Stryktipset 29/12, 2018

Publicerad på 29 Dec 2018 - 03:38

Aston

Aston

Jan Wickberg

29 Dec 2018 - 03:38

Årets sista stryktipshelg är ingen vanlig omgång. Förra veckan var det ingen som kammade hem jackpotten på 14 miljoner. De allra flesta kuponger rök redan på de två första matcherna där både Manchester City och Chelsea förlorade hemma. Det var endast Bournemouth som lyckades glädje hemmafansen fullt ut på kupongen. Tio av matcherna slutade med bortaseger, i två matcher delade man på poängen och som sagt endast en match slutade med hemmavinst. Denna vecka kan det mycket väl vara åt andra hållet. Tio hemmavinster och en bortaseger. Trots att det är hela 25 miljoner i potten så är chansen liten att det ska bli miljonutdelning. Vi ska dock göra vårt bästa för att håva in slantar till nyårsfesten. Håll i partyhatten och häng på!



Match 1

Liverpool - Arsenal 1

(TTT 10-0-0)

Serieledande Liverpool går som tåget. Senast laget tappade poäng var i början av november då man spelade 1-1 mot dagens motståndare. Efter det åtta raka och på dessa har man endast släppt in två mål. Framåt är det många som bidrar med mål och det finns inte mycket att klaga på för manager Jurgen Klopp just nu. Bör ha Alberto Moreno åter efter skada. Joel Matip, Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain och James Milner är uppsatta på skadelistan. Arsenal på femte plats både gör och släpper in många mål på bortaplan. 2-2 Palace, 2-1 Cherries, 2-2 Man U, 2-3 Saints och 1-1 Brighton är de fem senaste resultaten på resande fot för Gunners. Har fortsatt skador i backlinjen med Hector Bellerini, Rob Holding, Nacho Monreal, Shkodran Mustafi och Konstantinos Mavropanos. De som ligger bäst till för comeback är Monreal och Mustafi som båda ska testas sent innan match. Framåt är det Danny Welbeck och Henrikh Mkhitaryan som ej kan medverka pga skador. Om "Pool" bara kan hålla koll på Pierre-Emerick Aubameyang så bör ettan sitta.

Tips: Att få kort i matchen Matteo Guendouzi @ 4,50 - bet365 - Den hårfagre fransk-marockanen är fortfarande lite valpig i sin spelstil och dräller en hel del med bollen och ser allmänt vilsen ut på planen. Kan säkert bli bra med tiden på sin position men i nuläget är nog Premier League lite för snabb för 19-åringen. Har på de fem senaste matcherna dragit på sig tre gula kort och blir inte förvånad om han tar sitt femte för säsongen här. Vi lägger TV-pengen på kort till Guendouzi till 4,50 i odds.



Match 2

Tottenham - Wolverhampton 1

(TTT 10-0-0)

Tabelltvåan Tottenham är sex poäng bakom Liverpool som leder serien. Formen är även för Hot Spurs strålande med fem raka segrar och senast krossade man Bournemouth med 5-0. Matchen innan dess 6-2 mot Everton så Wolves keeper vet vad som väntar. Anfallsesset Harry Kane har god hjälp med målskyttet av Heung-Min Son som på de tre senaste gjort fem mål. Har en hel del jobsposter i laget då Jan Vertonghen, Eric Dier, Victor Wanyama, Moussa Dembele och Vincent Janssen saknas. Hoppas dock att Dele Alli ska kunna medverka (sen test väntar). Wolves kommer från 1-1 borta mot Fulham där man satte kvitteringen sent i matchen. I näst senaste bortamatchen mot Newcastle avgjorde Matt Doherty långt in på övertid, så man har fått kämpa för poängen. Har bara en spelare skadad men det är ack så viktige Diogo Jota som är en av kuggarna framåt för manager Nuno Espirito Santo. Även här bör det bli hemmavinst.

Tips: Att göra mål i matchen Heung-Min Son @ 2,40 - bet365 - Som sagt 5 mål på de tre senaste matcherna skojar man inte bort. Sydkoreanen är i finfin målform och verkar trivas som fisken i vattnet med Christian Eriksen och Harry Kane i anfallet. Kommer troligen inte bli lika lätt att göra mål på Wolves som Bournemouth, men satte även två borta mot Everton på Jordan Pickford (Englands landslagsmålis). En bra bit över dubbla degen är taget!



Match 3

Brighton - Everton X

(TTT 3-3-4)

Ovisst möte mellan två lag som blandar och ger. Brighton är starka hemma på Amex Stadium där man slagit Man United och Wolves, knappa förluster mot Tottenham & Chelsea och senast 1-1 mot Arsenal. Får här klara sig utan målvakten Mathew Ryan som ska spela Asian Cup med Australien. David Button ersätter i fiskmåsburen. Alireza Jahanbakhsh & Jose Izqueirdo saknas pga skador. På pluskontot är att Lewis Dunk åter är med i truppen efter varit avstängd senast. Everton är inte lätta att läsa för dagen. Dagen innan julafton föll laget med 2-6 hemma mot Tottenham för att tre dagar senare besegra Burnley med hela 5-1. Kanske kommer en reaktion här med 0-0. Inga skador i truppen då både James McCarthy och Ademola Lookman är åter efter ha tränat med laget under veckan. Här gör vi det enkelt för oss och kör på 1X2.



Match 4

Fulham - Huddersfield X

(TTT 10-0-0)

Jumbomöte mellan Fulham på 19e plats och Huddersfield placeringen bakom. Fulham genomusla på bortagräs men hemma på Craven Cottage har man skrapat ihop nio poäng på nio matcher. Var inga kilometer från att vinna senast då man kryssade mot Wolves. Hade 1-0 med fem minuter kvar. Innan dess en sällsynt bortapoäng mot Newcastle genom 0-0. Truppen känns helt okej och snart är det dags för Aleksandar Mitrovic att åter hitta rätt. Sex matcher utan mål för serben som gjort sju mål i ligan den här säsongen. Andre-Frank Zambo Anguissa enda patienten hos medicinska teamet. Jumbon Huddersfield har nu sex raka förluster och manager David Wagner kan knappt bärga sig innan januari-fönstret öppnar så han kan få in ett par dugliga anfallare (och troligen låna ut några av dem som inte lyckats i laget). Rajiv van La Parra är skadad och på väg bort från klubben. Tommy Smith, Danny Williams, Aaron Mooy och Abdelhamid Sabiri är övriga som är indisponibla hos The Terriers. Känns inte som det kommer bli någon sprakande föreställning i London. Krysset känns närmast, men vi garderar upp med ettan då Claudio Ranieris mannar känns något starkare och har Mitrovic sin dag kan han vara tungan på vågen.

Tips: Att göra mål i matchen Aleksandar Mitrovic @ 2,60 - bet365 - Planens bäste anfallare är som sig bör den som har lägst odds. Har gått mållös i sex raka nu och sa efter matchen mot Wolves att han bara ville hem och gråta. Vi får hoppas att han har gråtit ut nu och efter matchen får torka glädjetårar. Lär troligen få chansen från elva meter om Fulham får straff. Annars är det på huvudet eller skott innanför straffområdet han gör sina mål. Mot Hudds får han göra mål med knäna om han vill, bara han sätter en boll i mål är vi nöjda.



Match 5

Leicester - Cardiff 1

(TTT 10-0-0)

The Foxes bäst av lagen utanför topp 6. Kommer med meterhög fjäder i hatten efter först ha besegrat Chelsea borta med 1-0 och i matchen efter vunnit mot självaste Manchester City med 2-1 hemma på King Power Stadium. Fansen drömmer sig så klart tillbaka till guldsäsongen och tidigare ägaren Vichai Srivaddhanaprabha ler säkert i himlen. Får se om laget klara av att ställa om från möten med absoluta toppen till bottenlaget Cardiff som alla kräver att man ska köra över här. Manager Claude Puel har en tuff uppgift att få spelarna att behålla fokus. Endast långtidsskadade Daniel Amartey och Matty James saknas. Cardiff kunde inte störa ett pånyttfött Manchester United men knep en rar bortapoäng senast då man krigade sig till 0-0 mot Palace i London. Gjorde för säkerhets skull två tidsfördröjande byten på övertid. Poängen var lagets blott andra utanför Wales gräns. Skador på Jazz Richards, Danny Ward och Kenneth Zohore. Även utility man Callum Paterson som fått agera spets i flera matcher under säsongen är tveksam då han dras med småskada. Hade kunnat ersättas med en annan allt-i-allo kille, Anthony Pilkington, men irländaren är instoppad i frysen bakom glassen och fiskpinnarna och lär nog inte bränna chansen att byta klubb denna gång (hade anbud förra januarifönstret men valde att stanna och "kämpa" om plats i laget). Ettan känns klar som u-tecken här.



Match 6

Watford - Newcastle 1

(TTT 8-2-0)

Tabelltian Watford har fem vinster och fem förluster på sina tio hemmamatcher. Förlusterna har kommit mot Manchester Utd, Liverpool, Manchester City och Chelsea. Inte mycket att orda om där. Vänta är det inte en till match man förlorat, jo även Bournemouth har vunnit på Vicarage Road och det med hela 4-0. Det kan delvis förklaras med att The Hornets fick spela 10 mot 11 i en timme efter Christian Kabasele tagit rött. Denna match kan inte belgaren "ställa till det" för laget då han smällde in i målstolpen mot Chelsea senast och tidigt tvingades kliva av. Twittrade för övrigt dagen efter att stolpen hade besökt honom på sjukan och bett om ursäkt. Sena tester på Sebastian Prödl, Will Hughes och Adalberto Penaranda. Anfallskollegan Andre Gray får nog vänta ett par dagar till innan det blir tal om match. Har dumpat backen Younes Kaboul som bara kostade cash. Newcastle på femtonde plats har fortsatt stora problem med målskyttet. Salomon Rondon bänkad senast men bör vara åter här. Duon Elias Sörensen & Callum Roberts nu uppe i 20 mål tillsammans för u-23-laget. Att jämföra med 14 mål som a-laget totalt gjort. Så klart skillnad på serie och serie men en testa en match skulle inte skada. På tal om skador så är det få av den varan hos The Magpies. Bara Karl Darlow och Ciaran Clark då både Florian Lejeune och Jonjo Shelvey är åter. Det mesta talar för hemmalaget och vi spikar ettan.

Tips: Att få kort i matchen Jonjo Shelvey @ 3,00 - bet365 - Ska mittfältstuffingen Shelvey gå en hel säsong utan att dra på sig ett enda kort. Knappast, det tror vi inte på. Har bara spelat nio matcher så här långt denna säsong men är nu tillbaka och har stor möjlighet att gå in i startelvan direkt då Sung-Yueng Ki med Sydkorea i Asian Cup. Spelstilen Shelvey har är minst sagt tuff och som det så fint heter så lägger han inga fingrar i mellan. Bollen ska bort och om det är ett par ben i vägen så tar han dem med. En (över)taggad Jonjo tillbaka från skada vill visa Benitez och fansen att det visst kämpas i laget. Belönas med ett par blåmärken och ett ostskiva?



Match 7

Bolton - Stoke 1

(TTT 1-0-9)

Vi byter serie men håller oss kvar vid den sorts fotboll Shelvey föredrar, dvs springa, sparka, buffa och gruffa-fotboll. Både Bolton och Stoke passar väl in på den beskrivningen för det är inte två av Championships mest skönspelande gäng som möts i match 7 på stryktipskupongen. Bolton hade tretton raka utan seger när man äntligen tog en trea senast mot Rotherham. Det var en viktig vinst inte bara för att stoppa blödningen utan även för att Rotherham är laget man har närmast framför sig i tabellen. Skiljer nu bara en pinne till The Millers och Millwall som båda är ovanför strecket. Inga skador som stör. Har rivit kontraktet med Stephen Ireland som inte lirade en enda minut för laget pga skada. Irelands tidigare klubb Stoke finner vi på elfte plats. Har kryssat i sju av tolv bortamatcher. Hade tio raka utan förlust innan 0-2 i veckan mot Birmingham. Manager Gary Rowett förväntas ändra om i startelvan här. Cuco Martina och Sam Clucas är två som kan komma att bänkas. Backen Erik Pieters dras med skada och ska testas sent. Ibrahim Afellay långtidsskadad och kör rehab. Värde på hemmalaget här som bör fått boost av vinsten senast. Dock om råd gardera.



Match 8

Millwall - Nottingham 1

(TTT 4-2-4)

Precis som Bolton hade Millwall en lång svit med förlustmatcher innan senaste omgången. Tog då en 1-0 seger mot Reading. Fick god hjälp av Tyler Blackett som stämplade sig ut ur matchen redan efter nio minuter. Med man mer kunde Millwall rätt enkelt kontrollera matchen och ta tre viktiga poäng i bottenskiktet av tabellen. Hemma på The Den 5-4-3 och 19 poäng i hamn på 12 matcher. Skador på Shaun Williams och Tom Bradshaw stör. Jiri Skalak dras med infektion i kroppen och har inte orkat spela de senaste matcherna. Testade ett par minuter senast och lär börja på bänken igen. Nottingham kör verkligen på princip allt eller inget. Vi minns 5-5 matchen mot Aston Villa i november. Efter det målkalaset har man spelat 2-0, 0-1, 0-0 och 0-1. Men senast då man gästade Norwich var det åter fest. Efter (Jack) Robinson och (Matty) Cash gjort 3-0 till Forest så var det många som räknat in tre poäng men ett slumpskott i 74e fram till 1-3 gav nerver hos Sherwood-gänget. På övertid blev mardrömmen sann. I 94e och 98e satte kanariefåglarna bollar i nät och en bergsäker trepoängare blev till EN blytung poäng i negativ bemärkelse. Undra om manager Aitor Karanka ångrar att han bytte ut de båda målskyttarna. Lär hur som helst vara en aning besviken på hur spelarna agerade på stopptiden. Skador på Juan Fuentes, Sam Byram, Michael Dawson och Al Arabi Hilal Soudani. Hoppas försvararna Danny Fox och Tobias Figueiredo ska vara redo. Även här rekommenderas garderingar.



Match 9

Norwich - Derby 1

(TTT 8-2-0)

Serietvåan Norwich stod för omgångens upphämtning senast. Låg under med 0-3 mot Forest med mindre en kvarten kvar. Fick ett turmål o vips kände man hopp. På stopptid satte inhopparen Onel Hernandez två bollar och blev stor poängräddare. Att Teemu Pukki inte satte en boll i matchen var mycket märkligt då han skapade mer än nödvändigt för att bli målskytt. Flera av de skadade spelarna på väg tillbaka. Kenny McLean, Ivo Pinto, Matt Jarvis, Louis Thompson och Carlton Morris är alla i träning / slutet av rehab och inom kort bör de kunna sparka boll på gräs. Har till denna match även frågetecken för Emiliano Buendia och Jamal Lewis som båda dras med skador och Christoph Zimmermann som varit sjuk i veckan. Landsmannen Mortiz Leitner får säkert vila då han fortfarande har en ömmande fot. Derby på topp 6 men har flera lag flåsande i nacken. Kommer till denna match med två kryss och en förlust i ryggen. Senast man vann var mot Wigan och då fick man spela med en man mer i 75 min. Så formen är inte på topp men inte heller usel. Lite oroande att de två bästa spelarna (Mason Mount och Harry Wilson) är lånespelare. Tänk om Chelsea och Liverpool får för sig att kalla hem dem, då blir det kämpigt för Derby. Har skador på Marcus Olsson, Curtis Davies, Craig Forsyth, Mason Bennett och Tom Lawrence. Får åter Bradley Johnson efter avstängning. Blir nog en jämn historia men vi tror att hemmalaget löser tre poäng.



Match 10

Preston - Aston Villa 2

(TTT 2-1-7)

Luriga Preston är svåra att veta var man har. Har två förluster inför denna match. Mot Sheffield W fick man en man tidigt utvisad och mot Hull kunde man inte hålla koll på Jackson Irvine som tilläts göra två mål. Brukar dock vara bra på hemmaplan och har 5-4-3 på Deepdale. Manager Alex Neil har en fet skadelista att ta hänsyn till. Tom Clarke, Josh Earl, Brandon Barker, Josh Harrop, Ben Davies, Billy Bodin, Louis Moult, Sean Maguire och Callum Robinson är alla skadade och Ben Pearson är avstängd. Så frånvarolistan är som sagt mycket lång. Aston Villa på nionde plats har inte haft marginalerna med sig i de två senaste matcherna. Förlust på övertid mot Leeds (efter haft 2-0 i paus) och mot Swansea fick man straff mot sig i sista minuten. Nu räddade målis Örjan Nyland elvameterssparken och fixade tre poäng till Birmingham-klubben men kunde ha blivit ett surt poängtapp igen. Skador på Neil Taylor, Axel Tuanzebe, Henri Lansbury och Jack Grealish. Finns oro hos manager Dean Smith att tappa anfallsesset Tammy Abraham i januari-fönstret. Här är dock Chelsea-lånet med och kan bli den som avgör tillställningen. Vi testar X2 i denna kamp.



Match 11

Queens Park Rangers - Reading 1

(TTT 10-0-0)

QPR i fin form med tre raka vinster. Middlesbrough, Nottingham och Ipswich har besegrats. Målisen Joe Lumley har hållit nollan i två av dem. Egna produkterna Ilias Chair och Aramide Oteh fick göra korta inhopp senast och hoppas så klart på mer speltid denna gång. Angel Rangel, Geoff Cameron, Olamide Shodipo och Tomer Hemed dras med skador. Massimo Luongo är med Australien och spelar Asian Cup. Readings nye manager Jose Manuel Gomes fick se sitt nya lag förlora i debuten. Tyler Blackett fick se det röda kortet redan efter 9 minuter och då var det så klart svårt att ta poäng mot Millwall. I slutet av matchen så fick även Leandro Bacuna lämna planen i förtid efter ha ställt sig på en motståndares ben när denne låg ned. Duon är avstängd här och saknas tillsammans med skadade Paul McShane, Jordan Obita, Tom McIntyre och Saeid Ezatolahi. Hemmalaget ska vara befogade favoriter men ny manager brukar betyda en viss boost och elva mot elva så ger vi Reading en liten chans dvs garderar med krysset.



Match 12

Sheffield United - Blackburn 1

(TTT 10-0-0)

Tabellfyran United vann senast med 3-1 över Derby. Viktigt efter ha förlorat de två hemmamatcherna innan. Tre av anfallarna fick göra mål så det var så klart glädjande för manager Chris Wilder, som är duktig på att låta alla anfallsspelare få bra med speltid. Benjamin Woodburn är skadad så han får ingen speltid för tillfället. I övrigt bara Jake Wright som finns på listan över skadade spelare. Har lånat in Kieran Dowell från Everton. Var bra i Forest förra säsongen och lär göra bra ifrån sig även i Sheffield. Blackburn har tappat fart. Två kryss och två förluster på de fyra senaste. Har förvisso mött tufft motstånd men det är det ju här också. Borde nog ha tagit minst en pinne senast då man släppte in TVÅ bollar på övertid mot Leeds. Rovers tvåmålsskytt Charlie Mulgrew kan inte ha varit lycklig då hans mål inte gav någon poäng. Har en hel del skador i truppen. Ben Gladwin, Elliott Bennett, Craig Conway, Ryan Nyambe och Dominic Samuel. Även frågetecken för Ben Brereton som missade senaste matchen med sjukdom. Blackburn tar de flesta poängen hemma och vi tror de kammar noll här mot ett starkt United.



Match 13

Swansea - Wigan 1

(TTT 10-0-0)

Wales bidrag i Championship ligger på trettonde plats. Har inte kryssat på 13 matcher men senast var det nära. Inhoppande Wilfried Bony fick chansen från elva meter i mötet med Aston Villa. Tyvärr för ivorianen så var straffen rätt svag och målisen i Villa räddade bollen och 0-1 på tavlan kvarstod. Innan den matchen 2-3 mot Hull. I den match gjorde Bony mål. Kanske får Bony start här. Nathan Dyer hoppas också på startplats. Daniel James är ett hot framåt men har varit skadad nyligen och kanske får inleda på bänken här. Martin Olsson, Courtney Baker-Richardson, Tom Carroll och Luciano Narsingh är skadade. Wigan har 1-1-10 på resande fot. Har allt som allt fyra raka nederlag. 0-7 på dessa så då förstår vi var problemet ligger. Nick Powell fortfarande skadad men Callum McManaman och James Vaughan borde kunna medverka. Antonee Robinson och Michael Jacobs de övriga som ej medverka för The Latics pga skador. Blir inte förvånad om en viss Bony avgör denna tillställning. Chansspik på ettan här.


STRYKTIPSET (216-raders)

1. Liverpool - Arsenal 1
2. Tottenham - Wolves 1
3. Brighton - Everton 1X2
4. Fulham - Huddersfield 1X
5. Leicester - Cardiff 1
6. Watford - Newcastle 1
7. Bolton - Stoke 1X2
8. Millwall - Nottingham 1X2
9. Norwich - Derby 1
10. Preston - Aston Villa X2
11. QPR - Reading 1X
12. Sheffield U - Blackburn 1
13. Swansea - Wigan 1

Lycka till med raderna & Gott Nytt År !

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto