Stryktipset 29/6, 2019

Publicerad på 28 Jun 2019 - 18:40

Aston

Aston

Jan Wickberg

28 Jun 2019 - 18:40

En helsvensk kupong möter oss denna helg. Säga vad man vill om det när det sparkas boll på den afrikanska kontinenten och Copa America är i full gång. Nåja vi har i alla fall en finfin jackpot på ca 7 miljoner att kriga in.


Match 1

Östersund - IFK Göteborg 2

(TTT 3-0-7)

Norrlandsgänget var ett av flera lag i Allsvenskan som gladdes åt att det blev ett uppehåll i serien. Har inte alls gått bra den här säsongen och att man är på tionde plats får anses bra med tanke på det. Hemma i Jämtland har man 2-3-1 på sina 6 matcher. Har dock inte mött något av högsta toppklass än. Har till denna match flera spelare borta. Avstängningen på Dino Islamovic är klart kännbar. Simon Kroon och Andrew Mills är skadade medan Aly Keita & Roland Mukiibi är på African Nations med Guinea respektive Uganda. Fjärdeplacerade Göteborg var vårens överraskning. Föll förvisso i sista matchen innan vilan med innan dess åtta raka utan nederlag. Har tappat Junes Barny & Benjamin Nygren under uppehållet. Har sena tester på Andre Calisir, August Erlingmark och Sebastian Ohlsson. Som synes två lite stukade lag som möts men vi håller bortalaget som lite starkare och kör på tvåan som u-tips.


Match 2

Falkenberg - Elfsborg 2

(TTT 1-0-9)

Inte mycket talar för hemmalaget, varken här eller i fortsättningen av serien. Ser helt enkel lite för små ut för den allsvenska kostymen. Premiärvinsten mot Örebro lär bli en av få trepoängare laget tar under säsongen. Om det vill sig riktigt illa, den enda. Saknar målskyttar och Nsima Peter har inte alls fått det att stämma och bakom nigerianen är det tunt med alternativ. Kommer åter att få försöka hålla tätt bakåt och om möjligt peta in en boll framåt. Hampus Svensson och Marcus Mathisen är skadade hos Hallandsgänget. Elfsborg på plats åtta har varit rätt svaga gällande bortaspel. 1-2-3 räknar vi till när det vankas bortaplan för Boråsarna. Har lyckats att få inte mindre än tre man avstängda till denna match. Gustav Henriksson, Stefan Ishizaki och Simon Strand. Kanske även får klara sig utan Joakim Nilsson som dras med skadeproblem. Svag tvåa som bör garderas rätt omgående.


Match 3

GIF Sundsvall - AFC Eskilstuna X

(TTT 10-0-0)

Hur ska bottenlaget Sundsvall klara sig utan stjärnan Linus Hallenius som man sålt till APOEL det är frågan fansen och även vi frågar oss. Varken form eller ekonomi var bra innan uppehållet för Giffarna. Försäljningen lär väl ha dragit in en del kulor i alla fall och här hoppas man att det ska komma massor av människor när det vankas match mitt i natten (som dock är ljus så här års) i norr. Bröt i veckan kontraktet med David Haro som med ett mål inte kommer bli ihåg kommen som någon hero av Patronerna. På tal om spanjorer så är både Pol Moreno och Juanjo avstängda. David Batanero tillbaka efter avstängning. Skador på Oliver Berg, Alexander Blomqvist och Chidi Dauda. AFC och bortaplan har rimmat illa så här långt. 0-0-6 och usla 4-17 i målskillnad. Avslutade innan uppehållet med MFF 0-5, Häcken (cupen) 0-3 och Norrköping 0-2. Så det gick åt rätt håll om vi ser på insläppta mål. Behöver dock förbättra offensiven, men ska inte känna sig slagna på förhand här. 65 % på GIF är så klart (för) hög och den smarte utgår från krysset och om råd helgarderar och hoppas på skräll av sörmlandsgrabbarna.


Match 4

Gefle - Forward 2

(TTT 9-1-0)

Vi flyttar oss söder ut men inte så långt som till Afrika utan nästa anhalt är Gävle. Serien är Division 1 Norra där både Gefle och Forward har det kämpigt. En poäng och ett negativt kvalstreck skiljer klubbarna åt. Gefle är målmässigt näst sämst i hela "norrettan". Bara jumbon Boden har gjort färre mål. Fyra raka utan mål är det dystra facit. Johan Oremo var är du ropar fansen. Julio Fernandes ser åter ut att missa match pga skada. Får åter Axel Noren efter avstängning men han är ju back så målproduktionen lär inte öka av hans närvaro. Forward är inte bara vad Gefle behöver utan också namnet på dagens motståndare. Örebrolaget har betydligt bättre form och har faktiskt vunnit tre av de fyra senaste. Nio mål på dessa matcher. Josef Ibrahim levererar och om man kan få igång någon av de övriga offensiva spelarna ser det ännu bättre ut. Eliyo Turken har fått en del speltid på slutet och kan vara den som snart får fart på målskyttet. Trots hemmafavör så går vi emot Gefle och kör på X2.


Match 5

Linköping City - Akropolis 2

(TTT 1-0-9)

Toppmöte där trean Link City tar emot serieettan Akropolis. I Östergötland har Linköping visat sig svårslagna och har endast en hemmaförlust. Formen då? Den är kryssande kan man lugnt säga då man har fyra oavgjorda på de fem senaste. Även i derbyt mot Sylvia var det sekunder från att bli kryss men inhopparen Boris Pantaleev avgjorde långt in på stopptid. Senast var det en av lagets många brassar, Gigante (också ett ödmjukt smeknamn) som fixade 2-2 med mindre än två minuter kvar av ordinarie tid. När vi talar om brassar så är det bäst att påpeka att Wellinton saknas här då han är avstängd. Akropolis har inte förlorat än. Tio vinster och fyra kryss. Senaste poängtappet var 12e maj mot Sandviken. Efter det åtta raka segrar, om vi räknar in cupvinsten mot Norrtälje. Får tillbaka Daniel Svensson från avstängning. Kommer första förlusten här eller utökar man avståndet till Link? Om råd garderas tillställningen.


Match 6

Karlstad - Rynninge 1

(TTT 10-0-0)

Karlstad med "K" är femma i serien. På samma poäng som rivalen Carlstad med "C" men marginellt sämre målskillnad. Har precis som Linköping i föregående match fått ihop 23 poäng på 14 matcher. Hemma i Värmland har man endast spelat sex matcher med 2-2-2 som resultat. Har Kardo Aso avstängd men kan ändå mönstra en bra startelva där toppduon Liridon Selmani och Victor Edvardsen åter värda att nämna. Rynninge är upp som en sol ned som en pannkaka. Föll i derbyt mot Forward med 2-3. Vann sedan mot Nyköping med 6-4 för att matchen efter förlora med 2-5 mot jumbon Boden som fram till dess knappt vetat om vart målet är beläget. Hoppas att Tidjani Diawara (ej med senast) har vaknat på rätt sida för då kan det smälla bakom Karlstad-keepern. Henrik Hultberg också tillgänglig efter ha missat senast matchen. Sebastian Bichler den som är avstängd här för bortalaget. Känns rätt givet att plocka med matchen på måltipset. När det gäller stryktipskupongen så spikar vi hemmalaget trots hård streckning.


Match 7

Sandviken - Umeå X

(TTT 5-1-4)

Två lag från Norrland som går bra i serien. Sandviken är sexa och är bara en pinne efter tabelltrean Linköping. Har förlorat de två senaste hemmamatcherna mot Karlstad och Carlstad med 1-2. Trist för framför allt Leo Englund som gjort mål båda matcherna. Minns även att Engqvist sänkte Gefle i derbyt så formstark är anfallaren som tagit över ledningen i skytteligan. Har åter Olof Mård och Rasmus Lindgren som båda missade senaste matchen pga avstängning. Viktor Nordin, Gustav Thörn och Marcus Hägg saknas pga skador. Sen test på Jacob Hjelte. Umeå har en nolla i krysskolumnen. Tio matcher har laget vunnit och i fyra har det blivit förluster. Senast mot Sollentuna blev det 2-3 och den gången inte nära poäng. Ej vidare i cupen efter att Luleå blev för svåra i straffläggningen. Extra surt för Seif Kadhim som gjorde tre mål i matchen men inte fick vara med om straffläggningen då han hunnit bli utbytt i förlängningen. Saknar här avstängde Emmanuel Yeboah och troligen skadade duon Mikael Wikström och Jens Stigedahl. Haitis Jean-Baptiste Andrew på landslagsuppdrag i Concacaf Gold Cup. Svårlöst match som mycket väl kan sluta med delad pott.


Match 8

Sollentuna - Vasalund 1

(TTT 8-0-2)

Nästa anhalt är Stockholm där det vankas derby mellan Sollentuna och Vasalund. Båda lagen har kryssat för mycket för att inneha en topplacering i tabellen. Sollentuna har på sina 14 matcher 3-6-5 och det räcker bara till tionde plats. Tog en viktig (både mentalt och seriemässigt) seger senast då man fick topplaget Umeå på fall. Innan dess två jobbiga historier där man åkte på rött kort mot såväl Gefle som Karlslund. Finns en hel del kvalitet i Sollentuna så vi blir inte förvånade om laget lyfter. Få avbräck men Brwa Pishdari är skadad. Vasalund är fyra poäng före Sollentuna men är också dom ett krysslag. 4-7-3 är siffrorna som stämmer in på Vasalund. Kan dock en hel del när det stämmer. 5-1 på Sylvia med fem olika målskyttar, var inte fy skam. Straffade bort sig i veckans cupmatch mot Nyköping. Fick dessutom Adam Id Salem utvisad i förlängningen. Erick Otieno och Ovella Ochieng fortfarande på Africa Nations med Kenya, så det kan bli tufft här. Dock smart att gardera med "X" då vi varit inne på att båda lagen är kryssbenägna.


Match 9

Landskrona - Utsikten 2

(TTT 9-0-1)

Vi hoppar ned från norr till söder och nästan så långt syd över man kan komma i vårt avlånga land. Landskrona står som värd när Utsikten är på besök. Skåningarna har självförtroendet nedkört i dojan efter fyra förluster på de fem senaste. Lyckades göra mål senast i alla fall men glädjen blev kortvarig eftersom man drog på sig straff bara 5 minuter efter kvitteringen. Surt att åka på stryk av lilla Eskilsminne. Har till denna match Viktor Wihlstrand avstängd. Han "ersätter" Måns Ekvall som avtjänat sitt straff och är åter här. Utsikten går betydligt bättre och återfinns på fjärde plats. Strålande på hemmaplan men mer beskedligt när det ska ut och resas. Fixade kryss mot Värnamo och även vidare i cupen efter 5-0 borta mot Assyriska BK. Har två man avstängda i Armin Ibrahimov och Arvin Shojaee. På pluskontot är att Albin Skoglund är åter efter sin avstängning. Inget optimalt skadeläge med Haris Avdiu, Emil Eliasson och Erik Hedenqvist borta. Även sen test på Adam Rosen. Avbräcken till trots så går vi på tvåan här och hoppas att bortamatcherna mot Värnamo och Assyriska burit frukt.


Match 10

Eskilsminne - Tvååker 1

(TTT 8-0-2)

Inte direkt två av Sveriges mest kända lag som ställs mot varandra här. Lär vara få utanför vårt lands gränser som hört talas om Eskilsminne och Tvååker men för den delen inte någon ointressant match för oss tippare. Eskilsminne tog en vital vinst senast då man gjorde slut på en fem matcher lång svit utan trepoängare. Landskrona var laget man besegrade och inte så oväntat var det anfallaren Emil Åberg som klev fram när laget tilldelades en straff. Marcus Nilsson säsongsdebuterade genom ett kort inhopp men ska enligt uppgift vilas här. Kryssglada Tvååker hade bra form men föll senast mot Trollhättan med 1-2. Innan dess tre vinster och två kryss. Anfallaren Alexander Johansson i bra målform och kan ställa till besvär för Pontus Löfvenmark i Eskils-buren. Då hemmalaget tränas av Tvååkers ex-coach Mattias Lindström vet han det mesta om laget. Vi litar på att läxan är läst och gåtan löst, etta!


Match 11

Trollhättan - Lund 1

(TTT 10-0-0)

Toppen mot botten brukar man ofta (lite felaktigt) använda men i detta fall så stämmer det till fullo. Trollhättan leder serien och Lund ligger sist. Nu ska vi dock säga att det inte är någon gigantisk marginal som Trollen har skaffat sig då Skövde bara är två mål bakom. Formen är utmärkt, nio vinster och ett kryss på de tio senaste ligamatcherna. Dessutom bekvämt vidare i cupen genom 4-0 mot Grebbestad. Finns många fina spelare att tala om ni Trollhättan men den som sticker ut mest är nog anfallaren Albinot Rexhepi som gjort åtta mål på de sju senaste matcherna. Lund kan skryta med en cupvinst mot Bromölla, men i övrigt är det inte mycket glädje i universitetsstaden. Tolv raka i ligan utan vinst. Nio av dessa nollpoängare. Skulle behöva förbättra samtliga lagdelar. Någon ny spelare får i alla fall chansen att imponera då Måns Hofvander är avstängd. Precis som i match 6 på kupongen så spikas ett hemmalag till hög streckning. Lund är inte mycket bättre än Grebbestad.


Match 12

Torn - Oskarshamn 1

(TTT 9-0-1)

Torn lite överraskande femma i serien. Det är framför allt på bortagräs laget har imponerat genom tight spel. Ingen regel utan undantag då man krossade Hässleholm borta i cupen med 6-2. Niclas Lundberg hann på sina 66 minuter med att göra tre mål. Annars är det Anton Kinnander som är hetaste anfallaren i Torn med fyra mål på de tre senaste. Laget har lyckats få en motspelare utvisad i de två senaste ligamatcherna och båda gångerna målat precis efter. Sen test på Truls Verngren medan Patrik Östlund, Hugo Barsne och Dino Mesic är långtidsskadade. Oskarshamn är seriens näst sämsta bortalag. Fem kryss och två förluster är facit efter sju bortamatcher. Var säkert skönt att i alla fall vinna borta i cupen även om motståndet var beskedligt i form av Eneby. Christopher Christensson lär inte få plats med hela namnet på tröjan men i målprotokollet kom han med två gånger mot Eneby. 4-0 hemma i senaste ligamatchen gör att Torn inte får underskatta Oskarshamn trots dess svaga bortaspel. Inga noterade skador men William Kvist har lämnat för Mjällby. Ettan först men lägg gärna på krysset.


Match 13

Åtvidaberg - Kristianstad 1

(TTT 10-0-0)

Åtvid föll förvisso senast med hela 0-4 mot topplaget Skövde men innan dess hade man vaknat till och vunnit fyra raka. Bara att glömma senaste med andra ord och se framåt. Får här åter Adrian Pettersson efter avstängning. Ett plus för backlinjen. Framåt finns kvalitet med Max Olsson, Ludvig Holmertz och Alem Plakalo. Bäste målskytten är engelsmannen Ryan Binns. Skador på Theodor Skarp och Zev Taublieb. Kristianstad är tredje sist i ligan. Hade fin period med fyra raka segrar men har i de två senaste inte visat framfötterna. 0-0 mot Assyriska följdes upp med 0-2 mot Torn. Har till denna match avstängningar på Julian Grozdanovski och Daniel Kardum. Lägg därtill en skadelistan fylld med Mohammed Kwader, Danny Gunnarsson, Andre Andersson och Fabian Velander. Vi tror att det blir för svårt för Teddy Bergqvist att på egen hand rubba Åtvidaberg.


Stryktipset (216-raders)

1. Östersund - IFK Göteborg 2
2. Falkenberg - Elfsborg 1X2
3. GIF Sundsvall - AFC Eskilstuna 1X2
4. Gefle - Forward X2
5. Linköping City - Akropolis 1X2
6. Karlstad - Rynninge 1
7. Sandviken - Umeå X
8. Sollentuna - Vasalund 1X
9. Landskrona - Utsikten 2
10. Eskilsminne - Tvååker 1
11. Trollhättan - Lund 1
12. Torn - Oskarshamn 1X
13. Åtvidaberg - Kristianstad 1

Lycka till med raderna !

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto