Stryktipset Tips 1/5 2021

Publicerad på 30 Apr 2021 - 21:56

Aston

Aston

Jan Wickberg

30 Apr 2021 - 21:56

En minst sagt lurig Stryktipskupong väntar oss där många matcher inte har någon betydelse för upp / nedflyttning. Vi börjar bli bortskämda med jackpot och denna vecka är inget undantag då det är 13 miljoner att kämpa om. Måltipset har kvar sin jackpot på 1,5 miljoner så även där intressant att lösa alla rätt. Nu går vi igenom matcherna på stryket.

STRYKTIPSET TIPS 1/5 2021 15:59

NYHET! Vinn tillsammans med oss! Gå med i Rekatochklart-laget!
Vi har två andelssystem:
280 kr! "En enda spik": köp din andel i jättesystemet KLICKA HÄR!
52 kr! "Vi letar värde och går för jackpotten": köp din andel KLICKA HÄR!

Match 1
Brighton - Leeds 2
(TTT 6-0-4)

Ännu kan inte Brighton andas ut då man bara har sju poäng till godo på Fulham närmast under nedflyttningsstrecket med fem omgångar kvar att spela. Manager Graham Potter har fog för oro då hans fiskmåsar är mållösa i de tre senaste matcherna. Allra senast sjukt onödig förlust mot redan nedflyttningsklara Sheffield United. Fortfarande saknas Tariq Lamptey och Solly March. Har även frågetecken för Adam Lallana och Florin Andone. Leeds på nionde plats har fortfarande chans att nå Europa och med kvarvarande program är det inte någon utopi. Formen är bra med tre kryss och tre vinster på de sex senaste. Har haft topplagen Manchester City, Liverpool och Manchester United som senaste motståndare så det gäller här att ställa om från försvar till anfall. Saknar avstängde Liam Cooper och skadade Raphina men hoppas att Rodrigo och Helder Costa ska kunna medverka trots skadekänning. Vi förväntar oss en målsnål historia men håller bortalaget något högre så X2 passar.

Match 2
Chelsea - Fulham 1
(TTT 10-0-0)

Chelsea har knallat förbi stadsrivalen West Ham och är nu uppe på Champions League-plats och kommer försöka behålla den med näbbar och klor. Är även framme i semifinal i årets upplaga av Europas finaste turnering, där man ska spela retur-match mot Real Madrid kommande vecka. Fixade 1-1 i Spanien så det känns öppet inför Londonmötet. Kanske spara några gubbar här och luftar tex Marcos Alonso, Billy Gilmour och Hakim Ziyech. Fortsatt bara Mateo Kovacic som är skadad hos Thomas Tuchels manskap. Fulham på nedflyttningsplats och det finns en anledning till detta. Fem vinster på trettiotre matcher och endast 25 mål framåt. Kryssade senast mot Arsenal men innan dess fyra raka förluster och att man ska knipa en pinne från ännu en Londonrival har vi svårt att se. Får här inte använda Chelsea-lånet Ruben Loftus-Cheek och har även skador på mittfältarna Terence Kongolo och Tom Cairney. Backen Kenny Tete har (haft) Covid så hans medverkan är osäker. Då Fulham har tappat de tre senaste matcherna sent så finns det fina specialspel att testa, vi listar dem nedan.

Tips: Sent mål i matchen (minut 72:59), Ja @ 1,83 - bet365 -
Tips: Chelsea att vinna efter underläge @ 9,00 - bet365 -

Match 3
Everton - Aston Villa 1
(TTT 10-0-0)

Två lag som i skrivande stund är utanför topp 6 men som fortfarande drömmer om Europa kommande säsong. Everton på plats åtta tog en viktig trea senast (Arsenal 1-0) efter att kryssat i de tre tidigare matcherna. Hade flera tidigare skadade spelare åter senast och manager Carlo Ancelotti är säker nöjd att "bara" ha Jean-Philippe Gbamin och Abdoulaye Doucoure kvar hos medicinska teamet. Michael Keane och Bernard räknar vi med på bänken efter noll matchminuter senast. Aston Villa får svårt att nå topp 6 då man är nio poäng från med fem matcher kvar att spela. Har kvar att möta fyra lag som är bättre placerade. Har skador på offensiva mittfältstrion Trezeguet, Morgan Sanson och Jack Grealish. När det gäller defensiven så är Matty Cash åter efter avstängning. Hemmalaget favoriter men Villa är inget sopgäng och kan skrälla på Goodison Park.

Match 4
Brentford - Watford 1
(TTT 8-2-0)

Toppmöte i London och Championship. Brentford ska vässa formen inför kommande play-off medan Watford kan ta det piano då man redan nått säsongsmålet / avancemang till Premier League. Brentford har inte torskat på tio raka matcher men frågan är om man imponerat. 5-0 borta mot Preston var bra men i övrigt uddamålsvinster och kryssmatcher. Defensiven känns stark men framåt har man, om vi bortser från Prestonmatchen, bara mäktat med åtta mål på de tio senaste. Bryan Mbeumo har sett bra ut men skyttekungen Ivan Toney får inte ha kalla fötter när slutspelet drar igång. Till denna match saknar man Pontus Jansson (avstängd) och skadade Rico Henry, Josh Dasilva, Henrik Dalsgaard och Shandon Baptiste. Formstarka Watford har fortfarande chansen att vinna serien och det vore en bonus då man redan är klara för högsta ligan nästa säsong. Kan bli lite svårt med motivationen men första platsen bör vara en morot för att gå för fullt. Precis som Brentford har försvaret sett mycket starkt ut medan man inte varit effektiva framåt. Skador på Kiko Femenia, Tom Dele-Bashiru, Jeremy Ngakia och Troy Deeney. Baksmälla eller inte är frågan som kan kräva garderingar.

Match 5
Luton - Middlesbrough 2
(TTT 9-0-1)

Mittmöte mellan två lag som inte har något att spela för mer än äran. Luton har bra form med tre vinster och ett kryss på de fyra senaste. Vände senast 0-2 till 3-2 borta mot Bristol City. Inhopparna Harry Cornick och James Collins stod för målen och bör belönas med startplatser här. Jordan Clark och Elijah Adebayo är det troligen som får ge plats åt duon. Skador på Eunan O'Kane, Tom Lockyer och Danny Hylton stör inte nämnvärt. Middlesbrough kommer med två raka vinster till Kenilworth Road. Bottengängen Rotherham och Sheffield W. har fått på tafsen. Målis Jordan Archer har vaktat buren och framåt har spelare som Yannick Bolasie och ynglingarna Connor Malley & Joshua Coburn gjort bra intryck. Frånvarolistan hos Boro är fortsatt lång med namn som Darnell Fisher, Anfernee Dijksteel, Dael Fry, Marcus Browne, Marcus Tavernier, Sam Morsy, Hayden Coulson, Britt Assombalonga och Ashley Fletcher. Vi prövar tvåan som u-tips och den garderas efter behag / plånbok.

Match 6
Preston - Barnsley 2
(TTT 6-0-4)

Säsongsbesvikelsen Preston ka bara spela av säsongen. Har vunnit de två senaste men det är mot skräpgängen Derby (3-0) och Coventry (1-0 på straff). Nu väntar betydligt tuffare motstånd och då måste motivationen upp och frågan är om man har den kvar. Saknar viktiga pjäser som Decaln Rudd (mv), Patrick Bauer, Joe Rafferty och Daniel Johnson. Barnsley har gjort en kalassäsong och är klara för play-off. Var bra redan förra året men 2021 har man lyft ännu ett snäpp. Hållit nollan i tre av de fyra senaste och ska nu bara vässa till anfallet lite mer så kan det nå hela vägen till Premier League. Martin Bullock, Nicky Eaden, Neil Redfearn och de övriga från lagets hittills enda Premier League-säsong håller så klart alla tummar de har. 2021s upplaga är minst lika anonym för den stora massan och hela truppens värde är väl inte i närheten av en spelare i tex Man City. Skador på Ben Williams, Liam Kitching och Dominik Frieser. Vi tror att laget håller i formen fram till play-off och singlar tvåan.

Tips: Att göra mål i matchen Daryl Dike @ 2,87 - bet365 -

Match 7
Stoke - Queens Park Rangers 2
(TTT 7-1-2)

Ett av många mer eller mindre betydelselösa matcher på kupongen. Mittlag som inte har några poäng / placeringar att spela för. Stoke med raden 14-15-15 har redan tagit semester från vinnarspåret. Tre förluster och två kryss på de fem senaste visar att man bara vill att säsongen ska ta slut så man får ladda om inför nästa. Växlar fortfarande mellan målvakterna Angus Gunn och Adam Davies. Unge Josef Bursik som vaktade buren med bravur när Gunn / Davies var skadade har man lånat ut till Peterborough. Framåt ser det ut att vara många trötta skallar och tunga fötter men senast räddade Rabbi Matondo en pinne och det kan nog vara en bra melodi att låta unga hungriga spelare som Matondo, Christian Norton och Josh Tymon spela från start. Skador på Morgan Fox, James Chester, Nathan Collins, Joe Allen, Tashan Oakley-Boothe, Jack Clarke, Nick Powell och Tyrese Campbell. QPR gasade på bra efter nyår (sex vinster på sju matcher) men sedan har det varit lite upp och ned så det räckte inte till play-off. Charlie Austin var bra men nu är det Lyndon Dykes som har form med sex mål på sex senaste. Här lutar det åt att de får kampera på topp tillsammans. Flipp eller flopp återstår att se men om det inte funkar så finns Chris Willock och Macauley Bonne att kasta in från bänken. Luke Amos, Geoff Cameron och Tom Carroll skadade. Vidöppet!

Tips: Att göra mål i matchen Lyndon Dykes @ 3,25 - bet365 -

Match 8
Huddersfield - Coventry 2
(TTT 10-0-0)

Två lag som med all sannolikhet kommer att spela i The Championship även nästa säsong men det är inte med stor marginal man hänger kvar. Huddersfield har inte gått bra under Carlos Corberan och vi blir inte förvånade om man låter honom gå efter säsongen. När det gäller spelartruppen finns inte så mycket av värde men Josh Koroma kan säkert bli såld till ett bättre lag. Carel Eiting är ju bara på lån så han kan man inte få slantar för. Känns inte heller som någon superattraktiv klubb att gå till så på förhand lär laget även nästa säsong få kämpa för att hänga kvar om man nu inte klantar till det redan denna säsong och åker ur. Kommer från förnedrande 2-5 mot Blackburn och även matchen innan blev det förlust. Frånvarolistan är diger och även här ser man ut att sakna Christopher Schindler, Romoney Crichlow-Noble, Alex Pritchard, Alex Vallejo, Daniel Grant och Fraizer Campbell. Coventry placeringen före Hudds. Har bara spelat två kryssmatcher på de sexton senaste och som vi alla vet är det bättre att vinna en och förlora en, än att kryssa i två. Tack vare vinst / förlust taktiken så står det klart att man fixar kontraktet med två matcher kvar. "Mission complete" skulle man kunna säga. Kan nu spela avslappnat och med offensiva krafter som Matthew Godden, Viktor Gyökeres, Tyler Walker och Maxime Biamou kan det mycket väl bli säsongens femte bortavinst här trots skador på Leo Östigård, Liam Kelly, Josh Pask, Ben Sheaf och Jodi Jones. Mest motivation finns hos hemmalaget men mer kunnande hos gästerna, så värdet på bortavinst när detta skrivs.

Match 9
Swansea - Derby 1
(TTT 8-1-1)

Betydelsefull match i Wales där hemmalaget måste glida in på vinnarspåret igen inför kommande play-off. Fem förluster och bara två vinster på de nio senaste är inget som ger manager Steven Cooper arbetsro inför det som komma skall. Som vi varit inne på under säsongen så har man två giftiga anfallare i Jamal Lowe och Andre Ayew men bakom dem är det tunnsått med kraft framåt. Conor Hourihane gjorde det bra och en del mål precis när han anslöt på lån från Aston Villa men sen har det varit måltorka för irländaren. Hade ingen lycka med amerikanska lånen Jordan Morris & Paul Arriola som båda gick sönder och återlämnades innan garantin gått ut. Derby är trots fem raka nederlag fortfarande ovanför nedflyttningsstrecket. Detta enbart för att Rotherham bränner hängmatch efter hängmatch och nu inte kan komma ikapp Derby av egen kraft. Senast hade The Rams 1-0 mot Birmingham med halvtimmen kvar med föll ändå med 1-2. Wayne Rooney måste vara frustrerad och sekunder från att själv snöra på sig dojorna och hoppa in på planen. Skador stör på Curtis Davies, Teden Mengi, Jordon Ibe, Krystian Bielik, Andre Wisdom, Jack Stretton och Lee Gregory. Löser Swans målfarlig herrar längst fram biffen? Vi hoppas och spikar ettan.

Match 10
Millwall - Bristol City 1
(TTT 10-0-0)

Två formsvaga lag som gärna vill att säsongen tar slut så man kan börja på ny kula till nästa. Förhoppningar fanns innan start på säsongen om play-off platser men ack så fel det gick. Millwall har kryssat bort en topplacering genom sin oförmåga att vinna matcher. 17 av 44 matcher har man lirat oavgjort i och det är mest i hela serien. Att man mer eller mindre har lagt undan dojorna för denna gång visar resultaten på slutet. Ett kryss och tre förluster på de fyra senaste. Förvisso tuffa motstånd men det kan man inte enbart skylla på. Manager Gary Rowett förväntas rotera på topp i vanlig ordning och ska vi gissa att dansken Kenneth Zohore får starta. Shaun Hutchinson, Murray Wallace, Ryan Leonard, Ben Thompson, Shane Ferguson och Matt Smith ej aktuella för spel pga skador. Bristol City på 18e plats har verkligen floppat den här säsongen. Om det inte blir någon ändring snart kommer man åka ur nästa säsong. Har haft ett elände med skador och vissa är otur men inte alla. Kanske bör se över träningen eller ändra nåt så spelarna blir starkare och tåligare. Till denna match har man Alfie Mawson, Liam Walsh, Jay Dasilva, Callum O'Dowda, Hakeeb Adelkun, Sam Bell, Chris Martin och Andreas Weimann borta. 1X räcker.

Match 11
Rotherham - Blackburn X
(TTT 7-0-3)

Inte klokt vad Rotherham har bränt chanser att ta sig upp på säker mark. Hade fem matcher till godo men har nu bara en kvar. Har torskat fem raka matcher och fyra av dem med 0-1. Måste vara hur irriterande som helst att vara så nära men ändå så långt ifrån. Viktor Johansson har sett lite halvdarrig ut i målet men anledningen till att Jamal Blackman vaktade kassen senast var att svensken är skadad (hjärnskakning). Så även här får Blackman behålla vantarna. Matt Crooks fortfarande avstängd och det är en blytung förlust då han ofta är nyckeln framåt. Nu får man spela Jamie Lindsay i den rollen och det är klasskillnad. Blackburn är en av säsongens stora floppar om man ser till spelarmaterial så borde Rovers vara som sämst topp 10. Tyvärr för Rotherham så visade sig Blackburn från sin bästa sida senast då man krossade Huddersfield med 5-2. Innan dess hade man dock förlorat mot bland annat Sheffield W. och Wycombe så The Millers får hoppas att det var proppen ur endast mot Hudds. Adam Armstrong, tre mål senast, nu fem ifrån skytteligaledning. Så nån slags motivation finns det säkert för Rovers i denna match. Daniel Ayala, Scott Wharton, Joe Rankin-Costello och Bradley Dack står över pga skador.

Match 12
Birmingham - Cardiff X
(TTT 8-1-1)

Två lag som egentligen bara ska spela av säsongen men ändå håller fanan högt. Birmingham har sent omsider funnit formen och vunnit fem av de åtta senaste. Lukas Jutkiewicz satte båda bollarna senast när man vände mot Derby. Tyvärr är hans radarpartner Scott Hogan fortfarande skadad så han får nöja sig med Jonathan Leko och kanske får de Alen Halilovic bakom sig. Då den kroatiske playmakern är åter efter skada. Målis Neil Etheridge säkert supertaggad att hålla nollan mot sina forna lagkamrater. Tabellåttan Cardiff så klart extremt missnöjda med att missa play-off och som salt i såren så finns Swansea topp 6. Har ändå inte grävt ned sig helt och hållet utan kryssat i tre av de fyra senast och allra senast så vann man med 2-1 mot ett kämpande Wycombe. Darrhänte Alex Smithies i målet släppte som vanligt farliga returer men backarna var med på det och kunde rensa. På tal om backar så hoppade Will Vaulks in i 93e och visades ut i 94e så det blev ett än kortare inhopp än planerat och nu väntar avstängning. Får således se matchen från läktaren tillsammans med skadade Joe Bennett, Joel Bagan, Sol Bamba (cancer), Thomas Sang och Lee Tomlin. Här känns det som att krysset ligger närmast. 1-1 med Jutkiewicz och Kieffer Moore som målskyttar?

Tips: 1-1 + Lukas Jutkiewicz förste målskytt @ 36,00 - bet365 -
Tips: 1-1 + Kieffer Moore förste målskytt @ 26,00 - bet365 -

Match 13
Hammarby - Häcken 1
(TTT 10-0-0)

Sist ut på kupongen är ett allsvenskt möte mellan två lag som förväntas finnas med i toppen men just nu befinner sig i botten(skitet). Bajen har en vinst och två förluster så här långt. Alltid tungt att förlora derbyn och senast gick det inte vägen mot AIK. Skapade dock minst lika mycket och det kunde lika gärna ha blivit vinst. Men precis som spelarna själva var inne på så fanns inte effektiviteten där. Bättre skärpa väntar vi oss här. Astrit Selmani vet vi vad han kan och kommer ett mål kan det mycket väl komma flera. Skador på anfallskompisen Paulinho och backen Dennis Widgren. Häcken har inlett med tre raka förluster och ligger sist i serien. Har mött Malmö men även Sirius och Halmstad två lag man bör slå om det ska bli någon topplacering. Efter denna match väntar derby mot IFK Göteborg så i värsta fall kan det vara fem förluster på rad och då är det inte säkert att ens heta Andreas Alm. Truppen kanske är lite överskattad för vad finns det bakom Alexander Jeremejeff framåt. Leo Bengtsson och Tobias Heinz är lovande men inga man kan förlita sig på att göra tio mål var. Får till denna match åter Ali Youssef som var avstängd senast och Tobias Carlsson som var sjuk. Till denna match saknas Oskar Sverrisson (sjuk), Samir Maarouf (sjuk), Ture Widestrand (hjärnskakning) och skadade kvartetten Peter Abrahamsson (mv), Erik Friberg, Daleho Irandust och Jasse Tuominen. Hemmavinst på Tele2?

NYHET! Vinn tillsammans med oss! Gå med i Rekatochklart-laget!
Vi har två andelssystem:
280 kr! "En enda spik": köp din andel i jättesystemet KLICKA HÄR!
52 kr! "Vi letar värde och går för jackpotten": köp din andel KLICKA HÄR!

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Brighton - Leeds X2
2. Chelsea - Fulham 1
3. Everton - Aston Villa 1X2
4. Brentford - Watford 1X
5. Luton - Middlesbrough 2
6. Preston - Barnsley 2
7. Stoke - Queens PR. 1X2
8. Huddersfield - Coventry 2
9. Swansea - Derby 1
10. Millwall - Bristol C. 1X
11. Rotherham - Blackburn 1X2
12. Birmingham - Cardiff X
13. Hammarby - Häcken 1

MÅLTIPSET (Enkelrad)

3. Everton - Aston Villa
4. Brentford - Watford
13. Hammarby - Häcken
16. Accrington - Charlton
17. Wimbledon - Portsmouth
19. Burton - Gillingham
22. Northampton - Blackpool
26. Shrewsbury - Oxford

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto