Stryktipset Tips 15/4 2023

Publicerad på 14 Apr 2023 - 19:26

Aston

Aston

Jan Wickberg

14 Apr 2023 - 19:26

Helengelskt på både stryktips och måltipskupongerna denna gång. Fullträff i vanlig ordning en kopia på stryktipskupongen medan Big 9 även blandar in lite krydda från Italien och Spanien. Inte supermycket kvar av säsongen så varje poäng är viktig för lagen som finns i toppen eller botten av serierna. Vilka av favoriterna som håller och vart det kan tänkas skrälla går vi igenom nedan! Häng på!

STRYKTIPSET 2023-04-15 15:59

Match 1
Manchester City - Leicester 1
(TTT 10-0-0)

Nio raka har Manchester City alla turneringar inräknade. Har efter 3-0 hemma mot Bayern Munchen skaffat sig ett bra läge att ta sig till semi-final i Champions League. Returen kommande vecka i Tyskland. Senaste ligamatcherna har man vunnit med 4-1, Liverpool hemma och Southampton borta. Fortfarande bara Phil Foden som är skadad så manager Pep Guardiola kan rotera om han så önskar. Nästjumbon Leicester har anlitat Dean Smith för att rädda kvar laget i Premier League. Det blir inte lätt då man senast inte ens kunde besegra Bournemouth på hemmaplan. Har Kiernan Dewsbury-Hall åter efter avstängning. Jonny Evans skadefri och bör peta Daniel Amartey i backlinjen. Sen test på Harvey Barnes medan Justin James, Ryan Bertrand och Youri Tielemans åter missar. Visst kan Smith på sikt ta de poäng som behövs för att hänga kvar men det är inte borta mot City på Etihad säsongen ska räddas.

Match 2
Chelsea - Brighton X
(TTT 5-0-5)

Graham Potters gamla klubbar ställs här mot varandra i London. Chelsea rejält på dekis och har bara skrapat ihop två poäng på de fyra senaste matcherna. Kunde inte heller rubba Real Madrid i Champions League och ska där försöka vända ett 0-2 underläge till veckan. Det funkade i förra rundan mot Dortmund så hoppet lever. I Premier League nere på elfte plats och det är sämst av alla lag som inte är indragna i bottenstriden. Kalidou Koulibaly linkade ut mot Real och ser ut att missa här. I övrigt inga skador som stör. Tabellsjuan Brighton föll senast mot Tottenham men det var blott fjärde bortaförlusten under säsongen. Tio poäng från Champions League plats med en match mindre spelad. Skador på Tariq Lamptey, Adam Lallana, Jakub Moder och Jeremy Sarmiento. Chelsea-lånet Levi Colwill får ej medverka. Tror på en jämn match och krysset agerar u-tecken i denna kamp. Gardera dock gärna om råd!

Match 3
Everton - Fulham 1
(TTT 10-0-0)

Hemmalaget över nedflyttningsstrecket via målskillnad. Har fått in en del poäng under Sean Dyche styre men senast blev man nollade av Manchester United på Old Trafford. Försökte under andra halvlek genom byten få mer kreativitet framåt men ingen effekt den gången. Här hoppas man att Dominic Calvert-Lewin ska kunna medverka. Iskalle Ellis Simms fick chansen senast men var blek. Sen test på Seamus Coleman medan Andros Townsend (skada) och Abdoulaye Doucoure (avstängd) står över. Fulham har torskat två före och två efter kaoscupmatchen mot Manchester United. Willian var åter senast efter avstängning men Aleksandar Mitrovic har många matchers avstängning kvar. Carlos Vinicius fick inga lovord för matchen senast men kan få ny chans på topp här. Ett alternativ skulle vara Daniel James i den positionen men så långt har nog inte manager Marco Silva tänkt. Skador på Layvin Kurzawa och Neeskens Kebano. Bra läge här för Dyche & Everton att ta en trea och få lite andrum inför slutspurten av säsongen.

Tips: Alex Iwobi över 1,5 skott @ 2,23 - Unibet -

Match 4
Tottenham - Bournemouth 1
(TTT 10-0-0)

Efter 2-1 senast mot Brighton är Tottenham uppe i fem raka hemmasegrar i ligan. Rök som bekant tidigare mot Milan i Champions League så inget Europaspel att ta hänsyn till kommande vecka för manager Cristian Stellini. Den här matchen får dock italienaren se på TV då han är avstängd efter gruff med Brightons dito senast. Lucas Moura är också avstängd medan Ryan Sessegnon, Ben Davies, Emerson Royal, Yves Bissouma och Rodrigo Betancur är skadade. Richarlison kunde ta bänkplats senast, redo för spel nu? Bournemouth har vunnit tre av de fem senaste och är nu hela tre poäng från nedflyttning. Philip Billing avgjorde senast mot Leicester med matchens enda mål. Cherries hade många bud på fler mål så helt rättvist med vinst. Hamed Traore & Marcos Senesi stod över mot Foxes och ska testas sent här. Ryan Fredericks och Junior Stanislas borta. Spurs är en favorit i fara och vi kör 1X2.

Tips: Oliver Skipp kort @ 4,80 - Unibet -

Match 5
Southampton - Crystal Palace 2
(TTT 3-0-7)

Två poäng på de fem senaste matcherna är svagt och det blir tufft för jumbon Saints att ta sig över nedflyttningsstrecket. Har kvar att möta lag son Arsenal, Newcastle och Liverpool så det är i denna typ av match som poängen måste in. Manager Ruben Selles har inte fått någon ordning på laget och bortsett skrällen mot Chelsea så har det bara blivit en vinst under spanjorens styre. Sena tester på trion Mohammed Salisu, Romeo Lavia och Che Adams medan Juan Larios och Valentino Livramento ser ut att ha spelat klart för säsongen. Palace på tolfte plats har tagit två raka vinster under Roy Hodgson som stapplat in på managerbänken efter att Patrick Viera fått foten. 5-1 senast borta mot Leeds, så många mål har laget inte gjort på år och dar. Då saknades ändå lagets bästa målskytt, Wilfried Zaha. Ser även här ut att sakna honom och målis Vincente Guaita och backen Nathan Ferguson. Sena tester på Chris Richards och Odsonne Edouard. Londongänget får agera favoriter även här och får vårt u-tips.

Match 6
Wolverhampton - Brentford 2
(TTT 8-2-0)

Wolves tog en viktig seger senast när man besegrade Chelsea hemma med 1-0. Skapade inte mycket av värde men Matheus Nunes kanon betalde entrepengen på egen hand. Får se om han kan starta här då han utgick med skada på stopptid. Sen test väntar honom precis som Boubacar Traore. Redan klart att fyra man står över då Jonny Castro och Ruben Neves är avstängda medan Chiquinho & Sasa Kalajdzic är skadade. Brentford har tappat fart och tabellplaceringar och är nu tio poäng från Europaplats. Spelschemat har varit tufft med lag som Brighton, Manchester United och Newcastle så man kan bli lite lurad av formkurvan. Fick Pontus Jansson skadad mot Newcastle och var då tvungna att kasta in trötte dansken Mathias Jörgensen då Kristoffer Ajer ej var med i truppen pga skada. Här lär man omorganisera i elvan och köra 4-3-3 med Ben Mee & Ethan Pinnock som mittbackspar. Hör finns värdet åt höger. Firma Bryan Mbeumo / Ivan Toney bör kunna avgöra mot ett trubbigt Wolves som knappt gör 1 mål per match.

Tips: Toti Gomes kort @ 5,00 - Unibet -

Match 7
Millwall - Preston 2
(TTT 9-0-1)

Två lag med motsatta formkurvor. Millwall har två poäng på de fyra senaste matcherna och är nu endast tack vare målskillnad på play-off plats. Problemet är lätt att lokalisera då vi kikar på resultatraden. 0-1, 0-0, 0-0 och 0-1. Order till försvaret, fortsätt med det ni gör medan anfallarna behöver ta till vara på de chanser som skapas. Andreas Voglsammer bänkad mot WBA och Hull får spela från start här? Charlie Cresswell, Callum Styles, Tyler Burey och Mason Bennett missar matchen pga skador. Preston på väg in topp 6 efter vunnit fem av de sex senaste. Har Everton-lånet Thomas Cannon i kanonform med sex mål på dessa kamper. Hade även Ched Evans i stigande (mål)form men han har nu missat fyra raka pga sjukdom och då även Emil Riis är borta så får Troy Parrott fortsätta bredvid Cannon på topp. Sena tester på Alan Browne och Ali McCann. Millwall en favorit i fara och vi helgarderar!

Tips: Thomas Cannon mål @ 4,33 - bet365 -

Match 8
Queens Park Rangers - Coventry 2
(TTT 2-0-8)

QPR som förlorat tio av de tretton senaste matcherna lyckades få med sig en pinne mot WBA. Detta efter en dundertabbe av WBA-keepern som drog bollen rakt på en framrusande Chris Martin som gjorde mål utan att veta om det. Kan man få en boost av denna poäng, nja vi minns hur det gick efter segern mot Watford (1-0) då blev det storstryk mot Blackpool (1-6) så inga jätteförhoppningar. Skador stör på Osman Kakay, Jake Clarke-Salter, Luke Amos, Sinclair Armstrong och Tyler Roberts. Coventry inte heller i någon superform med två poäng på de tre senaste. Dock obesegrade på bortaplan sedan början av Februari. Stod för en stark andra halvlek mot Watford och hämtade upp ett 0-2 underläge till poäng. Lite valpigt försvar som gör enkla misstag och i den delen måste man förstärka till nästa säsong. Liam Kelly, Callum O'Hare, Kasey Palmer och Fabio Tavares skadade. Tvåan spikas upp till 50%

Match 9
Rotherham - Luton 2
(TTT 0-0-10)

Rotherham fyra poäng från nedflyttningsplats med en match i handen. Vann med 3-1 mot West Bromwich och innan och efter den matchen två 0-0 resultat mot Hull och Norwich. Trivs på hemmaplan och har vunnit tre av de fyra senaste på New York Stadium. Saknar här ett flertal spelare som Viktor Johansson (mv), Bailey Wright, Sean Morrison, Grant Hall, Benjamin Wiles, Taylor Blackett och Conor Washington. Det kan innebära att Peter Kioso och Tom Eaves hämtas upp ur frysen och i alla fall ingår i matchtruppen. Luton hoppas fortfarande kunna snuva Sheffield United på direktuppflyttningsplatsen bakom redan klara Burnley. Fem poäng skiljer till Blades fördel och de har dessutom en match mindre spelad. Luton har endast förlorat 8 av 41 matcher så en fin säsong gör man oavsett om man lyckas ta sig till Premier League eller ej. Få skador i truppen gör att det är hård kamp om platserna. Pelly Ruddock vet om detta och satte två bollar senast för att försäkra sig om att få start även här. Ser ingen anledning för manager Rob Edwards att förändra i elvan. Befogad favorittvåa som spikas så länge den inte sticker iväg till löjliga procentsatser.

Tips: Conor Coventry kort @ 3,75 - bet365 -

Match 10
Sunderland - Birmingham X
(TTT 10-0-0)

Sunderland är med i mixen bland de lag som hoppas kunna nå play-off plats. Är på tionde plats med 58 poäng. 1-0 vinsten senast borta mot Cardiff var blott den andra på tio matcher så formen har inte varit på topp på slutet. Tuff skadesituation med namn som Daniel Ballard, Ajibola Alese, Niall Huggins, Luke O'Nien, Elliot Embleton, Corry Evans, Jewison Bennette och Ross Stewart borta. Birmingham lite i ingenmansland. Har nio poäng till godo på lagen under strecket och tolv upp till play-off så de ska i princip bara spela av säsongen. 1-0, 1-0, 1-1 och 0-0 på de fyra senaste visar att det mest är fokus på försvar hos Blues. Hoppas här ha Dion Sanderson och Troy Deeney åter efter skador. Båda har tränat under veckan men om det räcker för matchform återstår att se. 1X.

Tips: Auston Trusty kort @ 3,40 - bet365 -

Match 11
Stoke - West Bromwich X
(TTT 8-1-1)

Två lag som ser ut att ha kryssat bort sina chanser att nå play-off. Stoke har mer eller mindre säkrat kontrakten men kommer inte nå topp 6 utan får ta nya tag i Championship nästa säsong. Kommer närmast från 0-0 mot Birmingham i en rätt sömnig tillställning. Nick Powell bänkad senast men vi förstår att man tar det varligt med honom då han nyss är åter efter skada, men här bör han starta, kanske på bekostnad av ex-Baggien Dwight Gayle. Målis Matija Sarkic och backen Axel Tuanzebe medverka ej pga skador. West Brom har tre kryss och en förlust på de fyra senaste och avståndet upp till play-off är nu fem poäng med sex matcher kvar. Bara två av dessa på hemmaplan. Unge burväktaren Joshua Griffiths stod för en rejäl blunder senast när man tappade poäng mot QPR. Den kan kosta honom vantarna nu när Alex Palmer är åter efter skadefrånvaro. Daryl Dike & Karlan Grant är alternativ på topp. Sen test på Jayson Molumby och Okay Yokuslu medan Matt Phillips, Adam Reach och Grady Diangana saknas. 1X räcker?

Match 12
Swansea - Huddersfield 1
(TTT 10-0-0)

Två formstarka gäng strålar samman i Wales. Swansea med tio poäng på de fyra senaste har troligen vaknat för sent gällande play-off men lär i alla fall bli bäst i drakriket. Joel Piroe två mål senast och närmar sig Viktor Gyökeres andra plats i skytteligan. Liam Cullen, Jamie Paterson, Luke Cundle och Olivier Ntcham turas om att supporta nederländaren framåt. Bakåt så är målis Steven Benda fortsatt skadad men Andy Fisher börjar hitta rätt och har hållit nollan i de två senaste. Sen test på mittmannen Liam Walsh. Huddersfield prickade in säsongens bästa formperiod när det var som mest kritiskt och har nu tre vinster och två kryss på de fem senaste och är därmed på rätt sida nedflyttningsstrecket. Mycket jobb kvar då man bara har två poäng till godo men saken nu i egna fötter. Nio mål framåt på de tre senaste ger hopp. Danny Ward förstavalet som striker men Kian Harratt närmar sig en start efter två korta inhopp. I vanlig ordning många skador hos The Terriers men man hoppas att Joseph Hungbo ska kunna medverka.

Tips: Danny Ward mål @ 5,50 - bet365 -

Match 13
Watford - Bristol City 1
(TTT 10-0-0)

Watford var en av förhandsfavoriterna att ta klivet upp i Premier League men säsongen har inte varit lyckad så här långt. Befinner sig på tolfte plats med sex poäng upp till play-off. Så klart möjligt men formen är svag med bara två poäng på de fyra senaste. Kan mycket i sina bästa stunder men kan också vara usla som man var mot Luton där man hade 0,07 förväntade mål. Fick anfallaren Britt Assombalonga skadad senast efter bara 10 minuter så här räknar vi med att Henrique Araujo startar. Målis Daniel Bachmann åter efter avstängning. Bristol City placeringen bakom Watford vann senast man spelade borta men har sett över säsongen haft det svårt på bortaplan. Bara vunnit fem av tjugo matcher på resande fot. Sen test på Alex Scott medan Tomas Kalas, Joe Williams och Robert Atkinson står över. Harry Cornick 1+1 senast och lär få fortsatt förtroende här. Svag ettan som spikas med tvekan.

Tips: Hamza Choudhury kort @ 3,25 - bet365 -

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Manchester City - Leicester 1
2. Chelsea - Brighton 1X2
3. Everton - Fulham 1
4. Tottenham - Bournemouth 1X2
5. Southampton - Crystal Palace 2
6. Wolverhampton - Brentford 2
7. Millwall - Preston 1X2
8. Queens Park Rangers - Coventry 2
9. Rotherham - Luton 2
10. Sunderland - Birmingham 1X
11. Stoke - West Bromwich 1X
12. Swansea - Huddersfield 1X
13. Watford - Bristol City 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Manchester City - Leicester
4. Tottenham - Bournemouth
11. Stoke - West Bromwich
12. Swansea - Huddersfield
15. Blackpool - Wigan
17. Accrington - Fleetwood
19. Burton - Sheffield Wednesday
24. Morecambe - Wycombe
28. Grimsby - Mansfield

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Manchester City - Leicester 5 mål
2. Chelsea - Brighton 2 mål
3. Everton - Fulham 1 mål
4. Tottenham - Bournemouth 4 mål
5. Southampton - Crystal Palace 3 mål
6. Wolverhampton - Brentford 2 mål
7. Millwall - Preston 3 mål
8. Queens Park Rangers - Coventry 2 mål
9. Rotherham - Luton 2 mål
10. Sunderland - Birmingham 2 mål
11. Stoke - West Bromwich 5 mål
12. Swansea - Huddersfield 4 mål
13. Watford - Bristol City 2 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Manchester City - Leicester 1 + över 2,5 mål
2. Chelsea - Brighton Wildcard / Alltid rätt
3. Tottenham - Bournemouth 1X2 + över 2,5 mål
4. Wolverhampton - Brentford 2 + under 2,5 mål
5. Everton - Fulham 1 + under 2,5 mål
6. Southampton - Crystal Palace 2 + över / under 2,5 mål
7. Napoli - Hellas Verona 1 + över / under 2,5 mål
8. Athletic Bilbao - Real Sociedad 1X + under 2,5 mål
9. Cadiz - Real Madrid X2 + under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto