Stryktipset 23/2, 2019

Publicerad på 22 Mar 2019 - 20:43

Aston

Aston

Jan Wickberg

22 Mar 2019 - 20:43

Nära full pott förra veckan då vi endast gick bet på två (Premier League) matcher. Dom åtta matcherna från Championship satt som de skulle och det var bra uppvärmning inför denna vecka då vi har sju matcher från den ännu lurigare engelska League 1 på kupongen. Inledningsvis är det dock sex kvalmatcher till EM som ska redas ut. Först ut är vårt svenska landslag som ställs mot Rumäniens dito. Jackpot på 9 miljoner gör att vi tar med ett antal tänkbara skrällar och håller tummarna. 


Match 1
Sverige - Rumänien 1

(TTT 10-0-0)

Blågult avslutade UEFA Nations League på ett fint sätt med vinster mot Ryssland och Turkiet. Tog hem gruppen och har nu ett ess i rockärmen om detta kval skulle gå åt skogen. Har problem bakåt då duon Victor Lindelöf och Pontus Jansson pga personlig orsak respektive skada. Jakob Johansson, Oscar Hiljemark och John Guidetti inte heller med i truppen. Tyvärr så håller inte Albin Ekdals fot så även han står över matchen. Framåt hoppas ex-gnagarna Robin Quaison och Alexander Isak på speltid men då lär det bli som inhoppare för inte petar dem den givna anfallsduon Marcus Berg / Viktor Claesson. Rumänien gjorde även de ett starkt intryck i UEFA Nations League och kom tvåa i sin grupp bakom Serbien. Målisen Ciprian Tatarusanu höll nollan i fyra av sex matcher men är osäker till spel här. Har skador på Cristian Ganea, Vlad Chiriches, Gheorghe Grozav, Mihali Pintilii, Eric Bicfalvi, Constantin Budescu, Florin Andone och George Tucudean. Innebär att man tvingas tagit in flera (orutinerade) spelare från inhemska ligan. Ettan befogad här.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.85 - 3.40 - 5.25
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 2
Spanien - Norge 1

(TTT 10-0-0)

Hur mår det spanska landslaget efter att flera bärande spelare som Gerard Pique, David Silva och Andres Iniesta tackat för sig. Finns det några lovande unga spelare att ersätta med kan man undra när Sergi Gomez (26), Sergio Canales (28) och Jamie Mata (30) är debutanter i truppen. Förbundskapten Luis Enrique har lämnat Nacho, Dani Carvajal, Koke, Isco och Paco Alcacer utanför denna gång. Även Saul var petad men får nu chansen sedan Fabian Ruiz lämnat återbud pga sjukdom. Norge på uppgång under Lasse Lagerbäcks ledning. Vann sin UEFA Nations League grupp efter att Bulgarien klantat bort sig i de avslutande matcherna. Gjorde bara sju mål på sex matcher och det är framåt man har sin svaghet. Bakåt ser det stabilt ut med Rune Jarstein som sista utpost. Djurgårdens Per Kristian Bråtveit får chansen som back-up då skadade Örjan Nyland saknas. Lovande mittfältaren Sander Berge inte heller med pga skada. Hemmalaget favoriter men med jackpot i sikte så ger vi baggarna gardering.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.18 - 8.00 - 19.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 3
Italien - Finland X 

(TTT 10-0-0)

Gil Azzurri gjorde inget vidare intryck i UEFA Nations League där man kom tvåa i sin grupp efter Portugal. Lyckades bara peta in två bollar på fyra matcher och det är förstås för svagt av ett landslag av Italiens kaliber. Förbundskapten Roberto Mancini har till denna match tagit ut sex anfallare men det känns mer som kvantitet än kvalitet. Att Fabio Quagliarella (36) gör comeback och att Leonardo Pavoletti (30) gör debut tyder på en viss desperation. Profilerna Claudio Marchisio, Simone Zaza och Mario Balotelli saknas liksom Lorenzo Insigne och Federico Chiesa där den sistnämnde lämnade samlingen och åkte hem för skadebehandling. Finland vann överraskande sin UEFA Nations League grupp före Ungern, Grekland och Estland. Inledde med fyra raka segrar och kunde chilla i de avslutande matcherna. Framgångsreceptet var att hålla nollan och låta stjärnan Teemu Pukki sköta målgörandet. Lär knappast ändra på dom punkterna här. Har backen Jere Uronen skadad. Framåt är inte Tim Väyrynen, Eero Markkanen, Jasse Touminen eller Simon Skrabb med denna gång, så troligen får Lassi Lappalainen starta på topp. Tycker att Italien ej är mycket för dagen och vi kör på 1X2 och jobbar in kupongens superskräll.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.30 - 5.50 - 13.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 4
Bosnien - Armenien 1

(TTT 10-0-0)

Bosnien gick en hård kamp med Österrike om segern i Liga B, grupp 3, i UEFA Nations League. Fixade dock biffen och ser även här starka ut. Lagkapten Edin Dzeko förväntas starta och komma upp i 100 landskamper här. Brukar flankeras av Edin Visca och Haris Duljevic som är bättre passningsspelare än målgörare således inte omöjligt av Dzeko kan få göra mål i sitt jubileum. Bojan Nastic och Smail Prevljak finns ej med i truppen, men att säga att man saknar dem vore lite fel ordval. När det gäller Armenien och UEFA Nations League så var de inlottade i Grupp 4 i Liga D tillsammans med blåbären Gibraltar och Liechtenstein. Tyvärr för Armeniens del fanns även Makedonien (då FYR nu Nord) med i gruppen och då fick Armenien nöja sig med en andraplats. Blandade och gav minst sagt. Föll tex hemma mot Gibraltar med 0-1. Tog revansch borta genom att vinna med 6-2. Krossade även Makedonien hemma med 4-0. Ex-Djurgårdaren Yura Movsisyan (nu mera klubblös) är det största hotet framåt tillsammans med lagkapten Henrikh Mkhitaryan som har en klart större roll i landslaget än klubblaget. Fransmannen Gael Andonian och brassen Marcos Pizzelli (båda nationaliserade) ej uttagna denna gång. Här litar vi på att hemmalaget gör jobbet fullt ut.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.36 - 5.50 - 9.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 5
Liechtenstein - Grekland 2

(TTT 0-0-10)

Lilleputtlandet i Alperna kom sist i sin UEFA Nations League grupp och enda segern kom hemma mot nykomlingen Gibraltar. Fick även ett kryss mot ett oinspirerat Armenien i sista matchen men i övrigt förluster. Ikonerna Franz Burgmeier och Peter Jehle som tillsammans har 244 landskamper har lagt dojor respektive vantar på hyllan och nu upp till andra spelare att ta över ansvar och visst har islänningen Helgi Kolvidsson börjat bygga nytt. Bara Martin Buchel och Michele Polverino är över 30 år i truppen. Yngst i truppen är Noah Frick som är son till nationalhjälten Mario Frick. Grekland har flera tunga år bakom sig och kanske även framför sig. Kom inte bättre än trea i sin grupp i UEFA Nations League och då hade man ändå en rätt lätt grupp med Estland, Finland och Ungern. Kickade förbundskaptenen Michael Skibbe under pågående gruppspel och har nu en inhemsk coach i Angelos Anastasiadis. I spelartruppen är det mycket nytt delvis pga skador men också för att man vill föryngra. Sokratis Papastathopoulos, Zeca och Kostas Mitroglou får agera bärande spelare och pappor till resten av truppen. Skador på Vasilis Torosidis, Kostas Manolas, Kyriakos Papadopoulos, Panagiotis Retsos, Petros Mantalos, Dimitris Pelkas och Lazaros Christodoulopoulos. Här bör Grekland vinna och att slippa den kräsna publiken behöver inte vara något som påverkar negativt. Ska vi säga 1-0 till Grekland och Kostas Fortounis gör målet till 19 ggr insatsen hos bet365.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 34.00 - 8.00 - 1.14
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 6
Malta - Färöarna X

(TTT 4-2-4)

Här ställs örike mot örike och då talar vi inte om Österrike. Nej det handlar om Malta som tar emot Färöarna i något som inte direkt är kupongens hetaste möte men likväl förväntar sig de flesta en jämn (och spännande) tillställning. Dessa båda lag var i samma grupp i UEFA Nations League och där hamnade Malta sist med noll vunna matcher medan Färöarna inledde med att besegra just Malta hemma i Torshavn och fixa en trea. I returen på Malta slutade matchen 1-1. Truppen Malta förfogar över är i stort sätt samma man kört med de senaste tio åren blandat med lite ungtuppar. Målvakten Justin Haber och anfallsikonen Michael Mifsud har båda hunnit bli 37 år gamla men still going strong. De som saknas ur det gamla gardet är Andrew Hogg, Clayton Falla, Ryan Fenech och Alfred Effiong. Färöarna gör det bra med små medel och har några intressanta spelare i Hallur Hansson och Joan Simun Edmundsson. Målvakten Gunnar Nielsen med en match för Manchester City på sitt CV är så klart en viktig kugge om det ska bli poäng här. Backen Sonni Nattestad dras med sjukdom och är osäker till spel. Krysset ligger nära till hands här.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.30 - 3.10 - 2.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 7
Coventry - Oxford 1

(TTT 10-0-0)

Två lag som krigar kring olika streck i League 1. Coventry är en pinne från play-off plats medan bortalaget Oxford har en poäng till godo på Walsall som är närmast under nedflyttningsstrecket. The Sky Blues som hemmalaget kallas har fin form för tillfället och har endast förlorat en av de åtta senaste. Viktig seger senast borta mot Peterborough som är ett av lagen man fightas med om en topp 6 plats. Afrikanska anfallsduon Amadou Bakayoko & Bright Enobakhare skapar oreda i för de flesta motståndarförsvar för tillfället. Anfallskollegorna Maxime Biamou, Conor Chaplin och Jodi Jones är alla skadade. Dock bör Luke Thomas kunna medverka efter besök på sjukan. Fick en doja i käften senast, och tvingades utgå med kvarten kvar. Oxford är det lag som har sämst vinnarfacit på bortagräs. Endast Blackpool har man lyckats knipa tre pinnar från. Hela elva av nitton har slutat med kryss. Senast avgjorde Jamie Mackie med matchens enda mål i hemmamötet med Bradford. I övrigt är de flesta tongivande spelare inlånade som tex Marcus Browne, Jerome Sinclair och Jordan Graham. Nordirländaren Gavin Whyte medverkar ej då han är skadad / uttagen till landslaget. Ettan först men gardera med krysset.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.30 - 3.50 - 3.25
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 8
Luton - Doncaster 1

(TTT 10-0-0)

Serieledande Luton fortsätter att gå starkt. Har bara förlorat fyra matcher av trettioåtta under säsongen. Hemma på klassiska Kenilworth Road så är man obesegrade och har vunnit 14 av 19 matcher. Har till denna match tungt avbräck i skyttekungen James Collins som är på landslagsuppdrag med Irland. Ser även ut att sakna landsmannen Alan McCormack som dras med skada. Alan Sheehan (även han irländare) bör dock vara åter efter missat senaste match pga huvudvärk. Doncaster ligger på sjätte plats och går en hård kamp med flera lag om sista play-off platsen. Formen är inte vidare. Har efter uttåget ur FA-cupen mot Crystal Palace fyra kryss och två förluster i ligan. Vanligtvis giftige anfallaren John Marquis iskall och har inte gjort mål på de senaste sex matcherna. Har däremot hunnit varit avstängd en match. Sparkade tidigare i veckan Niall Mason efter denne fällts för sexuella trakasserier. Sen test på Benjamin Whiteman. Doncaster vann hemmamötet med Luton och kan skrälla här. Så 1X2 om råd.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.83 - 3.75 - 4.75
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 9
Peterborough - Southend X

(TTT 10-0-0)

Förra gången Peterborough var med på stryktipskupongen så klagade vi på att laget drar på sig många röda kort. Har det blivit bättre på den fronten sedan sist. Svaret är nej, mot Shrewsbury var det Ivan Toney som tog rött, mot Wimbledon Rhys Bennett och senast mot Coventry hade Lee Tomlin jätteflax att inte få syna pastejskivan för sin höga oaktsamma spark i ansiktet på Luke Thomas. Formen hos The Posh är fortfarande svag och på de 11 senaste har 7 slutat i förluster. Har Josh Knight i ägarklubben Leicester för skadebehandling men hoppas ha Ryan Tafazolli och Siriki Dembele redo efter sjukdom respektive skada. Southend finner vi passande i den södra ändan av tabellen. Är på målskillnad över nedflyttningsstrecket. Formen är riktigt risig och senaste vinsten tog man 19e Januari mot Bradford. Efter det fyra kryss och sex förluster. Hade senast målvakten Mark Oxley tillbaka mellan stolparna efter ha missat 16 matcher. Stod för en jätteblunder som blev matchavgörande men får väl skylla på ringrost. Har även försvararen John White redo efter skada. Saknar här skadade Stephen McLaughlin och namnen Stephen Humphrys samt Jason Demetriou som är med Cypern och landslagsspelar. Även sen test på Harry Lennon. Två lag som letar form och då letar vi skräll, helgardera tillställningen och hoppas på bortalaget.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.00 - 3.60 - 4.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 10
Shrewsbury - Portsmouth 2

(TTT 0-0-10)

Att Shrewsbury bara ligger på 18e plats beror helt och hållet på att man är usla borta. Hemma på Greenhous Meadow är man starka och har 8-7-4 nästan i klass med dagens motståndare. Slog senast Wycombe med 2-1 efter att Oliver Norburn målat på straff i 93e minuten. Matchen innan var det "other way around", då åkte man på en straff i 89e vid ställningen 1-1 mot Plymouth och fick åka hem utan några poäng i bagaget. Försvararen Luke Waterfall utgick senast med skada och lär missa denna match. Portsmouth är ett av ligans bästa bortalag. Tio av nitton matcher har man vunnit utanför Fratton Park. Formen är fin och nu har man hittat in på vinnarspåret. Hade under Februari fyra raka kryss men nu har man vunnit tre av fyra i Mars. Ruggigt bra anfallsuppsättning för att vara League 1. Saknar här skadade Birmingham-lånet Viv Solomon-Otabor och Ronan Curtis som fick sy fast ett finger efter ha fastnat i en dörr. Sedan tidigare saknas Bryn Morris, Dion Donohue och Andy Cannon. Finns många som kan avgöra för Pompey här men Salop är inte lätta att tas med på hemmaplan, X2 räcker dock?
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.25 - 3.30 - 2.40
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 11
AFC Wimbledon - Gillingham 1

(TTT 9-1-0)

Wimbledon har tagit sig i kragen och det var i grevens tid om man säger så. Ligger fortfarande på fel sida om strecket men är nu bara tre poäng bakom Southend (som vi minns innehar sista plats på rätt sida strecket). Vann senast mot just Southend då Joe Pigott sa tack och bock för att kommunikationen mellan motståndarförsvarare och målis inte funkade. Segern var väl inte jätterättvis men tre viktiga poäng in på kontot. Innan dess två hemmamatcher där motståndarna dragit på sig röda kort och gjort det lättare för The Dons att greja segrar. Har flera spelare som dras med skador och samtliga kommer testas innan match för att se vilken status de har för dagen. Rodney McDonald, Will Nightingale, Adedeji Oshilaja och Kwesi Appiah är de som avses. Gillingham spelar ofta jämna matcher och de sex senaste är inga undantag. Ofta ramlar det in ett mål i slutet av matcherna, sedan om det är matchavgörande eller ej beror ju på vad som hänt tidigare i matchen. Luke O'Neills mål senast räddade en poäng mot topplaget Luton så det var ju av betydande art. Förväntas ha Alex Lacey och Dean Parrett tillbaka här efter skada / sjukdom. Anfallarna Billy Bingham & Ricky Holmes är tillsammans med backen Gabriel Zakuani skadade. Vi kör på etta här och hoppas AFC form håller i sig.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.20 - 3.50 - 3.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 12
Bradford - Blackpool 1

(TTT 5-0-5)

Jumbon Bradford är inte helt avsågade i botten trots att man förlorat 22 av 38 matcher. Hade dock önskat att formen var bättre då man nu har fyra förluster på de fem senaste. Blytungt när man släppte in 0-1 i 94e senast mot Oxford. Känns här som att man kan få snabb revansch då laget bör få boost av att Jack Payne är åter efter halsfluss, snabbe Sean Scannell är redo efter ha missat de 30! senaste matcherna pga skada. Manager Gary Bowyer kommer säkert också att starta Lewis O'Brien som fick vila senast. Anfallaren Eoin Doyle är duglig med rätt understöd. I rehabcenter finns Calum Woods och Kelvin Mellor. Blackpool har tappat fart i racet om play-off plats. Endast en seger på de åtta senaste innebär många tappade poäng. Senast man spelade på bortaplan blev det en klar 0-3 förlust mot Burton. Ganska orutinerade Christoffer Mafoumbi kommer att vakta målet då Mark Howard är nyopererad och blir borta säsongen ut? Miles Boney hoppade in senast men förväntas alltså åter ta plats på bänken. Sena tester på Curtis Tilt, Marc Bola, Ollie Turton och Callum Guy. Nordirländaren Jordan Thompson på landslagsuppdrag. Knapp etta.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.75 - 3.40 - 2.70
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 13
Burton - Accrington Stanley 1

(TTT 10-0-0)

Tabellelvan Burton har kryssat i hälften av 2019 års matcher. Dock inte i någon av de tre senast. Där har man vinster mot Coventry och Blackpool samt förlust mot Charlton. Har många fina spelare i truppen som inte skulle göra bort sig i en högre liga (läs The Championship). Finns även klass på bänken då laget tränas av Nigel Clough. Tyvärr saknar den forne anfallaren sitt lags bäste anfallare här då Liam Boyce är iväg med Nordirlands landslag. David Templeton lär ersätta och göra Lucas Akins sällskap på topp. Scott Fraser fick vila senast men är troligen åter i startelvan här. Ben Fox skadad och ej aktuell för spel. Accrington har inte haft någon bra Mars-månad. Tre förluster och senast såg det ut att gå mot en fjärde raka. Hade två ramträffar innan domaren hittade två billiga straffar som Billy Kee kunde förvalta och fixa Stanleys första vinst sedan 19/2. Skulle ha spelat mot Rochdale förra helgen men matchen sköts upp pga vattensjuk plan. Saknar här inlånade QPR-anfallaren Paul Smyth (Nordirland) och målvakten Dimitar Evitmov (Bulgarien) som båda är med sina respektive landslag. Ross Sykes och Liam Gibson är skadade. Seamus Conneely på väg tillbaka efter skada och ska ges chans att visa form innan truppbesluts tas. Tror inte på en lika givmild domare här för bortalaget så vi spikar ettan.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.90 - 3.60 - 4.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Stryktipset (216-raders)

1. Sverige - Rumänien 1
2. Spanien - Norge 1X
3. Italien - Finland 1X2
4. Bosnien - Armenien 1
5. Lichtenstein - Grekland 2
6. Malta - Färöarna X
7. Coventry - Oxford 1X
8. Luton - Doncaster 1X2
9. Peterborough - Southend 1X2
10. Shrewsbury - Portsmouth X2
11. Wimbledon - Gillingham 1
12. Bradford - Blackpool 1
13. Burton - Accrington 1

Lycka till med raderna!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto