Stryktipset 27/4, 2019

Publicerad på 27 Apr 2019 - 11:12

Aston

Aston

Jan Wickberg

27 Apr 2019 - 11:12

Inte kul med teknikstrul, men tyvärr drabbas alla av det då och då. Denna gång var det undertecknas tur eller ska vi säga otur. Därmed blir det endast ett topptips denna gång. Vi lägger även på lite miniinfo om matcherna 9-13. Match 1-8 "vanlig" info om.



Match 1

Brighton - Newcastle 2

(TTT 9-0-1)

Uddlösa Brighton ser ut att få kämpa in i det sista för att undvika nedflyttning. Håller i skrivande stund Cardiff bakom sig men det är bara tre poäng som skiljer. The Seagulls två stentuffa matcher kvar efter denna, Arsenal borta och Manchester City hemma. Formen är som sagt minst sagt svag och laget har inte mäkta med att näta i de sju senaste matcherna. Ändå så får inte Viktor Gyökeres ens plats i truppen, märkligt. Nederländaren Davy Pröpper missade matchen mot Tottenham och är osäker till spel även här. Newcastle har vunnit de två senaste och det får man tacka Ayoze Perez för. Spanjoren har gjort samtliga fyra mål i de två matcherna mot Leicester och Southampton och kan nu titulera sig lagets bäste målskytt med 10 baljor (Salomon Rondon står på 9 mål). Backarna Isaac Hayden och Fabian Schär byttes ut i andra halvlek senast med lite småkänningar och ska här testas sent. Tyvärr skadades Miguel Almiron i samma match och missar resten av säsongen. Sean Lonstaff och Florian Lejeune ser också ut att gå samma öde till mötes. Motivationen bör Brighton ha här men vi ger ändå skatorna första tecknet då de har större kunnande och en anfallare som är het som ett strykjärn.

Match 2

Crystal Palace - Everton 1

(TTT 4-2-4)

Två lag som trots att man i princip bara har äran att spela för gör det bra. Palace har fem vinster på de nio senaste och tog en fin skalp senast då man besegrade Arsenal på Emirates med 3-2. För en gångs skull vann man utan att Luka Milivojevic drog in en straff. Christian Benteke, Wilfried Zaha och James McArthur hette målskyttarna mot Gunners. Är ligans näst sämsta hemmalag med 4-4-9 på sina 17 matcher på Selhurst Park. Har en trio på skadelistan och ingen av Mamadou Sakho, James Tomkins eller Jeffrey Schlupp kommer spela mer boll denna säsong. Tabellnian Everton har fortsatt fin form med fyra vinster på de fem senaste. Märkligt nog kom torsken mot redan nedflyttningsklara Fulham. Vinsterna har man tagit mot Chelsea, West Ham, Arsenal och senast krossade man Manchester United med 4-0 inför lyriska hemmafans på Goodison Park. Har till denna match sena tester på tre av målskyttarna. Lucas Digne har lite ont i foten (bör kunna spela), Theo Walcott har känt sig lite krasslig i veckan (bör kunna spela) och Richarlison som byttes ut tidigt i andra halvlek senast har ont i revbenen (kommer troligen ej kunna medverka). Backen Yerry Mina har missat de fyra senast och verkar även missa denna. Andre Gomes åter efter avstängning. Två lag som går bra och har form. Vi garderar tillställningen.

Match 3

Fulham - Cardiff 1

(TTT 4-0-6)

Efter nio raka nederlag så har nu Fulham vunnit två matcher på raken. Har inte heller släppt in något mål varken mot Everton eller Bournemouth. Varför spelade ni inte så här tidigare under säsongen undrar säkert fansen. Lite sent påtänkt när laget redan är klara för nedflyttning till The Championship. Saknar fortfarande knäskadade målvakten Marcus Bettinelli och har skickat tillbaka Manchester United-lånet Timothy Fosu-Mensah till ägarklubben för behandling av samma orsak. Serben Lazar Markoic har bara gjort 45 minuter för klubben efter flytten från Liverpool och lär inte öka på speltiden här då han är skadad. Alfie Mawson tränar för fullt med laget efter sin skada och kämpar för att kolla i matchform. Andre Schurrle ska bli pappa och fått ledigt. Ersätts av en annan nybliven far i Tom Cairney som stod över senast för att vara vid sin födande hustrus sida. För Cardiff finns det fortfarande hopp om förnyat kontrakt. Är "bara" tre pinnar bakom Brighton. Vann senast man spelade borta, och det var just mot nämnda Brighton. Har kvar efter denna, Palace hemma och Manchester United borta. Svårt men kan gå. Har ingen given målskytt som kan kliva fram och avgöra. Victor Camarasa är väl det närmaste en matchvinnare vi kan finna i detta Cardiff. Skador stör på Sol Bamba, Matthew Connolly, Callum Paterson, Harry Arter och Joe Ralls. Måstematch för de blåa laget men Fulham verkar sent omsider ha hittat lite form. Damma på med tecknet här.

Match 4

Southampton - Bournemouth 1

(TTT 9-1-0)

Southampton kan rent matematiskt fortfarande åka ur men då ska det mycket till. Står på 37 poäng medan Cardiff under strecket har 31. Kvarvarande program ser gynnsamt ut för Saints. Hemmamatcher mot Bournemouth och Huddersfield samt borta mot West Ham. Kan mycket väl bli nio poäng på dessa tre. Hemmaformen är bra med vinster mot Fulham, Tottenham och Wolves. Förlusten mot titeljagande Liverpool köper säkert fansen. Saknar målis Alex McCarthy, Jannik Vestergaard och Michael Obafemi. Har även sena tester på Ryan Bertrand, Stuart Armstrong och Shane Long. Bournemouth och bortaplan brukar inte vara någon bra kombo men mot bottenlagen Huddersfield och Brighton så har man i alla fall gjort jobbet. Då gick man istället och förlorade hemma mot ett annat bottenlag i form av Fulham. Så verkar hänga mycket på dagsformen hos The Cherries. Fysteamet har mycket att jobba med. Verkar ha fått Nathaniel Clyne redo för match men Adam Smith, Diego Rico, Charlie Daniels, Simon Francis, Lewis Cook, Andrew Surman och Junior Stanislas gör att de inte riskerar att bli arbetslösa. Här måste Southampton ha en jätte chans att på riktigt säkra kontraktet mot ett skadedrabbat (och vanligtvis bortasvagt) Bournemouth. Vi spika ettan.

Match 5

Watford - Wolverhampton X

(TTT 8-1-1)

Två av fyra lag som gör upp i kampen om att vara bäst i ligan, borträknat topp 6 lagen. Wolves har 51 poäng, Watford har 50 poäng och bakom duon finns Everton på 49 poäng och Leicester på 48 poäng. Senast Watford sparkade boll så släppte man in ett mål i första minuten och sedan tog man hela matchen på sig innan man kvitterade i 90e minuten. Så det gäller att inte komma för sent eller lämna för tidigt när The Hornets spelar. Inget mål senast av Gerard Deulofeu som annars varit lysande på slutet med fina mål i cupen (mot Wolves) och satte även två bollar mot Huddersfield i ligan. På skadelistan finner vi Jose Holebas, Sebastian Prödl, Tom Cleverley och unge talangen Domingos Quina. Anfallaren Troy Deeney fortsatt avstängd. Efter en förlust mot Southampton och ett kryss mot Brighton tända Wolves till senast när man fick finbesök av Arsenal. Ofint nog så gjorde man tre mål redan i första halvlek och sedan blev det en transportsträcka i andra där man i alla fall gav gästerna från London en gnutta hopp om poäng då de reducerade i 80e minuten. På tal om huvudstaden så är motståndet i två av de tre avslutande matcherna från The Smoke. Inga skador hos vargarna, men det är vi ganska vana med eller hur. Finns tankarna hos Watford redan på kommande FA-cup final eller kan de hålla fokus här. Wolves vann senast, kryss nu?

Match 6

Birmingham - Wigan X

(TTT 8-1-1)

Båda lagen ovanför det absoluta bottenskiktet av The Championship. Birmingham borde ligga högre upp men de nio poängen som man fått avdraget pga ekonomiska trubbel har satt sina spår. Inget av lagen riskerar att åka ur The Championship då avståndet till Rotherham (under strecket) är tillräckligt. Formen hos The Blues är bra. Efter fem raka förluster så har man nu fem raka utan förlust. Vinster mot Leeds och Rotherham samt kryssmatcher mot Sheffield United, Ipswich och Derby. Kerim Mrabti gjorde sitt första mål för klubben senast då han hoppade in och nätade mot Rotherham. Får se om han belönas med en startplats här. Skador på Harlee Dean, Maikel Kieftenbeld, Connor Mahoney och Omar Bogle. Ligans sämsta bortalag tog en minst sagt oväntad trea senast mot Premier League-jagande Leeds. Man kan ju undra vad oddset var på Wiganvinst efter att Cedric Kipre fått rött kort och Leeds gjort mål redan efter 17 minuter. Så klart superstarkt av Wigan att vinna matchen och Gavin Massey var mannen för dagen då han gjorde båda målen för The Latics. Vann sedan hemma mot Preston av bara farten och går här för tre i rad. Får dock göra det utan Michael Jacobs som missar resten av säsongen pga skada. Callum McManaman, Gary Roberts och Anthony Pilkington dras också med skador. Båda lagen klara vem har mest motivation kvar.

Match 7

Bristol City - Derby X

(TTT 8-0-2)

Mycket intressant möte i kampen om play-off plats. Bristol på åttonde plats med 66 poäng. Derby på sjätte plays innehar sista play-off platsen och mellan dessa gäng finns Middlesbrough som precis som Derby har 67 poäng men en match mer spelad än kombattanterna i denna match. Formen hos Bristol är lite tveksam för närvarande. Två förluster och ett kryss på de tre senaste. Lär framför allt vara missnöjda med krysset hemma mot Reading. Bortafmatcherna mot Sheffield Wednesday och Aston Villa är inga lätta nötter att knäcka. Avslutar ligasäsongen med bortamatcher mot Millwall och Hull. Hoppas till denna match ha förstekeepern Niki Mäenpää åter. Ersättaren Max O'Leary har gjort ett kanonjobb mellan stolparna men det kan ge laget en extraboost om Mäenpää hinner bli fit. Frank Fielding som startade säsongen som vantbärare nummer ett är som vi tidigare berättat borta säsongen ut. Korey Smith och Callum O'Dowda ej aktuella för spel pga skador. Derby har bra form för dagen gällande hemmaspel, men för bortaplan sätter vi ett frågetecken. Senast man vann borta var 29 December förra året i pang-pang matchen mot Norwich (4-3). Efter det fyra kryss och fyra förluster. Skador på Curtis Davies, Craig Forsyth, Marcus Olsson, Andy King och Ashley Cole. Amerikanen Duane Holmes åter efter skada. Liverpool-lånet Harry Wilson avgjorde senast med två övertidsmål mot QPR, blir han tungan på vågen här eller bräddad av Niclas Eliasson hos The Robins.

Match 8

Middlesbrough - Reading 1

(TTT 10-0-0)

När vi ser Middlesbrough denna säsong får vi lite Huddersfield-vibbar. Vi minns hur Huddersfield tog sig till play-off på ett bananskal och sedan gick hela vägen till Premier League. Lyckades på nåt konstigt sätt hänga kvar en säsong men sedan kunde inte ens David Wagner trolla mer. Boros manager Tony Pulis är ingen trollkarl, men en defensivt skicklig herre som hellre ser en 1-0 seger än en 6-2 vinst (ja kanske lite och ta i men att hålla nollan är prio ett för de lag han tränar). Kan därför inte ha varit nöjd senast då man föll med 0-3 mot Forest. Innan dess glad under kepsen för två raka 1-0 matcher. Har förutom denna match Rotherham borta kvar. Skador på försvarsspelare i Daniel Ayala, George Friend och Dael Fry gör inte Pulis glad. Även mittfältarna Sam McQueen & Lewis Wing dras med skador. Reading blir klara för fortsatt spel i The Championship även nästa säsong om man tar en pinne här. Det finns goda möjligheter till det då man på de fyra senaste spelat tre matcher oavgjorda. Vann till och med den fjärde så formen är uppåt för The Royals. Har mött tufft motstånd på slutet i form av West Brom, Bristol City, Brentford och Norwich så man lär inte bli superskraja för att åka till Riverside. I vanlig ordning trist skadeläge med många spelare borta. Anssi Jaakkola, Joran Obita, Tyler Blackett, John O'Shea, Paul McShane, John Swift och Jon Dadi Bödvarsson. Ska även testa anfallarna Nelson Oliviera & Yakou Meite sent efter att duon klivit av senast efter 6 respektive 13 minuters spel. Två skadeskjutna gäng som kämpar kring var sitt streck. Ettan först men bör ej stå ogarderad.



Match 9

Norwich - Blackburn 1

(TTT 10-0-0)

Norwich kan säkra Premier League biljetten här, spikas rakt av då Rovers är svaga borta.



Match 10

Preston - Sheffield W 2

(TTT 7-3-0)

Ett skadedrabbat Preston får svårt mot ett Sheffield som känns starka för dagen.



Match 11

QPR - Nottingham X

(TTT 8-0-2)

Hemmalaget kan spela avslappnat då man har säkrat kontraktet. Nottingham såg bra ut senast men brukar vara svaga borta. Delad pott?



Match 12

Swansea - Hull 1

(TTT 10-0-0)

Svanarna har bra form och hemmafördel. Hull kommer med tre förluster i bagaget. Vi spikar ettan.


Match 13

Sirius - Elfsborg 1

(TTT 6-1-3)

Smekmånaden över för Sirius. Gör det ändå fortsatt bra. Elfsborg kämpar på och har på pappret ett bättre lag. Gardera.


Stryktipset (216 raders)

1. Brighton - Newcastle X2
2. Crystal P- Everton 1X2
3. Fulham - Cardiff 1X2
4. Southampton - Bournemouth 1
5. Watford - Wolves X
6. Birmingham - Wigan X
7. Bristol C - Derby 1X2
8. Middlesbrough - Reading 1X
9. Norwich - Blackburn 1
10. Preston - Sheffield W 2
11. QPR - Nottingham X
12. Swansea - Hull 1
13. Sirius - Elfsborg 1X

Lycka till med radera.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto