Stryktipset 9/2, 2019

Publicerad på 8 Feb 2019 - 21:18

Aston

Aston

Jan Wickberg

8 Feb 2019 - 21:18


Denna vecka innehåller stryktipskupongen endast fem matcher från Premier League. Det innebär att det är hela åtta matcher från den luriga Championship-serien. Således svårtippat och inte lätt att finna några givna spikar men vi tar och går igenom kupongen och ser sedan var tecknen hamnar. 

Match 1 
Liverpool - Bournemouth 1

(TTT 10-0-0)

Vi inleder på Anfield där seriens bästa hemmalag Liverpool tar emot svaga bortalaget Bournemouth. På tolv spelade matcher har Liverpool vunnit tio och kryssat i två hemma medan The Cherries har förlorat nio av tolv bortamatcher. Det verkar inte spela någon roll hur bra man är hemma, det låser sig ändå för Eddie Howes gäng när man lämnar hemmafortet. Om vi ser på skadeläget hos de båda lagen så är Bournemouth klart mer drabbat då de saknar Simon Francis, Lewis Cook, David Brooks och Callum Wilson. Liverpool har Joe Gomez, Dejan Lovren och Alex Oxlade-Chamberlain borta men hoppas att Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold och Georginio Wijnaldum ska hinna bli kvitt sina skador till match. Pool befogad favorit. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.22 - 7.50 - 14.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 2 
Huddersfield - Arsenal 2

(TTT 0-0-10)

Hopplösa jumbon Huddersfield har nu tretton poäng upp till trion som är närmast över nedflyttningsstrecket. Verkar nästan som att laget redan gett upp. Borde ju annars ha tagit in ett par anfallare under transfer-fönstret men nu hände ingenting. Måltorkan i truppen är påtaglig och nu har det gått fem raka matcher utan nätrassel för The Terriers. Backen Mathias Zanka Jörgensen fortfarande bäste målskytten i truppen med tre mål, och då har det spelats 25 omgångar. Har Adbelhamid Sabiri åter i träning efter skada men ej redo för spel än. Arsenal är ganska svaga borta denna säsong. 4-3-5 på de tolv man lirat utanför Emirates. Får här en bra möjlighet att förbättra bortastatistiken. Har flera spelare som dras med skavanker men bara Hector Bellerin, Rob Holding och Danny Welbeck som missar matchen 100%. Även om inte Gunners är helt att lita på borta så bör man kunna vinna mot ett uppgivet Hudds, comebackande Henrikh Mkhitaryan hoppar in och avgör? 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 5.75 - 4.40 - 1.60
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 3 
Crystal Palace - West Ham 1

(TTT 8-1-1)

Palace tog en viktig seger senast i derbyt mot Fulham. I avstängde Wilfried Zahas frånvaro var det flera andra spelare som tog ansvar offensivt och vänsterkanten med Jeffrey Schlupp och Christian Benteke var bra. Nye Michy Batshuayi fick bara dryga tio minuter men han ändå visa kvalitet och kan mycket väl få starta här på Jordan Ayews bekostnad. Även Zaha som är tillbaka här slåss så klart om en plats i anfallet. Inte lätt för en som Connor Wickham att få speltid. Skadeläge som följer Pape Souare, James Tomkins, Julian Speroni, Cheikhou Kouyate och Connor Wickham missar matchen pga skador. West Ham kommer med taskig bortaform, tre förluster och 0-7 i målskillnad. Lyckades förvisso göra två mål borta i FA-cupen mot AFC Wimbledon men då släppte man in fyra och är ute ur turneringen. Får istället försöka bygga vidare på (hemma)poängen mot Liverpool senast. Sena tester på Aaron Cresswell och Marko Arnautovic som dock båda ser ut att kunna spela. Värre med Fabian Balbuena, Winston Reid, Carlos Sanchez, Manuel Lanzini, Andriy Yarmolenko, Jack Wilshere och Samir Nasri som alla har skador och missar matchen. Vi tror på Palace här. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.15 - 3.40 - 3.80
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


Match 4 
Southampton - Cardiff 1

(TTT 10-0-0)

Saints uppryckning som innebär att man tar poäng i matcherna (oftast blir det en pinne men även ett par trepoängare har kommit in på kontot) har inneburit att man nu är på rätt sida strecket. Två poäng till godo på dagens motståndare som är närmaste lag under nedflyttningslinjen. Åkte på sur poängtapp senast då man hade 1-0 mot Burnley långt in på stopptid, men i 94e minuten kvitterade The Clarets på straff. Borde nog haft en straff redan tidigare i matchen så helt missnöjda med poäng ska inte Ralph Hasenhuttl och grabbarna vara. Hete James Ward-Prowse hade en farlig chans men kunde ej näta för fjärde matchen i rad. Bäste målskytten Danny Ings medverkar ej pga skada. Även Pierre-Emile Höjbjerg osäker till spel pga hjärnskakning. Mario Lemina kommer ej till spel pga skada. Cardiff hade fem raka utan seger innan man vann mot Bournemouth med 2-0 förra helgen. Bobby Reid satte båda målen (en straff). Saknar här troligen bara Sean Morrison då både Harry Arter & Victor Camarasa ser ut att kunna medverka. I veckan konfirmerades att det var Emiliano Salas kropp som bärgats ur flygplansvraket så självfallet kommer argentinaren hyllas med en tyst minut här. Vi ger hemmalaget första tecknet med garderar med kryss. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 1.75 - 3.90 - 5.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 5 
Watford - Everton 1

(TTT 10-0-0)

Mittmöte mellan Watford på åttonde plats och Everton som är placeringen bakom. Watford har kryssat i fyra av de sex senaste ligamatcherna. Manager Javi Garcia troligen lite bekymrad över att laget bara gjort ett mål på de tre senaste. Kanske får Troy Deeney här sällskap på topp av Andre Gray som kommer mer och mer i matchform efter sin skada. Om Gray startar bör Gerard Deulofeu ta ett steg ned och Will Hughes sätta sig på bänken. Skador stör på Kiko Femenia, Sebastian Prödl, Roberto Pereyra, Abdoulaye Doucoure och Isaac Success. Everton långt ifrån Europa-platserna trots att man har en trupp som är stark på pappret. Fyra förluster på de fem senaste (FA-cupen inräknad) är ingen rolig kvällsläsning för manager Marco Silva. Måste kunna få ut mer av spelare som Tom Davies, Andre Gomes, Theo Walcott och Cenk Tosun. Inga offensiva skador men på backsidan är Yerry Mina, Leighton Baines och Phil Jagielka osäkra då trion dras med skador. Hemmafavör avgör? 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.35 - 3.50 - 3.20
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter
Preliminär startelva från Sportsgambler.com 


Match 6 
Blackburn - Bristol City X

(TTT 6-0-4)

Två formstarka lag möts i denna Championship-match. Blackburn hade fyra raka innan man senast åkte på en propp borta mot Brentford. Inledde med två snabba mål av stjärnduon Bradley Dack / Danny Graham men sedan blev det liv i bikupan och Rovers blev stungna fem gånger i baken. En som hade det extra jobbigt var ex-mittfältaren Jack Rodwell som är satt som mittback och hamnade på efterkälken flertal gånger. Manager Tony Mowbray håller nog tummarna att Charlie Mulgrew snart blir fit for fight efter sin skada. Ben Gladwin och Dominic Samuel långtidsskadade och medverka ej. Bristol City är det lag som har bäst form av alla i Championship. Är nu uppe i sju raka om vi räknar in segrarna i FA-cupen mot Hudds & Bolton. Så klart svårt för Niclas Eliasson att peta nån ur ett vinnande lag men fick i alla fall hoppa in med 20 minuter kvar senast i 2-0 vinsten mot Swansea. Skador på Niki Mäenpää, Jack Hunt och Korey Smith. Har Liam Walsh och Marley Watkins åter i träning efter skador. Svårt att gå emot ett lag som har fem raka i ligan, men Rovers är urstarka hemma. Kryss, eller så helgarderar vi. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.75 - 3.20 - 2.87
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


Match 7 
Bolton - Preston 2

(TTT 0-0-10)

Sällan har man skådat ett så håglöst lag som Bolton senast mot Sheffield United. Nästjumbon får vara glada att det stannade vid 0-2. Att laget skulle göra mål framåt fanns inte på kartan. Clayton Donaldson ensam på topp är som sagt ensam. Bakom honom finns nio försvarare och en målvakt känns det som. Att laget endast mäktat med 19 mål på 30 matcher är inte ett dugg förvånande. Tips från coachen vore att banta truppen och satsa på kvalitet framför kvantitet. Lite sent nu när fönstret har stängt men till nästa säsong (i League 1 ?) kan det vara något för Phil Parkinson (om han är kvar då) att fundera över. Skador på Joe Williams, Andrew Taylor, Jack Hobbs, Mark Beevers, Ben Alwnick, Pawel Olkowski och Yannick Wildschut. Preston har precis som ligans andra stora flopp Brentford börjat röra på sig och med ett stort antal matcher kvar så kan tio poäng (avståndet upp till play-off play plats) snabb ätas ikapp om man prickar toppform. Sex poäng på de två senaste bortamatcherna. Skapade även mycket senast hemma mot Derby. Får nog ändå vara nöjda med en pinne där då motståndarna hade två bollar i virket. The Lilywhites känns uppåt och får vara favoriter här trots att skadeläget fortsatt är tufft med offensiva kvartetten Louis Moult, Callum Robinson, Billy Bodin och Josh Harrop. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 4.50 - 3.60 - 1.90
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


Match 8 
Derby - Hull 1

(TTT 10-0-0)

Liverpools framtid ser ljus ut. Vad har Liverpool med denna match att göra undra ni säkert. Jo i Derby finns en viss Harry Wilson som är en av seriens absolut bästa spelare och han är på lån från Liverpool. Senast mot Preston avfyrade Wilson två missiler som båda träffade målramen och Derby fick lämna Deepdale med en poäng. Derby har tio poäng upp till direktplats och det kan bli (för) tufft men en topp 6 plats ska man kunna greja. Har Curtis Davies och Craig Forsyth borta resten av säsongen pga skador. Marcus Olsson och Mason Mount bör vara åter innan Mars månad tar vid. Jack Marriott dras med sjukdom och missar troligen matchen. Nya duon Ashley Cole och Andy King hoppas får göra debut. Hull har kapacitet att störa alla lag i serien, det visade man inte minst under slutet av förra året då man vann fyra raka (bla borta mot Leeds). Inledde nya åter med att krossa Bolton med 6-0. Allra senast blev det 2-0 mot Stoke. Aussie mittfältaren Jackson Irvine var åter efter Asian Cup och visade direkt vägen med fina passningar och offervilja. I målet var David Marshall stabil och tog en straff samt hade bra samarbete med målramen. Backlinjen var åter nykomponerad och lite darrig. Vi får se om man får åter någon av de skadade backarna till denna match. Jordy de Wijs, Angus MacDonald, James Weir, Ondrej Mazuch och Reece Burke finns på skadelistan. Även mittfältaren Jon Toral och anfallaren Chris Martin har skadekänningar. Ettan först men det behöver inte vara fel att gardera matchen till låg procent. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.15 - 3.50 - 3.60
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


Match 9 
Nottingham - Brentford 2

(TTT 7-0-3)

Bra val att ha detta möte som veckans TV-match på TV3 Sport. Bör bli en bra och chansrik match mellan två lag som vill framåt och spelar en publikfriande fotboll. Nottingham känns lite som ett lag som behöver bra motstånd för att ge järnet. Mellan varven blir det tafatt och trist men när det andra laget bjuder till så kan det bli skoj som tex 5-5 mot Villa, 3-3 mot Norwich eller 4-2 mot Leeds. Har under säsongen dragit på sig sju röda kort och senast var det Yohan Benalouane som fick syna pastejskivan. Tre gula kort och ett rött på tre matcher för Forest är hårda papper för tunisien som inte är någon tunnis. Är så klart avstängd till denna match så Alexander Milosevic får en annan mittbackspartner till denna match. Tobias Figueiredo och Juan Fuentes är på väg tillbaka men Michael Dawson, Michael Hefele och Sam Byram är ej redo. Förutom Benalouane är även mittfältaren Jack Colback avstängd för Forest, men Tendayi Darikwa är redo för spel då han avtjänat sin avstängning. Formstarka Brentford börjar vi känna igen från förra säsongen då man skapade tonvis med chanser varje match och även förvaltade många av chanserna. Har gått rätt trögt i början av denna säsong men nu har man 12-5 på de tre senaste i ligan och dessutom 6-4 på två cupmatcher mot Barnet. Med andra ord så får publiken valuta för slantarna när Brentford spelar. Algerien Said Benrahma har hittat sin plats i laget och bidrar med mycket framåt. Skyttekungen Neil Maupay också i bra slag med mål i fyra raka matcher. Få avbräck men Lewis Macleod och Emiliano Marcondes saknas pga skador. Hoppas på en sevärd match med tuffa tag och många mål. Hur det slutat är svårt att sia om så den vise helgarderar tillställningen. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.90 - 3.40 - 2.60
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


Match 10 
QPR - Birmingham X

(TTT 6-2-2)

QPR kommer med tre raka förluster i ligan till denna match. Har då gjort det bättre i FA-cupen där man är framme i 8-dels final. Ska möta Watford hemma, så inte så jättetokig lottning för The Hoops. Först ska man dock försöka vända den negativa trenden i Championship. Har åter giftige anfallaren Tomer Hemed efter skada och han ger alternativ framåt. Angel Rangel och Geoff Cameron kvar på skadelistan. Birmingham är fyra poäng före QPR i ligan. Tog en skön seger senast efter ha spelat sex matcher i rad utan vinst. Anfallaren Che Adams är glödhet och har gjort mål i fem raka ligamatcher. Då går det inte lika bra för forwardspolaren Lukas Jutkiewicz som nu är uppe i tolv raka i ligan utan nätkänning. Skador på Marc Roberts, Charlie Lakin och Omar Bogle. Tidigare långtidsskadade David Davis har kunnat träna denna vecka och kanske får bänkplats. Dansken Kristian Pedersen åter efter avstängning. Fixar Adams ännu ett bortakryss för The Blues. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.45 - 3.25 - 3.25
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


Match 11 
Rotherham - Wigan 2

(TTT 7-1-2)

Svaga Rotherham på något märkligt vis fortfarande över nedflyttningsstrecket, om än bara med en poäng. Är ligans sämsta bortalag (ingen vinst på 15 matcher) så det är hemma på New York Stadium som man ska ta tillräckligt med poäng för att hänga kvar. Det lär dock bli svårt. Har svagt anfall så får lita på målis Marek Rodak och rutinerade backar som Joe Mattock och Richard Wood. Har trion Sean Raggett, Darren Potter och Ryan Williams osäkra till spel. Sena tester får avgöra om de kan spela eller ej. Skadedrabbade anfallaren Kyle Vassell har åkt på ett bakslag och är åter hos medicinska teamet för behandling. Wigan är nästa lika svaga som Rotherham när det gäller bortaspel. Har förlorat tolv av femton matcher utanför DW Stadium. Nyförvärven Danny Fox och Leon Clarke startade senast och allt tyder på att de får förnyat förtroende här. Jonas Olsson var ej med senast och till denna match har konkurrensen hårdnat om backplatserna då Antonee Robinson är åter efter skada. Även anfallarna Nick Powell och Gavin Massey är åter efter skador. Således kan manager Paul Cook ta ut den elvan han önskar. Rotherham brukar vara svårspelade hemma men Wigan med Leon Clarke i främsta led bör ha ganska hygglig chans till poäng. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 3.10 - 3.30 - 2.50
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


Match 12 
Sheffield Wednesday - Reading 1

(TTT 10-0-0)

Senast målsnåla Wednesday gjorde mer än ett mål i en match var 8/12 då Lucas Joao satte två bollar bakom Marek Rodak i Rotherham-kassen. Efter det åtta raka i ligan plus tre cupmatcher med max ett mål från The Owls. Tycker här att manager Steve Bruce borde våga spela med både Lucas Joao och Steven Fletcher framåt, men troligen blir det som vanligt att Fletcher startar och sen kommer Joao in när skotten tröttnat. Sam Winnall står långt ned på forwardslistan och hade nog helst sett sig bli utlånad men är nu kvar (i kylskåpet). Gary Hooper beräknas vara åter om två veckor och då lär Winnall få byta kyl mot frys. Deadline-day lånen från Newcastle, Achraf Lazaar och Rolando Aarons hoppas båda på speltid liksom nyinköpte Dominic Iorfa som man hämtade från Ipswich. Skador på Matt Penney, Kieran Lee och Josh Onomah. Reading kvar under strecket trots poäng borta mot Bolton och hemma mot Villa. Fick tyvärr nyinlånade anfallaren Nelson Oliviera skadad senast då han blev trampad i ansiktet av en ouppmärksam Tyrone Mings i Villa-försvaret. Readings två andra storlån backen Matt Miazga (Chelsea) och keepern Damian Martinez (Arsenal) ser båda bra ut och gör stor skillnad i The Royals. Kan säkert hålla nere siffrorna men faller med udda målet? 1-0 Lucas Joao i 81a min. 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.10 - 3.40 - 4.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


Match 13 
Swansea - Millwall 1

(TTT 10-0-0)

The Swans är i skaplig form och hade fem raka utan förlust innan man åkte på stryk mot Bristol City på Ashton Gate. Ingen att gräma sig för mycket över då Bristol är ligans formstarkaste lag. Har lottats mot Brentford i FA-cupen men först denna match och Leeds borta innan det vankas cupspel. Har haft skyttekungen Oliver McBurnie sjuk i veckan och fortfarande oklar om han kan medverka eller ej. Skulle vara ett jätteavbräck om skotten inte kommer till spel. Har Wayne Routledge som back-up då han är tillbaka från skada. Joe Rodon, Martin Olsson och Leroy Fer skadade. Millwall blandar och ger. Kryssade senast mot Rotherham hemma på The Den och innan dess stark poäng borta mot Boro. På årets första dag kom säsongen så här långt enda borta seger då man vann mot Ipswich med 3-2. Får således inte underskattas. Skador på Ben Amos, Tom Elliott, Conor McLaughlin och Tom Bradshaw. Här rekommenderas att man inväntar laguppställningar och ser om McBurnie finns med i Swanseas trupp (startelvan / bänken). 
bet365/23/">1X2-odds från bet365: 2.10 - 3.40 - 4.00
bet365/23/"> bet365-bonus: Upp till 1000 kr i spelkrediter 
Preliminär startelva från Sportsgambler.com


Stryktipset (216-raders)

1. Liverpool - Bournemouth 1
2. Huddersfield - Arsenal 2
3. Crystal P. - West Ham 1
4. Southampton - Cardiff 1X
5. Watford - Everton 1
6. Blackburn - Bristol C. 1X2
7. Bolton - Preston 2
8. Derby - Hull 1X
9. Nottingham - Brentford 1X2
10. Queens PR. - Birmingham 1X2
11. Rotherham - Wigan X2
12. Sheffield W. - Reading 1
13. Swansea - Millwall 1

Lycka till med raderna !

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto