Stryktipset 6/7, 2019

Publicerad på 5 Jul 2019 - 22:09

Aston

Aston

Jan Wickberg

5 Jul 2019 - 22:09

Åter helsvenskt på kupongen. Allsvenskan, Division 1 Norra och Division 1 Södra är serierna matcherna hämtas från. Två av de allsvenska matcherna lottas tyvärr då de är flyttade tidsmässigt för att inte krocka med Sveriges bronsmatch i dam-VM.


Match 1

IFK Göteborg - GIF Sundsvall 1

(TTT 10-0-0)

Två lag som nyligen har sålt bort kraft framåt. Giffarna tvingades sälja sitt anfallsess Linus Hallenius och då finns det inte många i truppen som håller klass framåt. Senast i 0-0 matchen mot AFC fick ynglingen Albin Palmlöf chansen men gjorde inget större intryck. Troligen startar Chidi Omeje (tillbaka från skada) på topp här. Oliver Berg och Omar Eddahri ej med i truppen pga skador. Spanska duon Pol Moreno & Juanjo Ciercoles tillbaka efter avstängningar. Blåvitt har som bekant sålt Benjamin Nygren och då kom korsbandsskadan på Patrik Karlsson Lagemyr mycket olämpligt. Har dessutom Lasse Vibe avstängd. Så om man vill få bukt med en två matcher lång måltorka så vill det till att Giorgi Kharaishvili och / eller Robin Söder gör jobbet. Förväntas ha Sebastian Ohlsson tillbaka efter skada. 1X räcker här.


Match 2

Kalmar FF - AIK 2

(TTT 0-2-8)

Lottas 2-4-10


Match 3

Sirius - Östersund 1

(TTT 8-1-1)

Lottas 10-3-3


Match 4

Malmö FF - Örebro 1

(TTT 10-0-0)

GIF Sundsvall är fortfarande enda laget som besegrat Malmö denna säsong. Bortamatchen mot AIK var kanske på förhand säsongens tuffaste men det klarade man galant och 0-0 kändes mer som två tappade skånepoäng än en vunnen. Bra läge här att lufta bänknötare som Romain Gall och Erdal Rakip så de inte ruttnar. Lasse Nielsen och Jo Inge Berget skadade i MFF-lägret. Örebro med ex-Malmö spelarna Carlos Strandberg och Agon Mehmeti i anfallslinjen föll tungt i omstarten då ett nytänd Helsingborg blev för svåra på hemmaplan. Det har gått betydligt bättre på bortagräs där ÖSK har tre raka vinster. Sundsvall, Östersund och Göteborg. Lär dock bli svårt att skrälla även mot Malmö. Skador på Albin Granlund, Simon Amin, Johan Mårtensson, Daniel Bjärnquist, Dennis Collander, Fabio Sousa och Michael Omoh samt en avstängning på Kevin Wright gör det inte lättare.


Match 5

Akropolis - Sandviken 1

(TTT 10-0-0)

Serieledade Akropolis satte full fart redan från start i toppmötet med Link City senast. Hade 2-0 när motståndarna drog på sig rött kort i 47e och då såg det ut att bli en promenadseger. Släppte då i stället in Linköping i matchen till 2-2 men kunde dock avgöra på straff genom Adhavan Rajamohan som satte sitt andra mål för dagen. Tillsammans med skyttekungen Victor Söderström utgör Rajamohan seriens bästa offensiva duo. Sandviken på femte plats kommer med lite osäker form. Förutom vinsten mot Gefle så har man tre förluster och två kryss på de sex senaste. Fick inte hål på Umeå senast i ligan och fick ta i rejält för att besegra Mora i cupen. Skador stör på Jonathan Hellström, Gustav Thörn, Marcus Hägg och Viktor Nordin. Etta!


Match 6

Forward - Carlstad 2

(TTT 2-2-6)

Närkelaget har vunnit de två senaste hemmamatcherna men är ändå näst sämst poängmässigt gällande hemmastatistiken. Borde fått med sig en pinne från Gävle senast men fick nöja sig med en hedersam förlust. Saknade då Josef Ibrahim. Till denna match saknar man Christopher Alp som är avstängd. Carlstad kommer med två uddamålsförluster i bagaget. Både bottengänget Nyköping och beskedliga Karlslund har man förlorat mot. Dock vidare i cupen efter 5-0 mot Rynninge. Har ett par jobsposter i skadade Eric Jernberg och Bilos Yonakhir samt avstängda duon Ludvig Gran och Timothy McNeil. Svår match som bör garderas.


Match 7

Gefle - Karlstad 2

(TTT 0-0-10)

Gefle har haft en dyster sommar så här långt med fyra matcher utan mål. Kanske kom vändningen senast då man lyckades peta in en boll på Forward samtidigt som amerikanske keepern Jake McGuire höll nollan. Passade även på att ta säsongens första gula kort i slutet av matchen, men det var säkert tre poäng värt. Om man kan bygga vidare på segern här så bör man undvika att åter bli indragna i bottenstriden. Hoppas kunna starta anfallaren Julio Fernandes (åter efter skada) här. Karlstad på tredje plats kämpar på (tre raka segrar) och närmar sig lite undan för undan tabelltvåan Umeå. Första platsen i serien blir svår att nå men kvalplatsen är inom räckhåll än så länge. Vidare i cupen efter 1-0 mot Högsäter. Vilade som sig bör de flesta normala startspelarna. Vi tar tvåan som u-tips men lägger på krysset då Gefle är tighta hemma på Gavlevallen.


Match 8

Rynninge - Sylvia X

(TTT 8-1-1)

Hemmalaget har efter tre förluster på de fyra senaste halkat ned under nedflyttningsstrecket. Vi ska dock ha i åtanke att dessa förluster har kommit på bortaplan. Även den hemska cupförlusten mot Carlstad (fem i baken, noll framåt) spelades på bortaplan. Senaste hemmamatchen var 15e Juni då Nyköping besegrades med 6-4. Tidjani Diawara satte då tre bollar inom 40 minuter och målade även senast mot Karlstad i 2-3 förlusten. Så honom måste Sylvia se upp med. August Holmberg är skadad i Rynninge men i övrigt inga avbräck. IFK Norrköpings farmarlag, Sylvia bröt en negativ trend senast då 4-2 vinsten mot Boden satte stopp för en fyra matcher lång poängtorka. Om man vill se mål så rekommenderas lagets matcher då man på 15 matcher har målskillnaden 31-37. Senaste fem matcherna har slutat 0-6, 1-3, 2-3, 1-5 och 4-2. När man mötte dagens motståndare hemma slutade det 3-3. Här kan det sluta hur som helst så ta helst med alla tecknen om plånboken tillåter.


Match 9

Kristianstad - Ljungskile 2

(TTT 0-1-9)

Från Närke till Skåne, från Div 1 Norra till Div 1 Södra. Kristianstad är spelplatsen där hemmalaget i allra högsta grad är indragna i bottenstriden. Tog en mycket viktig bortaviktoria senast då Åtvidaberg besegrades med 2-1. Laget kan mycket när det stämmer, det vet vi sedan tidigare. Hade ju fyra raka vinster så sent som i Maj-Juni övergången. Daniel Kardum är kvar på botbänken efter sitt röda kort mot Torn. Får dock ny partner vid sin sida då Julian Grozdanovski avtjänat sitt straff och ger platsen till Felix Bindelöv som tog sitt tredje gula för säsongen senast. Skador på Andre Andersson, Sufyan Abuzayda, Danny Gunnarsson, Mohammed Kweder och Fabian Velander. Ljungskile gasar på mot serieledning. Är bara två respektive en pinne bakom Skövde / Trollhättan som båda spelat en matcher mer än LSK. Fem raka vinster är man uppe i efter 1-0 i derbyt mot Oddevold senast. På tal om våld så har det gått het till i flertalet av lagets matcher. På de tio senaste har det delats ut åtta röda kort (2 till LSK och 6 till motståndarna). Sånt kan så klart bli matchavgörande om det kommer tidigt.


Match 10

Tvååker - Landskrona X

(TTT 8-1-1)

Tvååker är laget som hellre spelar borta än hemma. Har på egna planen 0-4-3 att jämföra med på resande fot 4-3-1. Så tips från coachen är att hyra in sig på någon motståndares plan och sedan låtsas att varje match är en bortakamp. Nja så lätt är det nog inte att lura spelarna men lite frustrerande måste det ändå vara att man inte lyckats vinna hemma än. Att lagets bäste spelare Alexander Johansson är avstängd är ett stort avbräck i denna match. Landskrona tog första trepoängaren på lång tid senast då man fick hjälp att göra mål av motståndarna Utsikten. Sju matcher innan dess utan vinst. Får till denna match åter Viktor Whilstrand efter avstängning. Även Granit Stagova är fit och lämnar Robin Hofsö alena hos fysteamet. Känns som att det kan bli en målsnål historia som slutar med delad pott.


Match 11

Utsikten - Åtvidaberg 1

(TTT 10-0-0)

Hemma är Utsikten god och laget med samma namn har finfina 6-1-0 på sina sju matcher hemma på Ruddalens IP som man delar med Västra Frölunda. Krysset kom mot serieledande Skövde. Har andrekeepern Armin Ibrahimovic avstängd men som sagt det är Axel Wibrån som brukar vakta buren. Får tillbaka Arvin Shojaee från avstängning. Troligen saknas åter duon Emil Eliasson och Erik Hedenqvist. Nya namn i truppen är Adam Eriksson och Linus Tornblad (ej spelklara innan 15 Juli). Forward Haris Avdiu har lämnat klubben och söker lycka på annat håll. Åtvidaberg hade en bra första/mitt del av Juni men avslutade med två förluster. Ny månad nya tag för den klassiska bruksklubben. Theodor Skarp och Zev Taublieb har missat de senaste tre matcherna och ser ut att även utebli här. Ska också testa Lucas Öhrn sent. Backen satt på bänken senast men är normalt en startspelare. Hemmalaget favoriter och ettan chansspikas.


Match 12

IFK Norrköping - BK Häcken 1

(TTT 10-0-0)

Peking på sjätte plats i Allsvenskan. Har efter omstarten besegrat AIK borta och förlorat mot Sirius hemma. Brukar ha någon plattmatch per säsong och den här gången var det Sirius. Förra säsongen var det Trelleborg som skrällde på Östgötaporten. Om det är underskattning eller bara missflyt kan man sia om men här lär man knappast underskatta motståndarna. Har sena tester på Egzon Bianku och Alexander Jakobsen. Får åter Lars Krogh Gerson efter avstängning. Häcken två placeringar före IFK besegrade Hammarby (2-0) i omstarten. Anfallaren Alexander Jeremejeff visade att han konserverat målformen under uppehållet och satte sitt femte mål på de sju senaste matcherna. Har tagit gult kort i de två senaste och får passa sig här annars väntar avstängning. Två som redan är avstängda är Ahmed Yasin och Alexander Faltsetas. Finländske backen Kari Arkivou dras med skada och missar troligen matchen. Peking brukar ha lätt för Häcken och har faktiskt vunnit de åtta senaste mötena. Hålls sviten vid liv här eller kan de gulsvarta överraska Snoka.


Match 13

Hammarby - Falkenberg 1

(TTT 10-0-0)

Bajen kommer med två förluster till denna match. Nu är det inte så farligt som det låter för motståndet har varit tufft värre. AIK i derbyt och Häcken på bortaplan. Mot Hisingens stolthet fick man dessutom spela 10 mot 11 i hela den andra halvlek sedan Mads Fenger fått domarens pastejskiva uppkörd i nyllet. Dansken Fenger är här avstängd och får dela botbänk med Imad Khalili som tog sitt tredje gula senast. Simon Sandberg åter efter sonat brott. På skadefronten är det sen test på David Fällman. "Junior" och Johan Wiland är långtidsskadade. Falkenberg har fem poäng på sina tre senaste matcher och närmat sig lagen ovan. Ett par segrar och man kan vara förbi ett koppel av lag. Anfallet är fortfarande ett aber. Senast kom målen från Robin Östlind och John Chibuike (straff). Skadade spelarna är Hampus Svensson, Tobias Karlsson och Marcus Mathisen. Även om Falkenberg är lite på gång så känns det inte troligt att man ska gå ut på Tele2 och plocka hem tre poäng.


Stryktipset (216 Raders)

1. IFK Göteborg - GIF Sundsvall 1X
2. Kalmar FF - AIK 2
3. Sirius - Östersund 1
4. Malmö FF - Örebro 1
5. Akropolis - Sandviken 1
6. Forward - Carlstad Utd X2
7. Gefle - Karlstad X2
8. Rynninge - Sylvia 1X2
9. Kristianstad - Ljungskile 1X2
10. Tvååker - Landskrona X
11. Utsikten - Åtvidaberg 1
12. IFK Norrköping - Häcken 1X2
13. Hammarby - Falkenberg 1 

Lycka till med raderna och om det blir trubbel med spelandet kontakta http://www.stodlinjen.se / 020 819100  

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto