Stryktipset 30/3, 2019

Publicerad på 29 Mar 2019 - 21:28

Aston

Aston

Jan Wickberg

29 Mar 2019 - 21:28

Veckans stryktipskupong är laddad med 14 miljoner. De stora elefanterna höll undan förra veckan och utdelningen blev minst sagt blygsam. Vi får se hur det går denna vecka då många av lagen på kupongen haft spelare iväg på landslagsuppdrag. Kan vara slitna ben och skallar på sina håll. Finns således fina skrällar att jobba in. Nu till analysen av matcherna.

Match 1

Manchester United - Watford 1
(TTT 10-0-0)

United gick till landslagsvila med två bortaförluster på näthinnan. Arsenal blev för svåra i ligan och Wolves skickade ut laget ur FA-cupen. Nu är det hemmamatch och på Old Trafford är man starka. Endast en förlust 14 matcher. Har signat med Ole-Gunnar Solskjaer på permanent basis som manager för klubben. Kul för nordisk fotboll och för Norge i synnerhet. OG har en hel del spelare som ska testas (Eric Bailly, Luke Shaw, Nemanja Matic, Anthony Martial, Jesse Lingard, Romelu Lukaku och Marcus Rashford) innan match men bara Alexis Sanchez som missar matchen med säkerhet. Ashley Young är åter fter avstängning. Watford på plats åtta kommer med två tunga bortaförluster i bagaget. 0-5 mot Liverpool och 1-3 mot Manchester City. Lyckades dock ta sig vidare i FA-cupen där man besegrade Crystal Palace med 2-1 hemma på Vicarage Road. Endast mittfältaren Tom Cleverley skadad men backarna Jose Holebas (ex-Grekisk landslagsman) och Sebastian Prödl (som fanns med på bänken i Österrikes båda kval-matcher är båda aktuella för spel här. Norsk glädje att förvänta här.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.44 - 4.75 - 8.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 2

Brighton - Southampton 1
(TTT 7-2-1)

Viktigt möte på Amex Stadium i Brighton gällande kampen om att inte falla ur högsta ligan. Hemmalaget har 33 poäng på sina 29 matcher. Motståndarna Southampton har 30 poäng på lika många matcher. Cardiff under nedflyttningsstrecket står på 28 poäng på 30 spelade matcher. Om vi börjar med Brighton så tog man sex poäng precis innan uppehållet. 1-0 hemma mot Huddersfield och 2-1 borta mot Palace. Stod också för en sanslös upphämtning i FA-cupen där man låg under med 0-2 borta mot Millwall till 88e minuten. Lyckades göra två mål i slutet och kunde vinna på straffar efter en mållös förlängning. Solly March och Jurgen Locadia stod för fina inhopp och hoppas på startplatser här. Ska testa Biram Kayal, Davy Pröpper, Florin Andone och Pascal Gross sent. Southampton tvålade dit två Londonlag innan landslagsvilan. Både Fulham och Tottenham fick resa hem från sydkusten utan poäng. På resande fot inte lika lyckosamma då man föll mot Arsenal och Manchester Utd. För den som gillar målskyttespel kan vi påminna om att backen Yann Valery och mittfältaren James Ward-Prowse gjort mål i de två senaste för Saints. Finns till 13x resp 5x för den som tror på en tredje raka för duon. Michael Obafemi & Shane Long på skadelistan men man hoppas att Mario Lemina och Danny Ings har tillfrisknat och medverkar. Ettan först men vi garderar med krysset.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.55 - 3.20 - 3.10
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 3

Burnley - Wolverhampton X
(TTT 1-0-9)

Burnley i riktig knipa då man har fyra raka förluster och nu bara är två poäng från nedflyttning. Har dessutom spelat en match mer än Cardiff under strecket. Usel insats senast då man föll hemma mot Leicester trots att man fick spela med en man mer i stort sätt hela matchen, efter att motståndarna dragit på sig rött efter fyra minuter. Saknar skadade Steven Defour och Aaron Lennon. Kanske även Johann Berg Gudmundsson som efter Islands match mot Andorra reste hem för skadebehandling och missade matchen mot Frankrike. Jonathan Walters meddelade tidigare i veckan att han lägger dojorna på hyllan då skadorna ej vill ge med sig. För Wolves del så väntar man med spänning på semi-finalen i FA-cupen där Watford står för motståndet. Innan dess denna match och ett möte med Manchester United som man slog ut i FA-cupens kvartsfinal. Den fina anfallsduon Raul Jimenez och Diogo Jota ser fortsatt bra ut och Jimenez målade för Mexiko under uppehållet medan Jota fick se Portugals matcher från bänken. Inga skador gör att manager Nuno Espirito Santo kan välja sin vanliga startelva med undantag för avstängde Ryan Bennett. Lite av måstematch för hemmalaget men finns kunnandet för dagen är frågan.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.20 - 3.25 - 2.45
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 4

Crystal Palace - Huddersfield 1
(TTT 10-0-0)

Palace blandade bra med mindre bra prestationer innan uppehållet. Hade en rätt bra chans att ta sig till semi i FA-cupen men det tog stopp mot Watford och nu får man ha fokus på att säkra kontraktet i ligan snarast. Fem poäng till godo, bör i alla fall inte bli mindre efter denna match. Målisen Wayne Hennessey har missat de två senast med Palace men vaktade buren när Wales vann mot Slovakien och bör ta vantarna här. Belgaren Michy Batshuayi har spelat båda landskamperna för sitt land och tryckte in andra målet mot Cypern. Bäste målskytten serben Luka Milivojevic har vilat då han vägrar landslagsspel för tillfället. Sena tester på trion Aaron Wan-Bissaka, Bakary Sako och Wilfried Zaha. Huddersfield höll på att sabba många system senast det begav sig. Hade 3-1 borta mot West Ham när det återstod en kvart av matchen. Men på bästa / sämsta jumbo-maner så rasade man ihop i slutet och föll med 3-4. Självklart blytungt men nu har man haft en stund att slicka såren. Om man ska kolla positivt så har man nu en anfallare som gör lite mål i Karlan Grant. Tyvärr tog man in honom för sent, eller? Sju matcher kvar och sexton poäng upp till rätt sida om strecket. Förlust här och det är kört! Har åter Jonathan Hogg, Danny Williams och Christopher Schindler efter skador. Demeaco Duhaney, Isaac Mbenza, Adama Diakhaby och Laurent Depoitre är ej redo för spel pga skador. Varje match är ett måste nu för Hudds som får slå ur underläge. Vi helgarderar och hoppas att de får in en smocka på Palace. Kämpa Grant, som ger över 5x som målskytt i matchen! 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.45 - 4.40 - 9.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 5

Leicester - Bournemouth 1
(TTT 9-1-0)

Båda lagen befinner sig i mittens rike med sju omgångar kvar. Så klart lite frågetecken angående motivation då man varken kommer att nå Europa-platser eller åka ur. Leicesters form var bra innan vilan, tre segrar på de fyra senaste. Poängspelarna James Maddison, Youri Tielemans och Jamie Vardy skötte det mest framåt med bravur. Målvakten Kasper Schmeichel fick kröka rygg fem gånger i landskamperna mot Kosovo och Schweiz och har bara hållit nollan en gång i år och det var på självaste nyårsdagen då man besökte Everton på Goodison Park. Saknar här endast Daniel Amartey och Marc Albrighton som är skadade samt Harry Maguire som är avstängd. Bournemouth är tillsammans med Tottenham enda lagen som ej kryssat på bortagräs. Fyra vinster och elva förluster är facit för The Cherries på bortaplan. Vann senast då Huddersfield agerade värdar. Har annars haft en rätt kass vinter med undantag för vinsterna i slutet av Januari. Har många namn på skadelistan, Simon Francis, Steve Cook, Lewis Cook och Andrew Surman. Ska testa Adam Smith, Dan Gosling, Junior Stanislas, Ryan Fraser och David Brooks sent innan beslut tas om deras eventuella medverkan. Många spelare som var i farten gällande landslagsspel och det sliter så klart också. Vi väljer att spika ettan och hoppas att norske Joshua King inte är lika framgångsrik här som i landskamperna mot Spanien och Sverige.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.85 - 3.80 - 4.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 6

West Ham - Everton 1
(TTT 8-1-1)

Hemmastarka West Ham stod för omgångens vändning senast då man hämtade upp 1-3 till 4-3 sista kvarten mot jumbon Huddersfield. Manager Manuel Pellegrinis byten med Michail Antonio och Mark Noble ut, Samir Nasri och Javier Hernandez in var klart bidragande till scenförändringen. Trots det ej troligt att duon får starta då de passar bäst som inhoppare och det gäller speciellt Chicharito som nu mera framför allt får ses som supersub. Marko Arnautovic (två mål i landskampen mot Israel) tar troligen hand om spetsrollen i anfallet. Skador finns på Winston Reid, Carlos Sanchez, Andriy Yarmolenko, Jack Wilshere och Andy Carroll. Precis som Hammers är Everton bra hemma och ganska svaga borta. 4-3-8 är inga toppsiffror gällande bortaspel. Framåt hänger det mest för att inte säga nästan allt på tre spelare. Gylfi Sigurdsson, Richarlison och Dominic Calvert-Lewin har stått för nästan allt offensivt. Spelare som Theo Walcott, Ademola Lookman och Cenk Tosun har inte fått det att stämma. Förvisso gjorde Tosun två mål för Turkiet mot Moldavien men i klubblaget har det gått sämre. Om vi kollar skadeläget så är det sena tester på Phil Jagielka, Lucas Digne och Andre Gomes. Colombianen Yerry Mina ej är aktuell för spel då han ådrog sig skada i senaste landskampen. Ersätts i truppen av Kurt Zouma som ej fick medverka senast då man ställdes mot hans ägarklubb. Två ganska jämnstarka lag så det kan bli hemmafavör som avgör.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.55 - 3.50 - 2.90
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 7

Aston Villa - Blackburn 1
(TTT 10-0-0)

Två lag som hade olika syn på uppehållet. Villa hade gärna kört på då formen var fin med fyra raka segrar. Något som tog dem upp på play-off plats, om än på målskillnad. Blackburn välkomnade vilan då man svag form med sju förluster på de tio senaste. Vi får se här om hemmalaget lyckats konservera formen och om Rovers har leta fram densamma. Aston Villa är inte lätta att tas med på Villa Park där man endast har tre förluster på nitton matcher. Med 44 mål framåt är laget ligans mest mål-glada hemmagäng. Målvakten Lovre Kalinic gjorde inga höjdarlandskamper för Kroatien och Jed Steer behöver nog inte vara orolig att behöva lämna ifrån sig vantarna. Får till denna match åter Axel Tuanzebe och Henri Lansbury som varit skadade. Örjan Nyland, Jordan Lyden, Alan Hutton, James Chester och Tommy Elphick kvar hos medicinska teamet. Blackburn har endast vunnit fyra av nitton bortamatcher under säsongen. Lever mycket på trion Charlie Mulgrew, Bradley Dack och Danny Graham. Har här åter nämnde Mulgrew, Darragh Lenihan och Jack Rodwell från skador. Således bara långtidsskadade duon Ben Gladwin och Dominic Samuel som saknas. Om inte Villa vilat för mycket under uppehållet lutar det åt en motivationsetta här. Vårt tips på målskytt här är John McGinn i hemmalaget som gjort tre mål på de två senaste matcherna. Ger hela 4,75x. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.60 - 4.33 - 5.75
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 8

Leeds - Millwall 1
(TTT 10-0-0)

Premier League-jagande Leeds föll senast i den viktiga sexpoängsmatchen mot Sheffield United. Släppte i och med förlusten förbi sig The Blades som nu innehar andraplatsen med en poängs marginal. Förlusten var den fjärde för Leeds på nitton kamper hemma på Elland Road. Som lite salt i såren så blev målis Francisco Casilla utvisad på övertid. En skadeskjuten Pontus Jansson fick då ställas sig mellan stolparna sista minuterna. Här kommer varken Jansson eller avstängde Casilla vakta buren. I stället är det Nordirlands landslagskeeper Bailey Peacock-Farrell som vaktar målet här. Skador på Adam Forshaw och Kemar Roofe som dock båda snart är åter. Millwall gick till vila med tunga ben och skallar. Vann förvisso borta mot Birmingham men innan dess fyra raka nederlag i ligan. Det fansen sörjer mest är nog ändå strafförlusten i FA-cupen mot Brighton. Hade 2-0 med två min plus stopptid kvar på uret. Släppte in reducering i 88e och i 95e så missbedömer målvakten David Martin en luftpastej som seglar in i mål. Den gode Martin kunde ej revanschera sig på straffarna. Lutar åt att Jordan Archer vaktar målet här. Har Shane Ferguson avstängd och Murray Wallace & Tom Bradshaw långtidsskadad men i övrigt inga avbräck. The Lions klor känns inte speciellt vassa för dagen och vi spika ettan.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.53 - 4.33 - 7.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 9

Middlesbrough - Norwich 2
(TTT 2-1-7)

Boro kvar på play-off plats trots tre raka förluster. Att man är svaga framåt (för att vara ett topplag) visste vi sedan tidigare men senast mot Villa funkade inte försvaret något vidare heller. Detta trots att Daniel Ayala fick spela då överklagan för hans röda kort mot Preston gick igenom. Hemma på Riverside har man 7-6-5 och 19-14 i målskillnad. Flera av toppkonkurrenterna har gjort dubbelt så många mål hemma. Manager Tony Pulis varvar en-manna-anfallet med Ashley Fletcher, Jordan Hugill eller Britt Assombalonga. Här förväntas den sistnämnde få förtroendet som spets i startelvan. Endast Sam McQueen skadad. Norwich leder serien och gick till vila med sex raka vinster. Bäste anfallaren Teemu Pukki mållös i fem raka om vi räknar in landskamperna för Finland. Finns dock många som gör mål för The Canaries. Kenny McLean är i bra form och startade även i Skottlands landskamp mot San Marino. Fick 90 min och gjorde ett mål. Om han gör mål här så får vi fina 6x insatsen. Har långtidsskadade Louis Thompson borta. Bra tvåa till under 50% .
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.00 - 3.30 - 2.55
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 10

Nottingham - Swansea 1
(TTT 10-0-0)

Hårdsatsande Nottingham har fortfarande siktet inställt på play-off. Ligger på elfte plats men det är bara tre poäng upp till topp sex. På hemmaplan är man femte bäst i serien, så det är dom 11 bortakryssen som gjort att man inte är ett play-off lag i skrivande stund. Uppehållet kom lägligt då formen var tveksam. Har nu kunnat ladda om batterierna och kvarvarande schema ser inte alls så tokigt ut. Den viktiga offensiva duon Matty Cash & Lewis Grabban är åter efter skador och lär starta. Det som oroar manager Martin O'Neill är att skadorna i backlinjen består. Michael Hefele, Michael Dawson, Tobias Figueiredo och Sam Byram är fortfarande ej redo för spel. Graham Potters Swansea hade 5 raka bortaförluster innan landslagsuppehållet. Är betydligt bättre hemma och var på vippen att slå ut självaste Manchester City ur FA-cupen men tappade 2-0 till 2-3 sista 20 minuterna. Får nu lägga vikt på ligan men både uppflyttning och nedflyttning känns avlägset för walesarna. Har åter Joe Rodon och Oliver McBurie efter skada / sjukdom. Erwin Mulder, Martin Olsson och Leroy Fer finns på skadelistan. Forest är favoriter men inte helt pålitliga så vi kör på 1X.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.45 - 3.30 - 3.20
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 11

Reading - Preston 2
(TTT 1-0-9)

En poäng över strecket befinner sig Reading. Inför säsongen hade fansen hoppas att det skulle handla om det övre strecket men faktum är att det är nedflyttningsstrecket man balanserar på. Laget har bara vunnit 8 av 38 matcher denna säsong så inte konstigt att man ligger pyrt till. 0-0 senast mot Stoke var ingen överraskning. Två brunkargäng som innehåller fler jord-fräsar än spelgenier om man säger så. Fortsatt många spelare skadade hos The Royals men man hoppas ha Sam Baldock och Andy Rinomhota åter här. Thomas McIntyre, Jordan Obita, Oviemuno Ejaria, Liam Kelly, Saeid Ezatolahi, Jon Dadi Bödvarsson och Nelson Oliviera dem som behöver längre tid att bli kvitt skador. Preston var bland dom formstarkaste lagen innan uppehållet. Åtta vinster och fyra kryss på de tolv senaste har gjort att man nu bara är målskillnad från play-off plats. Mycket starkt med tanke på att flera spelare är / har varit långtidsskadade under säsongen. Varken Billy Bodin eller Josh Harrop räknar med spel innan serien är slut. Louis Moult och Callum Robinson är dock redo för spel här efter skador. Tvåan först.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.30 - 3.40 - 2.35
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 12

Sheffield United - Bristol City 1
(TTT 10-0-0)

Tabelltvåan Sheffield United är bäst i hela ligan gällande hemmaspel. 13-3-3 och finfina 35-13 i målskillnad är något manager Chris Wilder är stolt över. Vi ska komma ihåg att laget låg i League 1 för två säsonger sedan. Formen är god med sex segrar på de sju senaste matcherna. Inga skador i laget men man kommer kolla status på de som var iväg och landskampade (och fick speltid) innan startelvan tas ut. Enda Stevens, Kieran Dowell och David McGoldrick kan alla vara lite slitna. Billy Sharp kan således få Scott Hogan som sällskap på topp då Gary Madine är avstängd. Bristol City var ett av de lagen som var allra gladast att det kom ett landslagsuppehåll. Den fantastiska formen laget hade under vintern var helt bortblåst som en vårvind. Vi vet dock vilken kapacitet som Lee Johnsons manskap besitter. Har målvakterna Frank Fielding och Niki Mäenpää borta resten av säsongen som det verkar och då får unge Max O'Leary fightas om vantarna med akutförvärvet Stefan Marinovic. Både Liam Walsh och Callum O'Dowda tränar med laget, men om de är redo för spel än är mer tveksamt. En sak vi inte ska tveka om är att ösa på med tecken här. Över 70% på ettan är på tok för högt. Kör helst 1X2 och hoppas på att The Robins kniper minst en pinne på Bramall Lane.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.79 - 3.80 - 5.75
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 13

Stoke - Sheffield Wednesday X
(TTT 6-2-2)

Stoke och kryssmatcher går hand i hand för tillfället. Sex av de sju senaste har slutat med det tecknet. Två matcher har slutat 1-1 och fyra har slutat 0-0. Om man ska se det positivt så har laget inte släppt in något mål under hela Mars. Om man vill se det med kritiska ögon så har man bara gjort två mål på de fyra senaste matcherna. Som vi redan varit inne på så blev ingen superförvånad när man spelade 0-0 senast mot Reading. 11 målchanser kändes det verkligen inte som när man såg matchen. Det man minns mest är i stället Peter Etebos snedtändning i en duell med John Swift. Får tacka sin lyckliga stjärna att han bara fick gult där. Annars hade han gjort avstängde Sam Clucas sällskap på läktaren. Skador på Tom Edwards och Ibrahim Afellay. Sheffield Wednesday har efter man gjorde sig av med oduglige tränaren Jos Luhukay stått för en magnifik uppryckning och är nu bara två pinnar från play-off. Hade man behållt Luhukay hade man troligen var klara för League 1 vid det här laget. Förväntas här ha anfallarna Lucas Joao och Fernando Forestieri åter efter skador. Achraf Lazaar, Kieran Lee, Joost van Aken, Sam Hutchinson, Matt Penney, Josh Onomah och Steven Fletcher dras med skador för ugglorna. Kommer det ett fjärde rakt kryss för Stoke här? Vi chansspikar åter delad pott när The Potters är i farten.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.37 - 3.10 - 3.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Stryktipset (216-Raders)

1. Manchester United - Watford 1
2. Brighton - Southampton 1X
3. Burnley - Wolverhampton 1X2
4. Crystal Palace - Huddersfield 1X2
5. Leicester - Bournemouth 1
6. West Ham - Everton 1
7. Aston Villa - Blackburn 1
8. Leeds - Millwall 1
9. Middlesbrough - Norwich 2
10. Nottingham - Swansea 1X
11. Reading - Preston X2
12. Sheffield United - Bristol C. 1X2
13. Stoke - Sheffield Wednesday X

Tips på målskyttar från kupongen:

Match 2 - James Ward-Prowse - Southampton - 5,00 - bet365 

Match 4 - Karlan Grant - Huddersfield - 5,50 - bet365 

Match 7 - John McGinn - Aston Villa - 4,75 - bet365 

Match 9 - Kenny McLean - Norwich - 6,00 - bet365 

Som vanligt så ska det spelas med hjärna, hjärta och vad plånboken tillåter. Om det är bekymmer med det så finns alltid stödlinjen att tillgå. https://www.stodlinjen.se / 020-819 100 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto