Stryktipset 3/8, 2019

Publicerad på 3 Aug 2019 - 00:06

Aston

Aston

Jan Wickberg

3 Aug 2019 - 00:06

En svengelsk kupong möter oss denna helg. Allsvenskan, superettan och The Championship hämtas matcherna från. Flera starka hemmatecken har vi funnit men även några tänkbara skrällar. Nu till genomgången av matcherna.


Match 1

Falkenberg - Helsingborg 1

(TTT 2-1-7)

Viktigt möte i allsvenskans nedre region. Båda lagen kämpar om att hålla sig ifrån nedflyttningszonen. Helsingborg står på 17 poäng medan Falkenberg har tre poäng mindre. Lagen på nedflyttningsplats har 11 poäng i skrivande stund. På hemmaplan har Falkenberg gått helt okej på slutet. Två kryss och två vinster på de fyra senaste. Då man är usla på bortagräs är det hemmaplan som blir nyckeln för att hänga kvar. Backen Carl Johansson är avstängd och skador på Hampus Svensson och Marcus Mathisen känner vi igen sedan tidigare. Helsingborg är tillbaka i gamla synder. "Henke-effekten" kan ha varit kortvarig. Förlusterna mot AIK och Örebro var två svaga insatser. Inlånade målvakten Anders Lindegaard har sett ringrostig ut, men lär få fortsätta mellan stolparna då både Pär Hansson och Kalle Joelsson är skadade. Även Alexander Farnerud och Mamudo Moro missar matchen. 1-1 när lagen möttes i Helsingborg i slutet av maj.



Match 2

Östersund - AFC Eskilstuna 1

(TTT 10-0-0)

Östersund har tre kryss på de fyra senaste hemmamatcherna. Segern mot Norrköping kunde även den ha varit en oavgjord match då man avgjorde, genom kontring, på stopptid. Starkt att klara 0-0 senast mot Malmö då Sam Mensiro drog på sig rött kort med halvtimmen kvar. Senaste spelare att lämna klubben är Curtis Edwards som efter mycket fram och tillbaka kritade på för Djurgården. Hade senast flera spelare åter och till denna match ser man endast ut att sakna skadade Jerell Sellars och avstängde Sam Mensiro. Eskilstuna har förlorat sina två senaste matcher. Det är dock inget man ska gräva ned sig för. 0-1 på bortaplan mot IFK Göteborg (dessutom en man mindre i andra halvlek) och 1-6 hemma mot Hammarby. Så klart inte bra att förlora med så stora siffror men Bajen är i strålande målform och flera lag har fått känna på det. Får åter backen Gustav Jarl som varit avstängd. Skador på Ole Söderberg, Kristijan Miljevic och Ferid Ali. När lagen möttes i Eskilstuna blev det 1-0 till Östersund. Vi tror att norrlänningarna även denna gång drar det längsta strået.



Match 3

Dalkurd - Jönköping

(TTT 8-1-1)

Så här långt in på säsongen har inte Dalkurd kryssat än när man stått som hemmalag. Fem vinster och tre förluster. Senast var det Varberg man besegrade med 1-0 "hemma" i Gävle. Hade inte marginalerna med sig mot Västerås då man höll 1-0 (trots en man mindre från minut 78) fram till nio minuter in på stopptid då Västerås kvitterade. Bättre än 1-6 i baken som när lagen möttes i Borlänge men ändå surt för kurderna. Har till denna match Christopher McVey avstängd men Rawez Lawan är åter efter ha avtjänat sin avstängning. Tabellfemman Jönköping kommer med bra form till detta möte. Tre vinster och två kryss på de fem senaste. Fick "bara" 1-1 hemma mot Degerfors senast. Skyttekungen Edin Hamidovic hade en dålig dag på jobbet och brände straff. Vad än värre var är att han även tog sitt tredje gula kort för säsongen och är avstängd här. Ersätts i truppen av Fredric Fendrich som är tillbaka efter avstängning. Inga skador som stör.



Match 4

Degerfors - Varberg 2

(TTT 3-1-6)

Degerfors i mitten av tabellen men ändå har man bara tre poäng till godo på GAIS som ligger på negativ kvalplats. Tre raka utan seger. Två 0-1 matcher och senast 1-1. Med lite tur så hade det mycket väl kunnat vara mer än en poäng på dessa tre. Skador ställer fortsatt till det för värmlänningarna. Oliver Nilsson, Axel Lindahl, Mattias Özgun och Nikola Ladan. Dessutom har man Christos Gravius avstängd. Även tappat Rasmus Alm till Elfsborg så som synes är det ett stukat Degerfors som tar sig an serieledande Varberg. På sistone har dock Varberg visat sig mänskliga och förlorat mot både Dalkurd och Örgryte. Åkte även på däng i träningsmatchen mot Ängelholm. Tillfälligheter eller börjar man få frossa? Lite av nyckelmatch här och bör ta tre poäng för att inte det ska bli oro i truppen.



Match 5

Barnsley - Fulham 2

(TTT 1-0-9)

Nykomlingen Barnsley tog sig upp via en andraplats i League 1 förra säsongen. Hade ett starkt anfallspar i Kieffer Moore och Cauley Woodrow. Har förstärkt framåt med Conor Chaplin och Mallik Wilks. Målvakten Samuel Radlinger och de nordiska backarna Aapo Halme & Mads Andersen är tänkta att ersätta Adam Davies, Ethan Pinnock och Liam Lindsay. Öste på med träningsmatcher under juli med bra resultat men föll i genrepet mot Sheffield United med 1-4. Fulham är också nykomlingar men kommer från Premier League. Har förstärkt truppen med Anthony Knockaert och Ivan Cavaleiro. Både Ryan Babel och Jean-Michael Seri har man skeppat iväg till Galatasaray. Har sena tester på Alfie Mawson, Ryan Sessegnon och Stefan Johansen. Fulham ska vara favoriter men farligt att underskatta Barnsley som lär få bra med stöd hemma på Oakwell.



Match 6

Blackburn - Charlton 1

(TTT 10-0-0)

Blackburn hoppas på bättre lycka denna säsong. Den forne Premier League vinnaren har hämta in mittfältskämparna Stewart Downing och Bradley Johnson som ska vinna många närkamper är det tänkt. David Raya har man sålt till hårdsatsande Brentford. Sam Gallagher kommer bli viktig framåt och är i sina bästa stunder en duglig anfallare. Har småskador på Jacob Davenport, Ben Gladwin, Derrick Williams och Sam Hart. Kvartetten ska testas sent innan match. Charlton tog steget upp via ett känt bananskal men får (be)visa att man är värda att spela i näst högsta serien. Har inte några ekonomiska muskler utan tvingats budgethandla. Macaulay Bonne, Chuks Aneke (varit skada och tveksam till spel), Ben Purrington och Tom Lockyer är inga spelare som gör skillnad men breddar truppen. Målvakten Ben Amos är duglig och får anses som bästa nyförvärvet. Lär inte bli lätt att ta poäng i premiären.



Match 7

Brentford - Birmingham 1

(TTT 10-0-0)

Det är nästan alltid målgaranti när Brentford spelar match på Griffin Park. Brukar vara full fart framåt och målchanserna på löpande band. Lär inte bli ändring på det denna säsong. Har tappat en hel del spelare, men det är främst i de bakre leden och där har man ju fått in en viss Pontus Jansson som kom på kant med tränare i Leeds. Mathias Jensen och David Raya är två annat bra förvärv. En spelare som glänste förra säsongen var Said Benrahma, tyvärr är han skadad och missar premiären. Birmingham stod för en överraskande bra säsong 18/19. Har till denna säsong tappat starka spelare i David Stockdale, Jota, Michael Morrison och Che Adams. Inte lyckats ersätta dem och endast plockat in Daniel Crowley och Jake Clarke-Salter. Till denna match har man sena tester på Jonathan Grounds, Maikel Kiefenbeld och Cheick Keita. Luktar hemmavinst här. Sätter Pontus Jansson en boll direkt?



Match 8

Millwall - Preston X

(TTT 8-1-1)

Millwalls fjolårssäsong var en berg och dalbana. Det som ett tag såg ut att bli en topplacering slutade med nedflyttningskamp. Fixade dock kontraktet och får nog även denna säsong inrikta sig på att hänga kvar i första hand. Tycks gilla målvakter som varvar toppar och dalar. Ut med David Martin och in med Frank Fielding. Det är plus minus noll i vår bok. Anfallsparet Lee Gregory & Steve Morison har lämnat. Islänningen Jon Dadi Bödvarsson och jätten Matt Smith inhämtade som ersättare. Känns som en försvagning rent spontant, men kan bli bra med tiden. Frågan är om The Lions har råd att vänta. Målvakten Jordan Archer (bättre än både Martin & Fielding) är tveksam till spel tillsammans med anfallaren Tom Elliott. Preston stod för en mellansäsong i fjol. Hade flera bra spelare skadade och hoppas denna säsong på bättring på den fronten. Har märkligt nog lånat ut målvakten Chris Maxwell. I övrigt kan nämnas att man sålt Callum Robinson och ersatt honom med veteranen David Nugent. Skador på Billy Bodin, Brandon Baker och Josh Harrop. En gubbe avstängd i Ryan Ledson. Inleder med "X"?

Match 9

Reading - Sheffield Wednesday 2

(TTT 6-2-2)

Det var inte med någon bred marginal som Reading klarade sig kvar förra säsongen. Låg under strecket under lång tid men lyckades kravla sig över kanten i sista stund och fixa kontraktet. Har rensat rejält i truppen men legat lågt med ersättare. Michael Morrison och Matt Miazga är bra förstärkningar. Charlie Adam sätter vi stort frågetecken för. Passerade väl zenit för si så där en fyra fem säsonger sedan. Skador på Tyler Blackett och Jordan Obita. Sheffield Wednesday har inte kunnat köpa spelare inför denna säsong utan endast plockat in Moses Odubajo, Julian Börner och Kadeem Harris gratis. George Boyd har lämnat klubben. Borde rensa ut fler truppspelare som tex skadade Almen Abdi. Har Dominic Iorfa avstängd. Svag tvåa.



Match 10

Stoke - Queens Park Rangers 1

(TTT 10-0-0)

Åter igen målas Stoke upp som en av favoriterna att ta steget upp till Premier League. Vi säger varken bu eller bä åt det. Rent truppmässigt så bör det bli en topplacering men det ska sparkas boll på gräs också. Inte direkt legat lågt när det gäller nya spelare. Adam Davies, Stephen Ward, Tommy Smith, Liam Lindsey, Jordan Cousins, Lee Gregory och Nick Powell in. Ut med Charlie Adam & Erik Pieters. Hoppas ha Ryan Shawcross och Tom Ince redo för spel här, men sena tester avgör. QPR har även de plockat in många nya spelare men inte med samma dignitet som Stoke. Liam Kelly, Lee Wallace, Yoann Barbet, Dominic Ball, Conor Masterson, Dillon Barnes, Jan Mlakar och Luke Amos. Har även ersatt Matt Smith med Matt Smith. Inte tappat så många men viktiga spelare i Matt Ingram, Darnell Furlong, Jake Bidwell och Luke Freeman. One-match-wonder Paul Smyth lånas åter ut. Bör bli en etta här.



Match 11

Swansea - Hull 2

(TTT 10-0-0)

Swansea var en besvikelse förra säsongen. Alla (spelare, fans och ledning) kräver bättre denna säsong. Minst play-off är nog ett rimligt mål. Kunde inte motstå Manchester Uniteds bud på jättetalangen Daniel James. Har inte förhastat sig med att göra av med slantarna. Jake Bidwell fick man gratis från QPR och Kristoffer Peterson kostade inte heller skjortan. Skador på Martin Olsson och Leroy Fer. Även Hull slutade i mitten av tabellen förra säsongen och hoppas kunna lyfta lite denna säsong. Bytt keeper då David Marshall lämnat för Wigan och Matt Ingram hämtats från QPR. I övrigt kan nämnas att Ryan Tafazolli, Tom Evans och Josh Bowler är nya i truppen. Flera spelare dras med skadekänningar. Marc Pugh, Ondrej Mazuch, Angus MacDonald, Manuel Milinkovic och Robbie McKenzie. Testar skrälltvåan här som u-tips. Så stor skillnad är det inte på lagen.



Match 12

Wigan - Cardiff X

(TTT 2-1-7)

Wigan hade en svag säsong i fjol och även om man till slut landade på en 18e plats så var man länge illa ute och räddades av hemmaspelet. Får se om man även denna säsong kan behålla det starka hemmaspelet och stärka bortaresultaten. Shaun MacDonald, Callum McManaman, Jamie Walker, James Vaughan och Nick Powell är tunga tapp. David Marshall, Antonee Robinson och Lewis Macleod är inga som fansen jublar över. Förväntar oss att det kommer nya namn framåt inom kort. Om inte lär det bli en tuff säsong. Cardiff åkte ur Premier League förra säsongen och är därmed per automatik en av favoriterna till att (åter) ta steget upp. Tunga tapp på Bruno Ecuele Manga, Aron Gunnarsson, Rhys Healey, Kadeem Harris och Kenneth Zohore kan dock göra det svårt. Aden Flint, Curtis Nelson och Will Vaulks lär inte räcka som ersättare. Krysset lockar här.



Match 13

Nottingham - West Bromwich 1

(TTT 7-1-2)

Forest hårdsatsar även denna säsong och hoppas att det ska ge minst en kvalplats. Arijanet Muric, Tiago Silva, Yuri Riberiro, Alfa Semedo, Albert Adomah och Sammy Ameobi är intressanta namn. Hillal Soudani, Karim Ansarifard och Apostolos Vellios lyckades inte i klubben och har nu fått lämna tillsammans med målvakten Stephen Henderson. Helt rätt tänkt, om man inte trivs / lyckas i ett lag varför då hålla fast vid dem. Bättre sälja och köpa nya spelare då. Har funkat utmärkt för Wolves så varför inte för Forest. Vi kan väl säga att WBA slarvade bort Premier League förra säsongen. Borde tagit en direktplats men när det misslyckades fick man chans att ta sig till play-off final men föll på straffar. Har tappat nyckelspelare som Craig Dawson, Jay Rodriguez och Dwight Gayle. Inte heller Salomon Rondon tillhör klubben längre. Semi Ajayi, Darnell Furlong, Flip Krovinovic och Kenneth Zohore känns lite tunt som ersättningsmaterial. Har till denna match både Chris Brunt och Hal Robson-Kanu avstängda. Skador på Gareth Barry och Ahmed Hegazy stör också. Vi tror mest på hemmalaget här.


Stryktipset (216 raders)

1. Falkenberg - Helsingborg 1
2. Östersund - AFC Eskilstuna 1
3. Dalkurd - Jönköping Södra 1X2
4. Degerfors - Varberg BOIS X2
5. Barnsley - Fulham X2
6. Blackburn - Charlton 1
7. Brentford - Birmingham 1
8. Millwall - Preston 1X2
9. Reading - Sheffield W X2
10. Stoke - Queens Park Rangers 1
11. Swansea - Hull City 1X2
12. Wigan - Cardiff X
13. Nottingham - West Brom 1

Lycka till med raderna!
Spelproblem? www.stodlinjen.se / 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto