Stryktipset 6/4, 2019

Publicerad på 5 Apr 2019 - 22:50

Aston

Aston

Jan Wickberg

5 Apr 2019 - 22:50

Stryktipset med hela nio matcher från The Championship ser lite halvmarigt ut denna gång. 12,5 miljoner i potten gör att det i vanlig ordning ska letas skrällar, spikar och matcher där halvgardering är på sin plats. Kupongen innehåller tre matcher från Premier League, men vi inleder med en FA-cup semifinal. Lägger även denna vecka till fyra specialspel och hoppas på lite mer tur denna gång.

Match 1
Manchester City - Brighton 1

(TTT 10-0-0)

Manchester City fortsätter att tampas med Liverpool om ligatiteln. Skiljer endast en poäng så en förlust kan vara skillnaden mellan ligaguld och en mindre åtråvärd andraplats. Bör dock ändå kunna fokusera på denna cupmatch. Tretton raka vinster (alla tävlingar inräknade) visar att formen är god hos City. Har i de två senaste, "dödat" matcherna snabbt med mål i inledningen av dem och sedan kunnat bevaka hem tre poäng. Var dock illa ute i FA-cupens kvartsfinal då man länge låg under mot Swansea men vände i andra halvlek och avancerade. Har sena tester på Benjamin Mendy, Oleksandr Zinchenko och Sergio Aguero. Brighton har fullt sjå i ligan då man endast är fyra poäng från nedflyttning. Föll i sydkustderbyt mot Saints och följde upp det med ännu en förlust när Chelsea blev för tuffa på bortagräs. Om City var illa ute i kvartsfinalen så var Brighton lika borträknade men tog sig samman de sista få minuterna av matcher och fick till en reducering långt in på övertid. Avancerade sedan via straffsparksläggning. Ironiskt nog är det endast Solly March och Jurgen Locadia (som var duon som vände matchen mot Millwall) som är tveksamma till spel. Pascal Gross kan tyvärr ej medverka då skada hindrar. Cup är cup det vet vi så om råd gardera och hoppas på skräll.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.12 - 10.00 - 26.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 2
Bournemouth - Burnley 2

(TTT 10-0-0)

Ett skadeskjutet Bournemouth fick som väntat det tufft borta mot Leicester och föll med 0-2. Hemma är man normalt bättre men även på Vitality Stadium har det gått lite troll i maskineriet på slutet. Två kryss och en förlust på de tre senaste. Någon fara för nedflyttning bör det ej vara då man har tio poäng till godo på Cardiff närmast under strecket. Fortsatt skador på flera av de defensiva kuggarna. Steve Cook, Lewis Cook, Simon Francis och Andrew Surman. Får även se hur Adam Smith mår på matchdag. Burnley tog en viktig seger senast då Wolverhampton besegrades med 2-0. Vi visste att det var en måstematch men ställde oss lite frågande om kunnandet, då man kom till mötet med fyra raka förluster. Unge Dwight McNeil visade vägen med sitt andra mål på lika många matcher. Har fått rätt mycket speltid så kul att målen börjar komma nu också. The Clarets saknar Aaron Lennon, Steven Defour och Peter Crouch pga skador. Värdet ligger klart på bortalaget som behöver poäng.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.10 - 3.60 - 3.75
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 3
Huddersfield - Leicester 2

(TTT 0-0-10)

Huddersfield hade inte något att sätta mot Palace senast och förlusten innebar att man nu redan är degraderade till The Championship med sex matcher kvar att spela. Den lilla morot man nu kan ha kvar är att ta sig förbi Fulham och slippa bli jumbo. Kan i bästa fall ha endast Adama Diakhaby och Abdelhamid Sabiri frånvarande denna match. Demeaco Duhaney, Isaac Mbenza, Philip Billing, Terence Kongolo och Laurent Depoitre är alla nära spel men sena tester avgör om de kan beträda gräs här eller ej. Jason Puncheon fick ej spela senast mot ägarklubben men får så klart medverka här. Leicester är ett av flera lag som kämpar om sjundeplatsen i ligan. Har i skrivande stund Watford och Wolves framför sig i den kampen. Formen är fin med tre raka segrar. Kasper Schmeichel fick senast hålla nollan och framåt var det Wes Morgan och Jamie Vardy som hittade rätt. Vardy har sex mål upp till skytteligaledande Sergio Aguero. Blir svårt att nå ikapp men helt kört är det inte för den formstarke anfallaren. Gällande skador så är det fortfarande bara Daniel Amartey och Marc Albrighton som saknas. Tillbaka efter avstängning är engelska landslagsbacken Harry Maguire. Vi tror inte att hemmalaget har hunnit / orkat ladda om och spikar ett formstarkt Leicester.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 5.75 - 4.20 - 1.66
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 4
Newcastle - Crystal Palace 1

(TTT 10-0-0)

Skatorna har fem raka vinster hemma på St James' och fansen drömmer sig tillbaka till forna glansdagar då hjältarna hette Alan Shearer, David Ginola, Phillipe Albert och Les Ferdinand. Dagens stjärnor i Newcastle är lätträknade. Salomon Rondon har i alla fall en massa stjärnor på sitt lands flagga och som bäste målskytt i laget så får han ta på rollen som frälsare. Inget mål senast mot Gunners men innan dess mål två ligamatcher i rad. Satte även en boll när Venezuela skrällde i matchen mot Argentina. Saknar Sean Longstaff men både Isaac Hayden och Fabian Schär bör kunna medverka. Ska även testa Mohamed Diame och DeAndre Yedlin sent. Crystal Palace har inte imponerat på slutet. Förluster mot Brighton och Tottenham. Segern mot Huddersfield satt långt inne och man behövde straff för att spräcka nollan. Flera spelare i laget ser ut att redan gått på sommarsemester. Inga skador gör att manager Roy Hodgson bör ändra om i startelvan och låta hungriga spelare få chansen. Vi tror dock mest på hemmalaget här.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.60 - 3.25 - 3.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 5
Birmingham - Leeds 2

(TTT 1-0-9)

Birmingham nere på 18e plats efter en hemsk mars-månad då man fick stryk i samtliga fem matcher man spelade. Nollade i fyra av dem. Dessutom så fråntogs man nio poäng pga taskig ekonomi. Berodde inte på värvningen av Kerim Mrabti då han kom på fri transfer från Djurgården. Summan av kardemumman är att laget nu endast har fem poäng till godo på Rotherham som är det lag som ligger närmast under nedflyttningsstrecket. Har tuffingen Maikel Kiefenbeld åter efter sjukdom. Tidigare skadade duon Marc Roberts och Charlie Lakin närmar sig också matchform. Leeds tog tillbaka direktuppflyttningsplatsen från Sheffield Utd i senaste omgången då man vann hemma mot Millwall med 3-2. Patrick Bamford missade straff men Pablo Hernandez och Luke Ayling räddade dagen för det vita laget. Bailey Peacock-Farrell vaktade buren då precis som här för att Francisco Casilla är avstängd. Offensiva duon Izzy Brown och Kemar Roofe åter efter skador. Backen Barry Douglas saknas pga skada.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 4.00 - 3.50 - 2.05
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter
bet365/23/"> bet365 livestreamar matchen



Match 6
Preston - Sheffield United 2

(TTT 4-1-5)

Preston hoppas fortfarande kunna knipa en av play-off platserna men förra veckans förlust mot Reading kan visa sig dyr när säsongen ska summeras. Ligger på 10e plats med tre poäng upp till Aston Villa (som innehar sista play-off platsen). Om det är början på en formdipp eller om det bara var ett olycksfall i arbete lär visa sig här. Hade innan förlusten senast 12 raka utan nederlag. Manager Alex Neil hade gärna sett att skadeläget varit bättre inför denna match. Billy Bodin och Josh Harrop är som bekant borta resten av säsongen. Nu verkar samma öde drabbat Andrew Hughes, Brandon Barker & Tom Barkhuzien. Dessutom så dras Alan Browne, Brad Potts, Ben Pearson och Tom Clarke med skador som gör dem osäkra till spel här. Sheffield United föll hemma mot Bristol City senast. Vi varnade för att det inte var någon lätt match för The Blades trots att man är ligans bästa hemmalag. Förlusten innebar att man tappade direktplatsen till Leeds, tillfälligt eller kan man snabbt ta tillbaka den genom vinst här? Har sena tester på Mark Duffy och Jack O'Connell. Anfallaren Gary Madine är avstängd. Vi får inte lika bra betalt för att gardera upp Sheffield den här veckan men likväl så är det rätta vägen att gå.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.20 - 3.40 - 2.40
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 7
Sheffield Wednesday - Aston Villa 2

(TTT 0-2-8)

Från Sheffield till Sheffield. Den här gången handlar det om Wednesday som tar sig an Aston Villa hemma på Hillsborough. Två lag som kommer med bra form till denna drabbning. Ugglorna har tolv raka utan förlust. Sex segrar och sex kryss. Det senaste resultatet var 0-0 mot kryssglada Stoke. Rolando Aarons och Steven Fletcher missade senaste matchen men kan vara åter här. Duon ska testas sent. Matt Penney, Joost van Aken, Achraf Lazaar, Kieran Lee och Josh Onomah saknas då skador sätter stopp för deras medverkan. Villa fortsätter att vinna fotbollsmatcher. Fem raka nu sedan Jack Grealish blev kvitt sin skada. 2-1 mot Blackburn förra veckan. Tammy Abraham och Tyrone Mings hittade rätt. Vårt förslag på målskytt, John McGinn hade två jättechanser att måla men keepern och stolpen hindrade skotten från att hamna i målprotokollet den gången. Backtrion Alan Hutton, Tommy Elphick och James Chester är i träning men ej matchform efter sina skador. Tom Carroll är åter i ägarklubben (Swansea) för skadebehandling. Det blev inte många minuter i Villa-dressen för mittfältaren. Denna match känns svårlöst på förhand och vi tar det säkra före det osäkra och helgarderar.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.25 - 3.40 - 2.37
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 8
Swansea - Middlesbrough 1

(TTT 7-1-2)

Hemma i Wales fortsätter Swansea att gå bra. Senast blev det hela 3-0 mot Brentford. Offensiva yttrarna Daniel James och Nathan Dyer stod för målen. Kristoffer Nordfeldt stod i målet och släppte inga bollar förbi sig. Faktum var att svensken inte behövde anstränga sig något nämnvärt då försvaret skötte sig på ett bra sätt. Bäste målskytten Oliver McBurnie var bänkad senast och känns som 50/50 att det blir samma visa här. Joe Rodon har träna med laget under veckan och hoppas ingå i truppen. Erwin Mulder, Martin Olsson och Leroy Fer ej aktuella för spel pga skador. Middlesbrough har det riktigt kämpigt och man har tappat allt. Formen, målgörandet och framför allt play-off plats. Nere på åttonde plats nu och bakom jagar flera lag med bättre form. Kanske dags för manager Tony Pulis att inventera i truppen och kasta in Marcus Tavernier, Rajiv van La Parra och Rudy Gestede för att få fart på laget. Men om vi känner Pulis rätt så kommer han mala på i samma anda hur det än ser ut på planen och i tabellen. Ettan således mest trolig här.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.40 - 3.25 - 3.30
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 9
Blackburn - Stoke X

(TTT 5-4-1)

Det blev ingen lyckad "omstart", efter landslagsuppehållet, som det snackats om i Rovers. Mot Aston Villa inkasserade man ännu en förlust och det var åttonde torsken på tio matcher. Manager Tony Mowbray kan inte känna sig säker på posten och har nog en hel del tankar i skallen när det vankas sovdags. I startelvan kan inte ens Bradley Dack och Danny Graham känna sig säkra längre. Båda blev utbytta en bit in i andra halvlek senast. Mot Villa hade man gjort fem ändringar i startelvan, vi får se vilka som "överlever" den här gången. Sen test på Corry Evans, i övrigt bara långtidsskadade Ben Gladwin och Dominic Samuel som saknas. Stoke har smått otroliga fyra raka 0-0 matcher i bagaget inför denna match. QPR, Derby, Reading och senast Sheffield W. har lyckats hålla nollan men misslyckats att göra mål på Stoke. Fansen är så klart tudelade och med en giftig anfallare i laget hade positionen i ligan varit klart högre än plats 15. På tal om siffor så har laget kryssat i tolv av nitton bortamatcher denna säsong. Får till denna match åter Sam Clucas efter avstängning. Anfallaren Sam Vokes förväntas att ta plats i startelvan efter missat senaste matchen. Ska vi våga oss på ett spikkryss igen när Stoke är ett av lagen. Klart vi gör!
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.70 - 3.25 - 2.87
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 10
Brentford - Derby X

(TTT 7-0-3)

The Bees har tio poäng upp till play off och det blir förstås för svårt. Får ta nya tag nästa säsong och framför allt vässa spelet på bortaplan. Två vinster på bortaplan kontra elva hemma är så klart för stor skillnad. Gällande målskytte så har man utanför Griffin Park bara mäktat med hälften så många som inne i hemmaborgen. Även om man är ett starkt hemmalag så sätter vi lite frågetecken för formen. På de fyra senaste har det bara blivit en poäng. Dock har tre av matcherna varit på bortagräs. Målvakten Daniel Bentley fortfarande tveksam till spel så Luke Daniels gör sig redo att vakta målet för femte matchen i rad. Sena tester även på backparet Yoann Barbet & Rico Henry. Derby körde över stackars Rotherham senast med 6-1. Martyn Waghorn satte ett hattrick, även om två av målen kom från straffpunkten. Innan dess två tveksamma insatser mot Sheffield W och Stoke som slutade med två poäng totalt. Senast laget spelade borta var 2/3 och då föll man med hela 0-4 mot Aston Villa. Faktum är att laget inte vunnit i ligan på bortaplan under hela 2019. Har skador på Marcus Olsson, Curtis Davies, Craig Forsyth och Andy King. Svenska folket känner sig osäkra på hur de ska tippa denna match, det gör vi också och kör 1X2.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.10 - 3.75 - 3.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 11
Bristol City - Wigan 1

(TTT 10-0-0)

Bristol har genom två starka bortasegrar (Middlesbrough och Sheffield United) skuttat upp på play-off plats. Har dessutom en häng-match till godo på de flesta lagen runt omkring. Unge Max O'Leary höll nollan senast och han behöver vara bra då man fortsatt saknar Frank Fielding och Niki Mäenpää. Manager Lee Johnson valde senast att endast ha O'Leary som burkväktare i truppen och kanske kör samma visa här. Sena tester på Korey Smith, Callum O'Dowda och Andreas Weimann som satte tre bollar mot Sheffield United men utgick skadad i halvtid mot Boro. Tyvärr har Niclas Eliasson åter tappat platsen i startelvan och får mest nöta bänk. Wigan och bortaspel har vi varit inne på många gånger under säsongen. Det är som sagt en mycket dålig kombination. 1-3-15 är den dystra raden för The Latics utanför DW Stadium. Får pga detta kämpa i botten av ligan och är endast fyra pinnar från nedflyttning. Nya skador på Gary Roberts, Michael Jacobs och Callum McManaman. Kanske läge att starta Jonas Olsson och Anthony Pilkington. Hur som helst bör inte Wigan räcka till här och vi spikar Bristol trots att man är hårt streckade.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.90 - 3.60 - 4.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 12
Millwall - West Bromwich 2

(TTT 0-0-10)

666 är inte bara "den där nere" som har som sitt signum, det är även Millwalls facit hemma på The Den. Då vi vet att The Lions är svaga bort så förstår vi att endast sex vinster på arton matcher hemma gör att laget ligger pyrt till i ligan. Finns dock tre lag som är sämre så i skrivande stund håller sig Millwall ovanför ytan om än med snorkel. Formen är riktigt risig. 2-3 mot Leeds var lagets femte förlust på de sex senaste. Om vi ska hitta något positivt så faller ljuset på doldisen Ben Thompson som har tre mål på de senaste två matcherna. Vi tycker att manager Neil Harris gjorde fel när han ställde David Martin i mål efter dennes svaga insats i cupen mot Brighton borde Jordan Archer fått vantarna. Vi får hoppas att Harris tänker rätt här och ställer skotten Archer mellan stolparna. Saknar skadade duon Murray Wallace och Tom Bradshaw samt avstängde Shane Ferguson. WBA kommer med bra form. Tre segrar i rad och räds inte bortaplan då man är näst bäst i ligan gällande spel utanför sin egen hemmaarena. Ser endast ut att sakna Matthew Philips då både Kieran Gibbs och Tosin Adarabioyo är fit for fight. Inlånade norrmannen Stefan Johansen får magert med speltid och lär byta land efter säsongens slut. Tvåan först här.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.75 - 3.40 - 2.70
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Match 13
Rotherham - Nottingham X

(TTT 1-0-9)

The Millers krigar på i botten av tabellen men åkte på en rejäl käftis senast då man föll med hela 1-6 mot Derby. Fick två straffar mot sig och fick inte låna bollen särskilt mycket. Hemma på New York Stadium är man hyfsade och har endast åkt på fem förluster under säsongen. Får här fin boost då Will Vaulks och Joe Mattock är åter efter avstängningar. Clark Robertson och Kyle Vassell hoppas båda kunna medverka efter skador. Bäste anfallaren Michael Smith var sjuk förra helgen med mår bättre nu och redo att starta. Anfallskollegan Jamie Proctor spelar ej mer denna säsong pga skada. Nottingham smyger sig uppåt i tabellen och är faktiskt bara tre poäng från play-off. Som många andra lag i ligan är man starka hemma men rätt svaga borta. Forest har 3-11-5 på resande fot. Senast man vann borta var i November förra året mot Hull. Har fortsatt flera av backarna på skadelistan. Michael Dawson, Michael Hefele, Juan Fuentes, Sam Byram och Tobias Figueiredo är ej aktuella för spel här. Alexander Milosevic fanns inte med i truppen senast och matchen innan var han bänkad. Krysset ligger närmast här men vi garderar upp med "skrällettan" till fin procent.
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.20 - 3.40 - 2.37
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter


Stryktipset (216 Raders)

1. Manchester City - Brighton 1X
2. Bournemouth - Burnley 1X2
3. Huddersfield - Leicester 2
4. Newcastle - Crystal Palace 1
5. Birmingham - Leeds United 2
6. Preston - Sheffield United X2
7. Sheffield W. - Aston Villa 1X2
8. Swansea - Middlesbrough 1
9. Blackburn - Stoke X
10. Brentford - Derby County 1X2
11. Bristol City - Wigan 1
12. Millwall - West Bromwich 2
13. Rotherham - Nottingham 1X

Tips på korttagare från kupongen:

Match 2 - Jefferson Lerma - Bournemouth - 2,75 - bet365

Match 3 - Jamie Vardy - Leicester - 5,50 - bet365

Tips på målskyttar från kupongen:

Match 7 - John McGinn - Aston Villa - 6,00 - bet365 -

Match 10 - Harry Wilson - Derby County - 3,60 - bet365 -

Som vanligt så ska det spelas med hjärna, hjärta och vad plånboken tillåter. Om det är bekymmer med det så finns alltid stödlinjen att tillgå. https://www.stodlinjen.se / 020-819 100 

Lycka till med raderna och specialspelen.  

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto