Stryktipset Tips 10/4 2021

Publicerad på 9 Apr 2021 - 20:10

Aston

Aston

Jan Wickberg

9 Apr 2021 - 20:10

Stryktipsets jackpottåg rullar vidare, denna gång med 18 miljoner i lasten. Kupongen består till största delen av matcher från The Championship som börjar närma sig slutet av säsongen. Många lag som kämpar för play-off eller nytt kontrakt. Premier League bidrar med två matcher där favoriterna kommande vecka ska spela returmatcher i Champions League, tankar redan där eller håller de fokus. Sist ut på kupongen är ett möte från Allsvenskan som äntligen drar igång! När det gäller måltipset så är det nästan uteslutande matcher från lägre divisioner i England. Jackpot på 1,5 miljoner gör dock kupongen intressant! Nu kör vi!

STRYKTIPSET 10/4 2021 15:59

Match 1
Liverpool - Aston Villa 1
(TTT 10-0-0)

Pool har två raka segrar i ligan men dessa har man tagit på bortaplan. Hemma på Anfield har man nästan osannolika sex raka förluster och då har man ändå mött motstånd som Burnley, Brighton och Fulham för att nämna några lag från nedre halvan. Är också illa ute i Champions League efter förlusten i Madrid mot Real (1-3). Retur kommande vecka så kanske sparar man lite på truppen här. Curtis Jones, James Milner och Xherdan Shaqiri är tänkbara starters här. Joe Gomez, Virgil van Dijk, Joel Matip och Jordan Henderson är borta pga skador. Aston Villa på nionde plats vann senast (efter sen vändning) mot Fulham med 3-1. Innan dess fyra matcher med endast två inspelade poäng. Ser åter ut att saknas Jack Grealish som dras med skada, samma visa för Kortney Hause som inte kickat boll under 2021. Senast i ligan vann Villa med 7-2 medan Liverpool var starkare i cupen och segrade med 4-1. Så förhoppningar finns om en målrik match. Ettan först men ös på med tecken och håll tummarna för bortalaget.

Tips: Att få kort i matchen John McGinn @ 5,00 - bet365 -  

Match 2
Crystal Palace - Chelsea 2
(TTT 0-0-10)

CC-Derby i London där bortalaget har klart mycket mer att spela för. Om vi börjar med Palace så ligger man på tolfte plats på betryggande avstånd från nedflyttningsstrecket. Har förvisso ganska tufft kvarvarande schema men ska inte behöva hamna under strecket. Har till denna match en drös gubbar osäkra till spel (Nathaniel Clyne, Nathan Ferguson, James Tomkins och James McCarthy) så återstår att se om någon av dem kan medverka eller om samtliga gör målis Wayne Hennessey, backen Mamadou Sakho och Michy Batshuayi sällskap på läktaren. De två förstnämnda är skadade medan Michy inte får spela då man möter hans ägarklubb. Chelsea fightas för Europaplats. Givetvis helst Champions League men det är hårt om platsen. Har West Ham precis före sig och bakom jagar lag som Tottenham, Liverpool och Everton på ett nackkittlande avstånd. Vill nog helst glömma senaste ligamatchen då man föll med 2-5 mot bottenlaget West Brom. Thiago Silvas röda kort efter dryga halvtimmen var en av orsakerna till storförlusten. Silva är enda avbräcket här men kanske vilar man några grabbar med tanke på kommande Champions League-retur mot Porto till veckan. Har 2-0 från första mötet och ett fint läge för avancemang. X2.

Match 3
Barnsley - Middlesbrough 1
(TTT 9-1-0)

Succélaget Barnsley fortfarande på play-off plats med sex omgångar kvar. Har på pappret relativt enkelt motstånd kvar att möta. Efter denna match fyra lag från nedre halvan och sedan avslutar man mot (redan Premier League-klara?) Norwich. Har raden 1-1-1 på sina tre senaste och det är på hemmagräs man tappat poäng. Amerikanen Daryl Dike var het senast med två mål men missade chansen till hattrick från straffpunkten. Ska vi gissa att Alex Mowatt som satte straff i matchen innan tar hand om nästa straff laget får? Ben Williams, Liam Kitching och Herbie Kane medverkar ej här pga skador. Middlesbrough på tionde plats får svårt att nå play-off. Nio poäng ska ätas ikapp på resterande sex matcher. Det blir svårt för bortasvaga Boro. Har skador på spelare som Dael Fry, Marcus Tavernier, Arnfernee Dijksteel, Marcus Browne och Sam Morsy. Dessutom har Britt Assombalonga saknats de fyra senaste matcherna och hur är det egentligen med Ashley Fletcher som också är en lirare med skadebekymmer. Vi väljer att spika The Tykes!

Tips: Att göra mål i matchen Daryl Dike @ 3,40 - bet365  

Match 4
Birmingham - Stoke 2
(TTT 7-1-2)

Birmingham är sista laget ovanför nedflyttningsstrecket. Sju poäng till godo kan låta mycket men då har Rotherham närmast under hela Fyra matcher till godo. Två vinster och ett kryss för The Millers så är plötsligt Birmingham på nedflyttningsplats. Tre av de fyra senaste hemma på St Andrew's har slutat med vinst så hemmaformen är stigande för Lee Bowyers mannar. Fick två chanser från straffpunkten senast mot Swansea och det räckte att sätta den ena för att bärga de tre poängen. Allra senast blev det 0-0 borta mot Brentford och det var också meriterande. Spanjorerna Jon Toral och Ivan Sanchez skadade. Stoke ska bara spela av säsongen. Föll senast hemma mot Millwall och där försvann nog chansen till att nå play-off. Hade innan den matchen vunnit två raka (Derby & Bristol City). Kan säkert göra en bättre säsong nästa år om man får en lite bra nyförvärv för stommen är helt ok. Behöver också bättre flyt med skadesituationen för den har inte varit rolig denna säsong. Här saknas Morgan Fox, Nathan Collins, Joe Allen och Tyrese Campbell. Helst alla tecken.

Match 5
Bristol City - Nottingham X
(TTT 0-1-9)

Forest är bara en poäng bakom Bristol i skrivande stund. Vem hade anat det när halva serien hade spelats. Då var Bristol på play-off plats och Nottingham på nedflyttningsplats. Sedan dess har Bristol dalat i tabellen pga djupa formsvackor i månader December och Februari. April har inte heller börjat bra med två förluster. Är fortfarande hårt skadedrabbat med flera viktiga spelare borta. Nathan Baker, Jay Dasilva, Alfie Mawson, Liam Walsh, Sam Bell, Hakeeb Adelakun, Andreas Weimann och Chris Martin. Nottingham hade en vinstfri Mars-månad men har inlett April med två raka segrar. Cardiff (borta) och QPR på hemmaplan. Målis Brice Samba höll sånär nollan i dem men fick släppa en boll mot Queens Park på stopptid. Förväntas här mönstra samma startelva som senast. Vilket i så fall innebär att Yuri Ribeiro, Cafu och Anthony Knockaert alla hamnar på bänken. Tobias Figueiredo, Gaetan Bong, Fouad Bachirou, Harry Arter och Joe Lolley ej tillgängliga pga skador. Oviss match där inget av lagen "måste" vinna.

Match 6
Cardiff - Blackburn X
(TTT 10-0-0)

Två formlösa gäng ska göra upp om poängen i Wales. Cardiff kan ha spelat bort sina play-off chanser efter förlusterna mot Nottingham och Sheffield Wednesday. Vann derbyt mot Swansea men det är den enda segern i de sex senaste matcherna. Lever mycket (endast?) på att Harry Wilson ska göra under på mitten och att Kieffer Moore ska trycka in bollarna längst fram. När inte det stämmer så blir det som senast 0-5 i baken för det är inget världsklassförsvar som Mick McCarthy förfogar över. Sol Bamba, Joe Bennett, Sean Morrison och Joel Bagan saknas dessutom så alternativ är limiterade att ändra om. Blackburn fortsätter att gå uselt. En vinst på de fjorton senaste och klart närmare att flyttas ned än att flyttas upp. Har efter denna match bara kvar att möta skräpgäng i närheten av sig så det blir många sexpoängsmatcher på slutet för Rovers som väl ändå bör kunna klamra sig kvar i The Championship. Är också skadeutsatt, Daniel Ayala, Lewis Travis, Scott Wharton, Joe Rothwell, Joe Rankin-Costello och Bradley Dack saknas. Måla över hela och hoppas på ex-Premier League mästarna Blackburn.

Match 7
Preston - Brentford 2
(TTT 1-0-9)

Sextonplacerade Preston har skärpt till sig i takt med att motståndsgraden har ökat. Efter förluster mot Wycombe, Boro och Luton har man nu kryssat mot Norwich och vunnit mot Swansea. Båda gångerna fick man in bollen på stopptid något som tyder på bra kämparanda i laget. Nu väntar ännu en svår match mot tufft motstånd från övre delen av tabellen. Så ingen underskattning här heller om man säger så. Skadeläget är bättre nu då bara Declan Rudd, Greg Cunningham och Patrick Bauer saknas. Brentford kommer till Deepdale med fyra raka kryssmatcher. Detta har inneburit att toppduon Norwich / Watford har sprungit ifrån The Bees, som nu lär få sikta in sig på play-off. Hoppas i alla fall att Ivan Toney vinner skytteligan. Leder med tre bollar före enda hotet, Norwichs Teemu Pukki. Lutar åt en offensiv uppställning här med Bryan Mbeumo, Ivan Toney, Saman Ghoddos och Sergi Canos framåt. Duktige finländaren Marcus Forss får inte mycket speltid och honom borde någon allsvensk klubb ha snappat upp. Skador på Rico Henry, Josh Dasilva och Shandon Baptiste. Dags att ta en seger för att inte tappa mark i play-off striden.

Match 8
Huddersfield - Rotherham 2
(TTT 8-1-1)

Huddersfield är ett av flera lag som ligger i riskzonen för att åka ur. Åtta poäng från nedflyttning men som vi redan påpekat så har dagens motståndare hela tre matcher till godo. Hudds form är skaplig. Endast förlorat en av de sex senaste (då blev det dock hela sju mål i baken), men samtidigt bara vunnit en av dessa sex. Då behöver man inte vara något mattesnille för att räkna ut att laget kryssat i hela fyra av de sex senaste och det ger som bekant endast en pinne per kryssmatch. Målvakten Joel Pereira lär inte ha stärkt sina aktier efter 0-7 mot Norwich och här lär Ryan Schofield återta vantarna efter missat senast. Skador på Rolando Aarons, Harry Toffolo, Christopher Schindler, Alex Vallejo, Carel Eiting och Josh Koroma. Rotherham har tio matcher kvar att spela. Efter denna väntar fyra raka hemmamatcher mot inte alltför tufft motstånd (Queens PR, Coventry, Birmingham och Boro). Då laget sällan kryssar så kan man ta sig upp på rätt sida strecket om man vinner tre av matcherna. Åkte senast på blytung förlust hemma mot Wycombe och såna torskar håller inte om man vill spela i The Championship även nästa säsong. Till denna match behöver Viktor Johansson i buren steppa upp för han var inte bra senast och bakom väntar Jamal Blackman på sin chans att återta vantarna (var förstekeeper när säsongen inleddes). Joe Mattock är skadad men i övrigt fullt manskap. Tycker inte Rotherhams offensiv var så tokig senast, utan mer oflyt / storspel av motståndarkeepern. Vi kör faktiskt på tvåan här.

Match 9
Derby - Norwich 2
(TTT 1-0-9)

43 poäng innehar Derby och kan inte alls känna sig säkra på nytt kontrakt. Formen är svag med en vinst på de nio senaste. Är näst sämst gällande målskytte i ligan. 30-45 i målskillnad är inget som kommer att gynna laget vid en ev målskillnadsaffär. Känns inte heller som att lag har någon direkt kontraktsräddare som kan kliva fram och vara tungan på vågen. Tom Lawrence är förvisso tillbaka och gjorde mål senast så möjligtvis kan Wales landslagsman bli den som lyfter laget sista omgångarna. Har bra spelschema kvar och möter endast ett till topplag efter denna match. Om spelschema är bra så kan man inte säga detsamma om skadeläget. Även om Lawrence är åter så finns Curtis Davies, Krystian Bielik, Nathan Byrne, Matthew Clarke, George Edmundson, Jordon Ibe, Martyn Waghorn och Lee Gregory hos medicinska teamet för skadebehandling. Norwich visade sig från sin bästa sida senast, då man efter två kryssmatcher krossade Huddersfield med hela 7-0. Teemu Pukki satte tre bollar och närmade sig Ivan Toney i skytteligan. Trots många skador, Sam Byram, Ben Gibson, Christopher Zimmermann, Lukas Rupp och Adam Idah kan man mönstra en av de bästa elvorna i serien. Vi litar på att kanariefåglarna inte slår av på takten utan fortsätter på den inslagna vägen och besegrar ett uddlöst Derby.

Tips: Att göra mål i matchen Emiliano Buendia @ 3,40 - bet365  

Match 10
Bournemouth - Coventry 1
(TTT 10-0-0)

Lagen på play-off plats blir inte av med Bournemouth som ser ut att komma tillbaka gång på gång. Var långt efter och då trodde många att det var kört med en snabb comeback till finrummet, men efter tre raka segrar är man nu bara en pinne från topp 6 och det med en match mindre spelad än två av lagen ovanför strecket. Philip Billing är mer känd som hårt jobbande mittfältare än målskytt men i de tre senaste har dansken haft nätkänning, något som spelbolagen inte uppmärksammat och vi får hela åtta gånger pengarna på honom som målgörare! Har till denna match sen test på Junior Stanislas som varit sjuk. Annars bara Lewis Cook som saknas pga skada. Coventry ett av många lag som kämpar för nytt kontrakt. Tog en vital trea senast då Bristol City besegrades med 3-1. Matthew Godden satte en straff medan övriga mål gjordes av nordborna Leo Östigård och Viktor Gyökeres. Kul för Norge & Sverige. Om Michael Rose kan medverka så har man bara skador på Fankaty Dabo, Ben Sheaf och Jodi Jones. Lär bli svårt att ta poäng här och det finns andra matcher där man ska rädda kontraktet!

Tips: Att göra mål i matchen Philip Billing @ 8,00 - bet365 

Match 11
Queens Park Rangers - Sheffield W. 1
(TTT 6-0-4)

QPRs hemmaform är bra. Tre segrar på de fyra senaste. Föll senast borta mot Forest i en match där målis Timothy Dieng inte hade någon stor eftermiddag. Första målet får dock backen Robert Dickie ta på sig då hans försök att täcka ut bollen till inspark inte alls gick hem. Duon får här chansen att visa sig från sin bättre sida. En som troligen inte kommer att få chans att visa vad han kan är Charlie Austin som är under utredning för att ha trampat Forestförsvararen Ryan Yates i magen efter en incident i matchen. Blir han fälld väntar en lång avstängning. Jordy de Wijs, Tom Carroll och Luke Amos skadade, men Geoff Cameron bör vara tillbaka efter ha missat matchen senast. Sheffield W. hade varit under nedflyttningsstrecket även utan det försmädliga poängavdraget lagets drabbades av inför säsongen. Vann senast med hela 5-0 mot Cardiff men det var hemma, på resande fot är man normalt svagare. Har dock skrällt tidigare, fråga bara Bournemouth, Cardiff och Barnsley som alla var favoriter som föll. Har efter denna match fyra hemmamatcher kvar så det står inte och faller med denna match. Skador på Joost van Aken, Dominic Iorfa, Moses Odubajo, Massimo Luongo, Chey Dunkley och Fisayo Dele-Bashiru. Framåt har gamle skyttekungen Jordan Rhodes vaknat till liv och pangat in fyra mål på de fem senaste. Kan säkert peta in en boll även här.

Tips: Att göra mål i matchen Jordan Rhodes @ 3,25 - bet365 -   

Match 12
Wycombe - Luton 1
(TTT 4-1-5)

Jumbon Wycombe har sprattlat till och vunnit de två senaste. Bakåt ser det riktigt bra ut med fyra nollor på de fem senaste. Sex matcher kvar, kan man hänga kvar frågar vi oss. Nja det blir så klart supersvårt men spelschemat är inte det tuffaste och man ska möta Waleslagen Swansea & Cardiff som båda är formsvaga. Ett skadedrabbat Bristol City lär inte vara heltaggade och i sista omgången står Middlesbrough (som inte har något att spela för?) för motståndet så om alla pusselbitar faller på plats så kan det ske ett smärre under. Nu ska man dock först göra jobbet mot Luton. Det får dock ske utan Joe Jacobson, Dominic Gape och Jordan Obita som alla är skadade. Luton i ingenmansland ska bara spela av säsongen. Har förlorat de två senaste och motivationen är nog inte jättehög hos The Hatters. Finns roligare matcher att se fram mot som tex topplagen Watford & Reading på hemmaplan kommande omgångar. Skador på Eunan O'Kane och Tom Lockyer är inget som direkt stör. Vi sticker ut hakan och spikar hemmalaget som har bra form och motivation på topp.

Match 13
Örebro - IFK Göteborg X
(TTT 0-3-7)

Känns som att Örebro blir ett mittlag i år och det blir nog svårt att upprepa fjolårets sjundeplats. Tappat viktiga pjäser som målis Oscar Jansson, Albin Granlund och inte minst Nahir Besara som var lysande under förra säsongen. Nyförvärven på målvaktssidan är oskrivna kort. Bobby Allain och / eller Mergim Krasniqi kan bli fågel eller fisk. I övrigt bara sångfågeln Kevin Walker som hoppas på en nytändning i ÖSK. Framåt är Denniz Hummet giftig men bakom honom är det tunt med kvalitet. Laget gjorde ett rätt svagt intryck i cupen där man föll mot Trelleborg, kryssade mot Sirius och vann mot lilla Lödde. Lyckat genrep inför allsvenska starten då Akropolis besegrades med 2-0. Till denna match saknar man Kevin Wright, Kevin Walker och Rasmus Karjalainen. IFK Göteborg har storsatsat för att åter bli den klubb man en gång var. Blåvitt var på vippen att åka ur förra säsongen och i den sitsen vill man inte hamna igen. Tappat Kristopher Da Graca, Giorgi Kharaishvili och Andre Calisir men det är nyförvärven alla talar om. Carl Johansson, Simon Thern och Kolbeinn Sigthorsson i all ära men det är superstar Marek Hamsik fansen väntar sig stordåd av. Efter EM kommer även hemvändarna Oscar Wendt och Marcus Berg. Till denna match får änglarna klara sig utan Carl Johansson, Oscar Vilhelmsson, Jakob Johansson, Hosam Aiesh, Marek Hamsik och Patrik Karlsson-Lagemyr. "Bara" 3-3 i genrepet mot Värnamo. Inte omöjligt att det blir kryss i allsvenska premiären också.

STRYKTIPSET (162 Raders)

1. Liverpool - Aston Villa 1X2
2. Crystal P. - Chelsea X2
3. Barnsley - Middlesbrough 1
4. Birmingham - Stoke 1X2
5. Bristol C. - Nottingham X
6. Cardiff - Blackburn 1X2
7. Preston - Brentford 2
8. Huddersfield - Rotherham 2
9. Derby - Norwich 2
10. Bournemouth - Coventry 1
11. Queens PR. - Sheffield W. 1X2
12. Wycombe - Luton 1
13. Örebro - IFK Göteborg X

MÅLTIPSET (Enkelrad)

1. Liverpool - Aston Villa
7. Preston - Brentford
10. Bournemouth - Coventry
18. Gillingham - Shrewsbury
20. Lincoln - Blackpool
23. Portsmouth - Burton
25. Swindon - Peterborough
28. Port Vale - Morecambe

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto