. Fortfarande jobbiga skador på bärande spelare som Cole Skuse, Tom Adeyemi och Jonathan Walters. Även Emyr Huws och Tayo Edun saknas. Hoppas dock ha Grant Ward redo efter sjukdom i veckan. Topplaget Sheffield United kryssat sällan på bortagräs. Sex vinster, fyra förluster och endast ett kryss på de elva man spelat utanför Bramall Lane. Är nog inte jätteledsna att matchen spelas på Portman Road då man vunnit de två senaste på bortaplan medan man förlorat de två senaste hemma. Få skador i laget, då endast Jake Wright och Ben Woodburn saknas. Leon Clarke verkar ha fått ordning på sin höft som hållit honom utanför laget i de tre senaste matcherna. United har klart bättre kvalitet i laget och är som sagt starka borta så vi tror på The Blades här.



Match 10

Nottingham - Queens Park Rangers 1

(TTT 9-1-0)

Forest på sjunde plats satte fem bollar mot Villa och två mot Ipswich men har nu två raka matcher utan mål framåt. 0-1 mot Preston och senast 0-0 mot Derby. Skapar dock fortsatt mycket och borde satt nån boll mot Derby. Joe Lolley och Lewis Grabban kan båda avgöra matcher. Även ex-Hudds backen Michael Hefele hittar snart rätt i Forest-tröjan. Får dock hårt konkurrens nu när Tobias Figueiredo är åter från avstängning och Danny Fox är på bättringsväg efter skada. Även Michael Dawson räknar med spel innan nyår. Sam Byram och El-Arabi Hilal Soudani har fokus på 2019. QPR i mitten av tabellen, tog en vinst senaste hemma mot Boro. Innan dess två kryss och två förluster. Saknar troligen backarna Angel Rangel, Grant Hall, Alex Baptiste och Geoff Cameron. Ex-Forest backen Joel Lynch räknar med spel även om han hade smärtor efter förra matchen. Olamide Shodipo och Tomer Hemed ska testas sent för att se om det finns chans till spel för duon. Hemmalaget får u-tecknet men om inte alla julslantar är slut så släng på en kryssgardering då Rangers har två kryss på de tre senaste borta-matcherna. 

Tips: Att göra mål i matchen Michael Hefele @ 15,00 - bet365 -   


Match 11

Reading - Middlesbrough 1

(TTT 0-0-10)

The Royals har inte glänst under Paul Clement och var inte mycket att tveka på. Ny röst på bänken behövdes och Clement fick lämna. Scott Marshall är caretaker tills vidare. Skotten inledde med 1-1 borta mot Rotherham och ska här försöka ta en vinst på hemmaplan. Sex matcher allt som allt utan vinst så visst är det dags för tre poäng här. Trion Dave Edwards, Omar Richards och Jon Dadi Bödvarsson redo för match efter ha spelat för u-23 laget i veckan. Även målvakten Vito Mannone är åter men frågan är om han petar Anssi Jaakkola i buren. Paul McShane, Liam Moore, John O'Shea, Jordan Obita och Saeid Ezatolahi kvar på skadelistan. Middlesbrough har sämst form av topplagen. Två kryss och två förluster på de fyra senaste i ligan och dessutom ute ur ligacupen efter 0-1 mot Burton i veckan. Lät där några av ordinarie startspelarna vila. Få skador i laget då endast Sam McQueen och Rudy Gestede saknas. Känns som att Reading möter Boro i rätt läge och har fin chans att ta en seger här. Vi chansar bort överstreckade tvåan och kör 1X.



Match 12

Rotherham - West Bromwich 2

(TTT 0-0-10)

Det är ett minst sagt kryssglatt Rotherham som ska möta topplaget WBA i match 12. Tio kryss på de tretton senaste matcherna har The Millers. Höll på att åka på stryk senast men i sista minuten hittade vänsterbacken Joe Mattock mål och blev poängräddare. Backkollegorna Sean Raggott och Billy Jones sjuka i veckan men bör vara friska nog att medverka här om manager Paul Warne tar ut dem i matchtruppen. Darren Potter och Kyle Vassell skadade och blir troligen borta året ut. West Bromwich på tredje plats har tre raka 2-1 vinster på bortaplan. Har inga skador i truppen men trion Kyle Bartley, Hal Robson-Kanu och James Morrison ska köra träning / rehab nån vecka till innan det blir tal om match. Så troligen samma elva här som slog Sheffield United borta senast. Tvåan först men vi måste ta med att Rotherham kan kriga sig till kryss.



Match 13

Wigan - Birmingham 1

(TTT 7-1-2)

Wigan har lite dalande form och har inte fått ordning på målskyttet i de tre senaste matcherna. 1-1 mot Bolton, 0-1 mot Derby och senast samma siffror mot Ipswich. Hade senast Chey Dunkley och Gavin Massey åter i truppen men endast på bänken. Om det blir speltid här återstår att se. Kal Naismith är åter efter avstängning och bör ta plats i backlinjen. Antonee Robinson, Michael Jacobs och Nick Powell är alla skadade. Birmingham på tionde plats kommer från kryss mot Blackburn. Hämtade in ett 0-2 underläge i slutet av matchen och kunde till slut lämna Ewood Park med en pinne. Innan dess överraskande förlust hemma mot Bristol City. Anfallsduon Che Adams och Lukas Jutkiewicz har tillsammans gjort 20 av laget 32 mål. Det känns både bra och mindre bra. Bra att anfallarna gör mål så klart men oroande om de skulle åka på skador. Marc Roberts, David Davis, Michael Morrison och Isaac Vassell är de som är på skadelistan just nu. Vi avslutar kupongen med en helgardering.


STRYKTIPSET (288-raders)

1. Manchester City - Crystal Palace 1
2. Chelsea - Leicester 1X
3. Cardiff - Manchester United 1 2
4. Bournemouth - Brighton 1
5. Huddersfield - Southampton 2
6. Newcastle - Fulham 1
7. West Ham - Watford 1
8. Blackburn - Norwich 1X2
9. Ipswich - Sheffield United 2
10. Nottingham - Queens PR 1X
11. Reading - Middlesbrough 1X
12. Rotherham - West Brom X2
13. Wigan - Birmingham 1X2

Lycka till med raderna och God Jul !

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto