Stryktipset 23/2, 2019

Publicerad på 23 Feb 2019 - 03:22

Aston

Aston

Jan Wickberg

23 Feb 2019 - 03:22

Februarimånad närmar sig sitt slut men innan Mars tar vid har vi en intressant stryktipskupong att handskas med. Förra veckan var det många som tippade bra och säkert en hel del som följde våra tips här på rekatochklart. Därmed blev utdelningen knapp. Inte ens 6000 :- för 13 rätt och dryga hundringen för 12 rätt. För 10 och 11 rätt blev det noll i utdelning. Dock ingenting att hänga läpp för då vi har 12 miljoner i jackpot denna vecka. 

Match 1 
Bournemouth - Wolverhampton 2

(TTT 4-0-6)

Hemmalaget må vara i halvrisig form med fyra förluster på de sex senaste. Om vi kikar närmare så har tre av förlusterna kommit på bortaplan i ligan och en hemma i FA-cupen mot ett för dagen hungrigare Brighton. De två senaste hemma i ligan har slutat med vinster och noll insläppta mål. Så som många andra lag är man Dr Jekyll & Mr Hyde när det gäller hemma vs bortaspel. Laget har fortfarande trista skador på Simon Francis, Lewis Cook, David Brooks och Callum Wlson. Kanske även Junior Stanislas tvinga avstå matchen, men inväntar sent test på kantspelaren. Har åter backarna Charlie Daniels och Nat Clyne som båda missade senaste matchen pga personlig orsak respektive låneavtal. Wolves är för närvarande best of the rest, dvs sjua i tabellen. Formen är fin och man räds inte bortaplan. Vann senast i ligan borta mot Everton och i FA-cupen var det Bristol City som fick ge sig på sin hemmaarena. Har spelat två matcher under tiden dagens motståndare vilat. Bra eller dåligt är svårt att avgöra. Inga skador i laget då både Matt Doherty och Diogo Jota blivit kvitt sina småskador. Om råd 1X2. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.87 - 3.40 - 2.62
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 2 
Newcastle - Huddersfield 1

(TTT 10-0-0)

Möte i den nedre regionen av Premier League där skatorna från norr ska ta sig undvika att bli skrovmål åt tandlösa jyckar. Newcastle har skärpt till sig en aning och hemmafansen har fått se två raka trepoängare i rad. Okej att man besegrade usla bortalaget Cardiff med 3-0 men det som fastnade på näthinnan var 2-1 mot Manchester City. Det hade varit en rensare av modell större om den funnits med på stryktipskupongen (nu spelades matchen en tisdag så ingen plats på nån kupong). Var även senast borta mot Wolves ytterst nära att resa hem med tre poäng men släppte in kvitteringen i 95e minuten. Höll ångan upp förra helgen då man träningsspelade mot CSKA Moskva (1-1) i Spanien. Nya duon Antonio Barreca och Miguel Almiron hoppas ingå i manager Rafa Benitez planer här. Hoppas ha Paul Dummett, Jonjo Shelvey och Ki Sung-yeung åter efter skador. Huddersfield kommer med fyra raka förluster till St James'. En ljusglimt i mörkret var att nye Karlan Grant nätade senast efter att hoppat in med 10 min kvar av matchen. Måste ju få starta här då övriga anfallare är iskalla. Har haft sjukdom i laget i veckan och Jonas Lössl, Chris Löwe och Elias Kachunga fanns bland de drabbade. Newcastle favoriter men till 75 % så tar vi med krysset till 15 %. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.85 - 3.40 - 5.25
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 3 
Leicester - Crystal Palace X

(TTT 10-0-0)

Formsvaga Leicester har inte haft någon bra start på 2019. Vann förvisso mot Everton på nyårsdagen men efter det fyra förluster och ett kryss samt uttåg ur FA-cupen mot lilla Newport. Bör kunna få ut mer av det starka mittfältet med Demarai Gray, James Maddison, Youri Tielemans och Nampalys Mendy. Dessa herrar ska leverera bollar till skyttekungen Jamie Vardy på topp. Skador på Daniel Amartey och Marc Albrighton. Palace i okej form med två kryss och en vinst på de tre senaste i ligan. Vidare i FA-cupen efter att i Januari först slagit ut Tottenham och senast Doncaster. Har gjort mål i sju raka bortamatcher (alla turneringar inräknade). Skador på Martin Kelly, Pape Souare, Aaron Wan-Bissaka och Connor Wickham. Oviss match där vi inte ska räkna bort bortalaget trots bortaplan. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.25 - 3.40 - 3.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 4 
Birmingham - Blackburn 1

(TTT 10-0-0)

Båda lagen har varit och nosat på play-off platserna men nu verkar det som att Rovers tappat väderkornet. Birmingham hade chans att krympa avståndet till fyra poäng men klantade till det senast mot bottenlaget Bolton och är nu sju poäng från play-off. Det är många matcher kvar att spela men det kan bli tufft för båda lagen här att bli topp 6. Birmingham har David Davis åter efter långtidsskada och även Isaac Vassell börjar komma igång med matchformen efter sin skada. Marc Roberts och Charlie Lakin kör rehab tillsammans med Omar Bogle. Svenske Kerim Mrabti har fått speltid i de tre senaste men väntar ännu på att få en start. Blackburn är fortfarande groggy efter knocken mot Brentford man fick i början av månaden. Bristol City, Reading och Middlesbrough har dragit nytta av det och förlängt Rovers förlustsvit till fyra matcher. Firma Danny Graham / Bradley Dack skapade en hel del i andra halvlek senast trots en man mindre då Derreck Williams åkt ut precis innan paus. Williams avstängd här men Joe Rothwell bör vara tillbaka efter haft spelledigt senast. Skador på Ben Gladwin, Darragh Lenihan och Dominic Samuel. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.10 - 3.30 - 4.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 5 
West Bromwich - Sheffield United 2

(TTT 8-2-0)

Omgångens match i The Championship. Fyran WBA ställs mot tabelltvåan Sheffield United. Det skiljer bara en pinne mellan lagen och formen är snarlik då båda har tre vinster och ett kryss på de fyra senaste. Så som vi förstår så är siktet inställt på direktuppflyttning för så väl The Baggies som The Blades. Det som bör oroa WBAs manager Darren Moore är att laget inte vunnit hemma på de fyra senaste. Tre kryss och en förlust är halvdyster läsning för den forne mittbacken. Då får han muntra upp sig genom att se på skadelistan som är tom så när på Chris Brunt och James Morrison. Framåt är Dwight Gayle åter efter avstängning. Sheffield United har fixat kryss både mot Norwich och Aston Villa i de två senaste bortamatcherna. Har en finfin anfallsuppsättning, det visade sig inte minst senast då man krossade Reading med 4-0. Då satt bäste målskytten Billy Sharp på bänken. Scott Hogan och Gary Madine fick chansen och i alla fall Madine tog den med sina två mål. Till denna match kan mycket väl både Hogan & Madine vara på bänken till förmån för Sharp och David McGoldrick. Har Chris Basham åter efter avstängning. Hoppas även att backarna George Baldock och Jack O'Connell ska vara fit for fight. Värdet finns på gästerna.

Tips: Att få kort i matchen Mason Holgate @ 4,33 - bet365 - Everton-lånet Holgate har endast lirat sju matcher för WBA men är redan upp på fyra gula kort. Är stundtals opolerad i sitt spel och har inte den bästa tajmingen i tacklingarna. Kan också bli lätt uppretad och "ge igen" på den som i Masons ögon förtjänar det. Lär få jobba hårt mot tuffa Blades-spelare här och vi ser det som bra chans att han hamnar i domarens bok. Vilken färg kortet har återstår att se. Om det blir gult så gäller 4,33 i odds om det blir av röd färg så är det hela 41 gånger degen. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.50 - 3.40 - 3.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 6 
Middlesbrough - Queens Park Rangers 1

(TTT 10-0-0)

Ett bergförsvar och en giftig anfallare i Britt Assombalonga ser ut att räcka långt för Middlesbrough denna säsong. Lite halv-taskigt kan man säga att detta är Tony Pulis fotbollsfilosofi i ett nötskal. Lägga full fokus på försvar och sedan ställa om när tillfällen ges. Funkade klockrent i Stoke, lite sämre i Palace och WBA. Här i Boro funkar det åter bra och man är med i racet om uppflyttning. Till denna match får man åter viktige backen Daniel Ayala från avstängning. Dessvärre ser både George Friend och Aden Flint ut att missa matchen pga skador. QPR har sämst form i hela ligan och om man inte vänder den svaga trenden snart kan tiopoängsmarginalen till nedflyttningsplatserna snart vara bortblåst. Har släppt in blytunga övertidsmål som avgjort de två senaste matcherna. Har sena tester på trion Geoff Cameron, Angel Rangel och Luke Freeman. Det krävs två för att dansa brukar man säga och vi har svårt att se Boro bjuda upp så troligen blir det målsnålt och en hemmavinst med ett eller två mål. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.83 - 3.40 - 5.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 7 
Millwall - Preston 2

(TTT 4-1-5)

Millwall på nittonde plats tog en överraskade vinst senast borta mot Derby. Innan dess fem raka i ligan utan vinst. Hemma på The Den gör publiken bäst i att inte satsa pengarna på målfest. På de fem senast har man 1-0, 1-0, 0-2, 0-0, 0-0. Överspel således ej att rekommendera. Anfallaren Tom Bradshaw är skadad och kollegan Tom Elliott har varit sjuk och är osäker till spel. Conor McLaughlin kämpar med skada och det lutar mot att han missar även denna match. På pluskontot är att backen Alex Pearce åter får medverka efter ej fått spela mot ägarklubben senast. Formstarka Preston kommer med gott mod till denna match. Fyra vinster och tre kryss på de sju senaste är bra. Har vunnit de tre senaste bortamatcherna. Stoke och Bolton är inte helt olikt Millwall som lag. Så om Alex Neil och hans mannar läst läxan bör det finnas goda chanser till ännu en trepoängare här. Samma skadeläge som senast (Louis Moult, Billy Bodin, Callum Robinson och Josh Harrop) så Neil kan om han vill mönstra elvan från föregående match. Vi litar på The Lilywhites här och spikar tvåan till under 40 %. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.75 - 3.25 - 2.80
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 8 
Norwich - Bristol City 1

(TTT 10-0-0)

Helgens andra högintressanta match i The Championship. Tabellettan Norwich tar sig an ligans formstarkaste lag i Bristol City. Kanariefåglarna visade senast mot Bolton att nederlaget mot Preston endast var en tillfällig dipp. Då Sheffield Uniteds Billy Sharp vilade så passade Teemu Pukki att göra två mål för Norwich och gå upp i ledning i skytteligan. Hade även en ass i matchen så om vi räknar ihop mål och assist så har finländaren fått ihop 30 poäng. Skador på Louis Thompson, Alexander Tettey, Mario Vrancic och Carlton Morris. Duon Timm Klose och Moritz Leitner var åter senast och tog bänkplatser. Bristol City i kanonform med sju raka segrar i ligan. Hade allt som allt femton raka i alla tävlingar fram till att man senast föll med 0-1 i FA-cupen mot Wolves. Manager Lee Johnson var lite tidig med att byta ut Niclas Eliasson som fick kliva av i halvtid. Får troligen starta på bänken här (Eliasson alltså, Johnson startar alltid på bänken). Har ett ljust skadeläge då alla tidigare skadade spelare är i träning. Niki Mäenpää, Jack Hunt och Korey Smith dock ej redo för match än. Andreas Weimann och Marley Watkins bör minst fixa en bänkplats. Visst är hemmalaget favoriter men Bristol får ej underskattas varken av Norwich eller tipparna. 1X är vägen att gå och hoppas bortalaget tar en pinne. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.95 - 3.75 - 4.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 9 
Leeds - Bolton 1

(TTT 10-0-0)

bet365 livestreamar matchen. Leeds är med i toppen och fighten om direktuppflyttning. Har dock tappat serieledningen efter förlusterna mot Stoke och Norwich. Känns som att formen är lite upp och ner. Känns inte som ett stabilt topplag, topprestationer varvar de med mindre bra matcher. Kommer till denna match med en vinst, ett kryss och en förlust på de tre senaste. Som vi vet är det Kemar Roofe som står för det mesta i målväg hos Leeds. Nu har han gått sönder och då får Tyler Roberts axla målskytterollen. Har även Patrick Bamford att tillgå, men han har varit skadad och ännu ej i gammalt gott slag. Barry Douglas, Gaetano Berardi och Adam Forshaw skadade. Saknar även Jack Clarke som svimmade under matchen mot Middlesbrough, troligen pga nån sjukdom. Undersökning pågår. Bolton är nästjumbo men har häng på lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Tog en sällsynt seger borta mot Birmingham men föll efter det med klara 0-4 mot Norwich. Är skadedrabbat med Ben Alnwick, Jack Hobbs, Luca Connell, Andrew Taylor, Gary O'Neil, Marc Wilson och Yannick Wildschut på frånvarolistan. Wilson och O'Neill ligger närmast en comeback. Vi tror inte att Leeds fumlar bort tre poäng här. Finns poängspelare även fast Roofe saknas. Etta. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.28 - 5.75 - 13.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 10 
Brentford - Hull 1

(TTT 10-0-0)

Segstartade Brentford har funnit formen men frågan är om det är försent. 13 poäng upp till play-off känns mycket. En förlust på de nio senaste imponerar dock. Slog senast Aston Villa i ligan efter att skyttekungen Neil Maupay avgjort på stopptid. Kunde inte rå på Swansea i FA-cupen, så nu full fokus på ligan för The Bees. Har Ezri Konsa avstängd men det ser vi inte som någon stor försvagning. Konsa har inte sett stabil ut och den som ersätter lär göra ett minst lika bra jobb. Har sen test på Henrik Dalsgaard. Trion Rico Henry, Lewis Macleod och Emiliano Marcondes kvar på skadelistan. Hull har tappat fart efter den fina avslutningen på förra året. Tappade senast 2-0-ledning mot Rotherham som kunde reducera och kvittera i andra halvlek. Hoppas ha backen Jordy de Wijs åter här men skadelistan är ändå lång med namn som James Weir, Ondrej Mazuch, Kevin Stewart, Jon Toral, Angus MacDonald och Daniel Batty. Finns kapacitet framåt att störa Brentford men att det ska bli poäng är mer tveksamt. Vi kör på ettan. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.80 - 4.00 - 4.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 11 
Sheffield Wednesday - Swansea X

(TTT 6-1-3)

The Owls har tre raka kryss inför detta möte. 0-0 mot både Reading och Millwall följdes upp med 2-2 mot Rotherham. Inhopparen Dominic Iorfa blev poängräddare långt in på stopptid. Anfallaren Fernando Forestieri tog två gula kort på samma stopptid och är avstängd här. Inget vidare då Sam Winnall och Gary Hooper redan finns på skadelistan och George Boyd är sjuk. Truppen är dock stor och Lucas Joao och Marco Matias kan precis som Steven Fletcher ta hand om forwardsrollerna. Har även skador på försvararen Jordan Thorniley, Tom Lees, Matt Penney, Josh Onomah och Kieran Lee. Swansea har förlorat de två senaste utanför Wales. Tog sig förra helgen vidare i FA-cupen genom 4-1 hemma mot Brentford. Har ett klart förbättrat skadeläge då Nathan Dyer, Declan John och Wayne Routledge alla är åter här. Kanske även kapten Leroy Fer kan medverka men sen test får avgöra. Martin Olsson och Joe Rodon kvar på skadelistan. Här känns det som att lagen kan dela på poängen och vi sätter "X" som u-tecken. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.62 - 3.30 - 2.90
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 12 
Stoke - Aston Villa X

(TTT 4-3-3)

Två lag som famlar efter form. Stoke har fem raka utan seger. Har bara vunnit nio av trettiotre matcher under säsongen. 34 mål på dessa 33 matcher är inte heller godkänt. Har ingen av anfallaren i slag och senast var det James McClean som tog död på en fyra matcher lång måltorka för laget. Räckte dock bara till 1-1 mot Ipswich (som kvitterade på stopptid). Charlie Adam fanns ej med senast men kanske med i matchtruppen här. Saido Berahino ej med i matchtruppen då han är internt avstängd efter ha kört rattfull. Aston Villa har precis som Stoke problem med målskyttet för närvarande. Tre av de fyra senaste har man inte nätat i. Chelsea-lånet Tammy Abraham skapar fortfarande mycket oreda men hittar inte rätt i avsluten. Har skador på både Örjan Nyland och Lovre Kalinic så Jed Steer eller Mark Bunn lär vakta målet. Axel Tuanzebe, James Chester, Henri Lansbury, Tom Carroll och Jack Grealish saknas också pga skador. Dessutom John McGinn avstängd. Även här kan man utgå från kryss och gardera med den något mindre streckade tvåan. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.25 - 3.50 - 3.40
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Match 13 
Reading - Rotherham X

(TTT 10-0-0)

Viktigt bottenmöte mellan lagen som är på var sin sida om nedflyttningsstrecket. Reading kommer med klara 0-4 mot Sheffield United i bagaget. Innan dess 2-1 hemma mot Blackburn. Har Nelson Oliviera som kan avgöra matcher på egen hand. Hoppas ha trion Liam Kelly, Tyler Blackett och Ovie Ejaria i speldugligt skick. Hos medicinska teamet finner vi Anssi Jaakkola, Jordan Obita, Andy Rinomhota, Saeid Ezatolahi och Sam Baldock. Rotherham tar sina vinster hemma det vet vi. På bortagräs har man sex kryss och resten förluster. På tal om kryss så har man spelat oavgjort fyra matcher i rad nu. Var dock sekunder från att vinna senast men släppte in kvitteringen i tionde övertidsminuten. Frågan är om man orkat ladda om eller ej. Skador på Darren Potter, Sean Raggett, Kyle Vassell och Jamie Proctor. Även här bör det bli en jämn tillställning som mycket väl kan sluta med delad poäng. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.20 - 3.40 - 3.60
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 


Stryktipset (216-raders)

1. Bournemouth - Wolves 1X2
2. Newcastle - Huddersfield 1X
3. Leicester - Crystal Palace 1X2
4. Birmingham - Blackburn 1
5. West Brom - Sheffield United 1X2
6. Middlesbrough - Queens PR 1
7. Millwall - Preston 2
8. Norwich - Bristol City 1X
9. Leeds - Bolton 1
10. Brentford - Hull 1
11. Sheffield W. - Swansea X
12. Stoke - Aston Villa X2
13. Reading - Rotherham X

Lycka till med raderna.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto