Stryktipset Tips 23/1 2021

Publicerad på 22 Jan 2021 - 21:28

Aston

Aston

Jan Wickberg

22 Jan 2021 - 21:28

Denna vecka samsas Premier League, Championship och League 1 på kupongen, men det är från anrika FA-cupen som de flesta matcher hämtas. Förra veckan gav våra 10 rätt ingen utdelning och därmed är det jackpot på 12 miljoner denna vecka. Måltipset gäckar fortsatt spelarna och det verkar stört omöjligt att pricka in alla åtta matcherna. Jackpot på 5,5 miljoner lockar och vi gör ett nytt försök denna vecka. Nu till analyserna av alla 13 matcherna på stryktipset och systemförslagen. Häng på!

STRYKTIPSET TIPS 23/1 2021 15:59

Match 1
Aston Villa - Newcastle 1
(TTT 10-0-0)

Villa hade bra form innan man drabbades av Covid i truppen och tvingades stänga ned hela verksamheten. Ställde upp med knattegänget i FA-cup mötet med Liverpool. Har nu många matcher att ta igen. Föll i onsdagsmötet med Manchester City (0-2). Fick då manager Dean Smith uppskickad på läktaren då han klagade på domaren som släppte en offside vid första målet. Så här får man klara sig utan huvudtränare och även John McGinn som tog sitt femte gula för säsongen och är avstängd. Hade i vanliga fall ersatts av Conor Hourihane men han gick precis på lån till Swansea, så unge Jacob Ramsey hoppas få chansen.

Newcastle går tungt och har inte vunnit sedan Lucia. Två kryss och fem förluster gör att manager Steve Bruce snart kan komma bli arbetslös. Får till denna match åter Ryan Fraser efter avstängning. Federico Fernandez och Allan Saint-Maximin ser ut att missa matchen. Kupongen inleds med en spiketta.

Match 2
Swansea - Nottingham X
(TTT 9-0-1)

Från Premier League till FA-cupen där två Championshiplag ställs mot varandra. Om det varit ligaspel hade det varit toppen mot botten, då Swansea ligger tvåa och Forest fem poäng från nedflyttning. Som vi vet så brukar inte Swansea förtas sig i sina matcher utan göra typ två mål och hålla nollan eller släppa in en boll. Mot Stevenage i förra rundan så blev det 2-0. Wayne Routledge och Viktor Gyökeres fick då chansen och gjorde mål. Lär rotera en del här också och nye Conor Hourihane (Aston Villa, lån) kan ta Gyökeres plats då svensken lämnat för Coventry. Ryan Bennett och George Byers är båda skadade.

Nottingham har ryckt upp sig och är inte längre under nedflyttningsstrecket i serien. Föll dock senast i ligan mot Boro. Som salt i såren fick man Yuri Ribeiro utvisad långt in på stopptid och portugisen är avstängd här. Ryan Yates, Harry Arter, Luke Freeman och Jack Colback dras med skador och ska testas sent. Andrekeeper Jordan Smith, Gaetan Bong, Carl Jenkinson och Miguel Guerrero startade i förra runda (Cardiff 1-0) och bör åter få chansen från start i detta öppna cupmöte.

Match 3
West Ham - Doncaster 1
(TTT 10-0-0)

Hammers går bra i Premier League där man har tre raka segrar. Ligger på sjunde plats och har en Europaplats inom rimligt avstånd. Saknar sedan försäljningen av Sebastien Haller en naturlig spetsspelare och vi antar att det kommer dyka upp ett namn inom kort. Till dess får man fortsätta med markbollar på speedkulan Michail Antonio som agerar falsk nia. Besegrade Stockport i förra rundan och då fick Darren Randolph vakta kassen och det antar vi att han gör här också. Mark Noble och Benjamin Johnson två andra som bör få chansen.

Doncaster fightas om Championship-biljett och ligger i skrivande stund på fjärde plats i League 1. Har tre raka på bortaplan och slog även ut Blackburn i förra rundan på bortagräs. Kommer mönstra ett bra lag här och ge sig själva chansen till avancemang. Inga skador i truppen som stör. Favorit i fara här och vi garderar!

Match 4
Barnsley - Norwich 2
(TTT 2-0-8)

Båda dessa lag hör hemma i The Championship men här är det cup som gäller. Barnsleys senast seger kom i cupen mot Tranmere men i ligan har det gått tungt. Dock ska sägas att man haft grymt tufft motstånd de tre senaste matcherna. Norwich, Swansea och Watford är tre lag som ligger topp 4 i serien så ingen som spottar och skäller på The Tyles för dessa torskar. Får här i cupen snabb chans till revansch mot Norwich. Lär som de flesta lag i cupen köra med andrekeepern. Brad Collins vaktade med framgång buren mot Tranmere. I övrigt hade man rätt så ordinarie elva mot Rovers och det visar att man går för cupen. Liam Kitching, Aapo Halme, Ben Williams, Mike-Steven Bähre och Jordan Williams kan ej medverka pga skador.

Norwich toppar The Championship och har givetvis som mål att göra en snabb comeback i högsta serien. Om man även går långt i cupen är det bonus. Formen är på topp och man har vunnit de fyra senaste matcher man spelat. Kommer nog att lufta lite bänknötare som reservmålis Daniel Barden, Przemyslaw Placheta och Alexander Tettey. Många spelare som är på väg tillbaka efter skador och dessa lär få vila här för att komma helt fit till ligaspelet. Vi tror att Norwich vill behålla momentum och vinner av bara farten.

Match 5
Millwall - Bristol City X
(TTT 10-0-0)

Även i detta cupmöte hämtas båda lagen från The Championship. Millwall råkade vinna senast i ligan då man tursamt tog tre poäng mot Huddersfield (som drog en straff i ribban och brände öppet mål). Det var andra segern i ligan på sexton matcher. Avancerade till den här rundan i cupen genom vinst mot lilla Boreham. Andrekeeper Frank Fielding, Murray Wallace och Tyler Burey är tänkbara startspelare här. Vem som får chansen framåt vet nog inte ens manager Gary Rowetts spåkula.

Bristol gör det skapligt med tanke på hur truppläget har sett och ser ut. Frånvarolistan är läskig läsning för manager Dean Holden som saknar massa spelare vecka efter vecka. Ekvationen vila spelare och få ihop en slagkraftig elva är inte enkel med dessa förutsättningar. Så det blir nog att kämpa på för de flesta som startar ligamatcherna för stunden. Adrian Mariappa, Samuel Bell och Alfie Mawson är tre av få som kan komma att få chansen här av de icke-ordinarie friska startande spelarna. Givet att ett skadefritt Millwall är favoriter men bara för att de vann en match så ska de inte överskattas. Med andra ord gardera!

Match 6
Brighton - Blackpool X
(TTT 10-0-0)

Fiskmåsarna från den engelska sydkusten kämpar med näbbar och klor för att hänga kvar i högsta serien. Är just nu på rätt sida strecket men frågan är om man verkligen har en bättre trupp än tex Fulham. Vann senast i ligan mot Leeds. Krånglade sig vidare efter straffar i förra rundan av cupen mot walesiska Newport från League 2. Inget som imponerar direkt då man den matchen startade med stjärnor som Adam Webster, Pascal Gross och Neil Maupay. Lite oklart här vem som vaktar målet. Har lånat ut Mathew Ryan till Arsenal och Jason Steele (som stod mot Newport) dras med skadeproblem. Kanske får Robert Sanchez behålla vantarna även här i cupen. Har lång skadelista med namn som Tariq Lamptey, Adam Lallana, Danny Welbeck, Florin Andone, Alireza Jahanbakhsh och Aaron Connolly. Så man tvingas nästan spela med Neil Maupay, Leandro Trossard och Percy Tau.

League 1-laget Blackpool har svag form för dagen. Två kryss och två förluster på de senaste fyra matcherna. Tog sig vidare i cupen efter straffdrama mot West Bromwich i senaste rundan. Lämnat tillbaka Ben Woodburn till ägarklubben Liverpool men prövar lyckan i staden en gång till genom lånet av Ellis Simms från Everton. Fortsatt frågetecken för CJ Hamilton som missat de fyra senaste. Vi sätter rensarkrysset som u-tips i detta möte. Gardera efter behag!

Match 7
Sheffield United - Plymouth 1
(TTT 10-0-0)

En seger på nitton matcher är det dystra facit som Sheffield har att skylta med. Ska mycket till om man inte ska trilla ur högsta serien. Läge att satsa på cupen istället, knappast. Man måste lägga allt krut på att hänga kvar i Premier League även om det ser mörkt ut. Samtidigt behöver man få fart på självförtroendet hos (start)spelarna så det är en svår sits för manager Chris Wilder att plocka ut startelvan här. Vi gissar att Wilder tar ut en stark elva här just för att gjuta mod i spelarna och framför allt få till lite mål framåt. Lys Mousset och Rhian Brewster är ännu mållösa och skulle behöva få nätkänning. Skador på Sander Berge, Jack O'Connell, Jack Robinson, Ben Osborn och Oliver McBurnie.

Plymouth finner vi i mitten av League 1. Är seriens sämsta bortalag men skrällde rejält senast då man vann mot Sunderland på Stadium of Light. Även i senaste cupomgången stod man för en knall när Huddersfield besegrades på bortaplan. Är faktiskt obesegrade i år och siktar här på mer framgång. Inga skador som stör och Panutche Camara åter efter avstängning. Skräll igen eller håller The Blades för hög klass?

Match 8
Queens Park Rangers - Derby 1
(TTT 8-1-1)

Dags för ett ligamöte från The Championship då båda dessa gäng åkte ur FA-cupen i förra rundan. QPR gjorde ett smart drag då man lånade in Charlie Austin från WBA. Var mycket framgångsrik i The Superhoops innan flytten till Southampton. Inte fått till den i West Brom denna säsong och alla parter är nog nöjda med lånet. Om han får Lyndon Dykes eller Macauley Bonne som partner här återstår att se. Bright Osayi-Samuel blir det i alla fall inte då han har kritat på för Fenerbache. Luke Amos och Lee Wallace enda skadorna i truppen.

Derby tillfälligt(?) över nedflyttningsstrecket efter halvskrällen senast då man vann över Bournemouth med 1-0. Matcherna innan den vinsten var inte lika imponerande. 0-1 Sheffield W, 0-2 i FA-cupen mot Chorley och 0-1 mot Rotherham. Skador på förstekeepern David Marshall, backklippan Curtis Davies och playmakern Tom Lawrence. Räknar inte med målfest men Charlie Austin har gett hemmalaget en boost och kan avgöra matchen på egen fot.

Match 9
Gillingham - Rochdale X
(TTT 10-0-0)

På hemmaplan har Gillingham raden 4-1-6 och det samma gäller Rochdales bortastatistik som också är 4-1-6. Gillingham är i svag form även om man vann senast så var det endast andra vinsten på sju matcher. Har lånat in Callum Slattery och Olly Lee från Southampton respektive Hearts och båda fick 90 minuter i debuten förra helgen mot Accrington. Tung skada på Stuart O'Keefe men i övrigt alla tillgängliga.

Rochdale är ett sevärt lag om man gillar att se mål. Om vi tar bort förra helgens 0-1 mot Doncaster så har man på de sex matcherna innan målskillnaden 17-18. Ett av resultaten var 1-4 mot dagens motstånd Gillingham. Har lånat in backen Gabriel Osho från Luton för att få stopp på målflödet bakåt. Framåt har man formstark striker i Stephen Humphrys. Gillingham på tok för stora favoriter här och vi utgår från krysset och garderar upp tillställningen.

Match 10
Ipswich - Peterborough 2
(TTT 5-1-4)

Ipswich är med och kämpar om play-off plats. Är precis utanför topp 6 men tabellen haltar och lagen närmast ovanför har spelat tre matcher mer. Har på de fem senaste vunnit, förlorat, vunnit, förlorat och vunnit så det är lite varannan damernas. Har i dagarna förstärkt truppen med Luke Thomas och Josh Harrop som man lånat in från Barnsley / Preston. Senast var det en annan lånespelare som avgjorde då Arsenals Mark McGuinness knoppade in sitt första seniormål i karriären. Har sena tester på James Wilson, Teddy Bishop och Gwion Edwards.

Peterborough på femte plats och serieledning inom räckhåll. Är seriens bästa hemmalag men på bortaplan har det gått lite sämre. Har mittfältaren Sammie Szmodics i målform med fyra mål på de två senaste. Även anfallaren Jonson Harris-Clarke vet var buren är belägen och leder skytteligan. Finns således fog för att tro på en målrik match.

Match 11
Portsmouth - Hull 1
(TTT 8-2-0)

Veckans toppmöte på kupongen då tabelltrean Portsmouth tar sig an serieledande Hull. Pompey är i strålande form med sex raka utan förlust. Målis Craig MacGillivray har hållit nollan i alla sex matcherna. Framåt är det John Marquis som fixat biffen i de senaste matcherna. Finns dock bra sparkapital på bänken i form av Ellis Harrison och Ronan Curtis. Räknar med samma elva här som spöade Wimbledon med 4-0 i tisdags.

Hull avslutade 2020 med tre raka förluster men har inlett det nya året på ett bättre sätt. Två vinster och två kryss. I två av matcherna har motståndarna fått syna röda kort och mot Blackpool var det Reece Burke som drog på sig pastejskiva när han först druttade på ändan och sedan blev tvungen att stoppa ett friläge på ett oschysst sätt. Burke är tillgänglig här då han avtjänade straffet senast mot Accrington. Skador på Martin Samuelsen och Tom Eaves men Callum Jones är fit for fight. Ettan först men ta med krysset.

Match 12
Sunderland - Shrewsbury 2
(TTT 10-0-0)

Förväntade topplaget Sunderland har kryssat på tok för många matcher för att vara med i den absoluta toppen. Obesegrade på resande fot men hemma på Stadium of Light har man 3-4-4 på 11 matcher och det är svagt för ett lag som förväntades vara med i kampen om uppflyttning. Föll senast mot Plymouth med 1-2. Nye managern Lee Johnson väntar fortfarande på första trean sedan han tillträde posten i början av December 2020. Har bra namn framåt som tex Aiden O'Brien, Danny Graham, Chris Maguire och Will Grigg men ingen av dem är "on fire". Det är bara Charlie Wyke som visar lite glöd. Tyvärr så är han lite klump-anfallare som går mållös flera matcher för att sedan göra hattrick i en och samma match. Tips från coachen är att man lånar ut två, tre anfallare och tar in en eller två nya på lån för att få till lite nytt blod framåt. Conor McLaughlin gick sönder mot Hull och ser här ut att missa fjärde raka matchen.

Shrewsbury inledde säsongen ruttet men är nu ett av seriens formstarkaste lag med endast en förlust på de tio senaste. Hade inte mycket att sätta emot Southampton i FA-cupen men föll bara med 0-2. I League 1 har man spelat 1-0 i fyra av de fem senaste. Wolves-lånet Matija Sarkic har visat att han är en målis av hög klass. Även lånat in Matthew Pennington (Everton) och Harrison Chapman (Blackburn) samt värvat David Davis som senast höll till i Birmingham. Har valt att inte förlänga kontrakten med Charlie Daniels och Marc Pugh. Värde på tvåan!

Match 13
Charlton - Swindon 1
(TTT 10-0-0)

Tabellsexan Charlton har haft lite trubbel med att hålla alla spelare kvar på planen de senaste matcherna. Mot Hull var det Darren Pratley som fick rött. Jason Pearce tog två gula mot Rochdale och näst senast var det Albie Morgan som tog två gula på tio minuter i slutet av matchen mot Bristol Rovers. Kanske inte så konstigt att man spelar tufft när rösten på bänken tillhör Lee Bowyer som själv inte var någon ängel på planen. Var senast på väg att skrälla mot Peterborough men släppte in två mål i andra halvlek och fick resa hem till London utan poäng. Finns bra kraft framåt i Conor Washington, Chuks Aneke och nye Liam Miller (Liverpool, lån). Även värvat Ronnie Schwartz (Midtjylland) som öste in mål för Silkeborg under två säsonger. Marcus Maddison är också en duglig anfallare i sina ljusa stunder men just nu är det mörker då han är skadad. Akin Famewo och Ryan Inniss gör honom sällskap.

Nästjumbon Swindon hade sin dag näst senast mot Ipswich men brukar inte vinna ofta. Sex förluster på de åtta senaste visar att man är ett ganska mediokert lag. Fick återlämna keeper Matej Kovar till Man Utd. Ersättaren lånades in från Bournemouth och lyssnar till Mark Travers. Även plockat in Conor Masterson (QPR) och Dominic Thompson (Brentford) på lån samt signat Kieron Freeman senast i Sheffield United. Framåt hoppas man på att Brett Pitman ska hittat tillbaka till fornstora dar men han har nog passerat bäst-före datum. Vi avslutar kupongen på samma sätt som vi inledde den, spikar hemmalaget.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Aston Villa - Newcastle 1
2. Swansea - Nottingham 1X
3. West Ham - Doncaster 1X2
4. Barnsley - Norwich 2
5. Millwall - Bristol City 1X2
6. Brighton - Blackpool 1X
7. Sheffield U. - Plymouth 1
8. Queens PR. - Derby 1
9. Gillingham - Rochdale 1X2
10. Ipswich - Peterborough X2
11. Portsmouth - Hull 1X
12. Sunderland - Shrewsbury 2
13. Charlton - Swindon 1

MÅLTIPSET (Enkelrad)

3. West Ham - Doncaster
7. Sheffield U- - Plymouth
9. Gillingham - Rochdale
10. Ipswich - Peterborough
14. Crewe - Wimbledon
16. Oxford - Bristol Rovers
17. Wigan - Fleetwood
23. Southend - Mansfield

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stödlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto