Stryktipset Tips 21/11 2020

Publicerad på 21 Nov 2020 - 00:11

Aston

Aston

Jan Wickberg

21 Nov 2020 - 00:11

Landskamper brukar passa fint, men inte förra veckan då Covid, röda kort, ramträffar och Ramosstraffmissar ställde till det för oss. Nya tag denna vecka då (engelska) ligafotbollen är tillbaka. Jackpot på 10 miljoner är inte heller det fy skam! Nu kör vi! OBS Covid skonar ingen, inte heller fotbollslag så tänk på att kolla upp hur situationen ser ut för de olika lagen på matchdag.

STRYKTIPSET TIPS 21/11 2020

Match 1

Tottenham - Manchester City X
(TTT 4-1-5)

Hemmalaget har starta säsongen fin och huserar på andraplats. På egna gräset har man 1-2-1 så det är framför allt borta det har gått bra. Gareth Bales intåg i laget har så klart gett en boost och förväntas starta. Matt Doherty har Covid så Serge Aurier tar nog hand om högerbacksplatsen. Erik Lamela och Tanguy Ndombele dras med småskador och kommer att testas sent. Manchester City har 2-2-0 på bortaplan. 1-1 resultat både mot Leeds och West Ham. Fick Nathan Ake och Raheem Sterling skadade under landslagsuppehållet och de båda är tveksamma till spel här. Har Benjamin Mendy, Fernadinho och Sergio Aguero på väg tillbaka efter skador. Känns på förhand som en tight kamp så utgå från krysset och gardera efter plånboken.

Tips: Att göra mål i matchen Phil Foden @ 3,25 - bet365 - Två mål för England mot Island och förväntas starta i anfallet här.

Match 2

Manchester United - West Bromwich 1
(TTT 10-0-0)

United har varit svaga värre på Old Trafford så här långt inpå säsongen. Ett kryss och tre förluster. Manager Ole-Gunnar Solskjaer är ifrågasatt och kan bli utbytt inom kort. Lite oklart hur backlinjen ser ut här då både Harry Maguire och Victor Lindelöf spelade på smärtstillande i landskamperna. Luke Shaw och Eric Bailly borta pga skador sedan tidigare. Framåt är det lite frågetecken för Anthony Martial och Marcus Rashford men båda förväntas kunna starta. West Bromwich väntar ännu på första vinsten för säsongen. Tre kryss och fem förluster är det dystra facit man har efter åtta matcher. Endast ett mål på de fem senaste matcherna och det känns som att man väger lite lätt i serien. Få skador i truppen men två spelare har testats positivt för Covid men klubben vill inte namnge vilka det handlar om. Ettan först så klart men om slantar finns ta med krysset och hoppas att Uniteds usla hemmafacit håller i sig.

Match 3

Aston Villa - Brighton 1
(TTT 9-0-1)

Tabellsexan Aston Villa har haft en stark säsongsinledning med fem vinster och två förluster. Besegrade senast Arsenal på bortaplan med 3-0. Ollie Watkins två fullträffar och känns mer och mer som den anfallare man sökt sedan Tammy Abraham återvände till Chelsea. Inga förändringar i startelvan förväntas då man dels inte har material att använda och dels så gör alla bra jobb som startar. Bertrand Traore redo för inhopp efter skada. Anfallaren Wesley på väg tillbaka men ej spelklar här. Brighton har endast en vinst så här långt och tabellplaceringen är blygsam. Har tre kryss på de fyra senaste men detta mot svagt motstånd. Skador på Alexis Mac Allister, Florin Andone, Leandro Trossard och Aaron Connolly. Vi spikar hemmalaget.

Match 4

Middlesbrough - Norwich X
(TTT 2-4-4)

Två lag som går starkt i The Championship. Boro en pinne från play-off plats har seriens bästa försvar men tyvärr går det ut lite över anfallet. Keepern Marcus Bettinelli har hållit nollan i sex av de sju senaste och har god hjälp av sitt försvar trots skador på Grant Hall och Sam Morsy. Framåt känns det hugget som stucket mellan Britt Assombalonga och Chuba Akpom gällande anfallsplatsen. Ashley Fletcher skadad så han är inte med och konkurrerar om spetsrollen här. Norwich är i sin tur bara målskillnad från direktuppflyttningsplats. Kommer närmast från viktig vinst mot Swansea som är en av konkurrenterna gällande uppflyttning. Skador på Xavi Quintilla, Sam Byram, Grant Hanley, Lukas Rupp, Kieran Dowell och Onel Hernandez stör. Lutar väl knappast åt målfest på Riverside Stadium. Kanske kan Teemu Pukki peta in en boll men utgå från krysset.

Match 5

Luton - Blackburn 2
(TTT 4-2-4)

Lutons fans är nog nöjda med laget så här långt. Har tagit segrar mot sämre motstånd, förlorat mot bättre motstånd och spelat lika med jämnstarkt motstånd som senast i 1-1 matchen mot Huddersfield. Hade så klart kunnat göra lite fler mål framåt men försvaret ser helt okej ut. Anfallaren James Collins fick 85 minuter i Irlands landskamp mot Bulgarien men inget nätrassel för honom eller någon annan på planen. Skador på Brendan Galloway, Dan Potts och Eunan O'Kane. Blackburn tre poäng sämre än Luton men betydligt bättre på att göra mål. 21 baljor är bäst i hela serien. Senast mot QPR vaknade man sent men hann med att göra tre mål i andra halvlek. Adam Armstrong satte två mål och gick upp i topp av skytteligan (11 mål). Thomas Kaminski var tillbaka mellan stolparna och ger en annan trygghet till backlinjen. Har haft Covid men senaste testet var negativt. Har Bradley Dack på väg tillbaka efter skada men Daniel Ayala, Ryan Nyambe, Derrick Williams, Lewis Travis, Elliott Bennett och Corry Evans fortfarande kvar hos medicinska teamet. Lewis Holtby går en kamp mot klockan att bli Covid-fri. Ser ut att bli Rovers anfall mot hemmalagets försvar här. Vi ger Armstrong & co förtroendet trots alla avbräck.

Match 6

Barnsley - Nottingham 2
(TTT 7-1-2)

Barnsley hade fin form innan landslagsuppehållet. Tre vinster på de fyra senaste. Hemmavinsten mot Watford får ses som fjädern i hatten då de övriga segrarna kom mot betydligt sämre motstånd. Cauley Woodrow var åter efter skada senast och nu har anfallaren kunnat återhämtat sig ytterligare under breaket. Inhoppare Victor Adeboyejo punkterade matchen senast och kanske belönas med en startplats. Skador på Ben Williams, Jordan Williams och Romal Palmer. Nottingham gick till vila med två raka segrar och kanske börjar vi se en liten uppryckning under Chris Hughtons styre. Anfallaren Lyle Taylor gör det bra i skadade Lewis Grabbans frånvaro. Tre mål på de två senaste för Montserrats landslagsman. Joe Worrall, Tyler Blackett och Fouad Bachirou gör Grabban sällskap i rehablokalen. Forest är i grunden ett klart bättre lag och med ny manager som basar så ska man ha god chans till poäng här.

Tips: Att göra mål i matchen Lyle Taylor @ 2,75 - bet365 - Given på topp när Grabban är skadad. Stensäker straffskytt oxå.

Match 7

Millwall - Cardiff X
(TTT 6-3-1)

Två lag vi räknar ska vara med och kriga om play-off när säsongen drar ihop sig. I skrivande stund är dock båda lagen en bit ifrån topp sex. Millwall har 1-3-1 på sina fem hemmamatcher och orsaken är brist på mål. Precis som förra säsongen känns det som att Jed Wallace ska göra allt framåt på egen hand. Slå inlägg och samtidigt vara den som möter bollen inne i straffområdet. En ekvation som så klart inte funkar. Känns som att man hade mått bra av kvalitet i stället för kvantitet gällande forwardsuppsättningen. Nu spelar det typ ingen roll om det är Matt Smith, Tom Bradshaw eller Jon Dadi Bödvarsson som tar spetsrollen. Ingen av dem har tagit chansen när dom fått den i de tre senaste (som alla slutat med noll mål framåt). Kenneth Zohore och Troy Parrott skadade. Cardiff sex poäng från play-off. Formen innan uppehållet var ganska risig med endast en vinst på de sex senaste. Även om man blev nollade senast så brukar inte målskyttet vara det stora problemet. Har hyfsat farliga mittfältare i Harry Wilson, Sheyi Ojo och Joe Ralls. Skador på Greg Cunningham, Jordi Osei-Tutu och Lee Tomlin. Krysset ligger närmast här. 0-0 eller 1-1 är gångbara resultat.

Match 8

Queens Park Rangers - Watford 2
(TTT 1-0-9)

QPR ett av fem lag på 13 poäng. Så även om man bara har sex poäng upp till play-off så känns det inte som att man är ett av lagen som fightas om uppflyttning. Får nog i stället ha blicken nedåt och se till att inte jagande lag kommer ikapp. Föll senast mot Blackburn med 1-3. Innan dess två segrar. Känns som slöseri att bara spela med en anfallare när man har Lyndon Dykes och Macaulay Bonne i truppen. Bättre då att bänka Albert Adomah och spela 4-4-2. Bara Luke Amos kvar på skadelistan. Watford har knaprat in det mesta på Reading i kampen om förstaplatsen. Skiljer nu bara en ynka poäng, men det är en lång väg att vandra och många poäng kvar att spela om. Har vunnit de två senaste med 3-2 efter sena segerbollar av Ismaila Sarr. Förväntas här få sällskap av Joao Pedro på topp. Andre Grey och Troy Deeney finns också att tillgå. Stipe Perica dock skadad. Vågar inte spika The Hornets för på bortaplan har inte laget glänst. Helst 1X2!

Tips: Att göra mål i matchen Ismaila Sarr @ 3,40 - bet365 - Tre mål på de fyra senaste. Straffskytt senast. Snabb kille(r).

Match 9

Bristol City - Derby 1
(TTT 9-0-1)

Tabellfemman Bristol gick till vila med två starka bortavinster inkasserade. Hemma på Ashton Gate har det gått lite knackigt men man har ändå 2-1-2 så ingen usel rad. Dras fortfarande med tunga skador på Joe Williams, Alfie Mawson, Nathan Baker, Liam Walsh, Steven Sessegnon och Andreas Weimann. Dock bör Tyreeq Bakinson vara åter här efter ha missat senast. Normalt stabila anfallaren Famara Diedhiou står fortfarande på noll mål och kommer allt längre i från startelvan. Har som många andra klubbar drabbats av Covid och man har inte kunnat träna under uppehållet. Det krävdes en jumboplacering innan Derbys ledning fattade beslutet, vi tjatat om i månader, att kicka Phillip Cocu från jobbet som manager. Wayne Rooney har tillfälligt tagit över som spelande manager. Lär väl knappast ändra om så mycket i elvan. Överhuvudtaget ser vi inga förändringar då han redan innan var den som styrde och ställde på planen. Har i alla fall alla spelare tillgängliga. Bristol är så klart bättre som lag men med Covid i truppen så kan man tvingas avvara spelare så om möjligt invänta startelvorna. Annars är 1X2 en enkel väg att gå.

Match 10

Preston - Sheffield Wednesday X
(TTT 8-1-1)

Preston har inte spelat hemma sedan Oktober månad och är nog glada för det. Man är nämligen sämst i hela serien gällande hemmaspel. Fem matcher, fem förluster och 1-7 i målskillnad. Senast kom första bortaförlusten för säsongen då man föll mot Rotherham. Innan dess 3-0 borta mot serieledande Reading så Preston är inget sopgäng, det har bara gått troll i spelet på hemmaplan. Frågan är om man kan bryta förbannelsen här. Skador på Andrew Hughes, Ben Davies, Patrick Bauer, Louis Moult och Ben Pearson. Minuspoängdrabbade Sheffield har börjat plocka (plus)poäng och är nu uppe på sex pinnar. Har tagit sig förbi Derby och är inte längre jumbo i serien. Bara två poäng upp till säker mark och Wycombe & Coventry känns som två lag man ska ha bakom sig inom kort. Ledningen hade dock väntat sig mer och gav manager Garry Monk foten. Ersättaren är ett bekant ansikte och ingen personlig favorit. Tony Pulis basar nu och då vet vi vad för slags fotboll som är att förvänta. På topp lär murbräckan Callum Paterson starta och bakom honom Josh Windass som också är hård som granit. Skador på Aden Flint, Liam Shaw, Cheyenne Dunkley och Massimo Luongo. Dessutom är Kadeem Harris avstängd. Tufft och målsnålt.

Match 11

Stoke - Huddersfield 1
(TTT 10-0-0)

Stoke på plats åtta, har vunnit fem av elva matcher och allra senast blev det hela 3-0 borta mot Reading. Skotten Steven Fletcher håller fortfarande bra klass (mål i de två senaste) och borde väl duga för landslaget kan man tycka. Flankeras i Stoke av Nick Powell och Tyrese Campbell som också är fina anfallare. Om det är frid och fröjd framåt så ser det värre ut bakåt. Både Adam Davies och Angus Gunn är skadade och då har man bara orutinerade Blondy Noukeu att tillgå som målvakt. Troligen kommer man signa en kontraktlös keeper inom kort (tex Örjan Nyland, Lee Camp, Rob Elliott eller Andy Lonergan) men frågan är om man hinner till denna match. Förutom målisarna är även James Chester, Thibaud Verlinden, Sam Clucas och Joe Allen borta för Stoke pga skador. Huddersfield hade ingen bra form innan uppehållet. Tre förluster på de fem senaste. Laget ligger i mitten av tabellen och vi har svårt att se att man ska lyfta. Får nog fortfarande ha som mål att hänga kvar och allt över det är bonus. Har anfallaren Danny Ward tillbaka efter skada. Även Pipa och Alex Pritchard är på väg tillbaka men lär ej hinna bli kvitt skadorna till denna match. Här kan det vara klokt att invänta och se om Stoke hinner få tag i en duglig keeper innan man bestämmer sig för tecknen.

Tips: Att göra mål i matchen Steven Fletcher @ 2,75 - bet365 - Skotten i fin form. Rutinerad, stark på huvudet och bra skott.

Match 12

Swansea - Rotherham 1
(TTT 10-0-0)

Svanarna på sjätte plats med 19 poäng. Senast kom säsongens andra förlust men det var borta mot Norwich så det är en smäll man kan ta. Innan dess hade man Brentford borta så inga lätta matcher innan uppehållet. Här väntar på pappret en betydligt mer överkomlig uppgift. Har få skador i truppen (George Byers, Ben Cabango och Morgan Gibbs-White) så manager Steve Cooper kan välja om han vill spela samma elva som senast eller plocka in lite friskt blod. Matt Grimes har gjort två bra inhopp på slutet och kan vara värd en start här. Även anfallarna Yan Dhanda och Viktor Gyökeres är flitiga inhoppare som gärna vill starta. Rotherham kämpar på i nedre regionen av tabellen. Fem poäng till godo på Wycombe under strecket. 2-1 vinst senast mot Preston efter sent avgörande av Matt Crooks som väl mer är känd som kortsamlare än målgörare. På det hela taget finns det få målskyttar i detta Rotherham så det gäller att alla drar sitt strå till stacken. Skador på Clark Robertson, Joe Mattock, Chiedozie Ogbene, Billy Jones, Shaun MacDonald och Kieran Sadlier. Mellan stolparna förväntas Jamal Blackman vara tillbaka och peta Viktor Johansson som debuterade senast. Stark etta och en av få givna spikar.

Match 13

Wycombe - Brentford 2
(TTT 1-0-9)

Wycombe tog två överraskande vinster innan man åter föll senast mot Nottingham. Har nog den svagaste truppen i ligan och det ska mycket till om man inte åker ur. Framför allt ser det tunt ut framåt som vi tidigare varit inne på. All heder åt gamle Adebayor Akinfenwa som kämpar på men kom igen 38 år gammal så är han knappast den man ska bygga laget kring. Borde väl satsa lite yngre och tänka långsiktigt. Dominic Gape och Jason McCarthy skadade men ersättare finns. Rutinerade Garath McCleary har kommit in på fri transfer och kan komma att starta. Brentford har tre kryss på de fyra senaste. Ivan Toney mållös senast och behöver nog hålla upp målskyttet för bakom finns Marcus Forss som är en talangfull finländare. Har fortfarande Mads Roerslev Rasmussen, Shandon Baptiste och Christian Nörgaard skadade. Dock ska Pontus Jansson vara redo för spel enligt manager Thomas Frank. Blir överraskad om detta inte slutar i bortavinst.

STRYKTIPSET (64-Raders System Tips-SM)

1. Tottenham - Manchester City X2
2. Manchester United - West Brom 1X
3. Aston Villa - Brighton 1
4. Middlesbrough - Norwich X
5. Luton - Blackburn 2
6. Barnsley - Nottingham 2
7. Millwall - Cardiff X2
8. Queens PR - Watford X2
9. Bristol City - Derby 1 2
10. Preston - Sheffield W X
11. Stoke - Huddersfield 1X
12. Swansea - Rotherham 1
13. Wycombe - Brentford 2

Lycka till med raderna & Tips-SM!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stodlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto