Stryktipset 7/7 2018

Publicerad på 6 Jul 2018 - 21:56

Aston

Aston

Jan Wickberg

6 Jul 2018 - 21:56

VM rullar vidare i vårt östra grannland. Det hindrar dock inte allsvenskan från att återupptas efter sommarvilan. Kanske hade vårt kära fotbollsförbund trott att vårt landslag redan skulle vara ute ur turneringen. Då flera matcher på kupongen hade start-tid klockan 16:00 (samtidigt som Sverige spelar kvartsfinal mot England) har man fått lov att flytta fram dem tre timmar. Dock är det allsvenska mötet mellan Sirius och Malmö tidigarelagt och starta redan 13:00. Det innebär att matchen lottas.


Match 1

Sirius - Malmö FF 2

(TTT 0-0-10)

Matchen kommer lottas då den är framflyttad pga att Sverige spelar kvartsfinal i VM klockan 16:00. Ny tid för matchen är 13:00. Lottfördelningen i denna match är 2-2-12.



Match 2

Dalkurd - Brommapojkarna X

(TTT 9-1-0)

Bottenmöte mellan lagen på 14e respektive 15e plats i tabellen. Dalkurd har endast skrapat ihop fem poäng på de elva spelade matcherna. Hemma i Dalarna har man tagit en vinst och en enpoängare samt förlorat två fighter. Det som bör oroa fansen är att det är i just den följden som matcherna spelats. Kan dock få boost här då man har ny tränare i form av Johan Sandahl som tagit över efter sparkade Azrudin Valentic. Har även tappat yttern Heradi Rashidi till AIK under VM-uppehållet. Skador på Andrew Stadler och Alexander Ekblad. Brommapojkarna har dubbelt så många poäng som dagens motståndare men samtliga tagna hemma på Grimsta. På resande fot har stockholmarna 0-0-5 och 3-14 i målskillnad. Har värvat offensive Phillip Hellqvist som närmast kommer från grekiska PAS Giannina, dock ej spelklar än. BP har två gubbar avstängda i Markus Gustafsson och Christopher Brandeborn. Kommer första bortapoängen här ?



Match 3

Häcken - GIF Sundsvall 2

(TTT 10-0-0)

Göteborgslaget har plockat 11 av 15 poäng på hemmaplan. Många hade förväntat att Häcken skulle vara med i toppen denna säsong men så har det inte blivit än så länge. Elva poäng bakom serieledande Hammarby räcker bara till en niondeplats. Hade rätt vissen form innan uppehållet med endast en inspelad poäng på de tre senaste. Har tappat lovande högerbacken Joel Andersson till danska Midtjylland. Dock ingen fara på taket då man tagit in Barcelona-fostrade nigrianen Godswill Ekpolo som ersättare. Även lockat hem backen Ali Suljic som spenderat de senaste säsongerna i Chelseas akademi. Har skador på Christoffer Källqvist, Juhani Ojala och Viktor Lundberg. Har sålt Alexander Angelin till GAIS. Giffarna på sjätteplats har redan tjuvstartat efter uppehållet med en seger på bortaplan över Sirius (3-1). Offensiva trion Maic Sema, Romain Gall och Linus Hallenius fick alla göra mål och blev utbytta på slutet. Här redo för ny match och nya mål. På skadelistan endast forwardskollegan Chidi Omeje och målisen Tommy Naurin. Två spelare har lämnat under uppehållet. Backarna Samu (Almeria) och Juho Pirttijoki (KuPS, lån). Inte alls säker på att Hisingens stolthet vinner detta möte och vi börjar med den klart spelvärda tvåan.



Match 4

Trelleborg - AIK 2

(TTT 0-0-10)

Skånelaget hade fin hemmaform innan uppehållet. Både Malmö och BP fick åka hem från Vångavallen utan någon poäng. Var även några ynka minuter från att besegra Lyngby i en träningsmatch under uppehållet men fick nöja sig med 1-1 efter att danskarna kvitterat i 89e. Behöver dock steppa upp en bit om man ska ta tre poäng mot gnaget för stundtals såg det rörigt ut hos TFF. Har skador på Oscar Johansson, Mattias Håkansson och Salif Camara Jönsson. AIK är enda obesegrade laget i årets allsvenskan. Höll dock på att gå på en mina precis innan uppehållet då man tappade 2-0 till 2-3 mot Norrköping. Rasmus Lindqvist räddade dock laget med en raket i slutet och fixade lagets fjärde kryss på fem matcher. Har sålt mittfältaren Anton Saletros till Rostov och återlämnat lånet Nabil Bahoui till Grasshoppers. In har Heradi Rashidi (Dalkurd), Sebastian Larsson (Hull) och Panajotis Dimitriadis (Giresunspor) kommit men trion är ej spelklar här. Har skador på Joel Ekstrand, Jesper Nyholm och Robert Lundström. Ska även testa Per Karlsson sent. Vi spikar tvåan med viss tvekan, med troligen en knapp uddamålsvinst för Solnas svart-gula gnagare.



Match 5

Rynninge - Sollentuna X

(TTT 10-0-0)

Mittmöte i Division 1 Norra mellan tabellåttan Rynninge och Sollentuna på tionde plats. Hemma i Närke har Rynninge visat sig svårslagna och har 4-2-2 på sina åtta spelade matcher. Formen är fin med endast en förlust på de sju senaste. Noterbart är att laget nästan alltid gör sina mål i andra halvlek. I de sex senaste matcherna har 12 av lagets 13 mål fallit i andra halvlek. Tyvärr släpper laget även in en hel del mål. Tolv bollar i baken på de sex senast ger oss ett snitt på två per match. Sollentuna har lite tveksamt form och känns svårlästa för dagen. Efter kryssmatcherna mot Akropolis och Umeå har laget två förluster (Västerås och Syrianska, båda topplag) och en seger mot jumbon Arameiska-Syrianska. Bäste målskytten Kalle Ramsell har gått mållös från de tre senaste slår han till här? Inleder med det lågt streckade krysset men garderar med ettan.



Match 6

Lunds BK - Ängelholm 1

(TTT 10-0-0)

Skånederby i Division 1 Södra. Lund på sjunde plats tar emot elfteplacerade Ängelholm. Lund åkte på en riktig smäll näst senast då man föll med hela 0-4 hemma mot Mjällby. Tog sig sedan efter viss möda vidare i cupen då man besegrade Österlen FF med 3-2. Höll dock på att tappa en 3-0 ledning. Senast blev det 1-1 mot Ljungskile på västkusten. Anfallaren Andreas Birgersson har gjort 12 mål och leder skytteligan. Ängelholm är i svag form minst sagt. Fyra raka förluster och 11-2 i målskillnad är inte starka siffror för tränare Alexander Tengryd som kan hänga löst om det inte vänder snart. På bortaplan har laget sex raka förluster och enda segern kom i premiären mot Skövde. Ser inte att vändningen ska komma här och Lund får tipset.



Match 7

Mjällby - Ljungskile 1

(TTT 10-0-0)

Vi håller oss kvar i Division 1 Södra där serieledande Mjällby har hemmamatch mot Ljungskile på tionde plats. Båda dessa småklubbar har varit uppe en sväng i Allsvenskan men nu är målet i första hand att ta steget upp i Superettan. Mjällby är en bit på väg då man som sagt leder serien (på målskillnad). Hemma på Strandvallen har man endast tappat poäng mot tabell-tvåan Oskarshamn som var ofina nog att kvittera i 96e minuten när lagen möttes för tre omgångar sedan. Efter den matchen var Mjällby på roadtrip i Skåne och besegrade både Lund och Kristianstad. Mirza Halvadzic hade en fin resa med tre mål på dessa två matcher. Ljungskile är inget vidare utanför Bohus, 1-2-3 och 8-11 är facit så här långt. Föll senast med hela 1-4 då man mötte Utsikten borta. Senast hemma blev det 1-1 mot Lund. Hade gärna tryckt på för segermålet i slutet men då Arvin Shojaee drog på sig rött med fem kvar fick man satsa på att behålla poängen man hade. Shojaee är avstängd här och även utan honom avstängd hade det blivit tufft för LSK.



Match 8

Utsikten - Kristianstad 1

(TTT 10-0-0)

Åttan mot nian i Division 1 Södra. Hemma på Ruddalen är utsikten god för Utsikten. Fyra vinster, ett kryss och två förluster. Målskillnaden är 16-9 så även den klart godkänd. På bortaplan brukar laget sällan glänsa men senast fick man till en 2-2 match sedan Robin Book bockat av två nya mål. Totalt fyra mål på tre matcher nu för 26-åringen. Får till denna match åter Semir Aganspahic från avstängning. Kristianstad har bara gjort fem mål på resande fot och det är sämst i hela serien. Har dock en 1-0 vinst (Ljungskile) på bortaplan men i det stora hela ett svagt bortalag. Kommer till denna match med två raka förluster i bagaget och mycket talar för att det kan bli en tredje här. Riskerar att tappa mittfältaren Andre Kamp som flera klubbar rycker i. Tror ej skåningarna har något att hämta här.



Match 9

IFK Göteborg - Kalmar FF X

(TTT 10-0-0)

Vi håller oss kvar i Göteborg men tillbaka på allsvenska mark då Blåvitt tar sig an Kalmar FF på Gamla Ullevi. Precis som ett annat storlag Malmö FF har Göteborg inlett serien på ett mindre bra sätt. Ligger elva inför omstarten och har bara hälften så många poäng som tabellettan Bajen. Hade tre förluster på de fyra senast innan uppehållet. Har lirat tre vänskapsmatcher. Krossade Nyhammars (bottenlag i Division 4 Dalarna) med 8-1 sedan förlust med 1-2 mot Djurgården för att åter vinna stort mot ett lag av mindre kaliber, Boden, 4-1. Noterbart är att satte tre av bollarna mot Boden och bör således stärkt sina aktier. Har tappat tre (nyckel)spelare under sommaren. Pontus Dahlberg (Watford), Sebastian Eriksson (Panetolikos) och så har man lämnat åter Gustav Engvall till Bristol City (som i sin tur sålde honom till KV Mechelen). Kalmar har två vinster och fyra förluster utanför Guldfågeln. Hade ingen vidare form innan uppehållet och lär inte komma stärkta till denna match då man förlorat sina träningsmatcher under vilan. 2-4 mot Norrköping och endast en storspelande målis i Lucas Hägg-Johansson höll siffrorna nere mot Odense. Får här hoppas att Hägg-Johansson håller tätt och att Romarinho sätter straff för tredje matchen i rad. Skador på Emin Nouri, Tobias Eriksson och Filip Sachpekidis. Dessutom är en av brassarna, Hiago, avstängd. Öppet!



Match 10

Djurgården - IFK Norrköping 2

(TTT 9-1-0)

Toppmöte mellan Djurgården på fjärde plats och Peking som ligger placeringen före. Stockholmarna hade toppform innan uppehållet. Fyra raka segrar och 11-2 i målskillnad. Under ledigheten har man spelat 2-1 mot Göteborg, 2-1 mot Sandviken och i genrepet mot danska Århus fick man 2-2 sedan inhopparna Dzenis Kozica och Aliou Badji vänt på steken. Fick Jesper Klarström utvisad i matchen men det spelar ju ingen roll här. Något som värre var, är att anfallaren Tino Kadewere skadade sig och blir borta minst två månader. Inga övriga skador men Jacob Une Larsson är avstängd och missar matchen. Har värvat Erik Johansson från FCK (men har är ej spelklar här). Även Norrköping hade finfin form innan uppehållet med fyra vinster och ett kryss på de fem senaste. Har träningsspelat mot Kalmar (4-2 vinst) och danska Nordsjälland (förlust 1-3). Har sålt Eric Smith till Gent men ersatt honom med Alexander Fransson från Basel (ej spelklar ännu). Skador på David Mitov Nilsson och Andreas Blomqvist. Ska även testa Jon Gudni Fjoluson innan matchen. En kille är avstängd, Simon Thern. Svårtippat men den lägre streckade tvåan lockar. Dock om råd kör på helgard.



Match 11

Örebro - Elfsborg 1

(TTT 10-0-0)

Närkes bästa lag smyger med i tabelltoppen. Med 19 inspelade poäng på 11 matcher är laget femma i serien. Känns som att uppehållet kom lägligt för ÖSK som hade två förluster ett kryss och en vinst på de fyra senaste innan sommaren startade på allvar. Har haft fina träningsmatcher med vinster mot allsvenska konkurrenterna Sundsvall (2-0) och Sirius (3-0). Spelade även i Eksjöhuscupen mot Askersund som håller till i Division 4. Vinsten där skrevs till 8-3 (Askersund brände tre av sina gratisstraffar) och Isaac Boye satte två av målen, så totalt gjorde nigerianen fem mål på de tre matcherna. Belönas med en startplats även här? Endast Arvid Brorsson på skadelistan. Elfsborg är tillsammans med Malmö säsongen besvikelse så här långt. Tolfte plats och endast två poäng till godo på BP som är på negativ kvalplats. Tvärtemot dagens motståndare så hade man nog gärna kört vidare utan uppehåll då formen var stigande med ett kryss och två segrar på de senaste tre matcherna. Verkar dock ha konserverat formen under vilan med segermatcher mot Häcken (2-1) och danska Helsingör (2-1). Har skador på Jörgen Horn och Christopher McVey. Chansspik.



Match 12

Carlstad United - Assyriska FF X

(TTT 10-0-0)

Division 1 Norra leds av Carlstad United som har fina raden 9-4-1 på de 14 matcher laget spelat. Mosat allt i sin väg på bortaplan men hemma har det gått lite trögare. 2-3-1 och 15-13 gör att man endast är seriens åttonde bästa hemmalag. Tog sig vidare i Svenska Cupen i veckan efter förlängning mot Karlslund. Uchenna Ike satte två av målen men är dessvärre inte tillgänglig här då han tog rött näst senast mot Nyköping och är avstängd. Hade åter Jesper Karlsson senast efter skada och lutar åt att det kan bli speltid även här. Tabellnian Assyriska har haft problem både på och utanför planen. Fem förluster på de sex senaste och det var nog för tränaren Albert Krasniqi som sa upp sig. Mot Linköping basade Ilyas Merkes men ingen för-bättring då man föll med 2-4. Till denna match har man anställt Carlos Banda som huvudtränare. Kan så klart ge en boost till laget. Har fortfarande målvakterna Elias Hadaya och Zoran Akovic skadade. Får till denna match åter Sebastian Holmqvist och Alagie Sosseh som båda var avstängda senast. Hemmalaget favoriter men tränarbyte och återkommande skyttekung (Sosseh) kan ge laget positiva vibbar. Förra säsongen slutade motsvarande möte med kryss så varför inte en upprepning.



Match 13

Linköping City - Västerås SK 2

(TTT 0-3-7)

Tabellfemman Link City obesegrade hemma. Tre segrar och fyra kryss är väl inget man höjer på ögonbrynen för men om vi kollar målskillnaden så är det anmärkningsvärt. 6-3 på sju hemmamatcher, om man jämför med borta där man har 17-15 på sju matcher. Brukar ju normalt vara tvärtom, att man täpper till borta och kör på hemma men icke när det gäller östgötarna. Har dugliga offensiva pjäser så snart lär det väl lossna målmässigt även på hemmaplan. Dock ej så troligt att det blir här när tidigare serieledande VSK kommer på besök. Västerås föll senast borta mot Nyköping och då smet Carlstad förbi i toppen. Dock snabb revansch då man krossade Syrianska i cupen. 7-0 skrev siffrorna till och Emir Smajic gjorde hattrick. Även Koyar Salimi hade en fin dag med två mål. De övriga två målen kom på straffar. Vi testar bortavinst trots att City är obesegrade hemma.


Stryktipset (216-raders)

1. Sirius - Malmö FF 2
2. Dalkurd - Brommapojkarna 1X
3. BK Häcken - GIF Sundsvall 1X2
4. Trelleborg - AIK 2
5. Rynninge - Sollentuna 1X
6. Lunds BK - Ängelholm 1
7. Mjällby - Ljungskile 1
8. Utsikten - Kristianstad 1
9. IFK Göteborg - Kalmar FF 1X2
10. Djurgården - IFK Norrköping 1X2
11. Örebro SK - Elfsborg 1
12. Carlstad United - Assyriska FF 1X
13. Linköping City - Västerås SK 2

Lycka till med raderna!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto