Stryktipset Tips 17/4 2021

Publicerad på 16 Apr 2021 - 23:32

Aston

Aston

Jan Wickberg

16 Apr 2021 - 23:32

Denna gång får vi ta del av ett Stryktips som mer liknar ett Europatips då inte mindre än sju olika länder har med matcher. En finfin jackpot på 18 miljoner finns att tampas om. Måltipset med 1,5 miljoner i potten har även med några matcher från vårt eget rike.

STRYKTIPSET 17/4 2021 16:59 (obs spelstopp en timme senare än vanligt)

Match 1
Chelsea - Manchester City 2
(TTT 0-1-9)

Semifinal i FA-cupen mellan två lag som nog gärna hade mött något av lagen i den andra semin (Leicester / Southampton) för nog känns det som att det lag som vinner denna semi även har väldigt goda chanser att ta hem bucklan. Chelsea kämpar hårt i ligan för att nå topp 4 och har både Leicester & West Ham inom behörigt avstånd. I Champions League fick man förhållandevis en enkel resa då man lottats mot Atletico Madrid och Porto innan man nästkommande veckan ställs mot Real Madrid. Förväntas vila Edouard Mendy här till förmån av Kepa Arrizabalaga som vaktat kassen i tidigare FA-cup matcher. Bara Mateo Kovacic som inte kan medverka. City gick på pumpen senast i ligan då man hemmaföll mot Leeds. Kanske var det Champions League-matchen mot Dortmund som spökade? Hur som helst var den rädslan obefogad då man vann både hemma och borta med 2-1. Härnäst väntar PSG men innan dess match här, Villa i ligan och Tottenham i ligacupen. Vi gissar att manager Pep Guardiola redan här börjar rotera. Keeper Zack Steffen tänkbar burväktare, Aymeric Laporte och Kyle Walker också tänkbara starters. Trolig City-avancemang men frågan är om det sker under 90 minuter.

Match 2
Wolverhampton - Sheffield United 1
(TTT 10-0-0)

Wolves vann senast men på det hela taget har man gjort en rätt slät figur denna säsong. Framför allt offensivt har det inte klaffat. Ett mål i snitt per match är svagt. Willian Jose fortfarande mållös och Adama Traore satte sitt första för säsongen senast. Denna duo lär dock få starta här då både Raul Jimenez och Pedro Neto är skadade. Hoppas ha Joao Moutinho redo att starta efter skada. Willy Boly och Ruben Neves Covid-drabbade, medan backarna Fernando Marcal och Jonny Otto dras med skador. Hopplösa jumbon Sheffield United har usel form med åtta förluster på de nio senaste. Hela 18 poäng upp till säker mark och det ska man ta igen på 7 matcher, mission impossible! Skadeläget är långt ifrån optimalt med Chris Basham, Jack Robinson, Jack O'Connell, Jack Rodwell (inte bra att heta Jack i The Blades), John Fleck, Sander Berge, Billy Sharp och Oliver McBurnie som alla har trassel med skador. Underspel lär inte ge mycket i odds då det förväntas bli målsnålt. 1-0 till hemmagänget?

Match 3
Norwich - Bournemouth 1
(TTT 10-0-0)

Dessa båda lag var favoriter inför säsongen att lägga beslag på direktplatserna till Premier League. Norwich har infriat dessa förväntningar på bästa sätt och leder serien i stor stil. 15 poängs marginal till trean Swansea och det ska man inte kunna tappa på de fem återstående matcherna. Faktum är att man redan inför denna match kan vara klara för högsta ligan. Formen är strålande med 35 inspelade poäng på de 13 senaste matcherna. Det är mer än vad Wycombe fått in på kontot under hela säsongen. Samma elva som senast i 1-0 segern över Derby är att vänta här. Michael McGovern, Sam Byram, Christoph Zimmermann, Benjamin Gibson, Lukas Rupp och Adam Idah på skadelistan. Bournemouth har efter bländande April-månad (så här långt) tagit sig upp på play-off plats. Att man ska nå ifatt tabelltvåan Watford är nog att spänna bågen för högt men play-off platsen ska man hålla, även om det skulle bli förlust här. Har yttern Junior Stanislas tillbaka från skada och det innebär att endast Lewis Cook är kvar hos rehabteamet. Om hemmalaget redan är klara för Premier League när denna match drar igång så kan det vara klokt att gardera.

Match 4
AFC Wimbledon - Swindon 1
(TTT 10-0-0)

Bottenmöte i League 1. Wimbledon har genom segrar mot Accrington och Ipswich hoppat upp och förbi nedflyttningsstrecket. Offensiva duon Ayoub Assal & Ollie Palmer har supportat skyttekungen Joe Pigott på ett bra sätt dessa två matcher och det ska bli intressant att se om dessa tre herrar funkar lika fint i denna match. Anfallaren Shayon Harrison är fortfarande skadad. På backsidan får man åter Ben Heneghan efter avstängning. Vi får se om han tar tillbaka sin plats eller om man kör vidare med "ersättaren" Paul Kalambayi som gjorde ett gott jobb senast. Swindon kan snart vara jumbo i serien då man spelat en match mer än bakomvarande Rochdale som bara är en pinne efter. Kommer till detta möte med fyra raka torsk i bagaget. Föll senast blytungt mot nämnda Rochdale. Finns rutin både bakåt (Målis Lee Camp), framåt (anfallare Brett Pitman) och i försvaret (Paul Caddis) men frågan är om inte dessa gubbar passerat bäst-före-datum. Skador stör på dugliga backduon Zeki Fryers och Mathieu Baudry.

Match 5
Oxford - Gillingham 1
(TTT 10-0-0)

Håller oss kvar i League 1 men blickar uppåt i tabellen och finner Oxford på sjunde plats, med tre poängs marginal utanför play-off plats. Har precis som Wimbledon i förra matchen fått bra fart på målskyttet. 10-1 i målskillnad på de två senaste. Det mest anmärkningsvärda är att det är tio olika spelare som gjort målen. Lär starta med samma elva här, vilket i så fall innebär att man har fint sparkapital på bänken att kasta in med Olamide Shodipo och Sam Winnall. Inga skador som stör. Gillingham på tionde plats är sex poäng från play-off plats. Har 8-4-8 på sina 20 bortamatcher. Hade en trevlig Mars-månad med endast en förlust på åtta matcher. April har man startat med en förlust och ett kryss. Har bra anfallspar i Vadaine Oliver och John Akinde. Även Jordan Graham ute på kanten har visat målkänsla denna säsong. Så det kan nog ramla in ett och annat mål i den här matchen. 1X bör räcka.

Match 6
Colchester - Wasall X
(TTT 6-2-2)

Från övre halvan av League 1 till nedre skiktet av League 2 där vi finner dessa båda lag. Colchester är trea från slutet och får kämpa för att hålla sig kvar i serien. Att formen är mindre bra är ingen överdrift. EN seger på de 25 senaste matcherna är illa! Manager Hayden Mullins söker med ljus och lykta efter en seger och någon spelare som kan avgöra matcher. Plymouth-lånet Frank Nouble nätade senast och lär få chansen som spetsspelare här också. Inga skador eller avstängningar som stör. Walsall kommer med två raka hemmasegrar till JobServe och det behövde verkligen laget för innan dess var man nästan lika usla som Colchester. En vinst på 20 matcher innan hemmavinsterna mot Forest Green och Tranmere. På topp har man Josh Gordon som är mållös i 17 raka matcher så kanske bättre säga att han spelar längst fram för någon toppform har han absolut inte. I truppen finns även Caolan Lavery men han har varit småskadad och inte kunnat gå för fullt på slutet. Inhopp här är dock inte otänkbart. När det gäller tecken så är spikkryss inte heller otänkbart.

Match 7
Athletic Bilbao - Barcelona X
(TTT 0-0-10)

Final i Copa del Rey där Baskien ställs mot Katalonien i Andalusien (Sevilla). La Liga-elvan Bilbao var i final så sent som för två veckor sedan då man föll i fjolårets Copa del Rey-final mot antagonisten Real Sociedad. Så med andra ord får man här chansen att ta snabb revansch för den förlusten även om motstånd knappast är lättare denna gång. I ligan har man kryssat i de fyra senaste mot mestadels svagt motstånd. Hade senast Yuri Berchiche och Yeray Alvarez borta men man hoppas att backduon ska kunna medverka här. Truppspelarna Peru Nolaskoain och Oier Zarraga dock kvar på skadelistan. Barcelona trea i LaLiga en respektive två pinnar bakom Madridlagen, Real & Atletico. Hade fem raka segrar i ligan innan man stötte på Real och föll med 1-2. Gerard Pique kunde ej medverka då (men fick ändå gult kort) men här bör rutinerade backen var fit for fight. Philippe Coutinho och Ansu Fati står över pga skador. Bortalaget favoriter men till 70%, nej tack, 1X2 och hoppas på att baskern sitter där den ska på Lördag.

Match 8
Sassulo - Fiorentina 2
(TTT 8-1-1)

Nästa anhalt Italien och Serie A mötet mellan Sassulo och Fiorentina. Åtta omgångar återstår och Sassulo på plats åtta kommer med största sannolikhet att bli som bäst åtta. Elva poäng upp till Roma som är närmast ovanför. Det lär man inte äta ikapp. Till denna match är det lite av anfallskris då man har skador på Gregoire Defrel, Francesco Caputo och Domenico Berardi. Dessa herrar har tillsammans stått för nästan hälften av lagets mål den här säsongen. Här ska unge Giacomo Raspadori ensam axla deras mantlar. Okej har väl hyfsad back-up av Filip Djuricic och ivorianerna Hamed Traore (tillbaka efter avstängning) och Jeremie Boga, men självklart kommer man sakna framför allt Beradi. Fiorentina på femtonde plats, åtta poäng från nedflyttning. Formen är inget att skryta med men man har ställts mot rätt tufft motstånd på slutet. Knappa förluster mot Milan och Atalanta. 1-1 mot Genoa i en match där Franck Ribery (jo han håller fortfarande på sparkar boll) tog rött kort en bit in i andra halvlek. Fransmannen är åter här och så även chilenarbacken Erick Pulgar som också var placerad i skamvrån senast. Igor Julio & Aleksandr Kokorin skadade. Vi sticker ut hakan och spikar bortalaget. Dusan Vlahovic avgör!

Tips: Att göra mål i matchen Dusan Vlahovic @ 2,75 - bet365 -

Match 9
Cagliari - Parma 1
(TTT 8-0-2)

Otroligt viktigt möte i botten av Serie A. Sardiniens stolthet, Cagliari på 18e plats med 22 poäng. Brollans gamla gäng, Parma på plats 19 med 20 poäng. Torino ovanför nedflyttningsstrecket har 27 poäng. Cagliari brukar vara svåra att tas med på ön, men utan publik är man rätt beskedliga. Har fyra raka nederlag och således formsvaga. Joao Pedro är helt okej framåt men bakom honom ekar det tomt. Förstekeeper Alessio Cragno är Coviddrabbad så Guglielmo Vicario får vakta målet även här. Skador på Luca Ceppitelli, Marko Rog, Matteo Tramoni och Riccardo Sottil. Parma har bara vunnit 3 av 30 matcher under säsongen och det håller så klart inte om man vill spela i högsta serien. Lite ljus i mörkret är att man kryssat i de tre senaste på bortaplan. Har fler stjärnor än Cagliari som tex Andreas Cornelius, Gervinho och ex-Zenit-trion Bruno Alves, Hernani och Yordan Osorio. Senast förvärvet (som man hoppas ska rädda kvar klubben) är Graziano Pelle som man hämtade hem från Kina. Nio spelare på skadelistan plus att "svensken" Riccardo Gagliolo är avstängd. Det kan bli tufft men vi räknar inte bort Parma helt.

Match 10
Marseille - Lorient 1
(TTT 10-0-0)

Tabellsexan Marseille jagar Europaplats i Ligue 1. Det är hemma på Stade Velodrome som poängen ska bärgas för att just på hemmaplan är man som bäst. Vinst i fyra av de fem senaste. Var även senast borta mot Montpellier nära vinst (trots en man mindre sista halvtimmen) men släppte in 3-3 på stopptid. Har till denna match både Alvaro Gonzalez och Duje Caleta-Car avstängda. Kan bli lite trubbel att formera backlinjen då man även har en skada på Jordan Amavi. Manager Jorge Sampaoli har förhoppningar om att Valentin Rongier och japanerna Hiroki Sakai & Yuto Nagatomo ska kunna medverka efter skador. Lorient finner vi precis ovanför nedflyttningsregionen. På resande fot är man sämst i serien med endast en vinst på sexton försök. Tog en viktig seger mot bottenkollegan Brest näst senast men allra senast blev det dyngspö mot topplaget Lens. På pappret spelar laget en offensiv 3-4-3 men vi räknar mer att det blir en 5-4-1 på plan med Teremas Moffi som ensam striker. Skador på Thomas Fontaine, Jeremy Montel och Quentin Boisgard. Vi litar på hemmalaget och ödslar inga garderingar här.

Match 11
Bayer Leverkusen - Köln 1
(TTT 10-0-0)

Knallar över Elsass och hamnar i Tyskland där Köln besöker Leverkusen. Gästerna behöver inte direkt flyga dagen innan då det bara är ett par minuters båtfärd till matcharenan. I Bundesliga är Leverkusen på plats sex. Förvisso Europaplats men det är Europa Conference League och det låter lite som en pajasturnering så nog vill man nå Europa League eller ännu hellre Champions League. Laget känns lite svajigt för stunden och man blandar och ger. Åkte ur Europa League mot Young Boys. Har förlorat två av de tre senaste hemma och senast 0-0 borta mot Hoffenheim. Har tunga skador på viktiga pjäser som Lars Bender, Julian Baumgartlinger, Daley Sinkgraven och nyförvärvet Timothy Fosu-Mensah. Köln är näst sämst i ligan, bara genomusla Schalke har man bakom sig. På bortagräs har man inför denna match fyra raka nederlag. Senast man vann var 6/2 då Gladbach besegrades på bortaplan. Elvis Rexhbecaj satte båda målen då, men efter det åtta raka utan nätkänning. Sebastian Andersson har fortfarande problem med ett knä och kan inte göra sig själv rättvisa. Florian Kainz, Sebastiaan Bornauw, Ismail Jacobs, Jan Thielmann och Kingsley Ehizibue dras också med skadeproblem. Slovaken Ondrej Duda kommer inte heller att spela då han är avstängd. Ser inget vidare ut för Köln varken här i denna match eller i tabellen. Etta!

Match 12
Aberdeen - Livingston 1
(TTT 10-0-0)

Näst sista matchen på kupongen tar oss till Skottland där Mästerskapsserien är i full gång. Dessa båda lag är dock mil ifrån Celtic som i sin tur är kilometer från Rangers. Känns som att det bästa för alla vore att låta Rangers och Celtic göra som Cardiff och Swansea från Wales. Nog om detta, här vankas det cupspel och man är framme i åttondelsfinal. Aberdeen avgjorde sent mot Dumbarton i senaste rundan. Tog sedan en vinst i ligan av rena farten, båda vinsterna var med 1-0 så vi skickar inte kustlaget till skyarna än. Truppen känns så där och med skador på Michael Devlin, Greg Leigh och framför allt Ryan Hedges så är man bara okej, inte mer. Livingston tog sig till Mästerskapsserien men ska där bara spela av säsongen. I cupen behövde man förlängning för att besegra Raith i senaste rundan. Slovenen Matej Poplatnik blev matchvinnare. Har annars bara gjort mål i ligacupen. Lär inte starta här då Scott Pittman, Alan Forrest och Jay Emmanuel-Thomas alla står före i kön. Julian Serrano, Scott Robinson och Gavin Reilly skadade. Aberdeen favoriter att ta sig vidare men frågan är om det sker under ordinarie tid.

Match 13
Royal Antwerp - Genk 2
(TTT 4-4-2)

Belgiska ligan sist ut på kupongen. Toppmöte mellan tabelltvåan Antwerpen och ligatrean Genk. Båda lagen redan klara för mästerskapsserien så det handlar om att komma tvåa bakom seriesegrande Club Brugge. I sämsta fall innebär en förlust här att man hamnar fyra då Anderlecht, i skrivande stund på fjärdeplats, kan smita förbi genom vinst i sista omgången. Antwerpen är säsongens flipp, succe i ligan och även bra spel i Europa League där man tog sig vidare från gruppspelet. Formen är helt okej med tre vinster på de fyra senaste. Har dessutom fått röda kort i två av dessa vinstmatcher. Abdoulaye Seck har sonat sitt brott men Maxime Le Marchand är fortfarande avstängd. Bra offensiv med Dieumerci Mbokani och Didier Lamkel Ze. Sen är gamle Lior Refaelov bättre än någonsin. Genk är formstarka med sex vinster på de sju senaste matcherna om vi räknar in alla turneringar. Har en supertrio framåt med Junya Ito, Theo Bongonda och Paul Onuachu. Frågan är om någon av dem spelar i Genk nästa säsong. Norrmannen Kristian Thorstvedt lär väl i alla fall bli kvar. Ex-Helsingborgaren Jere Uronen är skadad och medverka ej precis som backkollegan Dries Wouters. Svårläst sista match så vi helgarderar toppmötet.

Tips: Över 2,5 mål i matchen @ 1,72 - bet365 

STRYKTIPSET (216-Raders)

1. Chelsea - Manchester City X2
2. Wolves - Sheffield U. 1
3. Norwich - Bournemouth 1
4. Wimbledon - Swindon 1
5. Oxford - Gillingham 1X
6. Colchester - Walsall X
7. Bilbao - Barcelona 1X2
8. Sassulo - Fiorentina 2
9. Cagliari - Parma 1X2
10. Marseille - Lorient 1
11. Leverkusen - Köln 1
12. Aberdeen - Livingston 1X
13. Antwerpen - Genk 1X2

Måltipset (Enkelrad)

3. Norwich - Bournemouth
5. Oxford - Gillingham
8. Sassulo - Fiorentina
13. Antwerpen - Genk
20. Auxerre - Nancy
22. Dunkerque - Grenoble
25. Toulouse - Chateauroux
27. Pordenone - Frosione

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto