Stryktipset Tips 24/4 2021

Publicerad på 23 Apr 2021 - 22:45

Aston

Aston

Jan Wickberg

23 Apr 2021 - 22:45

För fjärde veckan i rad är det miljonjackpot på Stryktipset. 14 miljoner denna gång. Kupongen är en klassisk engelsk historia med matcher från Premier League, Championship och League 1. Måltipset, som också bara innehåller matcher från England, har sin jackpot på 1,5 miljoner kvar från förra veckan. Nu till analys och teckenförslag.

NYHET: Var med i vårt andelslag – köp Tipsexpertens utbyggda system för 70 kr – klicka här!

NYHET: Var med i vårt större andelslag – köp Miljonjägarens system för 185 kr! En enda spik!


STRYKTIPSET 24/4 2021 15:59

Match 1
West Ham - Chelsea X
(TTT 0-1-9)

Spännande Premier League-möte i kampen om Champions League platser. Båda lagen står på 55 poäng och jagas av framför allt Tottenham och Liverpool. Hemma på London Stadium är Hammers svåra att tas med och faktum är att man är näst bäst i hela ligan gällande hemmaspel. Formen är okej men senast borta mot Newcastle gjorde man en svag första halvlek där man inte kommer minnas matchminut 36 men glädje. Craig Dawson åkte på rött och Issa Diop fumlade in bollen i egna buren helt oattackerad (eller trodde han att målis Lukasz Fabianski var motståndare?). Fabianski själv får ta på sig 0-2 målet då han tappade en luftpastej mitt framför fötterna på en anfallsskata. West Hams två mål i andra halvlek (en misstänkt offside och en straff) räckte inte till poäng. Manager David Moyes hoppas här ha Arthur Masuaku och Aaron Cresswell tillbaka efter skador men räknar inte med Darren Randolph (mv), Declan Rice, Andriy Yarmolenko eller Michail Antonio som alla dras med skador. Craig Dawson är så klart avstängde efter utvisningen senast. Chelsea har rätt svag ligaform med förlusten mot WBA, kryssen mot Leeds och Brighton i färskt minne. Målis Kepa Arrizabalaga har vakta målet i de två senaste matcherna men här är nog Edouard Mendy tillbaka mellan stolparna. Även backen Thiago Silva bör vara åter efter vilat bort skada. Bara Mateo Kovacic skadad.

Match 2
Sheffield United - Brighton 2
(TTT 1-0-9)

Efter att ha förlorat 26 av 32 matcher står det klart att The Blades ramlar ur högsta serien med sex matcher kvar att spela. Lagets huvudproblem har varit målskyttet. 17 mål på 32 matcher är knappt ett mål varannan match och det förstår ju alla att det är på tok för få. Flera av anfallarna håller god Championship-nivå men i Premier League har de stått sig slätt. Får räkna med att tappa målis Aaron Ramsdale, Jayden Bogle, Sander Berge och Rhian Brewster till nästa säsong. Till denna match får man klara sig utan skadade Jack Robinson, Jack O'Connell, Jack Rodwell, Oliver McBurnie och Billy Sharp. Troligen behöver även Chris Basham och Sander Berge ett par dagar till för att bli fit for fight. Brighton behöver poäng då man endast har sju pinnar till nedflyttning. Formen är godkänd med två starka kryss (Everton & Chelsea) som senaste resultat. Innan dess knapp förlust mot Manchester United och vinster mot Southampton & Newcastle. Har Ben White avstängd och skador på Solly March och Tariq Lamptey. Även sena tester på Percy Tau, Florin Andone och Aaron Connolly. Jätteläge för The Seaguills att mer eller mindre säkra kontraktet.

Match 3
Blackburn - Huddersfield 2
(TTT 10-0-0)

Rovers fortsätter att underprestera och senast blev det torsk mot Sheffield Wednesday. Keeper Thomas Kaminski höll nere siffrorna men kunde inte hålla nollan. Framåt tamt och Adam Armstrong kan nog snart ge upp hoppet att vinna skytteligan. Daniel Ayala, Scott Wharton, Ryan Nyambe, Joe Rankin-Costello och Bradley Dack skadade och kan ej medverka. Även Huddersfield finns i nedre delen av serien och har tre poäng upp till Blackburn. Kanske ändå blickar nedåt för att se hur det går för Derby och Rotherham som är hoten mot Championship-status för Hudds. Har lämpligt nog inför slutspurten fått åter några tidigare skadade spelare med Carel Eiting och Josh Koroma i spetsen. Även Harry Toffolo hoppas kunna medverka. Christopher Schindler, Pipa, Alex Vallejo, Isaac Mbenza och Frazier Campbell fortsatt skadedrabbade. Skrälltvåan först.

Match 4
Coventry - Preston 1
(TTT 9-1-0)

Formstarka Coventry har fyra vinster på de fem senaste och genom dessa triumfer har man lämna nedflyttningshotet bakom sig. Många spelare som höjt sig och gjort det bra med som skandinav så lyfter vi väl fram Leo Östigård som avgjorde mot Rotherham och Viktor Gyökeres som senast var den som såg till att det blev seger mot Stoke. Förhoppningsvis får Viktor här chansen från start om manager Mark Robins väljer att vila Matthew Godden. Skador på Fankaty Dabo, Liam Kelly, Josh Pask, Ben Sheaf och Jodi Jones. Prestons säsong har inte varit bra och förhoppningen om play-off släcktes rätt fort. 22 poäng från topp 6 är inte på något sätt godkänt. Gissningsvis så kommer nye managern (vem det nu blir efter sparkade Alex Neil) rensa rejält i truppen till nästa säsong. Till denna match får tillfällige managern Frankie McAvoy använda dom spelare som finns i truppen minus skadade målisen Declan Rudd och utespelarna Joe Rafferty, Patrick Bauer och Daniel Johnson.

Match 5
Derby - Birmingham 2
(TTT 8-0-2)

Derby lever fortfarande farligt. Ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket men fyra bakom sig har man Rotherham som har två matcher mindre spelade och betydligt bättre målskillnad. Derbys form är usel med fyra raka nederlag. Tom Lawrence har gjort det man kan förvänta sig efter comebacken och senast hade man även Martyn Waghorn åter efter skada. Skulle behöva en killer framför duon men i nuläget är enda alternativet Colin Kazim-Richards och han är mållös i tio raka matcher. Skador på Krystian Bielik, Curtis Davies, Andre Wisdom, Teden Mengi, Jordon Ibe, Jack Stretton och Lee Gregory. Birmingham ser ut att gå mot nytt kontrakt tack vare en hyfsat vass avslutning på säsongen. Fyra segrar, två kryss och bara en förlust på de sju senaste har gett laget tio poängs marginal till Rotherham. Har till denna match skador på tre rätt tongivande offensiva pjäser. Jon Toral, Alen Halilovic och Scott Hogan är alla hot framåt när de är skadefria. Luktar kamp och målsnålt. Vi blir inte direkt förvånade om det blir under 2,5 mål + rött kort i matchen då det är ont om dugliga målgörare men många tuffingar både på planen och bänken (Managers Wayne Rooney och Lee Bowyer var ju inte direkt kända för att backa undan).

NYHET: Var med i vårt större andelslag – köp Miljonjägarens system för 185 kr! En enda spik!

Match 6
Nottingham - Stoke 1
(TTT 10-0-0)

Två lag som hade hoppas vara med och kriga om play-off platser men som istället fått lägga fokus på att hänga kvar. Forest på 18e plats tog en viktig pinne senast mot Birmingham då man långt in på stopptid fick en straff som rutinerade Lewis Grabban placerade in. Blir säkert belönad med en startplats då ersättaren senast, Lyle Taylor, inte glänste. Jobbigt skadeläge med Tobias Figueiredo, Gaetan Bong, Fouad Bachirou, Harry Arter, Samba Sow, Joe Lolley och Sammy Ameobi borta. Stoke har svag form och vill nog bara spela av de tre sista matcherna så fort som möjligt. Förlorat hemma mot Millwall och Coventry samt borta mot Birmingham. Alla lag i närheten av Forest kaliber. Även The Potters frånvarolista är lång. Harry Soutter är avstängd medan Morgan Fox, James Chester, Nathan Collins, Joe Allen, Tashan Oakley-Boothe, James McClean, Jack Clarke och Tyrese Campbell är alla skadade.

Match 7
Watford - Millwall 1
(TTT 10-0-0)

Vid en vinst kan Watford här bli uppflyttade till finrummet (Premier League). Formen är god och förlusten mot Luton tog man igen genom vinsten mot Norwich. På det hela har man finfina 12 vinster på de 15 senaste. Gällande hemmaspel är man bäst i hela ligan sett över hela säsongen. Har till denna match Kiko Femenia åter efter avstängning. Ben Foster (mv), Tom Dele-Bashiru, Jeremy Ngakia och Troy Deeney är skadade. Millwall ett av flera lag i serien som bara ska spela av säsongen och hoppas att det går bättre nästa. Har kryssat mot Brentford och förlorat stort mot Swansea och Bournemouth i de tre senaste. Har under hela säsongen haft svårt att vinna och med 17 kryss är man det lag som spelat flest oavgjorda. Behöver således värva en matchvinnare till nästa säsong. Manager Gary Rowett har flera spelare skadade och kan ej använda Ryan Leonard, Shaun Hutchingson, Murray Wallace, Shane Ferguson, Ben Thompson eller Matt Smith. Svårt att se Watford bränna detta.

Match 8
Middlesbrough - Sheffield Wednesday 2
(TTT 6-0-4)

Tiondeplacerade Middlesbrough har inget med upp eller nedflyttning att göra så motivationen är inte högoktanig. Formen är inte heller den på topp. Vann senast men det var nästan enbart pga att motståndarna fick en gubbe utvisad redan efter 18 minuter. 11 mot 11 hade med största sannolikhet Boro inkasserat sin femte förlust på sex matcher. Manager Neil Warnock hade senast endast junior (bortsett från målis Marcus Bettinelli) på bänken. Connor Malley och Josh Coburn fick debutera. Fullt möjligt att det blir samma visa här med akademi-spelare på bänken då man har elva man i truppen skadade. Sheffield på fel sida nedflyttningsstrecket hoppas kunna smita förbi Derby under de sista tre omgångarna. Ingen utopi då man har just Derby i sista omgången. Formen hos ugglorna är så där men man vann senast hemma mot Blackburn, något man inte fixade mot Bristol i matchen innan trots straff och en man mer i 70 min. Skador på Dominic Iorfa, Chey Dunkley, Moses Odubajo och Massimo Luongo. Motivationstvåa.

Match 9
Barnsley - Rotherham 1
(TTT 10-0-0)

Reading är det enda hotet mot Barnsleys topp 6 placering. Sex pinnar skiljer lagen så för att vara på den säkra sidan så ska The Tykes plocka fyra poäng på de tre sista matcherna. En trea här och minst kryss mot Preston så behöver man inte spela med press i sista matchen mot serieledande Norwich. Formen är fin med tre vinster på de fyra senaste. Inlåningen av Daryl Dike har varit en succe (4 mål på de 4 senaste matcherna) så vi gissar att man köper loss honom från Orlando City när säsongen är över. Samma skadeläge som senast med Liam Kitching, Ben Williams och Herbie Kane ej tillgängliga för spel. Ska Rotherham klanta bort kontraktet är en legitim fråga efter att laget torskat tre av de fem hängmatcher man hade. Nu bara två chanser kvar att komma ifatt och förbi Derby. Viktor Johansson var inget vidare i buren senast men den stora skurken var Matt Crooks (passande namn) som knockade en motståndare med en armbåge 18 minuter in i matchen. 1-0 förvandlades då till 1-2 och ännu en uddamålsförlust in på kontot. Crooks avstängd här. Clark Robertson dras med skada men annars alla fit hos The Millers. Två lag som är i poängbehov av olika anledningar.

Match 10
Cardiff - Wycombe 2
(TTT 9-0-1)

Tabellnian Cardiff hade så klart hoppas vara med i striden om play-off med tre omgångar kvar men nu är läget annat. Tretton poäng upp till topp 6 så loppet är redan kört för walesarna. Det märks också på prestationerna på plan. Fem kryss och tre förluster på de nio senaste. Bara i derbyt mot Swansea höjde man sig och vann med uddamålet. Poängen i de två senaste har kommit genom Kieffer Moores 11 meterssparkar. Bakåt ser det åter svajigt ut med Alex Smithies som vaktat målet de tre senaste matcherna efter att Dillon Phillips släppt fem bollar förbi sig mot Sheffield W. Skulle ändå som Bluebird-supporter känna mig säkrare med Phillips i kassen. Skador stör på Joel Bagan, Joe Bennett, Sean Morrison, Sol Bamba (cancer) och Lee Tomlin. Wycombe har fortfarande rent teoretiskt chans att hänga kvar då avståndet till Derby endast är sex poäng. Det trolig är dock att man vaknat för sent men formen är bra med tre vinster och ett kryss på de fem senaste. Kul för gamle besten Adebayo Akinfenwa att på övertid lufsa fram och trycka in en straff efter att målvakten David Stockdales skott blockats med armen av en Bristol-spelare. Skadorna på Ryan Tafazolli, Nnamdi Ofoborh & Dominic Gape är överkomliga. Skrälltvåa?

Match 11
Queens Park Rangers - Norwich 1
(TTT 2-1-7)

QPRs första del av säsong gick knackigt men efter nyår så är man bland de bästa i serien. Tyvärr kommer det ej att räcka till play-off då det återstår för få omgångar för att Londonlaget ska tas sig upp topp 6. Verkar dock fortfarande ha motivation kvar att komma sjua. Det visar om inte annat vinsterna mot Boro och Swansea som man tog på bortagräs. Får här åter Timothy Dieng efter avstängning och han lär väl ta tillbaka vantarna även om Joe Lumley höll nollan mot Swansea. Charlie Austin fick nöja sig med bänkplats senast efter sin tre matcher långa avstängning men bör här starta. Jordy de Wijs, Geoff Cameron, Luke Amos, Lee Wallace och Tom Carroll har alla skadeproblem. Norwich, som redan är klara för uppflyttning, verkar ha lite svårt att finna motivation. Har förlorat både mot Bournemouth och Watford trots hemmafavör. Behöver ju förvisso inte gå för fullt de sista omgångarna. Kan tex inte nå 100 poäng och Teemu Pukki får svårt att vinna skytteligan så var ska man finna moroten? Skador på Michael McGovern (mv), Sam Byram, Christoph Zimmermann, Ben Gibson, Lukas Rupp och Adam Idah. Dessutom är Dimitris Giannoulis avstängd efter sitt röda kort mot The Cherries. Svårläst match som garderas.

Match 12
Charlton - Peterborough X
(TTT 3-3-4)

Charlton har bra form i League 1 och är i skrivande stund på play-off plats med en / två matcher till godo på bakomjagande lag. Efter holmgången mot Blackpool (två röda kort & 0-3 i baken) har man hållit sig i skinnet och spelat 10 raka utan förlust. Senast lekstuga med mittlaget Plymouth (6-0). Fem olika målskyttar plus ett självmål så det finns bredd i The Addicks. Till denna match har man alla spelare tillgängliga efter att Ian Maatsen och Conor Washington blivit kvitt sina skador. Duon lär nog ändå få inleda på bänken för varför ändra ett vinnande koncept. Peterborough har trots förlusten senast mot Gillingham andraplatsen i ett bra grepp. Ska mycket till för att Lincoln eller Sunderland ska snuva Peter på direktuppflyttning. Man ska möta Lincoln hemma sedan har man två möten med ett omotiverat? Doncaster kvar. Tror inte heller att Peterborough kommer ändra om nåt i startelvan. Hade en normal dag vunnit över Gillingham med ett par bollar (68% bollinnehav & 19 målchanser). Får här ett lag som bjuder till och då kan det nog bli lite mer fart och fläkt (och förhoppningsvis mål). Måltipskandidat!

Match 13
Lincoln - Hull 2
(TTT 4-0-6)

Helgens andra toppmöte från League 1. Tabellfyran Lincoln (som länge ledde serien) mot nuvarande ligaledarna Hull. Om vi börjar med Lincoln så har de fortfarande liten chans att ta en direktplats men då ska många pusselbitar falla på plats. Det kvarvarande programmet ser knepigt ut med tre matcher mot topplag och två mot mer beskedligt motstånd. Har tagit två knappa 1-0 segrar i de två senaste och med Tom Hopper skadad har mycket ansvar vilat på ynglingen Brennan Johnsons axlar. Hull har 11 poängs marginal till Lincoln så vinner man den här matchen så är man klara för Championship nästa säsong. Har haft en magnifik senvinter / vår med nio segrar och tre kryss på de tolv senaste matcherna. Har formstarka killar offensivt med Keane Lewis-Potter (tre mål på de fyra senaste) och Josh Magennis (fyra mål på de tre senaste). Då har vi inte ens nämnt bäste målskytten Malik Wilks som inte nätat på fyra matcher. Skador på Brandon Fleming, Max Clark och Thomas Meyer som bara är truppspelare. Säkrar bortalaget avancemang? Vi tror det.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. West Ham - Chelsea 1X2
2. Sheffield U. - Brighton 2
3. Blackburn - Huddersfield X2
4. Coventry - Preston 1
5. Derby - Birmingham X2
6. Nottingham - Stoke 1
7. Watford - Millwall 1
8. Middlesbrough - Sheffield W. 2
9. Barnsley - Rotherham 1
10. Cardiff - Wycombe X2
11. Queens PR. - Norwich 1X2
12. Charlton - Peterborough 1X2
13. Lincoln - Hull 2

MÅLTIPSET (enkelrad)

1. West Ham - Chelsea
4. Coventry - Preston
11. Queens PR. - Norwich
12. Charlton - Peterborough
18. Ipswich - Wimbledon
20. Oxford - Plymouth
25. Crawley - Forest Green
26. Exeter - Newport

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto