Stryktipset Tips 14/11 2020

Publicerad på 13 Nov 2020 - 21:14

Aston

Aston

Jan Wickberg

13 Nov 2020 - 21:14

Veckans stryktipskupong innehåller 12 matcher från Nations League samt ett möte från Division 1 Norra. Nio miljoner ligger i potten! Det är även näst sista veckan i Tips-SM. Hur ligger ni till inför omgången, någon som nosar på topplacering?

STRYKTIPSET 2020-11-14 15:59

Match 1

Sverige - Kroatien X

(TTT 7-2-1)

Det har varit (för) tufft för Sverige i Nations Leagues högsta liga. Fyra matcher, fyra förluster och bara ett mål framåt. Var rent ut sagt usla i träningsmatchen mot Danmark och känns som att max en spelare från den startelvan står på planen här. Kan mycket väl bli så att hela startelvan byts ut. Skador på Ludwig Augustinsson och Pontus Jansson. Kroatien har inte heller haft lätt med gruppens giganter Portugal & Frankrike och enda segern har kommit mot dagens motståndare. Spelade 3-3 mot Turkiet i en träningsmatch i veckan. Simon Sluga vaktade målet i skadade Dominik Livakovics frånvaro och blir nog samma visa här. På backsidan sitter Domagoj Vida i karantän och Dejan Lovren är avstängd. Framåt är det skador på Bruno Petkovic och Andrej Kramaric men det är Kroatien vi snackar om så det finns gott om alternativ. Tex Josip Brekalo 1+1 mot Turkiet. En på förhand helt öppen historia. Ta helst med alla tecknen.

Tips: Att göra mål i matchen Josip Brekalo @ 4,33 - bet365 -

Match 2

Portugal - Frankrike 1

(TTT 4-6-0)

Samma grupp som matchen ovan men här handlar det om vilket av dessa lag som ska ta sig vidare till slutspelet. Båda lagen har vunnit matcherna mot Sverige / Kroatien och så kryssades det i Paris när lagen möttes i Oktober. Måste känna sig rätt säkra på att försvaret sitter då man lirade mot Andorra i veckans träningsmatch. Noll farligheter / skott på mål fick man på sig i matchen som slutade 7-0. Förväntas ändå byta ut hela startelvan till denna match. Bara backen Pepe som känner av skada. Frankrike chockades i Paris när man föll i veckans träningsmatch mot Finland (0-2). Vi får se om någon får förnyat förtroende av Didier Deschamps. De som ligger bäst till är väl Paul Pogba och Olivier Giroud. Skador på Dayot Upamecano, Nabil Fekir, Kingsley Coman och Kylian Mbappe, samt Wissam Ben Yedder som har Covid. Fördel hemmalaget och 1X bör räcka.

Tips: Att göra mål i matchen Diogo Jota @ 3,10 - bet365 -

Match 3

Tyskland - Ukraina 1

(TTT 10-0-0)

I grupp 4 är det tre lag som fightas om slutspelsplatsen. Schweiz är avhängda men Spanien, Tyskland och Ukraina har alla chans att ta sig vidare. Tyskland är ännu obesegrade men har kryssat i tre av fyra matcher. Spelade 1-0 mot Tjeckien i veckans träningsmatch och visst var det en vinst men ingen övertygande sådan. Kommer här att ta in ordinarie spelare på de flesta positioner men kanske någon från Tjeckien-matchen behåller sin plats. Har många avbräck pga skador. Thilo Kehrer, Lukas Klostermann, Joshua Kimmich, Julian Draxler och Kai Havertz är några som saknas. Toni Kroos är avstängd. Ukraina överraskade stort senast genom att besegra Spanien hemma i Kiev. Föll mot Polen i veckans träningsmatch (0-2). Truppen är hårt Covid-drabbad och sju spelare är hemskickade. Förstemålis Georgi Bushchan är en av dem så unge Andriy Lunin får nog vakta buren. Har duktige mittfältaren Ruslan Malinovsky åter efter avstängning och han går direkt in i startelvan. Nytt kryss för tyskarna eller lyckas man peta in en segerboll? 1X bör väl i alla fall vara tillräckligt?

Match 4

Schweiz - Spanien 2

(TTT 1-0-9)

Segerlösa Schweiz har 0-2-2 på sina fyra matcher men målskillnaden 5-7 visar att man inte var långt från fler poäng. Föll även med uddamålet i veckans träningsmatch mot Belgien. Lär nog behålla stora delar av mittfältet till denna match men på målvaktsposten, anfallsplatsen och backarna lär bytas ut. Fabian Schär är avstängd efter att fått ett andra gult på stopptid mot Tyskland. Inga skador som stör. Spanien klantade till det senast i Kiev och föll mot Ukraina och därmed blir detta lite av en måstematch om man vill avancera till slutspel. 1-1 mot Nederländerna i veckans träningsmatch. Lär som de flesta lagen byta ut majoriteten av dem som spelade i veckan mot ordinarie startspelare. Skador på Dani Carvajal, Diego Llorente, Thiago Alcantara, Rodrigo och underbarnet Ansu Fati. Troligen en hedersam förlust för banklandet men om lädret tillåter gardera och hoppas på skräll, kryssade trots allt hemma mot Tyskland.

Tips: Att göra mål i matchen Sergio Ramos @ 5,00 - bet365 -

Match 5

Cypern - Luxemburg 2

(TTT 3-1-6)

Halvön (kan man kalla det delade Cypern för det) får svårt att behålla sin plats i Liga C efter tre förluster och ett kryss. Har inte direkt övertygat offensivt då man fortfarande står på noll mål framåt. Vi får se om Marios Elia som satte tröstmålet i 1-2 förlusten mot Grekland i veckans träningsmatch får behålla anfallsplatsen eller om mer rutinerade Demetris Christofi petar Elia. Han slipper i alla fall tampas med Pieros Sotiriou som är skadad. Luxemburg leder lite överraskande gruppen men bara ett plusmål före Montenegro som man både besegrat och förlorat mot. Har således allt i egna händer (fötter). Skador på Tim Hall och Christopher Martins. Har Olivier Thill avstängd efter denne lyckades med konststycket att hoppa in i 93e minuten mot Montenegro och få rött kort i 94e. Bröderna Sebastien och Vincent finns i alla fall med i truppen precis som Lars Krogh Gerson som fick vila andra halvan av träningsmatchen mot Österrike (0-0 i paus, 0-3 efter 90 min). Hårdförde backen Vahid Selimanovic går sällan av planen utan kort. Är här tillbaka efter avstängning och stor risk att han åter får se ostskivan.

Tips: Att göra mål i matchen Danel Sinani @ 6,00 - bet365 -

Match 6

Azerbajdzjan - Montenegro 2

(TTT 1-0-9)

Här står Azer som hemmalag men pga oroligheter i landet så spelas matchen i Kroatien, så mer hemmafavör för Montenegro. I tabellen så har Azer inte glänst och får sikta in sig på att inte komma sist. Endast tagit poäng (4) mot jumbon Cypern. Har tre raka (om vi räknar in veckans 0-0 i träningsmatchen mot Slovenien) utan mål. Har dessutom till denna match tung skada på Rufat Dadashov, så hoppet om mål står till Zenit-produkten Ramil Sheydayev som gjort tre mål på nio matcher för Sabah i den inhemska ligan. Montenegro åkte på en smocka senast då man föll hemma mot Luxemburg. I slutet av matchen kokade det över för både Marko Simic och Marko Jankovic som båda fick syna pastejskivan och är avstängda här. Får även klara sig utan skadade Nikola Vukcevic. "Svenskarna" Sead Haksabanovic & Dino Islamovic har båda goda chanser att starta. Tvåa!

Tips: Att göra mål i matchen Stevan Jovetic @ 2,60 - bet365 -

Match 7

Lettland - Färöarna 2

(TTT 7-1-2)

Lettland ännu utan seger i Nations Leagues svagaste division. Tre kryss och en förlust och då består gruppen av Andorra, Malta och Färöarna. Svårt att tänka att laget för 16 år sedan var i EM och spelade 0-0 mot Tyskland. Vi ska inte överskatta veckans 3-0 mot San Marino. Ett mål var självmål och ett på straff. Saknar till denna match inte bara giftiga målskyttar utan även förstekeeper Pavels Steinbors är borta pga skada. Arturs Zjuzins avstängd. Färöarna toppar i stor stil gruppen. Tre vinster och ett kryss på fyra matcher är strålande för ett lag av Färöarnas storlek. Värmde upp inför denna match med 1-2 mot Lettlands granne Litauen. Anser väl att Litauen håller högre standard än Lettland så bättre att torska där i träningsmatch än här när man kan säkra gruppvinst. Blytunga avstängningar på Hallur Hansson och Brandur Olsen. Bör ändå ha motivation att ta tre poäng här. Värdet åt höger!

Tips: Att göra mål i matchen Klaemint Olsen @ 4,00 - Betsafe -

Match 8

Sylvia - Frej 1

(TTT 9-0-1)

Vill man se mål så ska man kolla in Sylvia som på de tre senaste har 9-9 i målskillnad. 3-3 mot Gefle, 5-0 mot Nyköping och senast 1-6 mot Karlstad. Både Max Olsson och Niklas Söderberg har smällt in 10 mål var och Marwan Baze är inte långt efter på 9 fullträffar. När det gäller tabellposition så har säsongen varit ganska lik storebror IFK Norrköpings allsvenska situation. Inledde starkt och vann de fem första matcherna. Har fortsatt gå helt okej och har fortfarande chansen på Superettan då det bara skiljer tre poäng upp till tabelltvåan BP. För Frejs del har det gått upp och ner denna säsong. 11 vinster och 12 förluster på 27 matcher. Har förlorat de tre senaste utanför Vikingavallen. Har väl som delmål att bli bäst i kommunen och just nu är man två pinnar bättre än rivalerna Täby FK. Har en väldigt ung trupp och snittåldern kan inte vara många månader över 20 år. Tror inte på någon bortaskräll här när hemmalaget har uppflyttning i sikte.

Tips: Över 2,5 mål i matchen @ 2,00 - bet365 -

Match 9

Belgien - England 1

(TTT 10-0-0)

Grupp 2 i Liga A är ett riktigt getingbo där tre lag slåss om slutspelsplatsen. Ett slokörat Island är redan klara för nedflyttning, men Danmark tillsammans med lagen som möts i den här matchen har alla chans att vinna turneringen. Belgien som kanske är bäst i Europa leder gruppen efter att ha vunnit tre av fyra matcher. Träningsspelade i veckan mot Schweiz och vann med en lite b-betonad uppställning. Hoppas kunna ställa Thibaut Courtois i målet även om inte Simon Mignolet gjort bort sig i de matcher han stått. Skador på Yannick Carrasco och Leandro Trossard. Superstjärnan Eden Hazard i karantän med Covid. England vann förvisso hemma mot Belgien men har blivit nollande av Danmark både hemma och borta. Flera spelare visade sig från sin bästa sidan i träningsmatchen mot Irland och både Jadon Sancho och Jack Grealish har förhoppningar att starta i Marcus Rashfords frånvaro. På backsidan är det tunt då Trent Alexander-Arnold & Joe Gomez är skadade, Conor Coady har Covid och Reece James & Harry Maguire är avstängda. Ett hemmastarkt Belgien får förtroende här.

Match 10

Italien - Polen X

(TTT 10-0-0)

Även grupp 1 i Liga A är öppen och spännande inför de avslutande omgångarna. Nederländerna, Polen och Italien har alla chansen att ta sig till slutspel. Målsnåla Italien har försökt att få igång målskyttet i turneringen genom att möta svagt motstånd i träningsmatcherna men trots 6-0 mot Moldavien så har de två senaste i Nations League slutat 0-0 och 1-1. Prövade åter samma taktik i veckan då Estland stod för motståndet och man vann med 4-0. Förvisso två av målen på straff men mål som mål. Får se om man kan bygga vidare på det resultatet här mot bättre motstånd. Har en del duktiga spelare men saknar dom stora stjärnorna man hade förr. Danilo D'Ambrosio är avstängd. Skador på Giorgio Chiellini, Leonardo Spinazzola, Marco Verratti, Nicolo Zaniolo, Ciro Immobile och Federico Chiesa. På pluskontot, Andrea Belotti är tillbaka efter avstängning. Polen toppar gruppen trots den lite halvrisiga raden 2-1-1. Fick en lätt seger senast mot Bosnien då man fick spela 11 mot 10 i 75 minuter. Vann veckans träningsmatch mot Ukraina med 2-0. Vilade flera startspelare som tex Maciej Rybus, Kamil Grosicki och Robert Lewandowski. Har Mateusz Klich avstängd. Inte är Polen sämre än Italien för stunden. Vi chansar bort ettan!

Match 11

Wales - Irland X

(TTT 7-3-0)

Dom röda drakarna leder grupp 4 i Liga B efter ha vunnit tre matcher och kryssat i en. Då målskillnaden är 3-0 kan vi enkelt räkna ut hur matcherna har slutet. Vi kan också konstatera att man är ramstarka bakåt men inte speciellt vassa framåt. Kom knappast som någon överraskning att man spelade 0-0 i veckans träningsmatch mot USA. Har skador på båda målisarna här så Danny Ward får ta plats mellan stolparna i Wayne Hennessey och Adam Davies frånvaro. Saknar även Ashley Williams, Joe Allen, Aaron Ramsey och Hal Robson-Kanu. Hemflyttade Gareth Bale med i truppen och kan till och med få starta. Om Wales gått bra i gruppen så är Irland en riktig besvikelse. Har bara få ihop två poäng på fyra matcher och riskerar att åka ur gruppen om det inte blir vinst här. Såg inte bra ut i träningsmatchen mot England (0-3). Få som kan hota framåt. Aaron Connolly och Callum Robinson dessutom inte med pga skada respektive Covid. Har James McClean åter efter avstängning. Ställningskrig och kryss?

Tips: Att få kort i matchen James McClean @ 2,87 - bet365 -

Match 12

Turkiet - Ryssland X

(TTT 5-1-4)

Grupp 3 i Liga B förväntades vi oss på förhand bli en jämn och tuff grupp då samtliga lag kändes starka. Så här långt är det Ryssland och Ungern som gått bra medans Turkiet och Serbien inte haft marginalerna med sig. Turkiet föll i premiären efter sent mål av Ungern. Efter det tre kryssmatcher i Nations League. Om vi räknar in träningsmatcherna mot Tyskland och Kroatien så är Turkiet uppe i fem raka kryssmatcher. Det är inte några trista 0-0 matcher man fegspelat sig till utan två av dem har slutat 3-3 och en 2-2. Här finns chans att Cenk Tosun tar hand om spetsrollen då Burak Yilmaz är avstängd. Måste även finnas plats för Hakan Calhanoglu som vilade mot Kroatien. Tabelledande Ryssland har två vinster och två kryss att bära med sig till denna match. Trenden är dock nedåtgående då man tog vinsterna i September. Efter det förlust mot Sverige (träningsmatch), kryssmatcher mot Turkiet & Ungern och 0-0 i veckans träningsmatch mot Moldavien ger ingen boost för självförtroendet direkt. Har lämnat jättestjärnan Artem Dzyuba hemma efter onanivideon hamnat i orätta händer. Således få alternativ framåt och det kan bli kostsamt i kampen om uppflyttning. Känns som att krysset ligger nära till hands här.

Match 13

Rumänien - Norge 1

(TTT 0-0-10)

Hemmalaget inledde bra (med kryss mot Nordirland och vinst borta mot Österrike) men har inte kunnat hålla ångan uppe. Efter förlusterna mot Norge och Österrike (hemma) är man borta från uppflyttningsdiskussionen. Får istället ha siktet inställt på att hålla Nordirland bakom sig för att inte trilla ur Liga B. Möter förövrigt Nordirland borta i sista matchen, huga! Hade 5-0 efter 55 minuter i träningsmatchen mot Belarus men när domaren blåste av matchen stod det 5-3 på tavlan och då hade ändå Belarus missat en straff. George Puscas fick starta på topp och utmanar Denis Alibec om startplats här. Försvararen Ionut Nedelcearu verkar ha mått bra av bytet ryska ligan mot grekiska och satte två mål på Moldavien. Bör ha spelat till sig en plats i startelvan då Andrei Burca är skadad. Norge fightas med Österrike om uppflyttning. Tyvärr har man förlorat mot just Österrike och ligger därför bara tvåa trots bättre målskillnad. Kommer med två hållna nollor på hemmaplan. Framåt vet vi att det handlar mycket om anfallsduon Alexander Sörloth och Erling Braut Haaland. Även Joshua King finns som alternativ. Fick skicka hem backen Omar Elabdellaoui efter positivt Covid-test. Inget av lagen är nöjda med kryss så vi kör på 1 - 2 här!

Tips: Att göra mål i matchen Alexander Sörloth @ 2,75 - bet365 -


STRYKTIPSET (64-Raders System Tips-SM)

1. Sverige - Kroatien 1X
2. Portugal - Frankrike 1X
3. Tyskland - Ukraina 1X
4. Schweiz - Spanien 2
5. Cypern - Luxemburg 2
6. Azerbajdzjan - Montenegro 2
7. Lettland - Färöarna 2
8. Sylvia - Frej 1
9. Belgien - England 1
10. Italien - Polen X2
11. Wales - Irland 1X
12. Turkiet - Ryssland X
13. Rumänien - Norge 1 2

Lycka till med raderna & Tips-SM!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stodlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto
Aston -  15 Nov - 17:26
Ja, vilken stjärna, nästan lika bra som Sergio Ramos... suck.
Hammer -  14 Nov - 19:52
Selimanovic........hahahha