Stryktipset 7/12, 2019

Publicerad på 6 Dec 2019 - 22:06

Aston

Aston

Jan Wickberg

6 Dec 2019 - 22:06

Veckans stryktipskupong innehåller endast fyra matcher från Premier League. Resterande matcher hämtas från den så alltid luriga Championship. Kupongens stormatch hittar vi redan högst upp, Manchester City mot Manchester United. Hade man sagt för 20-25 år sedan att United skulle stå i 14% hade man blivit utskrattad men 2019 är det ett faktum. Storebror har blivit lillebror. Måltipset är även det helengelskt denna gång. Premier League, Championship, League 1 och League 2 får alla plats på den kupongen. Nu går vi i vanlig ordning igenom matcher på stryket och ger systemförslag på båda kupongerna.

STRYKTIPSET

Match 1
Manchester City - Manchester United 1

(TTT 10-0-0)

Kupongen inleds med ett derby från Manchester. City på tredje plats kommer från 4-1 borta mot Burnley. Formen är bra, men inte lysande. Får här åter Ilkay Gundogan från avstängning. Konkurrensen är dock hård så inte säkert att tysken får starta. Joao Cancelo och Riyad Mahrez är två andra bra spelare som sällan får starta, men hade varit givna i de flesta startelvor i Premier League. Skador på Aymeric Laporte, Oleksandr Zinchenko, Leroy Sane och Sergio Aguero. Sjätteplacerade Manchester United har endast en bortaviktoria så här långt. Formen är skaplig sett till poängskörden, en vinst och två kryss på de tre senaste. Sett till spelet så finns mer att önska. Manager Ole-Gunnar Solskjaer hade gärna sett franska duon Paul Pogba & Anthony Martial på planen här men båda är skadade. Eric Bailly, Marcos Rojo, Diogo Dalot och Timothy Fosu-Mensah är också hos medicinska teamet för skadebehandling. Nemanja Matic kommer testas innan match. Favoritetta i derbyt eller kan United skrälla?
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 1.32 - 5.90 - 10.00
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!
bet365/11/">Förbättrade odds hos bet365


Match 2
Bournemouth - Liverpool 2

(TTT 0-0-10)

The Cherries har fortsatt usel form och förlustraden är nu uppe i fyra raka. Newcastle, Wolves, Tottenham och Crystal Palace har samtliga vunnit med uddamålet. Vad laget sysslade med senast kan man fråga sig. Fick spela 11 mot 10 i 70 minuter och lyckades ändå inte göra mål. Släppte däremot in ett mål med kvarten kvar. Hade pga skador inga offensiva spelare på bänken att kasta in, men de som startade borde så klart fixat biffen. Tyvärr ingen ljusning på frånvarofronten denna gång. Steve Cook, Charlie Daniels, Andrew Surman, Lloyd Kelly, David Brooks, Junior Stanislas och Joshua King dras fortfarande med skador. Inlånade Harry Wilson saknas också då han inte får möta sin ägarklubb. Liverpool har imponerat och 14-1-0 skojar man inte bort. Krossade senast Everton i derbyt med 5-2. Hade då Adrian mellan stolparna eftersom Allison Becker var avstängd. Här är brassen åter och då får spanjoren nöta bänk igen. Joel Matip, Nathaniel Clyne och Fabinho är skadade. Här känns tvåan stark, men Champions League väntar i veckan för Pool. Kan störa till viss del.
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 7.45 - 5.35 - 1.42
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


Match 3
Tottenham - Burnley 1

(TTT 10-0-0)

Tabellåttan Tottenham hade tre raka under nye managern Jose Mourniho men när portugisen senast var tillbaka på gamla hemmaarenan i Manchester så kom första förlusten. Bör nog studsa tillbaka snabbt här, för att undvika snack och trista miner från fansen. Har fortfarande målvakterna Hugo Lloris och Michel Vorm borta pga skador. Pablo Gazzaniga behåller således handskarna. Ben Davies och Erik Lamela kan inte medverka men Giovani Lo Celso och Eric Dier hoppas få förtroende att starta. Burnley är normalt ett svagt bortalag och vinsten över usla Watford ska inte överskattas. Allt som allt har man fem förluster på de sju senaste så formen är inte vad den borde vara. Känns som att man antingen får fisk eller fågel av laget. Något mellanläge verkar inte finnas. Har manager Sean Dyche tur så kan han se fram mot en lördagseftermiddag då alla spelare i truppen är friska. Charlie Taylor, Johann Berg Gudmundsson och Ashley Westwood ska dock testas innan match. Vi garderar tillställningen då Hot Spurs inte varit helt att lita på gällande hemmaspel.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 1.42 - 4.95 - 8.50
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


Match 4
Watford - Crystal Palace 2

(TTT 5-1-4)

Watford har det jobbigt värre. Parkerar på sista plats och managers kommer och går. Senast var det Flores som fick quiquen. Javi Garcia som man inledde säsongen med, dög inte heller. I jakten på ny manager så är det Hayden Mullins som basar över jumbon. Planen senast var poäng men Leicester borta är ingen enkel match och man föll med 0-2. Har fått en hel del spelare åter och nu finns det fler offensiva alternativ i tex Domingos Quina & Isaac Success. Kvartetten som nu jobbar för att bli skadefria till match är Daryl Janmaat, Sebastian Prödl, Craig Dawson och Tom Cleverley. Anfallaren Danny Welbeck ej aktuell för spel här. Palace på en finfin sjundeplats har gjort det bra (och tagit poäng) nu när spelschemat blivit lättare. Hade innan fem i rad med idel toppmotståndare. Efter det Burnley och Bournemouth som man besegrade med nollan intakt. Fick senast Mamadou Sakho utvisade redan efter 20 minuter men lyckades ändå hålla tätt. Bra jobbat av keepern Vincente Guaita och hans kvarvarande försvarare. Sakho avstängd här så manager Roy Hodgson får lite huvudbry eftersom skadelistan är full av backar. Scott Dann, Joel Ward, Gary Cahill och Patrick van Aanholt. Med eller utan skador är Palace det bättre laget och får första tecknet, men om det finns slantar så garderas matchen.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.45 - 3.36 - 3.10
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!
bet365/11/">Förbättrade odds hos bet365


Match 5
Blackburn - Derby 1

(TTT 10-0-0)

En spelare i form kan vara A och O men i Blackburns fall så passar B och D bättre. Den vi syftar på är Bradley Dack som är nyckeln framåt för Rovers. I de tre senaste matcherna har Dack gjort fyra mål och starkt bidragit till vinsterna. Den goda formen laget visat har även gett en skjuts i tabellen där man nu är på plats 11, bara fyra poäng upp till play-off plats. Då man är ett av seriens bästa hemmalag så finns det goda chanser att utöka vinstraden här. Skador på backduon Derrick Williams och Greg Cunningham stör men går att lösa. Derby är bara två poäng bakom Rovers men för ett lag som var på håret att ta steget upp i Premier League förra säsongen är det absolut inte godkänt. Tror nog att manager Phillip Cocu känner en viss press och frågan är hur länge ledningen har tålamod men nederländaren. Har som vi tidigare varit inne på kör "vinna hemma, förlora borta"-metoden men senast sprack den då man bara fick 1-1 hemma mot QPR. Åkte på en billig straff, som slogs på ett diskutabelt sätt så dubbelt oflax där för The Rams. Målvakten Ben Hamer (som fick chansen i mål) var inte nöjd med domaren. Derby har fem man borta pga skador här. Matthew Clark, Graeme Shinnie, Ikechi Anya, Tom Huddlestone och Mason Bennett. Bra etta, Dack avgör?
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 2.00 - 3.55 - 3.85
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


Match 6
Cardiff - Barnsley 1

(TTT 10-0-0)

Tabelltian Cardiff är också ett lag som förväntas vara med och göra upp om uppflyttning. Är ett av de bättre gällande spel på hemmaplan men brukar ha förtvivlat svårt utanför sitt rike. Segern borta mot Nottingham kom därför lite överraskande. Matchvinnare blev Nathaniel Mendez-Laing som hittade nät redan efter dryga kvarten. Sen borde Junior Hoilett ha avgjort matchen i andra halvlek men kanadensarens fjuttiga skott rensades undan på mållinjen av en Forestback. Inga nya skador (Joe Ralls, Robert-Nesta Glatzer och Isaac Vassell sedan tidigare) gör att manager Neil Harris troligen ställer samma elva på plan här som senast. Ligans sämsta (borta)lag heter Barnsley. Vann premiären mot Fulham 3/8. Sedan dröjde det till senast (30/11) innan säsongens andra tre halkade in på kontot. 3-1 mot Hull efter att man kontrat in trean på stopptid mitt i all Hull-press. Österrikaren Gerhard Strubers (tog över laget 20/11) första seger som Barnsley-manager. Även från Tykeshåll så är samma elva som senast att vänta. Kan ett boostat Barnsley störa Cardiff i Wales? Tveksamt men kul gardering till låg %.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 1.75 - 3.85 - 4.75
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


Match 7
Fulham - Bristol City 1

(TTT 10-0-0)

Toppmöte mellan play-off lagen Fulham och Bristol City. Fulham finns på tredje plats. Är bra hemma och hade en bra månad elva med fyra segrar i rad. Aleksandar Mitrovic sju mål i November och när han var avstängd klev Aboubakar Kamara fram och avgjorde mot QPR med sina två första mål för säsongen. Manager Scott Parker kan inte klaga på formen hos sina killar framåt. Bobby Reid hade en strålande säsong med Bristol 17/18 men har inte fått till målskyttet de senaste säsongerna. Är här skadad så ingen "släkten är värst"-varning. Maxime Le Marchand och Harry Arter håller Reid sällskap i rehab-gymmet. Tabellfemman Bristol har bara förlorat tre matcher under säsongen. Leeds, WBA och Luton! är trion som snuvat The Robins på samtliga poäng i dessa matcher. Dock kom man snabbt över 1-4 förlusten mot WBA och vann senast med 5-2 över Huddersfield. Niclas Eliasson fick starta och var lysande. Låg bakom två mål och satte själv ett med skallen. Nu kan väl ändå inte manager Lee Johnson bänka Samba-Nicke. Samma elva som senast är att föredra. Skador på Jay Dasilva, Tomas Kalas, Callum O'Dowda och Benik Afobe. 1X2 om plånboken tillåter.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 1.70 - 4.15 - 5.10
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!
bet365/11/">Förbättrade odds hos bet365


Match 8
Hull - Stoke 1

(TTT 9-0-1)

Senaste matcherna för Hull har slutat med minst sagt blandade resultat. Fulham borta 3-0, WBA hemma 0-1, Boro borta 2-2, Preston hemma 4-0 och senast Barnsley borta 1-3. Senaste matchen bör dock inte betyda någon början på formdipp. Hade massor av lägen men bollen smet oftast utanför. Målen bakåt fanns det inte mycket George Long kunde göra. Dessutom kom 1-3 målet på en kontring när man pressande på för att nå 2-2. Kan trots skador på Angus MacDonald, Kevin Stewart, Norbert Balogh, Jon Toral och Josh Magennis ställa ett starkt lag på planen. Stoke är bara två poäng från jumboplatsen och senast inkasserades säsongens 13 förlust. Manager Michael O'Neill har en skadefri trupp så om så önskas kan han byta ut hela startelvan. Så klart föga troligt men Peter Etebo, Nick Powell och Scott Hogan bör i alla fall ha en rimlig chans att få starta. Ett (gult) kort på de två senaste matcherna för ett normalt hårdfört lag som nu kämpar i botten, vad är det för inställning? Ettan får stå ogarderad här.
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 2.50 - 3.40 - 2.90
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


Match 9
Luton - Wigan 1

(TTT 6-2-2)

Två lag som kämpar och kommer så att få göra hela säsong för att inte ramlar ur Englands näst högsta serie. I skrivande stund är det Luton som finns på rätt sida strecket. Skiljer endast en poäng mellan lagen. Hemmaplansfördel är också mycket viktigt för dessa lag, eller ska vi kanske säga att det är viktigt att inte spela borta. Luton vann senast hemma mot Charlton med 2-1. Innan dess endast 1-2 förlust mot Leeds. Det att jämföra med bortamatcherna mot Reading (0-3) och senast 0-7 när man gästade Brentford. Inte oväntat så agerar manager Graeme Jones och byter ut spelare som såg svaga ut. Målvakten James Shea förväntas dock få fortsätta mellan stolparna och kroatiske landslagsmålisen Simon Sluga får fortsätta nöta bänk. Sen test på Izzy Brown men i övrigt endast Danny Hylton som saknas. Wigans form är minst lika svag som Lutons. Fem förluster på de sju senaste och de övriga två var kryssmatcher. Gjorde det bra senast mot Reading i 80 minuter, sen vaknade motståndarnas George Puscas och vips var 1-0 i stället 1-3. Även i matcherna mot tex Stoke, Derby och Swansea släppte man in mål sent sent. Så gäller för manager Paul Cook att intala spelarna att vara alerta ända till domaren blåser av matchen oavsett vad det står på klockan. Danny Fox, Tom Pearce, Joe Williams och Lee Evans saknas då de är skadade. Hemma på anrika Kenilworth Road plockar Luton säsongens sjätte vinst?
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 2.45 - 3.50 - 2.90
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!


Match 10
Queens Park Rangers - Preston 2

(TTT 6-0-4)

Sju raka utan seger för QPR som senast fick en straff till skänks av domare David Webb när man kryssade mot Derby. Om vi ska vara helt ärliga så borde nog inte Eberechi Ezes straff ha godkänts då han stoppfintade bort County-keepern Ben Hamer som låg och sprattlade redan när Eze träffade bollen. Hur som helst, ingen VAR i Championship men en domare måste ha ögon att se med. Målet var Ezes sjunde för säsongen och ett till så är han ikapp duon Nahki Wells & Jordan Hugill som båda står på åtta mål. Yoann Barbet och Liam Kelly är enda namnen som saknas för QPR. Skadedrabbade Preston har förvisso tre raka förluster utan mål framåt men motståndet har varit väldigt tufft. Derby (b), Hull (b) och WBA (h). Kunde mycket väl fått med sig poäng senast men drog på sig straff i 90e minuten. Darnell Fisher, Andrew Hughes, Tom Clarke, Ben Davies, Louis Moult och Paul Gallagher saknas alla för The Lilywhites. Vi räknar ändå inte bort Preston som i grunden är ett bättre lag.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 2.30 - 3.70 - 3.10
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!
bet365/11/">Förbättrade odds hos bet365


Match 11
Reading - Birmingham X

(TTT 10-0-0)

Reading såg senast (mot Wigan) ut att gå mot tredje raka 0-1 förlusten, men anfallaren George Puscas vände på egen hand till seger 3-1 sista tio minuterna. Tidigare skadade duon Charlie Adam och Lucas Joao agerade inhoppare och hoppas på speltid även här. Trista skador på Jordan Obita, John Swift och Sam Baldock. Birmingham är bland de målsnålaste lagen i ligan och det kan vi se på senaste resultaten. 0-1 Fulham, 1-1 Huddersfield, 1-1 Sheffield W. och senast inte helt oväntat 1-1 mot Millwall. Känns som att en anfallare åter står högt upp på Blues-managerns önskelista. Till denna match ser Kerim Mrabti att få chansen på topp med Lukas Jutkiewicz då Alvaro Gimenez är avstängd. Förutom Alvaro så saknas skadade David Stockdale, Marc Roberts, Gary Gardner, Maikel Kiefenbeld, Jonathan Grounds och Cheick Keita. Krysset garderas med ettan.
LeoVegas/11/"> LeoVegas-odds 1X2: 2.20 - 3.40 - 3.45
LeoVegas/11/"> LeoVegas-bonus: 100% upp till 3000 kr!


Match 12
Sheffield Wednesday - Brentford X

(TTT 9-1-0)

Två lag precis utanför play-off, men som har siktet inställt på topp 6. Sheffield har 4-4-1 på hemmaplan. Gör sällan mer än det som behövas och målskillnaden 10-6 visar att det inte har handlat om några storvinster när man väl tagit hem alla poängen. Kommer närmast från bortavinst mot Charlton. Anfallarna Steven Fletcher och Atdhe Nuhiu visade manager Garry Monk att det var rätt beslut att starta duon. Tidigare skyttekungarna Sam Winnall och Jordan Rhodes är årstiden passande nog tillbaka i frysfacket. Fernando Forestieri har haft en ryckig säsong så här långt och är åter osäker till spel. Liam Palmer och Julian Börner är båda avstängda och det skapar så klart viss huvudbry för manager Monk. Brentfords manager Thomas Frank lär ha svävat på moln efter förra veckans 7-0 vinst över Luton. Fem olika målskyttar var nog minst lika glädjande för ett lag som innan var väldigt beroende av Ollie Watkins framåt. Här var det bara skjuta och se bollarna gå in bakom Lutons staty eller var det målvakt han kallade sig. På bortaplan har The Bees 5-0-5 så fortfarande en del att bevisa innan vi vågar spika dem på resande fot. Får till denna match åter Julian Jeanvier efter avstängning. Skador på Josh Clarke, Joel Valenica, Nikolas Karelis och Sergi Canos. Utgången av matchen känns rätt oviss och den vise inleder med det lägst streckade krysset.
Unibet/11/"> Unibet-odds 1X2: 2.65 - 3.20 - 2.85
Unibet/11/"> Unibet-bonus: 100% upp till 2000 kr!
Unibet/11/"> Unibet livestreamar matchen


Match 13
Middlesbrough - Charlton 1

(TTT 9-0-1)

Tre av nitton matcher har Boro vunnit den här säsongen. Wigan, Reading och Barnsley. Inga av dom stora elefanterna om man säger så. Senast blev det storstryk mot Leeds med 0-4. Om Birminghams manager önskar sig en anfallare i julklapp så önskar nog Boros Jonathan Woodgate dels att få behålla jobbet men också att få fart på sin tilltänkte skyttekung Britt Assombalonga som så här långt endast gjort sex mål. Skulle som vi tidigare varit inne på må bra av en partner på topp så varför inte låna in Che Adams som går blytungt i Saints. Frånvarolistan ser inte rolig ut för Woodgate. Marvin Johnson är avstängd. Skador på Ryan Shotton, George Friend, Marcus Browne, Anfernee Dijksteel och Rudy Gestede. Charlton är i usel form och har inte vunnit sedan 19/10. Toppduon Jonathan Leko & Macauley Bonne gör vad man kan kräva av dem framåt men försvaret läcker och poängen uteblir. Om Boro hade lång skadelista så har Charlton en än längre. Kasst kan man säga att manager Lee Bowyer har en hel startelva borta. Ben Amos, Ben Purrington, Jonny Williams, Sam Field, Lewis Page, Jake Forster-Caskey, George Lapslie, Josh Cullen och Lyle Taylor. Dessutom är både Conor Gallagher och Tom Lockley borta pga avstängningar. Hade senast bara fem avbytare, frågan är hur många han får ihop till detta möte. Den här chansen får inte Boro bränna om man vill förbli ett Championshiplag.
bet365/11/"> bet365-odds 1X2: 1.85 - 3.75 - 4.00
bet365/11/"> bet365-bonus: 1000 kr i spelkrediter!
bet365/11/">Förbättrade odds hos bet365

STRYKTIPSET (64-Raders)

1. Manchester City - Manchester United 1X
2. Bournemouth - Liverpool 2
3. Tottenham - Burnley 1X
4. Watford - Crystal Palace 2
5. Blackburn - Derby 1
6. Cardiff - Barnsley 1X
7. Fulham - Bristol City 1X
8. Hull - Stoke 1
9. Luton - Wigan 1
10. Queens PR. - Preston X2
11. Reading - Birmingham 1X 
12. Sheffield W. - Brentford X
13. Middlesbrough - Charlton 1

MÅLTIPSET (enkelrad)

3. Tottenham - Burnley
5. Blackburn - Derby
7. Fulham - Bristol City
18. Coventry - Ipswich
19. Doncaster - MK Dons
21. Oxford - Shrewsbury
23. Rotherham - Rochdale
28. Colchester - Salford City

Lycka till med raderna.
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stodlinjen.se/
020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto