Stryktipset Tips 2/1 2021

Publicerad på 1 Jan 2021 - 18:57

Aston

Aston

Jan Wickberg

1 Jan 2021 - 18:57

År 2021 inleds med en intressant Stryktipskupong där vi har en jackpot på 16 miljoner att tampas om. Även Måltipset innehåller en jackpot som är uppe i 4,5 miljoner så även om det är en på miljonen så har man chans att kamma hem över 20 miljoner! Nedan följer i vanlig ordning analyser för varje match på Stryket och systemförslag för båda kupongerna. Gott Nytt Spelår!

STRYKTIPSET TIPS 2/1 15:59

Match 1
West Bromwich - Arsenal 2
(TTT 0-0-10)

Två lag som inte rosade marknaden under 2020. West Brom känns tillsammans med Sheffield United som heta kandidater att ta steget ned till The Championship då man har trubbel att producera framåt samtidigt som det läcker betänkligt bakåt. Har på 16 matcher endast besegrat jumbon Sheffield United. Kommer från hemska 0-5 mot Leeds och har på de tre senaste hemma 1-13 i målskillnad. Har fortfarande Jake Livermore avstängd efter dennes överfall på Villas Jack Grealish. Skadefrågetecken finns för Kieran Gibbs, Kyle Bartley och Hal Robson-Kanu.

Arsenal tog sig samman i slutet av året och vann både mot Chelsea och Brighton men innan dess sju raka i ligan utan vinst. Manager Mikel Arteta hänger fortfarande löst och vi tror att det räcker med en eller ett par förluster till så får spanjoren lämna skutan. Jagar förstärkning främst framåt då man bara har ett mål i snitt. Hoppas här ha brasseduon David Luiz & Willian åter efter skador. Landsmannen Gabriel i Covidkarantän. X2.

Match 2
Crystal Palace - Sheffield United 1
(TTT 10-0-0)

Palace har stort kunnande i sina ljusa stunder men blandar verkligen toppar och dalar. Kommer närmast från 1-1 mot Leicester och behöver ha tankarna på den matchen och inte kamperna innan som slutade med 0-7 och 0-3. Vi hade gärna sett att belgarna Christian Benteke & Michy Batshuayi fick starta tillsammans på topp med Wilfried Zaha som playmaker bakom duon. Tror Luka Milivojevic kan fixa mittfältet själv och mot The Blades ska man äga bollen mesta delen av tiden. Skador på Wayne Hennessey, Gary Cahill, Nathan Ferguson, Mamadou Sakho, Martin Kelly och Connor Wickham.

Sheffield United är hopplöst sist i tabellen. Får inget med sig och har torskat de två senaste med 0-1. Har John Lundstram avstängd efter dennes brandröda kort mot Brighton. Jack O'Connell och Sander Berge skadade. Oliver McBurnie & Billy Sharp dras också med skador och ska testas innan match. Lutar åt en match där styrka före kreativitet lär bli nyckel till framgång.

Match 3
Brighton - Wolverhampton X
(TTT 5-3-2)

Hemmalaget knappt över nedflyttningsstrecket och är nog glada över att vinstfria Decembermånad är över. På det hela taget så väntar man fortfarande på första trepoängaren hemma där man normalt brukar vara fruktade. Valde att vila flera normala startspelare senast i förlustmatchen mot Arsenal. Vi räknar med att Ben White, Solly March, Leandro Trossard, Neal Maupay och Aaron Connolly alla är åter här. Frågetecken för Adam Lallana och Danny Welbeck som saknades senast. Tariq Lamptey, Jose Izquierdo och Florin Andone ej aktuella för spel.

Wolves ser ut att gå mot en mellansäsong om man inte förstärker med någon giftig anfallare inom kort. Utan Diogo Jota (som gick till Liverpool inför säsongen) och skadade Raul Jimenez är det tunt framåt och vi är inte jätteöverraskade att man inte ens snittar ett mål per match. Har till denna match sena tester på Willy Boly och Leander Dendoncker. Oviss historia på sydkusten som bör garderas.

Match 4
Stoke - Bournemouth X
(TTT 1-3-6)

Kryssglada Stoke fortsätter att rada upp oavgjorda matcher och på de fem senaste har man hela fyra enpoängare. Om man på allvar vill vara med i kampen om play-off plats så duger det inte att kryssa mot bottenlagen Coventry och Nottingham. När det gäller skadesituationen så är det fortsatt tufft men Joe Allen, John Obi Mikel och Sam Clucas är åter och i spelbart skick. Morgan Fox och Steven Fletcher har tagit deras platser hos rehabteamet som redan behandlar Angus Gunn, Adam Davies, Lee Gregory och Tyrese Campbell.

Bournemouth åkte senast på säsongens blott tredje förlust då man föll borta mot ligans formstarkaste lag, Brentford. Var dock värda en pinne och skapade en del förutom målet. Joshua King redo att starta här? Skador på Chris Mepham, Jack Stacey och Arnaut Groeneveld. Tror inte The Cherries förlorar två i rad så X2 bör räcka.

Match 5
Swansea - Watford 2
(TTT 6-2-2)

Toppmöte mellan två lag som sniffar på direktuppflyttning. Swansea på tredjeplats är tre poäng före Watford men har en match mer spelad. Hemma i Wales är Swansea starka och har bara förlorat en av elva matcher. Anfallet känns stundtals lite trubbigt och gör inte forwardsparet Jamal Lowe / Andre Ayew mål så finns det ingen annan som kan fixa biffen. Skulle någon av dem gå sönder eller åka på sjukdom så blir det kris. Så tips från coachen är att man förstärker innan olyckan är framme. I skrivande stund är det dock på backsidan man har skador på George Byers, Ryan Bennett, Kyle Naughton och Morgan Gibbs-White.

Watford trivs bäst hemma och har haft det ganska trassligt på resande fot. 2-5-3 är inget att hänga i julgranen för ett topplag som The Hornets. Målskillnaden ska vi inte tjata om men 4-6 talar sitt tydliga språk hur man agerar utanför Vicarage Road. Nye managern Xisco fick i alla fall starta med en vinst då man besegrade serieledande Norwich med 1-0. Brände en del fina lägen så mer finns att hämta. Dras fortsatt med stort skadefrånvaro med Craig Cathcart, William Troost-Ekong, Christian Kabasele, Tom Dele-Bashiru, Domingos Quina, Isaac Success och Joao Pedro. Har även tappat Etienne Capoue som kritat på för Villarreal. Ersättaren hämtade man in från Bodö/Glimt i dansken Philip Zinckernagel. Gaddmatch!

Match 6
Huddersfield - Reading 1
(TTT 8-1-1)

Huddersfields fina hemmaform håller i sig och senast var det Blackburn som åkte på däng. Fem raka vinster på Kirkless Stadium snackar man inte bort. Mot Rovers blev backen Naby Sarr mycket oväntat matchvinnare med sina två mål. Med tanke på skadorna på Richard Stearman, Tommy Elphick, Christopher Schindler, Josh Koroma och Danny Ward samt det fina resultatet på sistone så lär inte manager Carlos Corberan ändra om i startelvan utan köra på så länge spelarna håller.

Sexan Reading kommer från ett smickrande 0-0 mot Swansea. Skapade intet framåt och får tacka keepern Rafael för poängen. Man kan klart och tydligt se att man lider av saknaden av offensiv kraft då Felipe Araruna, George Puscas, Yakou Meite och Lucas Joao saknas pga skador. Här hoppas man att John Swift och Lucas Joao i alla fall ska kunna medverka i någon grad. Lewis Gibson, Liam Moore och Andy Yiadom är de från defensiven som ej kan kicka boll pga skador. Hudds får u-tipset tack vare hemmaformen och alla skador hos The Royals.

Match 7
Brentford - Bristol City 1
(TTT 10-0-0)

LOTTAS!
Fördelning: 12-2-2.

Match 8
Norwich - Barnsley 1
(TTT 10-0-0)

Efter fem raka vinster åkte Norwich på förlust mot Watford. Följde sedan upp det med att bara kryssa hemma mot QPR. Höll dock på att slarva bort alla poängen i slutet av matchen. Innan QPRs (feldömda?) straff så skapade man massor och frågan är om verkligen Todd Cantwell var offside när han petade in bollen i mål. Hur som helst kan vi säga att The Canaries inte hade marginalerna med sig för då hade man även vunnit denna match. Till denna match är frågan vem som ska vakta målet. Förstekeeper Tim Krul är på väg tillbaka efter skada och hoppas vara fit här. Michael McGovern som haft handskarna medan Krul varit skadad utgick själv skadad senast i halvtid och ersattes av debutanten Daniel Barden. Övriga skadade är Bali Mumba, Sam Byram, Onel Hernandez, Marco Stiepermann och Adam Idah.

Formstarka Barnsley kommer till Carrow Road med fem vinster på de sex senaste. Okej att man mött ganska svagt motstånd men det fråntar inte poängskörden. Är ett hårt jobbande lag gör det bra som en enhet. Skador på Ben Williams, Jordan Williams och Aapo Halme. Saknar även anfallaren Conor Chaplin som Covidisolerad. Favorit i fara och vi garderar!

Match 9
Luton - Queens Park Rangers 1
(TTT 9-1-0)

LOTTAS!
Fördelning: 11-3-2.

Match 10
Birmingham - Blackburn 2
(TTT 2-0-8)

Birmingham avslutade 2020 på ett svagt sätt. Fyra förluster på de fem senaste gör att man halkar längre och längre ned i tabellen. Fick senast stryk av bottenkollegan Derby med hela 0-4. Prestigevärvningen Alen Halilovic har inte varit någon hit så här långt och nu är kroaten skadad. Det behöver inte vara någon nackdel för The Blues som nu kan spela både Scott Hogan och Lukas Jutkiewicz tillsammans på topp. Ett framgångsrecept har det visat sig tidigare så vi får se om samarbetet består. Kristian Pedersen och Maikel Kiefenbeld är två andra som hoppas på startplatser här.

Blackburn har både tappat fart och placeringar efter en rätt knackig avslutning på virusåret. Skyttekungen Adam Armstrong hade inte skärpan inställd senast mot Huddersfield. I tidigare form hade han satt minst ett par bollar. Gäller att man snart hittar tillbaka till målformen för att inte bli avhakade i jakten på play-off plats. Tidigare långtidsskadade Bradley Dack har nu två inhopp i benen och kanske redo att ta plats i startelvan här. Tom Trybull gick sönder senast och ansluter till sjukan som redan innehåller Scott Wharton, Elliott Bennett, Derrick Williams, Lewis Travis, Joe Rankin-Costello och Corry Evans. Chansspikar tvåan på St Andrews.

Match 11
Preston - Nottingham 1
(TTT 9-0-1)

Verkar som att Preston har hittat formen och kan vinna både borta och hemma. Har dessutom hållit nollan i de tre senaste vinstmatcherna. Framåt har Daniel Johnson varit bra och visat vägen. Tyvärr fick man senast yttern Scott Sinclair skadad. Bör innebära att Tom Barkhuizen och Sean Maguire bildar anfallspar. Patrick Bauer, Ben Pearson, Louis Moult och Billy Bodin är övriga som ej kan medverka för The Lilywhites pga skador.

Nottingham har kravlat sig över nedflyttningsstrecket tack vare fyra raka utan förlust. Tre av matcherna har dock slutat oavgjort och det är inte svårt att förstå varför när man såg sömnpillret mot Birmingham. Senast mot Stoke släppte keepern Brice Samba in ett mål direkt från hörnläggaren. Forest räddades dock av ett självmål i den andra halvleken som såg ut som dimman i Lutzen. Skador på Tyler Blackett, Scott McKenna, Fouad Bachirou och Jack Colback. Känns som att Preston stabiliserat sig och får gälla som favoriter här mot ett ojämnt Forest.

Match 12
Wycombe - Middlesbrough 1
(TTT 0-0-10)

Wycombe innehar sistaplatsen i The Championship men till skillnad från jumbo-kollegan Sheffield United i Premier League är man inte avsågade utan har bra häng på lagen ovanför. Tog en brottartung seger senast när man vann hemma mot Cardiff. Kan man bygga vidare på den vinsten här? Vi förväntar oss samma elva här som senast vilket i så fall innebär att Albanen Anis Mehmeti behåller sin plats. Bara Anthony Stewart och Dominic Gape som plåstras om hos medicinska teamet.

Bra hemma, kass borta är en ganska talande beskrivning av Middlesbrough denna säsong. Hemma i norr har man 7-2-1 på tio matcher. Söder ut har man 2-4-5 på elva matcher och senast föll man borta mot tidigare jumbon Sheffield Wednesday. Britt Assombalonga och Chuba Akpom turas fortfarande om att starta matcherna och det beror så klart på att ingen av dem har hittat målformen som manager Neil Warnock hade önskat. Duncan Watmore är lagets bäste målgörare trots att han bara lirat åtta matcher. Grant Hall, Jonny Howson och Ashley Fletcher skadade för Boro. Att bortalaget är favoriter köper vi inte och plitar ned ettan först.

Match 13
Rotherham - Cardiff 1
(TTT 1-0-9)

Nästjumbon Rotherham hade en trist December-månad då man bara vann en match. Övriga fem slutade i moll. Inga stora förluster och i de två senaste blev det 1-2 så det visar att man är med i matcherna och "bara" behöver bli lite mer effektiva och hålla fokus bakåt. Viktor Johansson har vaktat målet i de tre senaste och ser ut att få fortsatt förtroende här. Framåt är Michael Smith het med mål i tre raka matcher. Som många andra lag har man drabbats av Covid i truppen och isolerat tre spelare (Billy Jones, Matt Crooks och Angus MacDonald). Skador sedan tidigare på Clark Robertson, Shaun MacDonald, Joe Mattock, Kieran Sadlier och Chiedozie Ogbene.

Cardiff är långt ifrån målet (play-off) efter en svag avslutning på 2020. Fyra förluster på de fem senaste är inte likt Cardiff. Kanske tog derby-förlusten mot Swansea hårdare än vad vi trodde. Senast i förlusten mot Wycombe tappade manager Neil Harris huvudet och blev uppvisad på läktaren. Är därmed avstängd här och får se matchen på dumburken. Dras fortfarande med skador på viktiga anfallare Kieffer Moore som är i gymmet och kör rehab tillsammans med Sean Morrison, Jordi Osei-Tutu, Lee Tomlin och Isaac Vassell. Jätteläge för Rotherham att göra en Wycombe här dvs besegra ett formsvagt Cardiff på hemmaplan. Michael Smith avgör? 

Fördelning: 3-2-11.LOTTAS! Matchen uppskjuten i sista stund pga snö! 
 

STRYKTIPSET (288-Raders)
1. West Bromwich - Arsenal X2
2. Crystal Palace - Sheffield U. 1X
3. Brighton - Wolverhampton 1X2
4. Stoke - Bournemouth X2
5. Swansea - Watford 1X2
6. Huddersfield - Reading 1
7. Brentford - Bristol C. 1
8. Norwich - Barnsley 1X
9. Luton - Queens Park Rangers 1X
10. Birmingham - Blackburn 2
11. Preston - Nottingham 1
12. Wycombe - Middlesbrough 1
13. Rotherham - Cardiff 1

MÅLTIPSET (Enkelrad)

7. Brentford - Bristol C.
14. Wimbledon - Lincoln
16. Burton - Oxford
17. Plymouth - Gillingham
20. Bolton - Crawley
26. Mansfield - Port Vale
28. Stevenage - Scunthorpe
29. Walsall - Carlisle

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stödlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto