Stryktipset Tips 20/5 2023

Publicerad på 19 Maj 2023 - 19:37

Aston

Aston

Jan Wickberg

19 Maj 2023 - 19:37

Inga mil från 13 rätt förra veckan så det är med gott mod vi tar oss an denna stryktipsomgång som hämtar matcher från England, Italien, Spanien, Frankrike, Tyskland och Norge. En riktig Eurotrip med flera fina möten. Resan startar i Sherwoodskogen och avslutas i Brannbergen. Pilbågar och vindkraft nu kör vi!

STRYKTIPSET 2023-05-20 15:59

Match 1
Nottingham - Arsenal X
(TTT 0-0-10)

Forest framåtanda har gett utdelning i form av två vinster och ett kryss på de fyra senaste och med det sagt är man på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Målskillnad är inget man kan lita på så det gäller att ha fokus hela vägen för att hänga kvar. På hemmaplan har man plusstatistik och har tidigare under säsongen bland annat besegrat lag som Liverpool och Brighton. Taiwo Awoniyi i bra målform med fyra baljor på två matcher. Brennan Johnson bänkad senast och kan bli samma visa här. Många gubbar skadade, där Gustavo Scrapa och Emmanuel Dennis ligger närmast till för comeback men ska testas sent. Arsenals lilla hopp om ligaguld släcktes med all sannolikhet senast då man föll hemma mot Brighton med 0-3. Är nu fyra poäng bakom Manchester City som dessutom har en match mindre spelad (och bättre målskillnad). Gabriel Martinelli utgick skadad redan efter 20 min senast och ser ut att missa här. Även Oleksandr Zinchenko dras med skada och troligen borta resten av säsongen. Vi varnade för Nottingham förra helgen och då knep de en pinne borta mot Chelsea. Kan de upprepa den bedriften här i jakten på nytt kontrakt. Vi kör åter 1X2!

Match 2
Liverpool - Aston Villa 1
(TTT 10-0-0)

Tabellfemman Liverpool är en poäng från Champions League plats men har en match mer spelad än lagen ovanför. Formen är på topp med sju raka segrar. 3-0 senast mot Leicester men innan dess fem uddamålsvinster så lite marginaler med sig har man haft. Sena tester på offensiva duon Roberto Firmino och Darwin Nunez. Har satt upp fyra spelare (James Milner, Naby Keita, Roberto Firmino och Alex Oxlade-Chamberlain) på transferlistan. Mohamed Salah har avslutat säsongen fint med sex mål på de åtta senaste. Inget mål mot Leicester men då spelade han fram till tre och det är inte så tokigt. Aston Villa tog sig senast ikapp Tottenham genom 2-1 på Villa Park mot Londonklubben. Får svårt att knipa Europa League plats men sjundeplatsen är nåbar och Europa Conference League. En poäng på de tre senaste borta men det har varit tighta matcher så kunde ha varit fler poäng. Matty Cash åter senast efter skada men petar nog inte Ashley Young. Ollie Watkins mållös i fem raka, slår till här? 70% på Pool, gardera!

Match 3
Bournemouth - Manchester United 2
(TTT 0-0-10)

The Cherries har redan fixat kontraktet och det var målet för säsongen så nu har man mer eller mindre gått på sommarvila. Två raka förluster och inte ett skott på mål senast mot Palace. 19 farliga anfall under 90 minuter tyder på att man bara vill ta semester. Fem spelare skadade där Marcus Tavernier kommer vara mest saknad. Framåt rätt ihåligt men Dominic Solanke kanske kan hitta på nåt men att det ska räcka till poäng tveksamt. Manchester United på sista Champions League platsen känner flåset från Liverpool och även om man har en match till godo så vill det till att man gör jobbet. Kan inte börja tänka på cupfinalen mot rivalen City redan nu. Lär rensa rejält i truppen till nästa säsong så vill man vara kvar i United är det dags att visa framfötterna och säkra topp 4 platsen. Sena tester på Scott McTominay och Marcus Rashford. I försvaret fortsätter Victor Lindelöf då Lisandro Martinez är borta pga skada. Spelar nu backpar med Raphael Varane som är åter efter skada. Även om Luke Shaw varit helt ok så känns det tryggare med Varane. Vi tror inte United slarvar bort poäng här mot ett Bournemouth som står med ena benet i swimmingpoolen.

Match 4
Wolverhampton - Everton 1
(TTT 3-1-6)

Wolves har trots ynka 30 mål framåt på 36 matcher säkrat sin Premier League existens även för nästa säsong. Har inte mycket att spela för här men en morot kan vara att hålla den fina hemmasviten vid liv. Har fyra raka utan insläppta mål och då ändå mött hyfsat motstånd som Chelsea, Brentford, Crystal Palace och Aston Villa. Behöver en målskytt till nästa säsong och Viktor Gyökeres ska stå högt upp på önskelistan. Hänger väl mycket på om Coventry tar steget upp till Premier League eller ej. Inga skador som stör. Everton hänger löst men i nuläget en pinne till godo på Leeds närmast under nedflyttningsstrecket. Kunde som väntat inte spinna vidare på 5-1 segern mot Brighton då man senast mötte Manchester City. Har dock gynnsamt spelschema kvar med två lag som inte har ton med motivation. Sena tester på Vitalii Mykolenko och Dominic Calvert-Lewin oroar manager Sean Dyche. Om dessa kommer till spel är det bara Seamus Coleman och Ben Godfrey som är borta av vikt. Visst finns motivationen hos Liverpoollaget men räcker det mot en välorganiserad vargflock i bra hemmaslag?

Match 5
Fulham - Crystal Palace 1
(TTT 9-0-1)

Mittmöte mellan två Londonklubbar som inte har nåt att spela för mer än äran. Fulham har två raka segrar och 7-3 i mål på dessa. Skyttekungen Aleksandar Mitrovic var senast åter efter sin långa avstängning och visa direkt var skåpet ska stå när han hoppade in och punkterade matchen mot Southampton med sitt 2-0 mål. Får se om det räcker för att starta eller om Carlos Vinicius behåller spetsrollen. Tom Cairney var inte lika bra som mot Leicester men då Andreas Pereira fortsatt är skadad så behåller han troligen sin plats på mitten. Tim Ream och Daniel James dras också med skador och vi räknar inte med någon av dem här. Crystal Palace går bra på hemmaplan men har två raka nederlag på resande fot. Eberechi Eze uppe på tvåsiffrigt efter sina mål mot Bournemouth. Lär väl röra på sig under sommaren och det samma gäller fransmännen som förre managern Patrick Viera tog in. Wilfried Zaha borta pga skada och då sjunker anfallsstyrkan med många procent. Vi väljer att spika Fulham om ettan så länge den håller sig runt 50%

Match 6
Carlisle - Bradford X
(TTT 9-1-0)

Två lag som hade marginalerna med sig gällande play-off plats. Båda slutade på 76 poäng och åttan Mansfield hade 75 poäng. Bradfords Jamie Walker avgjorde första play-off mötet med matchens enda mål. Annars är det Andy Cook som stått för det mesta framåt för Mark Hughes manskap under säsongen. 28 mål på 47 matcher har 32-åringen svarat för. Inga nya skador gör att Hughes kör vidare med samma elva. Carlisle tappade mycket fart på slutet av säsongen och formen ej på topp. Med förlusten mot Bradford har man endast en vinst på de sju senaste. Bäste anfallaren Kristian Dennis hade en bra vinter med fem mål i Januari-månad men endast en balja på de sju vinstfria vi nämnde ovan. Fick inte ens starta förra matchen men kan här ta Joe Garners plats som var sämst på plan senast. Skador på backparet Morgan Feeney & Jonathan Mellish stör. Vi tror bortalaget kryssar sig vidare till final.

Match 7
Atalanta - Verona 2
(TTT 10-0-0)

Atalanta fightas för Europaplats. Har i skrivande stund en pinne upp till Roma på Europa Conference League-plats och ytterligare två till Milan på Europa League-plats. Har hamnat i formsvacka i fel läge med två raka förluster. 0-2 mot serietvåan Juventus kan accepteras men 0-1 mot Salernitana som innan endast vunnit 7 av 34 matcher är inte något fansen tog lätt på. Joakim Maehle stod över senast pga avstängning men är åter här. Skador på Hans Hateboer, Matteo Ruggeri, Jose Luis Palomino och Ademola Lookman. Även sena tester på Berat Djimsiti, Duvan Zapata och Jeremie Boga. Verona är under nedflyttningsstrecket men endast pga målskillnad. Går en kamp mot Spezia och Lecce om att hänga kvar. Bortafacit är svagt med 1-7-9 men det fina i kråksången är att man har två kryss och en vinst på de tre senaste bortamatcherna. 0-0 mot ligavinnarna Napoli följdes upp med 1-1 och 1-0 mot bottenkollegorna Cremonese och Lecce. Så det är med gott mod man reser till Bergamo för möte med Glenn Strömbergs gamla klubb. Giangiacomo Magnani utgick tidigt senast och ska testas sent här. Även Pawel Dawidowicz och Ondrej Duda utgick med skador och riskerar att missa. Josh Doig och Thomas Henry borta sedan tidigare men Kevin Lasagne kan vara åter efter skada. Vi utesluter inte skräll på Gewiss Stadium och finner därmed värdet till höger.

Match 8
Almeria - Mallorca 1
(TTT 9-1-0)

Almeria ligger lite halvtaskigt till i LaLiga. Är förvisso på "säker" mark men man har bara ett par poängs marginal till Getafe under nedflyttningsstrecket. Då Getafe denna omgång möter redan nedflyttningsklara Elche så vill det nog till att Almeria tar poäng här. På hemmaplan är man helt ok med nio vinster på sjutton försök. 2-1 i senaste hemmamatchen då Elche stod för motståndet. Anfallaren El Bilal Toure skadad så colombianen Luis Suarez får sällskap av Adrian Embarba och Leo Baptistao på topp. Även Largie Ramazani är redo om det knyter sig för trion. Backduon Kaiky & Chumi dras också med skador och ser ut att missa matchen. Mallorca på tolfte plats har fortfarande en chans på Europa Conference League-plats men då ska man passera fem lag, vilket känns rätt orealistiskt. Inget vidare bortalag då man förlorat 10 av 17 matcher på fastlandet. Humörspelaren Vedat Muriqi bäste målskytt och har gjort en tredjedel av lagets mål. Flera svenskbekanta i truppen som Dennis Hadzikadunic, Ludwig Augustinsson och Tino Kadewere. Skador på Antonio Raillo, Giovanni Gonzalez och Maitja Nastasic. Max en pinne för bortalaget mest troligt.

Match 9
Athletic Bilbao - Celta Vigo 1
(TTT 10-0-0)

Två av seriens formsvagaste lag stöter på varandra i match 9 på kupongen. Bilbao har en poäng på de fyra senaste matcherna. Fick senast se sig passerade av Girona efter att man torskat med hela 1-5 borta mot Villarreal. Har annars sett rätt stabila ut bakåt men framåt är det öken. De enda två mål man gjort på de fyra matcherna har kommit från straffpunkten. Finns ändå normalt bra anfallare i laget som Oihan Sancet och bröderna Williams. Dock många i truppen som börjar komma till åren så föryngring bör ske till nästa säsong. Får här åter Dani Vivian efter avstängning. Inigo Martinez, Yeray Alvarez och Jon Morcillo skadade. Celta Vigo har förlorat fem av de sex senaste. Enda vinst på dem var 1-0 mot jumbon Elche, där man avgjorde i sista minuten. Så formen är näst intill usel för Carlos Carvalhas manskap. Backarna Javi Galan och Joseph Adioo var avstängda senast men är här åter. Dessvärre är inte skamvrån tom då Renato Tapia har samlat ihop gula kort för en avstängning. Sena tester på anfallsparet Haris Seferovic och Iago Aspas som båda byttes ut med skadekänning senast. Målis Agustin Marchesin borta sedan tidigare pga skada och Diego Alves inte längre kvar i klubben gör att man tvingas spela Ivan Villar som inte direkt övertygar mellan stolparna. 1X räcker?

Match 10
Lille - Marseille 1
(TTT 5-2-3)

Lille på femteplats i Ligue 1 hoppas kunna fixa Europaplats. I nuläget har man Europa Conference League plats men vill åt Europa League platsen som Monaco har. Får även ha koll i backspegeln där Rennes är farligt nära med bara en pinne som skiljer. Med skada på Tiago Djalo och avstängningar på Alexsandro och Jose Fonte hoppas Gabriel Gudmundsson få chansen nu när han är åter från skada. Framåt står Edon Zhegrova över så nordamerikanerna Timothy Weah (USA, noll mål) och Jonathan David (CAN, 21 mål) bildar anfallspar. Bakom dem rutinerade speluppläggaren Remy Cabella (ex-Marseille) som varit strålande på slutet. Trean Marseille har fin form med fyra vinster på de fem senaste. Förlusten kom dock mot "fel" lag då det var Lens man torskade mot. Lens knallade därmed förbi upp på andraplats så i nuläget är Marseille på Champions League-kval plats. Gamle Alexis Sanchez still going strong och har gjort 14 mål på 32 matcher. Playmakern Dimitri Payet hamnade i luven på Lens assisterande tränare när lagen möttes och har fått fem matchers avstängning. Sista ordet dock ej sagt då man lämnat in protest så invänta besked matchdag om han får medverka eller ej. Annars bara Amine Harit, Pedro Ruiz och Azzedine Ounahi som saknas. Om Payet saknas spikas ettan.

Match 11
Nantes - Montpellier 2
(TTT 9-0-1)

Tre klubbar (Angers, Troyes och Ajaccio) är redan klara för nedflyttning. Den sista hissplatsen ser ut att stå mellan klassiska klubbarna Auxerre och Nantes som här ställs mot mittlaget Montpellier. Formen hos Nantes är riktigt svag då man inte vunnit en ligamatch sedan Februari. Två imponerande cupvinster mot Lens och Lyon är de enda segrarna under våren. Dessvärre var de till ingen nytta då man föll i finalen med dunder och brak mot Toulouse (1-5). Samma Toulouse som man senast i ligan spelade 0-0 mot så typiskt att man inte kunde fått 0-0 i cupen i stället och kanske vunnit på straffar. Har kickat Antonie Kombouare och den som ska försöka rädda kontraktet är Pierre Aristouy. Truppläget är bra vad gäller skador då det bara är Pedro Chirivella som saknas. Tolvan Montpellier ska bara spela av resten av säsongen. Har verkligen blandad resultat på slutet. 4-0 borta mot Monaco, 4-5 borta mot Lyon och senast 1-1 hemma mot Lorient. Har flera giftiga offensiva spelare och får man åter Teji Savanier som varit avstängd tre matcher. Leo Leroy och Wahbi Khazri skadade och Elye Wahi avstängd men man bör ändå ha goda chanser till (alla) poäng här.

Match 12
Bayern Munchen - RB Leipzig 1
(TTT 10-0-0)

Tyska storlaget Bayern Munchen går mot ännu ett ligaguld. Har en poäng till godo på ärkerivalen Dortmund med två matcher kvar att spela. Obesegrade på hemmaplan den här säsongen. 11 vinster och 5 kryss. Senast krossade man bottengänget Schalke med 6-0. Hoppas ha målis Yann Sommer kry till match. Sjukdom har hindrat schweizaren från att träna under veckan. Förstekeeper Manuel Neuer fortfarande skadad så om Sommer ej kan medverka så blir det Sven Ulreich som vaktar kassen. En fullgod back-up väktare. Skador stör på Lucas Hernandez, Josip Stansic, Alphonso Davies och Gabriel Marusic. Anfallaren Eric Maxim Choupo-Moting ska testas sent så Serge Gnabry (4 mål på de 3 senaste matcherna) får vara beredd att starta igen. Tabelltrean Leipzig har råd att förlora här också ändå ha allt i egna händer, gällande Champions League plats, i sista omgången då man möter bortasvaga Schalke. Formen i stort ändå rätt god men på bortaplan har man förlorat tre av de fem senaste, så det är främst på hemmabanan man är bra. Emil Forsberg långt ifrån given i startelvan men fick chansen senast då Dani Olmo stod över pga skada. Sen test på spanjoren här så Foppa har fotbolldojorna redo och tofflorna i garderoben. Förstekeeper Peter Gulacsi långtidsskadad så Janis Blaswich behåller vantarna och norrmannen Örjan Nyland vaktar bänken. Vi blir förvånade om Bayern slarvar bort en ligatitel på hemmaplan även om Leipzig är ett bra lag så spikar vi hemmalaget trots hög procent.

Match 13
Brann - Lilleström 1
(TTT 5-1-4)

Brann har sett bra ut i upptakten av norska Eliteserien. Bård Finne har varit lysande så här långt och sju mål på åtta matcher bör ge eko till större klubbar. Bakom Finne finns Sivert Nilsen som gjort fyra mål. Skador på Niklas Castro och Aune Heggebö stör inte så mycket då man har bra täckning. Vägen till denna cupfinal har gått via 3-1 Haugesund, 3-0 Sandefjord och 2-0 Stabaek för Brann. Lilleström har öppnat ligasäsongen så där. Fyra vinster och tre förluster gör att man parkerar på femteplats. Målskillnaden 13-13 och man har redan hunnit med två 4-3 matcher. Båda dessa avgjorde Akor Adams långt in på stopptid. Nigerianen har gjort 7 mål på 7 matcher så det blir en intressant match i matchen mellan Finne i Brann och Adams i Lilleström. Adams landsman Charles Uba fick chansen senast men tog den inte så lär inte starta här. Skador på backarna Kristoffer Tönnessen och Martin Roseth är kännbara. Även om Brann är bäst hemma i Bergen så känns de lite mer homogena och Lilleström har haft mer besvär att ta sig till finalen så vi ger första tecknet till Eirik Hornelands mannar. Håller man koll på Adams så är mycket vunnet.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Nottingham - Arsenal 1X2
2. Liverpool - Aston Villa 1X2
3. Bournemouth - Manchester U. 2
4. Wolverhampton - Everton 1X
5. Fulham - Crystal Palace 1
6. Carlisle - Bradford X
7. Atalanta - Verona 1X2
8. Almeria - Mallorca 1X
9. Athletic Bilbao - Celta 1X
10. Lille - Marseille 1
11. Nantes - Montpellier 2
12. Bayern Munchen - Leipzig 1
13. Brann - Lilleström 1

MÅLTIPSET (9 Raders)

1. Nottingham - Arsenal
5. Fulham - Crystal P.
11. Nantes - Montpellier
12. Bayern Munchen - Leipzig
13. Brann - Lilleström
15. Celtic - St Mirren
20. Westerlo - Standard Liege
27. Farsta - Eskilstuna
29. Tord - Qviding

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Nottingham - Arsenal 4 mål
2. Liverpool - Aston Villa 3 mål
3. Bournemouth - Manchester U. 2 mål
4. Wolverhampton - Everton 2 mål
5. Fulham - Crystal Palace 5 mål
6. Carlisle - Bradford 2 mål
7. Atalanta - Verona 3 mål
8. Almeria - Mallorca 2 mål
9. Athletic Bilbao - Celta 2 mål
10. Lille - Marseille 2 mål
11. Nantes - Montpellier 6 mål
12. Bayern Munchen - Leipzig 4 mål
13. Brann - Lilleström 4 mål

ATG BIG 9 (48 Raders)

1. Nottingham - Arsenal Wildcard / Alltid Rätt
2. Liverpool - Aston Villa 1X + över / under 2,5 mål
3. Bournemouth - Manchester U. 2 + över / under 2,5 mål
4. Wolverhampton - Everton 1X + under 2,5 mål
5. Fulham - Crystal Palace 1 + över 2,5 mål
6. Bayern Munchen - Leipzig 1 + över 2,5 mål
7. Atalanta - Verona 1X2 + över 2,5 mål
8. Milan - Sampdoria 1 + över 2,5 mål
9. Barcelona - Real Sociedad 1 + över 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto