Stryktipset 4/5, 2019

Publicerad på 3 Maj 2019 - 22:15

Aston

Aston

Jan Wickberg

3 Maj 2019 - 22:15

Denna vecka är det en svensk / engelsk stryktipskupong vi ska ta oss an. De fyra första matcherna hämtas från Premier League. Match 5-10 plockas från League 1. Allsvenska bidrar med en match och kupongen avslutas med två matcher från Superettan. Som vi alla förstår så gäller det att ha bred kunskap för att lyckas pricka in alla matcherna på veckans kupong. Bästa förutsättningar för detta finner ni på vår site och nedan finns fullständig genomgång av alla matcherna.


Match 1
Newcastle - Liverpool 2

(TTT 0-0-10)

Hemmalaget fick senast 1-1 mot nedflyttningshotade Brighton på bortaplan. Ligans hetaste anfallare Ayoze Perez satte 1-0 redan efter 18 min. Tyvärr tvingades han byte dryga kvarten senare med ömmande höft och är osäker till spel här. Så klart ett tungt avbräck då man redan har Florian Lejeune, Sean Longstaff och Miguel Almiron skadade. Jamaal Lascelles saknades mot fiskmåsarna då han var magsjuk (käkat fiskmås månne?) men är åter här efter lite vila och ricinolja. Liverpool krossade som väntat Huddersfield senast (5-0) och fortsätter kampen om ligatiteln med Manchester City. Är en pinne bakom med två omgångar kvar, så inte saken i egna händer (ben) utan behöver hjälp av antingen Leicester eller Brighton för att bärga bucklan. För att man ska ta hem Champions League känns långsökt efter förlorat första semin mot Barcelona med 0-3. Har skador på mittfältarna Naby Keita och Adam Lallana. Känns inte som att Magpies ska kunna störa Pool i jakten på guld.
SpeedyBet-odds: 8.75 - 5.05 - 1.37
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


Match 2
Cardiff - Crystal Palace 2


(TTT 9-0-1)

Precis som vi hade på känn så kunde inte Cardiff ta chansen förra veckan mot ett redan degraderat Fulham. Föll med 0-1 och nu känns det faktiskt mer troligt att laget slutar näst sist än fixar nytt kontrakt. Försvaret håller hygglig klass men vad gör det när laget inte kan göra mål. Nollande i sex av de nio senaste matcherna. Saknar flera tongivande spelare som Sol Bamba, Callum Paterson och Joe Ralls. Även sena tester på Harry Arter och nordiska duon Aron Gunnarsson och Kenneth Zohore. Crystal Palace föredrar bortaplan där man vunnit dubbelt så många matcher som hemma på Selhurst Park. Senast var det självaste Arsenal som fick på moppo när Palace agerade gäster. Höll 0-0 mot Everton i senaste (hemma)matchen. Forward Christian Benteke ser ut att ansluta sig till redan skadade kvartetten Pape Souare, James Tomkins, Mamadou Sakho och Jeffrey Schlupp då han inte kunnat träna med laget pga käftskada. Anfallare som Wilfried Zaha & Michy Batshuayi är spelare som Cardiffs manager Neil Warnock bara kan drömma om. Dessutom har Palace en viss Luka Milivojevic som "alltid" gör mål på straff. Vi väljer så klart att utgå från tvåan här. Klass slår motivation denna gång.
SpeedyBet-odds: 2.55 - 3.65 - 2.65
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


Match 3
West Ham - Southampton X

(TTT 9-0-1)

Ojämna West Ham hade tre förluster och ett kryss innan man var ofina nog att bli första lag att besegra Tottenham på deras nya hemmaarena. Speedkulan Michail Antonio följde upp sitt mål mot Leicester med att avgöra mot Hot Spurs. Brukar vara ganska okej hemma på London Stadium och har 8-4-6 på 18 matcher. Hoppas att ha trion Aaron Cresswell, Manuel Lanzini och Samir Nasri tillbaka här efter skador. Winston Reid, Carlos Sanchez, Andriy Yarmolenko och Andy Carroll kör rehab. Southampton har fixat kontraktet med två omgångar kvar men det såg länge mörkt ut och man kan inte alls vara nöjda med säsongen. Kommer med två ångestladdade kryss i bagaget. Återstår här att se om det är proppen ur eller om man bara är nöjda att hänga kvar och inte bryr sig om resultaten i de avslutande matcherna. Kan mycket väl bli något mittemellan. Maya Yoshida dras med sjukdom och är osäker till spel. Alex McCarthy, Jannik Vestergaard och Michael Obafemi är alla skadade.
SpeedyBet-odds: 2.25 - 3.65 - 3.10
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


Match 4
Wolverhampton - Fulham 1

(TTT 10-0-0)

Wolves ser ut att knipa den viktiga sjundeplatsen i Premier League. Är med två omgångar kvar att spela fyra poäng före duon Everton & Watford. Närmast jagande är Leicester som har tre poäng upp till vargarna. Formen är god och de få förluster som laget har de senaste månaderna har kommit på bortagräs. Manager Nuno Espirito Santo har "som vanligt" inga skador att ta hänsyn till så ordinarie startspelare behöver inte vara oroliga att tappa sina platser. Fulham är nu uppe i tre raka segrar utan att släppa in mål. Då ska man ha i åtanke att man under hela säsongen endast vunnit sju matcher. Så vi kan lugnt påstå att det föll en sten från hjärtat när det stod klart att man var klara för nedflyttning. Ingen press längre och strunt samma hur det går i de avslutande matcherna tänkte nog spelarna o vips så sitter försvarsspelet, man petar in en boll framåt och poäng in på kontot. Kan som vi varit inne på rent av slippa bli nästjumbo om man vinner de två avslutande matcherna. Försvararen Denis Odoi har hjärnskakning och bör ej medverka. Marcus Bettinelli och Lazar Markovic är skadade och ej aktuella för spel. Vi kan inte låta bli att ge Fulham gardering med tanke på vad dom gjort på slutet. Kan gamle Ryan Babel fixa poäng även här.
SpeedyBet-odds: 1.51 - 4.25 - 6.80
SpeedyBet-bonus: 200% upp till 2000 kr!


Match 5
Bristol Rovers - Barnsley 2

(TTT 1-0-9)

Hemmalaget säkrade nytt kontrakt senast genom en pinne borta mot Fleetwood. Föga oväntat var det en 0-0 match som blev räddningen. Har ett försvarsinriktat tänk med fokus på de bakre leden. Framåt hoppas man att Jonson Clark-Harris ska hitta på något av värde men så där överdrivet mycket hjälp brukar han inte få gällande anfallsspel. Backklippan Tony Craig har spelat alla ligamatcherna under säsongen och endast blivit utbytt ett fåtal matcher (minuter). Till skillnad från motståndarna man här ska möta så ogillar Bristol att spela hemma. Endast 5 vinster på 22 matcher har Rovers på Memorial Stadium. Barnsley är redan klara för uppflyttning till The Championship men vill så klart vinna serien. Det kan gå om ligaledande Luton tappar poäng mot Oxford. Om vi ser på form så har Barnsley övertag då man inför denna match kan stoltsera med fyra raka. Har poängspelarna Cameron McGeehan, Jacob Brown, Alex Mowatt och Cauley Woodrow i bra slag. Skyttekungen Kieffer Moore har så smått fått upp ångan efter skadan men siktar på nästa säsong. Även skadade Kenneth Dougall får ta ny sats säsongen 19/20. Barnsley lär ställa upp med bästa elvan för att jaga ligavinst medan Bristol kan komma att lufta truppen.


Match 6
Charlton - Rochdale 1

(TTT 10-0-0)

Play-off klara Charlton på femte plats kan vid vinst ta sig förbi både fjärdeplacerade Sunderland och tabelltrean Portsmouth om allt går The Addicks väg. Kanske inte jättestor chans men både Black Cats och Pompey har sviktat lite på slutet medan Charlton har sex vinster på de sju senaste. Hemma på The Valley är Charlton svårslagna och har endast förlorat två matcher under hela ligasäsongen. Skyttekungen Lyle Taylor (kapten för Montserrat landslag) stod över senast men innan dess fyra mål på de tre senaste. Inga skador i truppen så när på Jonny Williams som stukat foten. Chris Solly är avstängd. Rochdale har gjort det bra på slutet med fyra 1-0 vinster på de fem senaste. Har dock tidigare under säsongen haft långa sviter med usla insatser och läckande försvar. Så någon framskjuten placering i tabellen är det inte tal om. Precis som Charlton har man en anfallare i truppen som gjort 20 mål under säsongen. I The Dales fall är det gamle Ian Henderson som gör en finfin säsong. Hattrick här och det blir bästa målmässiga säsongen i karriären. Skada sätter stopp för Ryan McLaughlin för tredje matchen i rad. Det bör vara hemmalaget som har mest motivation här.


Match 7
Doncaster - Coventry 1

(TTT 10-0-0)

Doncaster har trots ganska risig form på slutet saken i egna händer gällande play-off plats. Är i skrivande stund en poäng före Peterborough i kampen om sista play-off platsen. Föll i senaste hemmamatchen på Keepmoat Stadium men har annars under säsongen varit bra på sin hemmaplan. 12-7-3 gör att man är femte bäst i ligan gällande hemmaspel. Hade finfin vårform med fyra raka segrar men har svajat på slutet med två förluster och ett kryss. Har i samtliga dessa släppt in tidigt mål så Marko Mariosi i Rovers-buren gör bäst i att hålla nollan, i alla fall första halvlek. Framåt är det giftiga duon Mallik Wilks & John Marquis som ska fixa biffen. Joe Wright är skadad men man hoppas att Alfie Beestin ska kunna medverka. Coventry på åttonde plats så klart besvikna att inte få vara med och göra upp om uppflyttning. Hade behövt ta sex poäng mot Portsmouth & Shrewsbury, nu blev det bara en poäng och missat play-off. Manager Mark Robins kan komma att lufta lite truppspelare så här sista matchen för säsongen. Förhandlar med Wolves om att köpa loss anfallaren Bright Enobakhare som man ser som en framtidsman i The Sky Blues. Har Jordan Willis fit efter skada men Tom Bayliss, David Meyler och Jodi Jones saknas fortsatt pga skador. Kan dock bli svårt för Coventry att motivera sig här.


Match 8
Plymouth - Scunthorpe 2

(TTT 10-0-0)

Två lag som bara har en sak i tanken, vinna eller försvinna. Båda gängen ligger på nedflyttningsplats men har kontakt med lagen ovanför. För att bena ut hur det står till i botten så tar vi det från plats 18. Wycombe 50 p, AFC Wimbledon 49 p, Southend 47 p, Plymouth 47 p, Walsall 46 p och på plats 23 hittar vi Scunthorpe som också har 46 poäng. Som vi ser så är det ett riktigt getingbo inför sista omgången. Sämst form av alla dessa har Plymouth som torskat de fem senaste. Hela 1-5 senast mot Accrington var inte vad manager Derek Adams ville se inför avgörandet här. Nu får han se matchen som vanlig åskådare då han fick sparken dagen efter. Kevin Nancekivell leder laget här. Sena tester på målvakten Kyle Letheren och duktige anfallaren Freddie Ladapo som båda dras med skador. Scunthorpe har nästan lika rutten form med åtta förluster på de elva senaste. Var nära att hämta upp ett 0-3 underläge mot jumbon Bradford senast men föll med 2-3. Innan dess 0-4 mot Charlton. Tillfällige managern Andy Dawson håller tummarna att inlånade backarna Cameron Borthwick-Jackson (Man U) och Tom Pearce (Leeds) ska hinna bli kvitt sina skador, då man även har Jordan Clarke och Tony McMahon i sjukstugan. Funso Ojo ska också vila då han åkte på hjärnskakning senast. Två riktigt kassa lag som slåss om att inte göra Bradford sällskap till League 2 nästa säsong men frågan är om inte båda till slut gör det. Självklart mest värde i tvåan men den kloke kör 1X2.


Match 9
Portsmouth - Accrington 1

(TTT 10-0-0)

Tabelltrean Portsmouth har nog lite delade känslor inför denna match. Grymt besvikna att inte kunna vara med och göra upp om direktuppflyttning i sista omgången. Blytung hemmaförlust senast mot Peterborough 2-3. Behöver dock gå inför det här och försöka behålla tredjeplatsen då man har Sunderland och Charlton bara två poäng bakom sig. Dessutom kan man inte förlita sig på målskillnad om man kryssar och bakomvarande duon vinner. Pompey är ligans bästa bortalag och även hemma är man bra med 12-6-4 så visst förtjänar man sin tabellplacering. Accrington på 13e plats har gjort det bra på slutet trots att man bara ska spela av säsongen. Tre vinster på de fyra senast. Enda förlusten kom mot tabellettan Luton i en match där målvakten Dimitar Evtimov fick rött kort efter blott 21 minuter. Har varit avstängd sedan dess men är nu åter. Har bra spets framåt i form av Sean McConville & Billy Kee. Även inlånade duon Paul Smyth (QPR) & Luke Armstrong (M-Boro) bidrar. Har sena tester på duon Callum Johnson och Scott Brown som båda missat de två senaste matcherna pga skador. Detta bör vara en säker etta men vi tar med krysset och hoppas att formstarka Stanley sätter en lite käpp i hjulet för Pompey.


Match 10
Southend - Sunderland 2

(TTT 2-1-7)

Här möts ett lag som inte hoppas byta serie nästa säsong och ett lag som väldigt gärna byter serie. Southend är på gnällen att åka ur men håller sig ovanför vattenyta tack vare målskillnad. Har inte mindre än tre lag som jagar som vargar bakom sig. Tog en viktig trea senast man spelade hemma, 3-2 mot Burton. På det hela taget så är formen minst sagt kass. Segern mot Burton var nämligen den första på sexton matcher. Kunde inte rubba Rochdale senast utan inkasserade säsongens 24e förlust i ligan. Har en hel del namnkunnigt i truppen som Mark Oxley, Michael Turner, Luke Hyam, Michael Kightly och Simon Cox men tydligen hjälper inte detta. Har Harry Lennon och cypriotiske landslagsbacken Jason Demetriou skadade. Lovande anfallaren Stephen Humphrys är åter efter skallskada men saknar matchform. Sunderland på fjärde plats kan vid vinst knipa tredje platsen om man får hjälp av Stanley som möter Portsmouth (som i nuläget besitter plats 3). Precis som många av topplagen så har man frossat lite på slutet. Endast en vinst på de sex senaste. Förlusten senast mot Fleetwood kändes klart onödig. Har trubbel på anfallssidan då Charlie Wyke, Will Grigg och Aiden McGeady alla dras med skadekänningar. Visst bör man ändå kunna besegra Southend men vi litar inte fullt ut på Jack Ross team och garderar tillställningen.


Match 11
Sirius - IFK Göteborg 2

(TTT 3-1-6)

Det var inte många som trodde att Sirius skulle vara ett topplag denna säsong och trots att man fick en fin start med två raka segrar så har man nu visat att det kommer att bli en kamp för överlevnad. Förluster mot AIK, Malmö och Elfsborg samt ett kryss mot förmodade bottenkollegan Falkenberg är Uppsalalagets facit i de fyra senaste. Släppte senast mot Elfsborg in fyra mål i första halvlek och det funkar ju inte om man vill ta poäng. Har fortsatt lång frånvarolista med skadade spelarna Daniel Jarl, John Junior, Robert Åhman-Persson, John Alvbåge, Christer Gustafsson och Stefano Vecchia. Dessutom är Henry Offia på landslagsläger med Nigerias u-20 lag. Då är det muntrare tongångar hos blåvitt. Kommer från starka 3-0 hemma mot AIK. Även besegrat Elfsborg och Helsingborg på hemmaplan. På resande fot endast en pinne så här långt genom 1-1 mot Kalmar. Förluster mot AFC Eskilstuna och Djurgården. Även änglarna dras med lite skador i truppen. Sebastian Eriksson, Nzuzi Toko, Amin Affane, Junes Barny, Lasse Vibe och Robin Söder är alla Indisponibla till denna match. Känns ändå som att det är klar fördel bortalaget som är ett nummer större.



Match 12
Mjällby - Örgryte 2

(TTT 1-0-9)

Listerlandets stolthet Mjällby har inlett säsongen med två vinster och tre förluster. De två vinstmatcherna har tagits hemma på Strandvallen. Anfallaren Jacob Bergström har tackat för förtroendet i de senaste matcherna och gjort mål både mot Dalkurd och Degerfors och fansen får Marcus Ekenberg-feeling. Inga skador som stör i truppen vad det verkar. Örgryte på tredje plats har startat årets superettan med tre vinster, ett kryss och en förlust. Föll senast mot Västerås med 0-2 men innan dess kunde man besegra Degerfors borta med 2-1 trots att Danny Ervik drog på sig rött kort efter 51 minuters spel. Till denna match är Ervik åter. Har även Calle Wede och Simon Nilsson tillbaka i truppen till denna match. Arvid Sigurdsson, Daniel Paulson och Karl-Johan Lindblad är skadade och kan ej medverka. Örgryte känns som ett lag som kommer vara med att fightas om de främsta platserna, det gör inte Mjällby och vi kör på att brottarklubben tar sin tredje raka bortaviktoria för säsongen här.



Match 13
Västerås - Varberg 2

(TTT 4-0-6)

Två lag som inlett serien på ett positivt sätt. Västerås ligger på fjärde plats efter två vinster, två kryss och en förlust. Har redan hunnit besegra både Brommapojkarna och Örgryte på bortaplan. Hemma i gurkstaden har man fått nöja sig med två kryss. Inga mål alls mot Trelleborg medan man lirade 1-1 mot Brage. "Öste" in mål på försäsongen (bla 5-0 mot Sandviken och 3-3 mot Linköping) men så här långt i serien har man endast gjort sex mål på fem matcher. Har tung skada på rutinerade Stefan Batan som ser ut att missa resterande matcher. Varberg har inlett strålande och vunnit alla fem spelade matcherna. 14-3 i målskillnad visar också på att det inte varit några trista 1-0 vinster för BOIS. Nye anfallaren Astrit Seljmani står redan på fem gjorda mål. Robin Book, Daniel Krezic och Perparim Beqaj är också duktiga målgörare så bara försvaret fortsätter att agera stabilt så kan det bli en fortsatt kul säsong för västkustlaget. Skador på Edwin Condrup och Jesper Modig. 1X2 om råd.


STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Newcastle - Liverpool 2
2. Cardiff - Crystal P. 2
3. West Ham - Southampton 1X
4. Wolves - Fulham 1X2
5. Bristol R. - Barnsley 2
6. Charlton - Rochdale 1
7. Doncaster - Coventry 1
8. Plymouth - Scunthorpe 1X2
9. Portsmouth - Accrington 1X
10. Southend - Sunderland X2
11. Sirius - IFK Göteborg 2
12. Mjällby - Örgryte 2
13. Västerås - Varberg 1X2

Lycka till med raderna!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto