Stryktipset 23/6, 2019

Publicerad på 22 Jun 2019 - 03:49

Aston

Aston

Jan Wickberg

22 Jun 2019 - 03:49

En minst sagt blandad Stryktipskupong denna vecka. Förutom svenska matcher från Superettan och Division 1 Norra så ska vi besöka Sydamerika och Afrika. Ingen jackpott denna vecka då det betalades ut småsummor för både 11 och 10 rätt förra helgen. Även för 12 rätt var det snålt med slantar, dryga 700 pix. Vi får hoppas på högre utdelning denna vecka.

OBS spelstopp söndag 23/6, 15:59

Match 1

Brommapojkarna - Örgryte 2

(TTT 4-0-6)

BP fortsatt jumbo efter 2-2 borta mot nästjumbon Öster senast. Krysset innebar att man nu är uppe i åtta matcher i rad utan vinst. Har tur att det är flera lag i serien som går trögt och inte är alltför långt före Stockholmarna. Mittfältaren Alexander Nilsson hittade både nät och sitt tredje gula kort för säsongen senast och är avstängd här. Bör ha Rasmus Emanuelsson åter efter sjukdom. Eric Johana Omondi på African Nations med Kenya. Isac Lidberg, Marcus Hansson och Philip Hellqvist kunde inte medverka senast pga skador. Fjärdeplacerade Örgryte i fin form med tre raka segrar i bagaget. Målis Fredrik Andersson har hållit nollan i samtliga dessa matcher. Framåt är det (enligt många) seriens bästa spelare Gustav Ludwigson som avgjort de två senaste matcherna. Hade Hannes Sahlin avstängd senast men här är backen åter. Arvid Sigurdsson, Daniel Paulson, Kalle Lindblad och Victor Sköld långtidsskadade och så klart ej med i truppen till denna match. Vi inleder kupongen med X2.


Match 2

Halmstad - Frej 1

(TTT 10-0-0)

När ska det lossna på allvar för Halmstad är nog frågan som merparten som följer serien undrar över. Kan 2-0 vinsten senast över Mjällby ha varit startskottet? En som också har gått tungt är anfallaren Sadat Karim som avgjorde i premiären mot Södra men efter det gått mållös i 11 matcher innan det senast var dags för nätkänning igen. Är det proppen ur nu för Ghana-killen? Finns ju mycket kvalitet i både Karim och HBK som lag. Edvin Kurtulus åter efter ha varit avstängd senast. Johan Oremo kör vidare med rehab. Frej på negativ kvalplats föll senast hemma mot Dalkurd med 1-3 och innan dess borta mot VSK med 0-2. Således är det inget vidare med formen men har tidigare under säsongen visat att man kan vinna på bortaplan. Både GAIS och Degerfors har besegrats av Täbylaget. Får åter Kim Skoglund efter avstängning. Pedro Ribeiro, Ze Vitor, Abdul Halik Hudu och Hjalmar Ekdal har varit med Hammarby på träningsläger i Småland under veckan. Säkert utvecklande men tiden kanske inte var så passande. Serien är jämn och det känns som att alla kan slå all men visst ska Halmstad vara favoriter.


Match 3

Nyköping - Carlstad 2

(TTT 0-0-10)

Bedrövlig form för Bissarna som har fem raka förluster och allt som allt inte vunnit på tio matcher. Brukar ha svårt för att göra mål men senast satte man hela fyra bollar bakom Andreas Carlström i Rynninge-buren. Problemet var dock att egna keepern Gustaf Halvardsson släppte in sex bollar i en smått galen tillställning som förutom målen innehöll nio gula kort. Hade då inte mindre än fem spelare (Suad Gruda, Revend Tovi, William Weidersjö, Joakim Juhlin och Ben McKendry) frånvarande. Har till denna match dessutom Sal Jobarteh tveksam till spel pga skada. Jakob Bergman snittar ett kort varannan match och är uppe i sex kort vilket innebär att han får se matchen från sidlinjen pga avstängning. Carlstad på tredje plats men ändå en bra bit i från toppduon Akropolis & Umeå. Har endast en torsk på de sex senaste och det var också mot Rynninge (dock inte lika galna siffror, utan bara 1-2). Anfallaren Joel Gustavsson börjar hitta form och har målat i de två senaste. Bäste målskytten Alexis Bbakka dras med skadeproblem och ser ut att missa matchen (hade nog även frisk missat då han var aktuell för att representera Uganda i African Nations). Blios Yonakhir och Eric Jernberg övriga som har skadeproblem för United. Tvåa!


Match 4

Sandviken - Karlstad X

(TTT 10-0-0)

Sandviken vann derbyt mot Gefle och inte oväntat var det skyttekungen Leo Englund som avgjorde med matchens enda mål. Innan dess hade man förlorat hemma mot dagens motståndares stadsrivaler, Carlstad United med 1-2. Hade flera spelare borta senast och även denna gång är det skador som ställer till det för Gustav Thörn, Marcus Hägg, Jonathan Hellström och Viktor Nordin. Får även klara sig utan Rasmus Lindgren och kapten Olof Mård som båda tog gult senast och är avstängda. Karlstad är seriens näst bästa bortalag och det är endast serieledande Akropolis som har lyckats vinna hemma mot KBK. Formen är bra men laget tycks inte gilla att åka norrut då man haft problem borta mot Team TG, Gefle och jumbon Boden. Bör kunna mönstra samma elva som senast. Anfallarna Liridon Selmani och Victor Edvardsen kan skaka vilket lag som helst och snart måste väl även Andreas Bellander spräcka målnollan. Helgardera och hoppas att bortalaget tar minst en pinne.


Match 5

Vasalund - Sylvia 1

(TTT 10-0-0)

Kryssglada Vasalund var senast på väg att ta sitt åttonde kryss för säsongen men kunde inte stå emot starka Akropolis sista kvarten och fick endast en hedersam förlust på kontot. Innan dess tre raka enpoängare. Har en hel del afrikaner i truppen och i denna match får man undvara kenyanerna Ovella Ochieng och Erick Ouma som båda är uttagna till African Nations. Sylvia kommer med taskig form till Stockholm. Tre raka förluster och senast man var i huvudstaden blev det pinsamma 0-6 mot Sollentuna. Släppte senast in förlustbollen långt in på övertid i östgötaderbyt mot Link City. Pontus Almqvist (en av många IFK Norrköping-lån) fick hoppa in i 58e men tvingades utgå endast dryga kvarten senare pga nyckelbensskada. Otur för den unge talangen som nyss kommit tillbaka från annan skada. Åter till denna match är tre andra ungdomar som saknades senast pga studenten. Hadar Sundberg, Theo Rask och Buster Blosse säger vi grattis till och hoppas att de firat klart innan match. Vi tror på hemmalaget här.


Match 6

Colombia - Paraguay 2

(TTT 9-1-0)

Carlos Queiroz Colombia är redan klara för avancemang efter vinster mot Argentina och Qatar. Målvakten David Ospina har hållit nollan så här långt och framåt är det Bayerns James Rodriguez (två assist) och Atalantas Duvan Zapata (två mål) som varit bäst. Vi får se om man här väljer att vila spelare för att ha dem fräscha inför finalspelet. Santiago Arias, Jefferson Lerma och Luis Diaz är tre tänkbara startspelare här i de olika lagdelarna. Har skada på Luis Muriel. Paraguay har ärligt talat klantat till det för sig och borde precis som Colombia haft sex poäng. Tappade 2-0 till 2-2 mot Qatar. Juan Rodrigo Rojas självmål kan bli kostsamt. Senast mot Argentina drog man på sig straff men fick även med sig en straff. Dessvärre så satte Messi sin medan Derlis Gonzalez brände sin. Så i stället för sex poäng så har man "bara" två pinnar inför sista omgången. Har dock fortfarande saken i egna händer men det kommer troligtvis krävas vinst här. Räknar med att Oscar Cardozo är tillbaka i elvan här efter varit bänkad senast. Vore tokigt att inte utgå från den lågt streckade motivationstvåan på Paraguay.


Match 7

Qatar - Argentina 2

(TTT 0-0-10)

Qatar är mot alla odds vidare i turneringen i skrivande stund genom andra bästa tredjeplaceringen. Tyvärr för den lilla nationen som är rik på både sand och olja har man en gruppspelsmatch kvar och där väntar inga mindre än Argentina. För 10-15 år sedan hade det kunnat bli tvåsiffrigt mellan dessa nationer men Qatar har visat att man inte är någon slagpåse. Kryss (2-2) mot Paraguay och bara 0-1 mot Colombia där man släppte in förlustbollen med endast fyra minuter kvar. Förbundskapten Felix Sanchez har jobbat i Qatar sedan 2006. Först Aspire och sedan 2013 med de olika landslagen (U19, U20, U23, A) så spanjoren har verkligen fått tid att få fram ett slagkraftigt landslag och det har han väl lyckats med får man säga. Har ett fåtal spelare födda utanför landet men säg vilket landslag som inte har det i dag. Argentina är så här långt den stora floppen i Copa America. Ligger sist i grupp B efter 0-2 mot Colombia och 1-1 mot Paraguay. Vi satte frågetecken för hur försvaret skulle funka men det är snarare offensiven som inte funkat. Visst kan man skylla på domare, VAR och motståndare som inte vill spela boll men faktum är att det är poäng som räknas. Upp till bevis här för La Albiceleste, som inte ens vid vinst är garanterade att avancera. Tvåan först men efter vi sett Argentina spela så tar vi med övriga tecken och hoppas på Qatar.


Match 8

Algeriet - Kenya 1

(TTT 10-0-0)

Från Sydamerika över Atlanten till Afrikanska kontinenten och Egypten som är värdland då Kamerun ej kunde garantera säkerheten. Grupp C består förutom av Algeriet och Kenya av Senegal och Tanzania. Enligt oddsen så är Senegal och Algeriet favoriter att ta sig vidare. "El Khadra" (dom gröna) har ett bra landslag med fin blandning av grovjobbare och stjärnor. De mest namnkunniga är Sofiane Feghouli, Adlene Guerdioura, Yacine Brahimi, Islam Slimani och Riyad Mahrez. Vi vill dock varna Kenyas försvar för Baghdad Bounedjah som ännu ej prövat lyckan i Europa men är en extremt giftig anfallare som öser in mål i Al-Sadd. Även gjort mål i Algeriets tre senaste landskamper. Kenyas landslag tränas av fransmannen Sebastien Migne som har prövat massor av spelare inför detta mästerskap. Tre killar med svensk klubbadress fick plats i truppen. BPs Eric Johana Omondi och Vasalunds duon Eric Ouma & Ovella Ochieng. De mest namnkunniga i laget är Victor Wanyama (Tottenham) och Michael Olunga (Kashiwa Reysol, tidigare i Djurgården). Har sena tester på Ouma och Musa Mayieko. Värmde upp inför mästerskapet med att besegra Madagaskar med 1-0 och kryssa 1-1 mot Kongo. Bör ej räcka till mot ett (på pappret) mycket starkare Algeriet. Spika ettan!


Match 9

Marocko - Namibia 1

(TTT 9-1-0)

Vi tycker lite synd om Namibia som hamnat i en riktigt svår grupp tillsammans med Sydafrika, Elfenbenskusten och Marocko. Ska mycket och lite till om laget ska kunna ta sig vidare. Förbundskapten Ricardo Mannetti har föga oväntat hämtat större delen av truppen från den sydafrikanska ligan. Få spelare som är kända för den stora massan men kanske några känner igen Ryan Nyambe som tillhör Blackburn Rovers. "Tysken" Manfred Starke är den andre i laget som spelar i Europa (Carl Zeiss Jena). Laget genrepade med att besegra Ghana med 1-0 och då var det Starke som avgjorde. Marocko med rutinerade Herve Renard vid rodret kommer in i turneringen med stukat självförtroende efter ha förlorat båda vänskapsmatcherna inför mästerskapet. 0-1 mot Gambia (bytte hela elvan i paus) och 2-3 mot Zambia är inte vad Renard hade önskat. Finns många bra spelare i laget där vi nämner Medhi Benatia, Achraf Hakimi, Younes Belhanda och Hakim Ziyech. Skador på Manuel Da Costa och Abderrazak Hamdallah. Hur pass skakat är Marocko av förlusterna och kan Namibia överraska stjärnlaget? Svag etta.


Match 10

Senegal - Tanzania 1

(TTT 10-0-0)

Andra mötet i Grupp C på kupongen. Starka Senegal har sex landskamper i rad med vinst. Aliou Cisses lejon får anses vara ett av lagen som kan ta hem turneringen. Kalidou Koulibaly är rankad som en av de bästa backarna i världen och framåt har man spelare som Sadio Mane, M'Baye Niang, Keita Balde och Mbaye Diagne. Inte heller mittfältet går av för hackor med Henri Saivet, Alfred N'Diaye, Idrissa Gueye och Cheikhou Kouyate för att nämna några. Genrepade med 1-0 mot Nigeria. Har Mane avstängd här så chans för ersättaren att visa framfötterna. Tanzania är ett av turneringens svagaste lag. Den mest kände i laget spelar inte utan sitter på bänken och coachar. Emmanuel Amuneke heter förbundskaptenen och vi som är lite till åren minns honom flyga fram på kanten för såväl Sporting Lissabon som Barcelona under 90-talet. När det gäller spelare i truppen så är det Genks målskytt Mbwana Samatta som är den som ska göra det framåt. I övrigt inga kända spelare. Inför mästerskapet spelade man 1-1 mot Zimbabwe och föll mot Egypten med 0-1. Vi skulle bli förvånade om det blir poäng här.


Match 11

Elfenbenskusten - Sydafrika 1

(TTT 10-0-0)

Grupp D är ett litet getingbo med tre bra lag och en klar underdog. Här bör man vinna första matchen för att ge sig själva en bra utgång för resten av gruppspelet. Elfenbenskusten har i vanlig ordning en finfin offensiv med namn som Wilfried Zaha, Wilfried Bony, Jonathan Kodjia och Nicolas Pepe. Försvaret håller inte lika hög klass och då Serge Aurier får anses vara det största namnet så förstår vi att det är ganska svagt. Eric Bailly ej med i truppen. Förbundskapten är den helt okände Ibrahim Kamara som tog över efter Marc Wilmots. Den gode Kamara satte nog snabeln i halsen när laget föll mot Uganda med 0-1 i Abu Dabhi 15 Juni. Fyra dagar senare besegrade dock elefanterna Zambia med 4-1 och Kamara blev genast lite lugnare. Sydafrika med Stuart Baxter som förbundskapten är svårslaget och har inte förlorat en match under ordinarie tid sedan långt tillbaka. Brukar vara trygga bakåt, samtidigt som det sällan händer mycket framåt. Så ingen var speciellt överraskad att man lirade 0-0 i genrepet mot Ghana. Större delen av truppen är hämtad från den inhemska ligan men det finns några undantag. Thulani Serro (Vitesse, tidigare Ajax), Kamohelo Mokotjo (Brentford, ex Feyenoord) och Lars Veldwijk (Sparta Rotterdam). Skador på Sibusiso Vilakazi, Brad Grobler och Keagan Dolly. Sydafrika har kapacitet att störa Elfenbenskusten så gardera.


Match 12

GAIS - Degerfors X

(TTT 10-0-0)

Göteborgarna på plats 12 i Superettan har ingen vidare form då man förlorat de tre senaste. Åkte på straff mot Mjällby, föll mot Varberg trots två man mer sista kvarten och senast i derbyt mot Örgryte så blev det ytterligare en torsk för makrillarna efter sent insläppt mål. Nu ska vi dock veta att samtliga dessa matcher spelades på bortagräs. Nu är GAIS inte något bra hemmalag heller. Är faktiskt näst sämst i serien gällande spel på hemmaplan. Tränaren Bosko Orovic gör säkert skäl för efternamnet då han bör känna sig lite skraj om det inte snart blir poäng och lyft i tabellen. Rasmus "Lilleman" Rosenqvist tog sitt tredje gula kort i derbyt senast och är avstängd här. Alexander Angelin, Aiden Harvey, Karl Bohm, Emil Wahlström och Andreas Östling är skadade. Degerfors vände senast mot Västerås och kunde vinna efter en stark andra halvlek. Jacob Ortmark blev matchvinnare med sitt 3-2 mål i 90+6 minuten. Viktige Erik Björndahl var tillbaka senast och satte en straff. Troligen saknas även denna match Oliver Nilsson, Joel Okon, Mattias Özgun och Nikola Ladan. Har släppt målvakten Dario Miskic till Siroki Brijeg men det är mest av akademiskt intresse då Ismael Diawara stått samtliga matcher för Degerfors. Här chansspikar vi krysset.


Match 13

Öster - Varberg X

(TTT 1-0-9)

Botten mot toppen men för den sakens skull ingen promenad i parken för gästerna. Öster har förvisso endast en vinst på sina tolv matcher men har tre raka kryss och en David Johannesson i strålande målform med fyra mål på de tre senaste. Här kan vi nog säga att tabellen faktiskt ljuger för inte är Öster seriens näst sämsta lag. Väntar fortsatt på säsongens första seger på Myresjöhus Arena, kanske kommer den här. Christian Ljungberg är avstängd för smålänningarna. Varberg fortsatt i topp trots att man föll senast borta mot Jönköping Södra med 1-3. Fick se skyttekungen Astrit Seljmani lämna planen efter bara 27 min pga skada. Tränare Joakim Persson håller alla tummar han har att det inte är någon allvarlig skada på dyrgripen. Finns så klart alternativ men 10 mål och skytteligaledning skojar man inte bort. Om det finns slantar kvar så garderas matchen.


Stryktipset (216 Raders)

1. Brommapojkarna - Örgryte X2
2. Halmstad - Frej 1
3. Nyköping - Carlstad 2
4. Sandviken - Karlstad 1X2
5. Vasalund - Sylvia 1
6. Colombia - Paraguay 1X2
7. Qatar - Argentina 1X2
8. Algeriet - Kenya 1
9. Marocko - Namibia 1
10. Senegal - Tanzania 1
11. Elfenbenskusten - Sydafrika 1X
12. GAIS - Degerfors X
13. Öster - Varberg X2


Tips på specialspel från kupongen:

Match 6 Oscar Cardozo - Målskytt i matchen @ 2,75 bet365 - Paraguay har ödet i egna fötter och tar sig vidare från gruppen vid vinst. Cardozo började lite överraskande på bänken mot Argentina. Lär vara åter i elvan här. Trolig straffskytt ökar värdet.

Match 8 Baghdad Bounedjah - Målskytt i matchen @ 2,50 bet365 - Algeriet är bra och bör vinna. Bounedjah heter den som ska fixa biffen. Mål tre landskamper i rad och i klubblaget, Al-Sadd, smällde han in 39 mål på 22 matcher under säsongen.

Match 9 Hakim Ziyech - Målskytt i matchen @ 2,30 bet365 - Marockos stora stjärna satte två bollar i genrepet och har haft en strålande säsong med klubblaget Ajax. 16 mål på 29 matcher. Lär få bra chanser även här mot orutinerade backar i Namibia.

Match 11 Jonathan Kodjia - Målskytt i matchen @ 3,00 bet365 - Finns många anfallare att välja på i Elfenbenskusten men vi utgår från att Kodjia startar. Haft en upp o ner säsong med klubblaget, men satte viktiga mål på slutet. Bra straffskytt också.

Lycka till med raderna och specialspelen. Spela som alltid med plånboken, hjärta & hjärna. Blir det trubbel så hör av er till  www.stodlinjen.se / 020 819100.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto