Stryktipset 25/5, 2019

Publicerad på 24 Maj 2019 - 23:00

Aston

Aston

Jan Wickberg

24 Maj 2019 - 23:00

Full pott förra veckan, jackpot denna vecka. Skoj att vi lyckades pricka in samtliga tecken på kupongen när det senast begav sig. Att utdelningen endast blev runt 1000 pix är inget att göra åt. Är det många som tippar bra så blir det mager utdelning. Noll riksdaler för 10 och 11 rätt då innebär att vi har en jackpot på 10 miljoner denna vecka. Ett par derbyn, några cupfinaler och en kupong som blandar friskt är vad som bjuds på denna gång. Vi hoppar specialspel denna gång och lägger fokus på matchresultaten. Fullständig genomgång nedan. Håll till godo.


Match 1

Häcken - IFK Göteborg X

(TTT 9-1-0)

Kupongen inleds med ett derby från Sveriges framsida. Häcken från Hisingen tar emot stadens stora lag, IFK Göteborg. Båda lagen återfinns på den övre halvan av serien. Häcken parkerar på plats 2 medan Blåvitt är på fjärde plats. Getingarna har fyra segrar på de fem senaste. Släppte in två straffar senast mot Sirius men kunde ändå vinna matchen med 4-3. Fick i slutet av matchen finske försvararen Juhani Ojala utvisad och han får stå över här pga avstängning. Har en anfallsduo med sting i Paulinho och Alexander Jeremejeff. Inga skador att ta hänsyn till. IFK Göteborg har också finfin form med sju matcher i rad utan förlust. Det som kan oroa tränare Poya Asbaghi lite grann är man kommer från två raka matcher på hemmagräs som slutat 0-0. Förvisso tuffa motståndare i Malmö och Hammarby men Häcken är inte heller någon lätt nöt. Målvakten Giannis Anestis har lite skadekänning men bör kunna medverka. Kollegan Erik Dahlin på väg tillbaka efter skada. Förväntar oss en jämn kamp som kan gå lite hur som helst. Helgardering är på sin plats.


Match 2

Helsingborg - Falkenberg 1

(TTT 10-0-0)

Från toppen av serien till botten där vi finner både Helsingborg på trettonde plats och Falkenberg som är jumbo. Skåningarna har det jobbigt och har inte vunnit på sju matcher. Föll näst senast för första gången på hemmaplan då AIK blev för svåra. I senaste matchen, borta mot AFC, så var man nära en trea men släppte in 1-1 i slutet av matchen. Saknar fortfarande flera tongivande spelare som Pär Hansson, Kundai Benyu, Alexander Farnerud och Andreas Granqvist. Det som är positivt är att Anders Randrup, Mohammed Abubakari och Wanderson är åter efter skador. Falkenberg vann premiären mot Örebro men that's it i princip. Två 0-0 matcher har man också tagit poäng i men resten är förluster. Ingen tur mot 08-lagen då man föll mot Djurgården med 0-3 och AIK med 0-2 i de två senaste. Målvakterna Hampus Nilsson & Johan Brattberg har stå fem matcher var, så svårt att veta vem som är förstekeeper i laget. Dock är det stora problemet målskyttet och med åtta mål på tio matcher är man sämst i serien på att producera framåt. Tibor Joza och John Chibuike stod över mot Gnaget och ska testas sent här. Vi kör etta på Olympia.


Match 3

Malmö FF - AFC Eskilstuna 1

(TTT 10-0-0)

Serieledande Malmö har fyra raka vinster på Malmö Stadion. Hade svårt senast att få in bollen mot Kalmar men med kvarten kvar så hittade Anders Christiansen rätt och avgjorde matchen. Bra sätt att komma tillbaka från en avstängning. Även innan avstängningen gjorde dansken mål (mot Elfsborg) så formen är bra och vi får se om det blir nätrassel tredje gången i rad här. Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Fouad Bachirou och Jo-Inge Berget har alla skadeproblem för de Di blåe. Kan inte heller använda Markus Rosenberg då han är avstängd. AFC har gått hyfsat hemma och står på 1-3-1 gällande hemmaspel. Tyvärr är bortafacit är inte lika smickrande för Nemanja Miljanovic manskap. Fem bortamatcher, fem förluster. Målskyttet har avtagit rejält ju längre säsongen har gått. Sju mål på de fyra första matcherna att jämföra med två mål på de sex senaste. Svårt att se att det ska vända här i en av säsongens svåraste matcher. Saknar Mamadou Kouyate, Denni Avdic, Ousmane Camara och Artem Rakhmanov. Malmö bör så klart vinna men har flera nyckelspelare borta och vi ger AFC en skrällgardering.


Match 4

Halmstad - Degerfors 1

(TTT 10-0-0)

Superettans nästjumbo Halmstad BK var bra med i derbyt mot Varberg men föll med 0-1. Hedersam förlust skulle man kunna kalla det. Rutinerade Dusan Djuric har kvar spelintelligensen men även kvar långsamheten och då hinner ofta motståndarna i position. Som vi redan var inne på förra veckan behöver man någon som gör mål. Johan Oremo är skadad, Sadat Karim har så här långt endast gjort mål i premiären och strålar inte direkt av självförtroende just nu. Rasmus Wiedesheim-Paul står på tre mål men han kan ju inte dra hela lasset själv. Vi får hoppas att tränare Magnus Hagberg snart finner en lösning annars är det risk att man trillar ur serien, så pass tuff är årets Superettan. Degerfors har varit upp och ned i inledningen av säsongen. Segrar mot Jönköping, Brage, Syrianska och BP. Kryss mot Öster och Norrby. Förluster mot Örgryte, Mjällby och senast Dalkurd. Inga resultat som man blir chockad av direkt utan ganska normalt. Nikola Ladan och Erik Björndahl har varit giftiga framåt men Viktor Götesson ser ut att gå ännu en tung säsongen till mötes. Saknar skadade Marcus Astvald och Rasmus Alm som är avstängd. Tar sig HBK i kragen eller blir det Degerfors som drar längsta strået på Örjans Vall. 1X räcker?



Match 5

Frej - Varberg 2

(TTT 1-0-9)

Vikingarna från Täby har på de inledande nio matcherna raden 2-3-4. Har tagit poängen främst på hemmaplan. Förutom bottennappet i hemmapremiären mot Syrianska (0-3) har det blivit 3-2 mot Öster, 3-3 mot Trelleborg och senast 1-1 mot BP där Melvin Frithzell stod för en sen kvittering. Truppen är så när på några rutinerade pjäser, ungt och oerfaret. Så målet är så klart att hänga kvar och då är det hemma på Vikingavallen som poängen skall tas. Här dock svårt motstånd då serieledande Varberg kommer på besök. Åtta segrar och ett kryss kan västkustklubben skryta med. Föga oväntat var det skyttekungen Astrit Seljmani som klev fram och avgjorde derbyt mot Halmstad senast. Nio matcher, nio mål är mer än godkänt. Kan mycket väl bli den avgörande faktorn även denna gång. Har rivit kontraktet med Thierry Zahui. Tvåan först.


Match 6

Jönköping - Brage 1

(TTT 10-0-0)

Två lag som finns med uppe i toppskiktet av Superettan. Brage ligger trea och Jönköping två placeringar bakom. Vätterns stolthet har två raka segrar utan insläppt mål. Både Öster och Brommapojkarna har fått smaka på Edin Hamidovic målform. Bakåt håller Frank Pettersson tätt och Anton Cajtoft får nöja sig med att vakta bänken. Nyförvärvet Nikola Tkalcic hoppas på debut efter att tagit plats på bänken senast. Erik Moberg, Joakim Karlsson och Philip Wiström skadade. Även Brage kommer med två segrar i bagaget. 3-1 mot Dalkurd och senast var det Syrianska som besegrades med 1-0 trots att Christian Kouakou missade straff. Har endast förlorat en match på bortaplan och då fick man straff mot sig på övertid i Värmland när Degerfors vann med 1-0. Har ny trist skada på Robbin Sellin som utgick efter dryga halvtimmen senast. Mikael Christensen sedan innan skadad. Anton Lundin är dock åter efter efter att ha varit avstängd senast. Avgör Hamidovic igen?


Match 7

Barcelona - Valencia X

(TTT 10-0-0)

Spanska cupfinalen spelas på Estadio Benito Villamarín i Sevilla mellan favoriten Barcelona och Valencia som får agera underdogs. I ligan skilde det ganska många poäng mellan lagen. Barca vann LaLiga rätt enkelt och spelade bara av de sista matcherna medan Valencia gick för fullt för att till slut knipa sista Champions League-platsen framför nosen på Getafe. Så man kan säga att fladdermössen har bättre form men lite mer slitna ben och skallar. Taskigt skadeläge för favoriten då man saknar målvakten Marc-Andre ter Stegen, Thomas Vermaelen, Kevin-Prince Boateng, Ousmane Dembele, Luis Suarez och brasse-trion Arthur, Rafinha & Phillipe Coutinho. Valencia har endast Ezequiel Garay och Denis Cheryshev frånvarande. Vi anser att det finns bra värde i den här matchen och kör på 1X2 och håller tummarna för att Valencia skräller i Sevilla.


Match 8

Red Bull Leipzig - Bayern Munchen 2

(TTT 0-1-9)

Från spansk cupfinal till tysk dito. Olympiastadion i Berlin är skådeplatsen för denna drabbning. Bayern vann ligan men det var inte med några "Barca-marginaler". Endast två poäng skilde dem från tvåan Dortmund. På tredje plats hamnade Leipzig som i sin tur hade breda marginaler både till Dortmund och tabellfyran Leverkusen. Var inte självklart att det var dessa lag som skulle mötas i finalen. Bayern hade tex problem med så väl Hertha Berlin och Sandhausen som amatörlagen Assel och Rodinghausen. Robert Lewandowski avgjorde på straff mot såväl Heidenheim som Bremen. För Leipzig var det Augsburg som ställde till mest problem. Löste dock det genom en straff i 120 minuten av Marcel Halstenberg. När det gäller skador så saknar dom röda tjurarna Atinc Nukan och Kevin Kampl. Bayern får klara sig utan målvakt Manuel Neuer, Javi Martinez och James Rodriguez. Även i detta cupmöte känns det som att utmanaren kan sticka upp. Således bör man gardera upp mötet.


Match 9

Hearts - Celtic 2

(TTT 0-0-10)

Hampden Park i Glasgow står som värd för kupongens tredje cupfinal. Mästarlaget Celtic mot huvudstadslaget Hearts. Föga oväntat så var det som sagt Celtic som tog hand om guldet i Skottska ligan. Hade övriga lag på betryggande avstånd, även om ärkerivalen Rangers var och nafsade lite så var dom aldrig riktigt nära att komma i fatt. Hearts tog sig som sista lag till "mästerskapsserien" och där hamnade man sist. Avslutade säsongen med en poäng på de sju sista matcherna. Få om ens någon som skulle platsa i Celtic av spelarna i Hearts. Har nu dessutom en diger skadelista med namn som Arnaud Djoum, Peter Haring, Benjamin Garuccio, Aiden Keena, Callum Morrison, Demetri Mitchell, Steven Naismith och Uche Ikpeazu. För Celtics del så är det egentligen bara bortamatcherna mot Rangers som känns knepiga. Annars vinner man det mesta. Hade nio man borta i senaste ligamatchen och även här ser flera spelare ut att missa matchen. Craig Gordon, Jack Hendry, Ryan Christie, James Forrest, Dedryck Boyata, Daniel Arzani, Kouassi Eboue och Vakoun Bayo. Även Kieran Tierney är osäker till spel och Leigh Griffiths är osäker PÅ spel och genomgår behandling för sitt spelmissbruk. Som synes många spelare borta i båda lagen men Celtics bredd bör kunna avgöra här. Tvåan låter vi stå ogarderad.


Match 10

Newport - Tranmere 1

(TTT 4-2-4)

Inte ofta spelarna i dessa båda gäng kommer att beträda Wembleys gräsmatta under karriären men på Lördag är det dags då det ska avgöras vilket av lagen som ska ta steget upp till League 1. Newport från Wales hade bara en pinne till godo på åttan Colchester då man knep sista play-off platsen. Hade lycka med straffar i dubbelmötet med Mansfield. Padraig Amond gjorde mål på sin straffretur i slutet av första mötet som slutade 1-1. Returen slutade 0-0 och straffar fick avgöra. Även där var man starka och satte alla fem straffarna. Inga skador att rapportera om. Tranmere kom sexa i ligan och fick möta Forest Green i play-off semin. Fick motståndare utvisad i båda mötena. På hemmaplan fick man spela 11 mot 10 i 75 min och i bortamötet en man mer i 25 minuter. Vidare efter 1-0 hemma och 1-1 borta. Skador på Evan Gumbs, Mark Ellis, Ishmael Miller och Luke McCullough. Tycker att hemmalaget har något bättre lag och Tranmere litar nästan enbart på 30-målskytten James Norwood.



Match 11

Vålerenga - Lilleström 1

(TTT 10-0-0)

Även norska Eliteserien får vara med på kupongen denna helg. Urstarka hemmalaget Vålerenga tar emot svaga bortalaget Lilleström. Fyra raka segrar och 9-1 i målskillnad är facit för Vålerenga gällande hemmaspel. Har flera spelare som gör mål och behöver inte förlita sig på någon enskild spelare. Matthias Vilhjalmsson, Deyver Vega, Herolind Shala och Chidera Ejuke. Då har vi ändå inte nämnt Bård Finne som gjorde hattrick i cupen mot Eidsvold under onsdagskvällen. Skador på backen Sam Adekugbe och svensken Erik Israelsson (som ni förhoppningsvis minns bloggade här på rekatochklart för några år sen). Om du läser det här Erik, släng in en kommentar och säg "Hej" :-) Lilleström är placeringen bakom Rosenborg och det brukar betyda att det handlar om toppstrid. Så är dock ej fallet, både Rosenborg och Lilleström är precis ovanför nedflyttningsraden. På resande fot har kanariefåglarna två kryss och två förluster. Endast mäktat med tre mål framåt. Thomas Olsen är den som Vålerenga-försvaret ska hålla koll på. Fyra mål på nio matcher har Olsen svarat för och det är mer än hälften av alla mål laget gjort. Känns som att Lilleström får svårt att hämta något i detta derby.



Match 12

Sylvia - Akropolis X

(TTT 1-0-9)

Från Norge till Norrköping och matchen mellan Sylvia och Akropolis. Båda lagen finns på den övre halvan. Akropolis är tvåa medan Sylvia placerar sig som sexa. 17 mål på de sex senaste matcherna har Sylvia gjort och både Niklas Söderberg och Antonios Bahdke står på fyra mål var. Akropolis är ett av två lag som ännu är obesegrade i serien. Fyra vinster och fyra kryss har man på de inledande åtta matcherna. Kommer från 8-0 ! mot Boden. Victor Söderström svarade för fyra av målen och är därmed delad två i skytteligan. Finns flera spelare i laget som åtminstone håller Superettanklass. Svårläst match som bör garderas.



Match 13

Karlstad BK - Gefle 1

(TTT 9-1-0)

Värmlands huvudstad har två lag med i serien där Carlstad United kanske är det lite mer kända laget. Denna match är det dock Karlstad med K som agerar värdar. Har inlett hemmaspelet med en vinst och fyra kryssmatcher. Kryssade även i derbyt mot United senast då Victor Edvarsen tog på sig hjälterollen genom att kvittera på övertid. Fyra mål har Edvardsen gjort och det är nästan hälften, då laget allt som allt gjort nio mål. Nyförvärvet Andreas Bellander väntar fortfarande på sitt första för klubben efter flytten från Frej. Tabelltolvan Gefle tillhör de sämre bortalagen. Två kryss och två förluster samt 2-6 i målskillnad är inga starka papper för den forna Allsvenska klubben. Släppt in mål på övertid i de tre av de fyra senaste matcherna. Saknar endast skadade Melvin Almevid men truppen känns ändå tunn och flera spelare såg redan slitna ut senast. Vi räknar inte med någon målfest här men 1-0 till Karlstad känns rimligt på förhand.


Stryktipset (216-raders)

1. Häcken - IFK Göteborg 1X2
2. Helsingborg - Falkenberg 1
3. Malmö - AFC Eskilstuna 1X
4. Halmstad - Degerfors 1X
5. Frej - Varberg 2
6. Jönköping - Brage 1
7. Barcelona - Valencia 1X2
8. Leipzig - Bayern Munchen X2
9. Hearts - Celtic 2
10. Newport - Tranmere 1
11. Vålerenga - Lilleström 1
12. Sylvia - Akropolis 1X2
13. Karlstad - Gefle 1

Lycka till med raderna! 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto