Stryktipset 5/1, 2019

Publicerad på 5 Jan 2019 - 03:07

Aston

Aston

Jan Wickberg

5 Jan 2019 - 03:07

2019 års första stryktipskupong är laddad med 13 matcher från engelska FA-cupen. Denna klassiker brukar innehålla skrällar och titt som tätt händer det att "storlag" ryker redan i ett tidigt skede av turneringen. Nu tar vi oss igenom kupongen och kikar på vilka lag som eventuellt kan fokusera på ligan efter denna helg och vilka som får fortsätta fightas på flera fronter.


Match 1

Aston Villa - Swansea 1

(TTT 10-0-0)

I första matchen på kupongen möts två lag från andraligan. Aston Villa på tionde plats har gått bra under manager Dean Smith. Förlorar sällan men har även haft lite svårt att vinna matcher och har två kryssmatcher i bagaget inför denna match. Har stort avbräck då bäste målskytten Tammy Abraham ej får spela för ägarklubben (Chelsea). Skadeläget är inte så farligt. Örjan Nyland och Jack Grealish är de som ej kan medverka. Axel Tuanzebe också skadad men hade troligen ej fått spela ändå då han är på lån. Troligen debut i målet av kroatiske landslagskeepern Lovre Kalinic som är ny från Gent. Tillbaka efter utlåning är Tommy Elphick och han hoppas få fortsatt förtroende i mittlåset med kapten James Chester. Swansea på tolfte plats i The Championship kommer från 4-1 vinst över Reading. Skotten Oliver McBurnie stod för två av målen men är osäker till denna match. Har tillsammans med Jefferson Montero och Wilfried Bony varit sjuk under veckan. Skador på Martin Olsson och Tom Carroll samt långtidsskadade Luciano Narsingh. 1-0 till Villa i Wales när lagen möttes i ligan 26/12. Även denna gång håller vi Birminghams lejon som favorit.



Match 2

Blackpool - Arsenal 2

(TTT 0-0-10)

Formsvaga League 1 laget Blackpool har trubbel med målskyttet. 26 mål på 25 matcher är inget vidare. Endast 1 mål på de 5 senaste ligamatcherna så manager Terry McPhillips kan mycket väl komma att spela några av de som normalt ej ingår i elvan som startar. Anfallarna Max Clayton & Mark Cullen dras båda med skador och medverkar troligen ej. Curtis Tilt, Oliver Turton och Jimmy Ryan är även de uppsatta på The Seasiders skadelista. Jordan Thompson är avstängd. Arsenal på femte plats i Premier League har inte vunnit i de fyra senaste bortamatcherna. Två kryss och två förluster. Kommer så klart lufta spelare här. Behöver vila startspelare och kommer inte att chansa med några av de spelare som dras med skador. Nacho Monreal, Rob Holding, Konstantinos Mavropanos, Hector Bellerin, Shkodran Mustafi, Mesut Özil, Henrikh Mkhitaryan och Danny Welbeck är de som dras med skador och bör få köra rehab för att få bukt dem. Självklart är Gunners storfavoriter här.



Match 3

Chelsea - Nottingham 1

(TTT 10-0-0)

Premier League-fyran Chelsea har bara en förlust hemma så här långt och det var lite oväntat mot Leicester sviten sprack. Har efter det tagit två vinster och ett kryss. Det som bör oroa manager Maurizio Sarri lite är målskyttet. 2-1 mot Watford (ett av målen på straff), 1-0 mot Palace och senast 0-0 mot Southampton. Har bara Alvaro Morata som alternativ framåt och letar förstärkning på anfallssidan. Alternativ skulle vara att kalla hem någon av utlånade Tammy Abraham / Michy Batshuayi. Skadorna på Pedro Rodríguez och Olivier Giroud är så klart också olämpliga. Båda bör dock vara åter inom kort. Har sen test på Mateo Kovacic som varit sjuk i veckan. Callum Hudson-Odoi är åter efter skada. Willian, Danny Drinkwater och Marko van Ginkel ej aktuella pga skador. Nottingham på sjunde plats i The Championship är sevärda och målglada när de är på det humöret. 4-2 senast mot Leeds och vi minns även 3-3 mot Norwich på Boxing-day. Kan dock också såsa till det och bjuda på sömnpiller och målsnåla historier. Så man vet aldrig vart man har Forest från en match till en annan. Har skador i bakre leden på Tobias Figueiredo, Michael Hefele och Michael Dawson. Även Sam Byram, Juan Fuentes och Al Arabi Soudani är borta pga skador. Lewis Grabban saknades senast men bör vara åter här.



Match 4

Everton - Lincoln 1

(TTT 10-0-0)

Premier League laget Everton kommer till detta möte med rätt kass form. Har förlorat fyra av de fem senaste matcherna. Om vi ska se på ett längre perspektiv så har man enbart två vinster på de tio senaste. Har nu två raka 0-1 matcher efter målfest-erna mot Tottenham (2-6) och Burnley (5-1). Manager Marco Silva har hela truppen (så när på Ademola Lookman) att välja på när han ska ta ut laget till denna match. Gissningsvis så har spelare som Leighton Baines, Phil Jagielka, Tom Davies och Cenk Tosun goda chanser att få starta här. League 2 gänget Lincoln är på väg upp i League 1 då man leder sin serie i stor stil. Kommer från 1-1 mot Port Vale där man släppte in kvitteringen i sista minuten. Har växlat på målvaktsposten mellan Josh Vickers och Grant Smith. Hoppas att Vickers kan medverka här (dras med skada) då Smith är cupstängd. Sam Slocombe (tredjekeepern) är redo om Vickers ej kan medverka. Fördel Everton gällande hemmaplan och högre matchtempo i benen men vi ska inte helt räkna bort lilla Lincoln som har bra rutin i laget och formen är fin. Om råd helgardera och hoppas på att The Imps skäller på Goodison.



Match 5

Newcastle - Blackburn X

(TTT 10-0-0)

Skatorna från norr är kupongens största favorit i fara. Bör ha fokus på ligan där man ligger risigt till. Endast två pinnar till laget närmast under nedflyttningsstrecket. Har bara vunnit två av elva matcher hemma på St James' Park denna säsong. Kommer med fyra raka matcher utan vinst i bagaget. Senast man vann var mot usla Huddersfield och då blev det en krampaktig 1-0 seger. Manager Rafael Benitez kommer inte chansa med småskadade spelare här. Karl Darlow, Ciaran Clark, Federico Fernandez och Mohamed Diame kommer inte spelas. Florian Lejeune är med i truppen men frågan är om han får speltid. Sydkoreanen Ki Sung-yueng är med landslaget och spelar Asian Cup. Blackburn på femtonde plats i The Championship kan gå för fullt här. Är förvisso inget vidare på bortaplan men kapacitet finns. Kommer med råg i ryggen efter segern senast mot WBA. Skön vinst efter ha förlorat tre raka mot andra toppklubbar. Saknar avstängde Richard Smallwood och skadade trion Ben Gladwin, Ryan Nyambe och Dominic Samuel. Vi köper inte att Newcastle är favoriter här och utgår från krysset men gardera helst upp med alla tecken.



Match 6

Bolton - Walsall 1

(TTT 10-0-0)

Bolton kommer från en riktig käftsmäll. 0-6 mot Hull. Det var fjärde gången på de fem senaste man inte lyckades göra mål. Skulle laget även förlora här kan nog manager Phil Parkinson snart se sig om efter en annan arbetsgivare. Det som skulle kunna rädda Phils jobb och lagets ära är ett smart forwardsförvärv i januari-fönstret men varför skulle en duglig anfallare välja Bolton? I denna match lär i alla fall ett antal reservspelare få chansen att visa framfötterna. Remi Matthews får troligen vakta målet och Mark Little, Luke Murphy, Joe Pritchard och Erhun Oztumer hoppas få starta. Walsall på femtonde plats i League 1 kommer inte med någon kanonform de heller. Efter skrällen i förra rundan av FA-cupen (slog ut Sunderland på bortagräs) så har man tre förluster och två kryss i ligan. Om man vill kan man ju vända på det och få det till att man struntar i ligan och har all fokus på cupen. Har tappat flera av låne-spelarna som återvänt till sina respektive ägarklubbar. Jack Fitzwater och Kane Wilson har WBA plockat hem. Connor Ronan är tillbaka i Wolves. Nyinlånade är Omar Mussa (Mechelen) och rutinerade Matt Jarvis från Norwich. Hoppas ha Isaiah Osboune åter efter skada. Vi räknar inte bort The Saddlers helt och hållet här.



Match 7

Derby - Southampton X

(TTT 3-1-6)

Championship-sexan Derby är i gott slag. Följde upp pang-pang matchen (4-3) mot Norwich med att kryssa (1-1) mot svåra Middlesbrough. Har en bred och duglig trupp så att manager Frank Lampard ändrar om i startelvan ser vi inte som någon nackdel. Kelle Roos kan få vakta målet. Duane Holmes, Bradley Johnson, Max Lowe (åter efter utlåning) och Tom Lawrence är några som kan komma att starta. Skador på Craig Forsyth, Marcus Olsson, Curtis Davies, Scott Malone, Mason Bennett och lagets bästa spelare Liverpool-lånet Harry Wilson. Southampton är under nedflyttningsstrecket i Premier League. Sexton poäng inspelade på 21 matcher är ett dystert facit för sydkustklubben. Det man kan glädja sig åt gällande denna match är att man på de två senaste bortamatcherna fått kryss mot Chelsea och vunnit mot Huddersfield. Har sena tester på Matt Targett, Ryan Bertrand, Michael Obafemi och Danny Ings. Får även klara sig utan dansken Pierre-Emile Höjbjerg som är avstängd och Maya Yoshida som spelar Asian Cup med Japan. Saints äventyr i liga-cupen var 1-0 Brighton (mål i 88e), 1-1 mot Everton (vidare på straffar) och 0-0 Leicester (ut efter straffar) så krysset känns inte otänkbart. Blir än mer klart när vi kollar Derbys tre senaste hemma, Nottingham 0-0, Bristol 1-1 och Boro 1-1. Den djärve spikar krysset!



Match 8

Gillingham - Cardiff 2

(TTT 0-0-10)

The Gills har det tufft i League 1. Ligger förvisso över nedflyttningsstrecket men det är med knapp marginal. Har fått ihop 28 poäng på 26 matcher. Lagen under strecket har 22, 24, 26 och 27 så då förstår vi att man måste ha full fokus på ligan. Laget känns överlag svagt och framåt är det endast Callum Reilly och skyttekungen Tom Eaves som kan hota. Kommer här att få spela på att laget från den högre serien är svaga borta. Dock måste Cardiff vara favoriter. Har starka namn som Joe Ralls, Nathaniel Mendez-Laing, Lee Peltier och Gary Madine att skicka in här om man vill spara några av ordinarie startspelarna. Skador på Danny Ward och Kenneth Zohore. Även sena tester på Jazz Richards, Harry Arter och Victor Camarasa. Tvåan först men om råd ta med krysset.



Match 9

Middlesbrough - Peterborough 1

(TTT 10-0-0)

Målsnåla Middlesbrough var inne i en minisvacka hemma på Riverside. 0-3 mot Villa, 1-1 mot Blackburn, 0-1 mot Burton (ligacupen) och 0-1 Wednesday. Skönt då att man till slut vann när Ipswich kom på besök. Förlust även där och det hade sett mörkt ut inför detta möte. Att laget gör få mål är ingen förvånad över då det är Tony Pulis som basar. Har förvisso lånat in en offensiv spelare i Rajiv Van La Parra men tveksamt om han ska göra underverk framåt i klubben. Har trubbel i backlinjen med skador på Ryan Shotton, Aden Flint och Daniel Ayala. Kan öppna för 16-årige Nathan Wood som om han får speltid blir den yngste att dra på sig A-lags tröja i Middlesbrough. Peterborough jagar play-off plats i League 1. Är i skrivande stund på sjätte plats men är bara en pinne bakom Doncaster som är sexa. Är ett bra bortalag och har endast torskat två av tretton matcher utanför ABAX Stadium. Tog sig till denna rundan i FA-cup genom att slå ut Bromley och sedan Bradford efter omspel och straffar. Har giftigt anfallspar i Ivan Toney & Matt Godden. Tyvärr saknar man Marcus Maddison som är avstängd. Har nya lån i Dan Lafferty som man hämtat i Sheffield United och Ben White som har Brighton som ägarklubb. Sen test på mittbacken Ryan Tafazolli, men troligen kan han medverka. Hemmalaget får bära favoritskapet här men Peter kan överraska så vi garderar.



Match 10

Bristol City - Huddersfield 1

(TTT 7-2-1)

Championship-elvan Bristol gör det bra och är uppe i åtta raka utan förlust. Segern mot Rotherham satt långt inne. Spelade sista 20 minuterna med två man mer. Satte in Niclas Eliasson för att mata in bollar i straffområdet och det till slut gav det utdelning när backen Adam Webster forcerade in bollen med fyra minuter kvar av matchen. Följde upp med 2-0 borta mot Stoke. Tyvärr tvingades Webster utgå tidigt i den matchen och han är osäker till spel här. Nathan Baker, Korey Smith, Liam Walsh och Marley Watkins också på skadelistan The Robins. Bradley Webb och Marlon Pack ska testas sent men duon bör kinna medverka om manager Lee Johnson så önskar. Eliasson som fått finna sig i bänkplats på slutet lär få starta här. Hur länge till Huddersfield är ett Premier League lag återstår att se men än så länge är man i högsta serien om än jumbo. Har förlorat 15 av 21 matcher och kommer till denna match med åtta raka nederlag. Visst snackar manager David Wagner om att det här är en perfekt match att hitta in på vinnarspåret osv men prio är så klart på ligan. Har skador på Tommy Smith, Danny Williams och Aaron Mooy. Har även Christopher Schindler frånvarande pga avstängning. Vi litar på hemmalaget här, vore kul om Eliasson kan bidra till segern.



Match 11

Crystal Palace - Grimsby 1

(TTT 10-0-0)

Palace på 14e plats i Premier League. Kommer från en stärkande vinst mot Wolves. Jordan Ayew satte sitt första mål för säsongen och på övertid stängde Luka Milivojevic matchen på straff. Till denna match har manager Roy Hodgson redan hintat om att flera av truppspelarna ska få chansen. Kanske startar Christian Benteke efter sin skada. Jason Puncheon hade varit ett alternativ för startelvan här men han är på väg till Huddersfield (på lån) så är ej med i Palace-trupp. Inga skador som stör. Grimsby finner vi i mitten av League 2. Hade fyra raka innan man stötte på patrull i form av Mansfield senast. Har en rätt anonym trupp men Wes Thomas är en duglig anfallare som kan hota om han har sin dag. Skador på Akin Famewo, Danny Collins och Harry Davis. Kan inte heller mönstra Alex Whitmore då han är avstängd. Vi spikar ettan trots hård streckning.



Match 12

Norwich - Portsmouth 1

(TTT 10-0-0)

Toppen i Championship möter toppen i League 1. Norwich ligger tvåa i näst högsta serien och formen är god. Föll mot Derby i en målrik historia men i övrigt har man radat upp förlustfria matcher. Bör kunna hålla fokus på denna match trots att man är med i racet om direktuppflyttning i ligan. Har i vanlig ordning en fullmatad skadelista med namn som Jamal Lewis, Louis Thompson, Moritz Leiner, Kenny McLean, Emiliano Buendia, Alex Tettey, Carlton Morris och Marco Stiepermann. Finns dock bra spelare kvar i truppen så manager Daniel Farke kan ställa en stark elva på planen. Portsmouth leder League 1 med fem poäng. Har en bra trupp som inte skulle göra bort sig i Championship. Ger troligen Luke McGee chansen i målet här. Christian Burgess och David Wheeler är två andra som hoppas få starta denna cupmatch. Nathan Thompson, Lee Brown och Ben Close är skadade. Joe Mason är återlämnad till ägarklubben Wolverhampton och nye Andy Cannon är cupstängd. Vi kör på 1 - 2 lösning i denna match då det är två målglada lag som knappast vill ha omspel.



Match 13

Accrington Stanley - Ipswich X

(TTT 4-1-5)

På tolfte plats i League 1 ligger Accrington. Kommer till denna match med två tunga nederlag i färskt minne. 0-4 mot Peter-borough följdes upp med 0-3 mot Bradford. Fick Offrande Zanzala utvisad mot Bradford efter bara dryga 25 minuter av matchen. Här är kongolesen avstängd. Får då lita på att Billy Kee och Sean McConville gör jobbet framåt. Har ingen jättetrupp så att vila en massa spelare är nog inget alternativ för manager John Coleman. Har lämnat tillbaka lånespelarna Matty Platt (Blackburn) och Nick Anderton (Blackpool). Fick dock behålla Dan Barlaser som Newcastle inte valde att kalla hem. Championship-jumbon Ipswich har förlorat tio av tretton matcher på bortaplan i ligan. Lyckades senast sätta två bollar på Millwall men föll ändå med 2-3. Börjar se mörkt ut även för Paul Lambert som tog över efter Paul Hurst en bit in på säsongen. Har flera skadade spelare på väg tillbaka men frågan är om någon av dem hinner bli kry till denna match. Emyr Huws, Adetayo Edun, Tom Adeyemi, Grant Hall, Cole Skuse och Jonathan Walters är alla uppsatta på skadelistan. Kanske saknas även Danny Rowe som varit sjuk i veckan. Nyinlånade Callum Elder har fått klartecken av ägarklubben, Leicester att medverka. Vi tror på kryss i match 13.


Stryktipset (216 Raders)

1. Aston Villa - Swansea 1
2. Blackpool - Arsenal 2
3. Chelsea - Nottingham 1
4. Everton - Lincoln 1X2
5. Newcastle - Blackburn 1X2
6. Bolton - Walsall 1X2
7. Derby - Southampton X
8. Gillingham - Cardiff X2
9. Middlesbrough - Peterborough 1X
10. Bristol City - Huddersfield 1
11. Crystal Palace - Grimsby 1
12. Norwich - Portsmouth 1 2
13. Accrington - Ipswich X

Lycka till med raderna.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto