Stryktipset Tips 23/5 2021

Publicerad på 22 Maj 2021 - 00:16

Aston

Aston

Jan Wickberg

22 Maj 2021 - 00:16

Denna vecka är Stryktipset / Måltipset framflyttat till Söndag och då får vi en Stryktipskupong med hela 10 matcher från Premier League. Övriga matcher hämtas från Serie A och Allsvenskan. Måltipset fylls ut med Ligue 1, LaLiga och en cupmatch från Portugal. Jackpot är det på båda kupongerna så fina slantar att tampas om. Här följer analys och systemförslag.

Succé för våra ANDELSLAG – gå du också med i våra lag! Så vinner vi tillsammans!

System 1: JÄTTESYSTEM för 400 kr andelen! Köp din andel – KLICKA HÄR!

System 2: Chocksystemet för 100 kr andelen! Vi spelar inte som alla andra! Köp din andel – KLICKA HÄR!

STRYKTIPSET 23/5 2021 16:59



Match 1
Aston Villa - Chelsea 2
(TTT 0-0-10)

Villa på elfte plats har inget att spela för i sista omgången. Kommer att sluta på nuvarande position. Får väl anses godkänt efter förra säsongens streckdrama. Hade senast i vinstmatchen mot Tottenham speldirigenten Jack Grealish tillbaka i startelvan efter skada. Hoppas komma med i Gareth Southgates engelska EM-trupp precis som lagkamraterna Tyrone Mings och Ollie Watkins. Ross Barkley kan dock få svårt att ta en plats. Här får Barkley ej medverka då han är på lån från motståndarna. Skador på Matty Cash, Trezeguet och Morgan Sanson. Chelsea på tredje plats kan fortfarande missa topp 4 (Champions League plats) vid kryss eller förlust här. Har dock en livlina i finalen av denna säsongs Champions League men där väntar Manchester City så känns på pappret lättare att vinna här för att vara på den säkra sidan. Så räkna inte med att det sparas på spelare inför finalen. Halvskadade duon N'Golo Kante och Kai Havertz kanske vilas för att inte förvärra läget.

Match 2
Liverpool - Crystal Palace 1
(TTT 10-0-0)

Liverpool på fjärde plats har en pinne upp till Chelsea och fyra plus mål till godo på Leicester som ligger på lika som Pool. Så för att vara säkra på spel i Champions League nästa säsong så behöver man vinna och hoppas på att inte Leicester krossar motståndarna i sin match. Formen är fin med fyra raka segrar. Skadeläget är inte lika fint då man saknar Caoimhin Kelleher, Joel Matip, Ozan Kabak, Joe Gomez, Virgil Van Dijk, Naby Keita och Jordan Henderson. Den som kan sitt Liverpool ser att det är uteslutande defensiva spelare så manager Jurgen Klopp får gräva djupt i få till det dugligt försvar. Crystal Palace på trettonde plats kan falla tre placeringar eller klättra en plats men på det stora hela är man nöjda med att ha kontraktet i hamn. Även Palace har skadeproblem i truppen. Nathan Ferguson, Mamadou Sakho, James McArthur, Eberechi Eze, Connor Wickham missar alla matchen. Scott Dann, Tyrick Mitchell och Christian Benteke dras också med skador och lär troligen vilas.

Match 3
Leicester - Tottenham 1
(TTT 9-0-1)

Leicester i skrivande stund utanför topp 4 pga målskillnad. Europa League skulle vara en klen tröst om man bränner platsen till Champions League bara tack vare några fler insläppta mål. Torsken borta mot Chelsea kan man nog ta men förlusten hemma mot Newcastle gnager nog fortfarande i skallarna hos rävarna. Spelade Jamie Vardy ensam på topp senast men här kommer han få sällskap av Kelechi Iheanacho som målade som inhoppare mot Chelsea. Skador på James Justin, Harvey Barnes och Cengiz Under. För Jonny Evans väntar åter sen test. Tottenham på sjunde plats har chans att knipa en biljett till Europa League om man vinner och får med sig resultatet i Hammers - Saints matchen. Formen talar dock icke för vinst då man förlorat två av de tre senaste och det mot lag som inte har haft något att spela för. Riskerar spelarflykt efter säsongen. Skyttekungen Harry Kane verkar redan ha bestämt sig för att lämna och vi blir förvånade om spelare som Dele Alli, Gareth Bale och Serge Aurier blir kvar hos Spurs. Få skador men Ben Davies och Japhet Tanganga kommer ej till spel.

Match 4
Manchester City - Everton 1
(TTT 10-0-0)

Seriesegrande Manchester City verkar ha lite svårt med fokus och det kan vi förstå då det kan vara tufft att motivera sig när man redan vunnit ligan och bara inväntar cupfinalen. Vann 4-3 mot Newcastle men föll senast mot Brighton med 2-3. Joao Cancelo drog på sig rött redan efter 10 minuter och det bidrog så klart till förlusten. Portugisen är avstängd här och ersätts av Benjamin Mendy eller Oleksandr Zinchenko. Har småskador på Ilkay Gundogan, Kevin De Bruyne och Sergio Aguero och det vore rent dumdristigt att chansa med någon av dem med risk att förvärra skadorna inför kommande cupfinal och EM-slutspel. Everton på åttonde plats kan som bäst knipa en biljett till Europa Conference League, men behöver då hjälp av andra lag. Har fått soppatorsk gällande målfabrikationen och trots starka namn som Gylfi Sigurdsson, Richarlison, Joshua King och Dominic Calvert-Lewin har det bara blivit fyra mål på de sex senaste. Hoppas ha James Rodriguez i speldugligt skick här men sen test är att vänta. Vad som händer med Robin Olsen efter säsongen återstår att se. Förhoppningsvis mer speltid!

Match 5
Arsenal - Brighton 1
(TTT 10-0-0)

Gunners har hittat formen på slutet (fyra raka vinster) men troligen är det för sent för att nå Europa. Måste här göra jobbet samtidigt som man får lita på att Leicester och Manchester City vinner sina matcher, då kommer man att få medverka i Europa Conference League nästa säsong. Behöver en målis och en playmaker och kanske ett par backar sen kan det bli bra nästa säsong. Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Nicolas Pepe och Gabriel Martinelli duger framåt om de bara får bra bollar att jobba med. Hector Bellerin och David Luiz är båda på väg bort och halvskadade så vi räknar inte med duon här. Brighton kommer säkert stärkta till denna match efter krysset mot West Ham och segern över Manchester City. Okej att båda var på hemmaplan och att man fick spela nästan hela matchen mot City med en man mer men ändå är det bra poäng och moralhöjande. Kontraktet är klart så allt bättre än plats 17 är en bonus nu. Det som talar emot fiskmåsarna i denna match är anfallskrisen. Danny Welbeck och Florin Andone är skadade och Neal Maupay är avstängd. Så blir antingen Andi Zeqiri eller Aaron Connolly ensam på topp. Joel Veltman, Tariq Lamptey, Davy Pröpper och Solly March också skadade.

Match 6
Wolverhampton - Manchester United X
(TTT 4-2-4)

Ett formsvagt Wolves har inte haft någon bra säsong och endast vunnit 12 av 37 matcher. Kommer troligen sluta på plats 12 och det ska man vara nöjda med då det kunde blivit mycket värre. Kan nu som sämst hamna på femtonde plats men då ska alla tre lagen under göra storverk i sista omgången. Manager Nuno Espirito Santo luftade senast andrekeepern John Ruddy och han kan få chansen även här om man åter väljer att vila Rui Patricio. På topp lutar det år flopparna Adama Traore och Willian Jose (ynka tre mål tillsammans) då Daniel Podence, Pedro Neto och Raul Jimenez är skadade. Även Jonny Otto och Owen Otasowie får se matchen från läktaren pga skador. Tabelltvåan Manchester United har tre svaga hemmamatcher i bagaget till denna match. Förluster mot Leicester & Liverpool och senast 1-1 mot nedflyttningsklara Fulham. Inväntar bara finalen i Europa League och här har manager Ole-Gunnar Solskjaer aviserat att det kommer bli en ren b-uppställning med bla Brandon Williams, Alex Telles, Amad Diallo och ex-MFF försvararen Joseph Elangas son Anthony. Luktar målsnålt så 0-0 eller 1-1.

Match 7
West Ham - Southampton 1
(TTT 10-0-0)

Hammers har gjort en fin säsong men något spel i Champions League blir det inte till hösten. Är fyra poäng ifrån plats 4 och då det bara är en match kvar så är ekvationen omöjlig. Behöver en poäng här för att hålla Tottenham bakom sig gällande Europa League-platsen. Har förlorat de två senaste hemmamatcherna med 0-1, men vann senast borta mot WBA med 3-1. Målvakten Lukasz Fabianski skadade sig på uppvärmningen senast och stod över matchen. Darren Randolph redo att vakta buren även här om polacken inte hinner bli skadefri. Arthur Masuaku och Manuel Lanzini dras med skador och lär missa här. Southampton har fyra raka förluster utanför St Marys. Är på fjortonde plats men kan klättra eller falla ett par placeringar så lite har man att spela för. Anfallaren Che Adams klev av skadad senast och lär inte riskeras här då man har fin "ersättare" i Danny Ings som spelar för en plats i Englands landslagstrupp till EM. Ryan Bertrand, William Smallbone och Oriol Romeu ej aktuella för spel pga skador. Vi vågar inte spika hemmalaget.

Match 8
Leeds - West Bromwich 1
(TTT 10-0-0)

Nykomlingen Leeds har gjort en bra säsong och kommer sluta som sämst tia. Blir inget Europaspel nästa säsong men med lite fina nyförvärv till kommande säsong kan man säkert vara med och kriga om Europa snart. Offensiva trion Rodrigo, Patrick Bamford och Raphina i fin form och senast gjorde Tyler Roberts sitt första Premier League mål i karriären. Francisco Casilla fick vakta målet senast och får behålla vantarna här. Robin Koch (Tyskland) och Mateusz Klich (Polen) har fått spelledigt för att ladda inför EM. Helder Costa är skadad så inte heller han kommer medverka här. WBA har checkat ut för säsongen. Tände till lite i derbyna mot Villa (2-2) och Wolves (1-1) men efter det tre raka förluster. Manager Sam Allardyces sista match så troligen kör han med starkaste laget för att avsluta på ett snyggt sätt. Skador på åldermännen Robert Snodgrass och Branislav Ivanovic men annars alla tillgängliga. Här kan det nog bli en del mål åt båda hållen.

Match 9
Sheffield United - Burnley 1
(TTT 4-0-6)

Bottenmöte mellan jumbon Sheffield United och Burnley som är sista lag på rätt sida strecket. Veckans 0-1 förlust mot Newcastle var Sheffields 29e för säsongen. 63 insläppta mål är inte sämst i ligan men 19 mål framåt är klart minst. Det blir att ta nya tag i The Championship nästa säsong. Kommer säkert lufta lite killar här som tex Max Lowe, Femi Seriki och Daniel Jebbison som startat de två senaste. Skador på Jack O'Connell, Ethan Ampadu, Oliver McBurnie, Oliver Burke och Billy Sharp. Troligen så vilas även norrmannen Sander Berge som ännu ej är helt återställd efter sin långtidsskada. Burnley är nog glada att sista matchen spelas på bortaplan för hemma på Turf Moor har man 0-7 i målskillnad på de två senaste. Att jämföra med 6-0 på bortaplan gällande de två senaste. En anledning till målraset är skadan på Nick Pope. Mot Leeds släppte Bailey Peacock-Farrell fyra bollar och mot Liverpool fick Will Norris kröka rygg tre gånger så vem av dem Sean Dyche väljer här är oklart. Övriga skador i truppen finns på Dale Stephens, Kevin Long, Phil Bardsley och Robbie Brady. Vi räknar inte heller med Ashley Barnes som var ute och körde bil på fyllan och ska upp i rätten nästa månad. Matej Vydra som behöver speltid inför EM är favorit att ersätta.

Match 10
Fulham - Newcastle X
(TTT 4-0-6)

Sista par ut är nedflyttningsklara Fulham som gästas av Newcastle som även dem tillhör nedre skiktet av Premier League. Fem vinster på trettiosju matcher är Fulhams bistra facit och det är så klart på tok för svagt för att hänga kvar i högsta serien. Lite sjukt är att man tagit poäng mot klart bättre motstånd som tex 1-0 borta mot Liverpool, 1-1 borta mot Arsenal och senast knep man en pinne på Old Trafford. Så helt ruttet som fotbollslag är man inte men tyvärr kommer skrällarna allt för sällan och man kan ju inte bygga en säsong på skrällar. Startelvan är till stora delar byggd på lånespelare så det blir en jakt på nya spelare inför nästa säsong. Manager Scott Parker bänkade senast flera av lånen och kanske blir det samma visa här. Skador på Antonee Robinson, Terence Kongolo, Harrison Reed och Tom Cairney. Newcastle i mitten av bottenregionen och kan således klättra / falla flera placeringar i sista omgången. Två vinster, två förluster och ett kryss på de fem senaste. Formen är således bra med tanke på att man mött lag som Liverpool, Arsenal, Manchester City och Leicester förutom Sheffield United. Har skada på Karl Darlow och kanske vill man vila Martin Dubravka så målet kan komma att vaktas av Mark Gillespie som tidigare bara spelat i League Two, League 1 och Skottska ligan. Ryan Fraser, Jamaal Lascelles, Isaac Hayden, Joseph Willock, Allan Saint-Maximin, Joelinton och Callum Wilson dras också med skador. Förhoppningsvis kan några av dem ändå spela. Fabian Schär tillbaka efter avstängning och kanske petar Emil Krafth som vikarierat på högerbacken. Helgardera!

Match 11
Atalanta - Milan X
(TTT 3-0-7)

Tabelltvåan mot serietrean i Serie A. Atalanta har redan säkrat Champions League plats kommande säsong. Är hela 10 poäng bakom Inter men har ändå stått för en imponerande säsong med 90 gjorda mål. Colombianerna Luis Muriel och Duvan Zapata giftiga framåt och bakåt är det inte lätt att passera hårdförda trion Rafael Toloi, Cristian Romero och Berat Djimsiti. Som sista utpost har Pierluigi Gollini sett bra ut. Endast truppspelaren Viktor Kovalenko skadad. Milan har en poäng till godo på Juventus i kampen om Champions League plats. Mellan Milan och Juve finns Napoli på lika många poäng som Milan. Har plusstats både på Napoli och Juve som om man hamnar på samma poäng så kommer Milan ändå sluta högre. Har Zlatan Ibrahimovic skadad men "ersättaren" Ante Rebic är i fin form med fyra mål på de tre senaste. Vi väntar oss en jämn match.

Match 12
Djurgården - IFK Göteborg 1
(TTT 10-0-0)

Hemmastarka Djurgården har tre raka vinster hemma på Tele2. Kryssade i derbyt mot Hammarby men då stod man som bortalag. Fick i den matchen målvakten Aleksandr Vasyutin skadad och då precis som nu ersätter Tommi Vaiho. Sedan tidigare saknas Erik Berg, Alex Wallenborg, Jesper Nyholm och Linus Tagesson. Sen test väntat Jacob Une Larsson. Hur läget är med Isak Hien och Mattias Mitku som var sjuka senast är oklart men det är truppspelare ändå inte startat. Blåvitt har väl inte direkt floppat men 1-5-1 visar att laget har svårt att vinna matcher. 2-2 senast hemma mot Sirius och innan dess 0-0 borta mot Kalmar är inga bra resultat om man vill vara med och strida om topplaceringar. Har tunga skador på Carl Johansson, Jakob Johansson och Patrik Karlsson Lagemyr. Även Hosam Aiesh och Robin Söder ser ut att missa matchen. Känns som att ettan står sig stark.

Match 13
Häcken - Varberg 1
(TTT 10-0-0)

Om IFK Göteborg har halvfloppat kan man säga att stadsrivalen Häcken helfloppat. 0-3-4 på de inledande sju matcherna är näst intill katastrof för ett lag som många målat upp som största hotet mot Malmö. Tränaren Andreas Alm har redan slängt in handduken och kommer lämna laget. Ny tränare söks och huvudkandidaten Jens Gustafsson ser ej ut att ta jobbet. Blickar nu istället mot Danmark och hoppas få napp där. På spelarfronten kommer Daleho Irandust och Erik Friberg närmare spel efter skador. Peter Abrahamsson, Samir Maarouf, Ture Widestrand och Jasse Tuominen dras med skador. Varberg har sju poäng på sju matcher. Vann senast hemma mot Norrköping med 2-1. Tunge Robin Simovic satte en boll och kanske var det lite islossning för honom. Saknar skadade Victor Karlsson, Keanin Ayer och Daniel Krezic. Kommer här få slå ur underläge och det kan passa laget. Vi garderar favoriten.

Sugen på Andelsspel? KLICKA HÄR för ta dig till alla Rekatochklarts andelar här på sidan!



STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Aston Villa - Chelsea 1X2
2. Liverpool - Crystal P. 1
3. Leicester - Tottenham 1
4. Manchester C. - Everton 1X
5. Arsenal - Brighton 1
6. Wolves - Manchester U. X
7. West Ham - Southampton 1X
8. Leeds - West Bromwich 1
9. Sheffield U. - Burnley 1X
10. Fulham - Newcastle 1X2
11. Atalanta - Milan X
12. Djurgården - Göteborg 1
13. Häcken - Varberg 1X2

MÅLTIPSET (enkelrad)

1. Aston Villa - Chelsea
5. Arsenal - Brighton
8. Leeds - West Brom
11. Atalanta - Milan
15. Napoli - Verona
20. Brest - Paris SG
24. Nantes - Montpellier
29. Sevilla - Alaves

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto