Stryktipset Tips 25/3 2023

Publicerad på 24 Mar 2023 - 20:12

Aston

Aston

Jan Wickberg

24 Mar 2023 - 20:12

Tips-SM är över för denna gång så nu återgår vi till vanliga 216-Raders systemet med tre hel och tre halv garderingar. Det kan behövas den här gången för även om EM-kval matcherna på förhand ser relativt enkla ut så innehåller kupongen även matcher från engelska League 1 och League 2 och dessa ligor är svårtippade. Ingen TTT denna gång då kupongen släpptes sent att det ej hann med att skickas in i tid. Vi på rekatochklart är dock på hugget och levererar. Big 9 innehåller enbart matcher från EM-kvalet. Så fram med flaggor och chipspåsarna så kör vi! 

STRYKTIPSET 2023-03-25 15:59  

Match 1
Spanien - Norge 1

Nya Spanien med Luis de la Fuente på bänken som ersättare till Luis Enrique som fick kicken efter att man åkt ur VM redan i 8-dels final mot Marocko. Mittbacksdinosaurierna Sergio Ramos och Gerard Pique är borta. Inte heller Jordi Alba, Cesar Azpilicueta, Sergio Busquets, Thiago Alcantara eller Marco Asensio finns med. Så det är bara kapten Alvaro Morata som har fler än 40 landskamper i truppen. Noterbart är att alla tre uttagna målvakter spelar klubbfotboll i England, då tidigare ettan Unai Simon är skadad. Två debutanter i David Garcia (b, Osasuna) och Joselu (a, Espanyol) finns med denna gång. Norge klantade bort chansen att ta steget upp till Liga A i Nations League då man föll i de två sista matcherna. 1-2 borta mot Slovenien och 0-2 hemma mot Serbien gör att man blev kvar i Liga B. Får här klara sig utan megastjärnan Erling Haaland och det är så klart ett blytungt avbräck. Även Kristoffer Ajer & Joshua King är skadade. Mathias Normann ej uttagen då han har ryska Dymano Moskva som klubbadress. Har samma problem på målvaktssidan som Sverige där förstavalet nöter bänk och inte får speltid i klubblaget. Örjan Nyland lär få jobba hårt här i alla fall. Framåt hoppas man på att Martin Ödegaard ska kunna utnyttja någon fast situation men det blir (för) tufft!

Match 2
Kroatien - Wales 1

Från grupp A till grupp D där favoriten Kroatien tar emot underdogs Wales. Hemmalaget gjorde ett starkt VM där endast blivande världsmästarna Argentina blev för svåra. Slog ut både Japan och Brasilien på straffar men kunde vinna bronsmatchen mot Marocko under ordinarie tid. Backduon Dejan Lovren & Sime Vrsaljko har lagt landslagsdojorna på hyllan men flera ur det äldre gardet kör vidare. Domagoj Vida, Marcelo Brozovic, Ivan Perisic och Luka Modric finns alla med i förbundskapten Zlatko Dalics matchtrupp. Få avbräck men Duje Caleta-Car, Josip Brekalo och ex-MFFaren Antonio Colak är ej uttagna. Wales hade inget roligt VM där man fick se sig besegrade av både Iran och England. Krysset mot USA hjälpte föga för att undvika sista platsen i gruppen. Även i Nations League åkte man ur Liga A med dunder och brak. 1-1 hemma mot Belgien var den enda poängen man tog på sex matcher. Rob Page dock kvar som förbundskapten. Har en svag trupp att jobba med här då storstjärnan Gareth Bale inte längre lirar landslag. Rising star Brennan Johnson är skadad och det samma gäller rutinerade keepern Wayne Hennessey och duktige backen Ben Davies. Sju debutanter i truppen visar att man är inne i en generationsväxling. Kapten Aaron Ramsey enda riktiga stjärnan i laget. Vi väljer att spika Balkangänget trots hög streckning behöver vi garderingarna bättre på annat håll som luriga League 1 & League 2.

Match 3
Israel - Kosovo 1

Grupp I känns på förhand som en öppen historia. Schweiz bör väl ta hand om första platsen men bakom klockmakarna är det minst tre gäng som tampas om en plats. Sorry Andorra men vi räknar bort er och Belarus lär inte få det lätt men Rumänien tillsammans med lagen som möts ska alla ha fin chans att ta sig till EM. Israel känns lite underskattat och hade inga problem att vinna sin grupp i Nations League. Nu slapp man Ryssland och hade bara Island och Albanien att fightas mot. Besegrade Albanien både hemma och borta och kryssade gånger två mot Island. Omri Glazer kommer vakta buren då Ofir Marciano ej är med i truppen. Nir Bitton & Eden Kartsev skadade medan Munas Dabbour inte längre vill representera sin nation. Eran Zahavi har också avslutat landslagskarriären pga ett bråk om hotellrum! Så nu är det upp till Manor Solomon, Shon Weissman, Tai Baribo och Liel Abada att leverera framåt. Kosovo kunde inte ro på Grekland i Nations League men passade i sista match på att skicka ned Cypern till Liga D efter att Grekland matchen innan försökt rädda kvar öriket. Imponerade föga i träningsmatcherna i November när man kryssade hemma mot så väl Armenien som Färöarna. Vedat Muriqi är skapligt giftig på topp men bakom honom två debutanter i Albion Rrahmani och Arbnor Muja. På mitten håller Arber Zeneli och Milot Rashica bra klass. Uran Bislimi har bytt landslag från Kosovo till Schweiz. Skador på AIKs Jetmir Haliti, Benjamin Kololli och Elbasan Rashani. Hypade Astrit Selmani ej med i truppen denna gång. Vi kör 1X!

Match 4
Armenien - Turkiet 2

Grupp D där Turkiet förväntas tampas om första platsen med Kroatien. Inte många tror att Armenien ska räcka till för att ta en plats till EM. Har ny förbundskapten i Oleksandr Petrakov som efter vandrat igenom hela ukrainska landslagsystemet och närmast tränat A-laget i Ukraina nu tagit sig an Armenien. Hade en tuff Nations League grupp med Skottland, Irland och Ukraina så ingen skam att man hamnade sist och halkade ner till Liga C. Däremot lite pinsamt att man tog två röda kort mot så väl Skottland som Irland. Det är något som Petrakov måste jobba med. Att ta rött i slutet av matchen är inte så farligt för den matchen men då väntar avstängningar i nästa match. Hur ser då truppen ut, tja man har ett rätt skapligt lag med rutinerade Astana backduon Varazdat Haroyan och Kamo Hovhannisyan. Även BPs Andre Calisir förväntas starta. Framåt har man argentinarna Lucas Zelarayan och Norbert Briasco. Nu har även tysken Grant-Leon Ranos bestämt sig för att spela för Armenien. Om han inte startar blir det säkert ett inhopp i alla fall. Turkiet vann sin Nations League grupp på halvfart och kunde kosta på sig att kryssa mot Luxemburg och torska mot Färöarna i de sista två matcherna. Vann träningsmatcherna i November mot Skottland och Tjeckien så ser bra ut under förbundskaptenen Stefan Kuntz. Få avbräck men Kaan Ayhan, Emre Mor och Halil Dervsoglu saknas. En debutant i varje lagdel där mittfältaren Mehmet-Can Aydin känns mest intressant. Någon kanske undrar om Buruk Yilmaz är med, svaret är nej, han har lagt landslagsskorna på hyllan och har nu bara fokus på klubblaget Fortuna Sittard. Brightons Deniz Undav borde snart bestämma sig för att representera Turkiet för inte lär han väl bli uttagen i tyska landslaget. Normalt en stensäker tvåa men det här är en match som betyder väldigt mycket för Armeniska folket så vi tar med krysset. Räkna med att det kan smälla på planen och domare Jose Maria Sanchez får inte glömma kortleken.

Match 5
Andorra - Rumänien 2

Grupp Is slagpåse förväntas bli lilla Andorra som är rankade 153a i världen. Har så klart blivit lite bättre sedan man tog plats på stora scenen men är fortfarande bara två länder man besegrat i kvalspel och Rumänien önskar så klart inte göra Liechtenstein och San Marino sällskap. Hade en bra och en dålig uddamålsförluster i träningslandskamperna i November. 0-1 mot Österrike var så klart meriterande (hade 0-0 till 87e minuten) men samma siffror mot bergknallen Gibraltar inte lika lyckat. Har av naturliga orsaker inte så stor urval av spelare så en del gubbar still going strong. Keeper Josip Gomes, Marc Garcia, Marcio Vieira, Marc Pujol, Jordi Rubio och Victor Bernat har alla passerat 35. Emili Garcia, Sergi Moreno och Ildefons Lima får dock ge plats åt yngre förmågor. Rumänien floppade in Nations League och trots en beskedlig grupp med Bosnien, Finland och Montenegro hamnade man sist och får ta ny sats i Liga C. Krossande dock Moldavien med 5-0 i en träningsmatch i November så det är väl den videon som gått varm. Truppen är rätt anonym men det finns några spelare med klubbadresser i Italien som man hoppas mycket på framöver. Har ett par tunga skador på Vlad Chiriches och George Puscas. Även Mario Camora och Nicusor Bancu har tvingats tacka nej pga skador. Tror inte på någon storseger för "Tricolorii" men nog ska man lösa vinst med ett par bollar, annars kommer media ta fram motorsågen!

Match 6
Charlton - Wycombe 2

Sju poäng på de tre senaste är bra facit för Charlton. Det kommer ändå bli tufft att nå play-off då man har 16 poäng till topp sex lagen. Saknade vasse yttern Corey Blackett-Taylor senaste och även Chuks Aneke dras med skada. Finns ändå kraft framåt som Palace-lånet Jesuran Rak-Sakyi & Miles Leaburn. Sen har man också Macaulay Bonne med meriter från Championship. 6-6-6 på The Valley. Wycombe har häng på play-off gängen då man endast är fyra pinnar från Bolton på sjätte plats. Föll senast hemma mot Barnsley med 0-1. Saknar anfallarna Sam Vokes (skadad) och Tjay De Barr (Landslagsspel med Gibraltar). Har 8-2-8 på bortaplan så kryssar sällan. Trots det en jämn historia att vänta men värdet finner vi till höger och ger The Chairboys första tecknet.

Match 7
Exeter - Accrington Stanley 1

Exeter är rätt okej hemma på St James Park där man har 7-5-5 på 17 matcher. Målskillnaden 24-20 visar att det sällan är målfest som bjuds. Två vinster på de fyra senaste visar att formen börjar infinna sig. Behöver dock hålla alla gubbar kvar på planen här. Rekeem Harper åkte ut mot Port Vale och näst senast var det Alex Hartridge som inte kunde hålla sig i skinnet. Den sistnämnde var avstängd i förlustmatchen mot Cheltenham men är välkommen tillbaka här. Ex-Östersundskeepern Jamal Blackman har varit petad på slutet men när Gary Woods utgick skadad mot Lincoln har Blackman fått låna vantarna igen. Skador på Cheick Diabate & Harry Kite. Även poängspelaren Jevani Brown saknas pga intern avstängning. Rutten form på Accrington som är på nedflyttningsplats. En pinne på de fem senaste. Har då samlat betydligt fler röda kort på dessa kamper. Keepern Lukas Jensen fick rött i 90e min mot Ipswich. Var avstängd mot Charlton. För att i återkomsten mot Portsmouth dra på sig ny pastejskiva efter 9 minuter. Danskens frånvaro har gjort att man återkallat Toby Savin från sin lånesejour i Stevenage. Senast mot Plymouth fick man Mohammed Sangare utvisad och han är också avstängd här. Även Douglas Tharme står i skamvrån efter 10 gula kort under säsongen. Skador på Ryan Astley, Harvey Rodgers, Seamus Conneely, Liam Coyle, Ethan Hamilton och Joe Pritchard. Vi spikar ettan bums!

Match 8
Fleetwood - Lincoln X

Mittmöte där båda lagen nog kan glömma play-off och i stället ha fokus på att ta tillräckligt med poäng för att inte åka ur. Fleetwood var illa ute vintern och manager Scott Brown var nog bara dagar från att få kicken men segern i FA-cupen efter omspel mot Sheffield Wednesday gav en boost även i ligan och man tog fyra vinster och ett kryss på fem matcher i Februari. Mars har varit lite upp och ned men 2-0 borta mot Derby senast bör ge laget lite självförtroende inför detta möte. Bör bli samma startelva som senast. Danny Andrew är skadad men Carl Johnston var tillbaka senast och fick ett kort inhopp. Kortbenägne Aristote Nsiala petad senast. Lincoln har kryssat i hälften av matcherna. 18 av 36 har man delat poängen med motståndarna men större delen (13) har kommit på hemmaplan. På resande fot har man 5-5-8. Dock tre kryss och en förlust på de fyra senaste så man börjar få ihop många kryss även borta. Många irländare i truppen men endast Sean Roughan som är uttagen i landslaget (U-21), Wales Joe Walsh saknas men detta pga skada och inte landslagsspel. Även Timothy Eyoma, Regan Poole och Ethan Erhahon dras med skador och ser ut att missa. Paudie O'Connor står garanterat över då han är avstängd, pga 10 gula kort. Tror mest på delad pott men ta med ettan.

Match 9
MK Dons - Morecambe 1

Bottenmöte i League One där hemmalaget har kravlat över nedflyttningsstrecket efter vunnit de två senaste matcherna. Sex viktiga poäng då de lag man besegrat (Cambridge och Accrington) också befinner sig i nedflyttningsstriden. Viktigt nu att rutinerade killar som Dean Lewington (åter från skada och medverkat i vinstmatcherna), Bradley Johnson, Josh McEachran och Will Grigg kliver fram och tar ansvar. Manager Mark Jackson var nog nöjd med hur det såg ut senast och lär inte ändra om i startelvan. Zak Jules och Jonathan Leko har missat de senaste matcherna. Morecambe har en vinst på de elva senaste, så inte konstigt att man harvar i botten. Ashley Hunter räddade en sen pinne senast med sitt första mål för säsongen. Blir säkert belönad med startplats här Även Cole Stockton bör vara en starter här då han är det bästa man har framåt. Nyligen plockat in senegaleserna Pape Souare och Oumar Niassen på fri transfer. Båda med Premier League erfarenhet så man hoppas dom ska levererar, och de börjar så sakta finna matchform efter lång frånvaro. MK Dons näst sämsta hemmalag och Morecambe näst sämst borta. Chansspikar ettan!

Match 10
Peterborough - Derby 1

Två lag som har sikte på uppflyttning men i skrivande stund är hemmalaget inte ens på play-off plats. Fyra poäng skiljer lagen åt till Derbys fördel. Peterborough har vunnit tre av de fyra senaste och har även visat målform på slutet med 5-2 mot Burton och senast 3-0 mot Lincoln. Jonson Clarke-Harris toppar skytteligan med sina 22 mål på 37 matcher. Är det laget i serien som kryssat minst antal gånger. Bara 3 av 37 matcher har slutat med delad pott när Posh varit inblandade. Inga skador eller avstängningar som stör. Femteplacerade Derby är inte i lika gott slag som dagens motståndare. Fyra poäng på de fyra senaste är inget som kommer hålla i längden om man vill behålla play-off platsen. Många irländare i truppen men varken Conor Hourihane, James Collins eller David McGoldrick är uttagna i landslaget denna gång till manager Paul Warnes glädje eller sorg. Jason Knight får han dock klara sig utan då han laddar inför mötet med Frankrike på måndag. Skador på James Chester & Richard Stearman men Max Bird åter. Helst 1X2.

Match 11
Portsmouth - Port Vale 1

Portsmouth på nionde plats har inte gett upp hoppet om play-off plats. Fått vind i seglet efter vinstmatcherna mot Accrington och Bristol Rovers. Sju poäng upp till topp sex är nåbart med nio omgångar kvar då man har flera av bottenlagen kvar att möta. Colby Bishop är den store målskytten i Pompey och är tvåa i skytteligan med 18 baljor. Får åter klara sig utan anfallskompis Joe Pigott som är avstängd efter röda kortet mot Accrington. Skador på Zak Swanson, JJ Mingi, Marlon Pack och Ronan Curtis. Har två man iväg på landslagsuppdrag i Joe Morrell (Wales) och Dane Scarlett (England U-20). Clark Robertson tillbaka efter skada och fick ett par minuter senast. Port Vale nio poäng från nedflyttningsplats men än så länge ingen fara då det är många lag som ligger efter. Formen är inte på topp. Haft en kämpig inledning på 2023 och bara tagit tre vinster under året. Förlusterna är betydligt fler, åtta stycken till antalet. 2-3 senast mot Burton som är ett av lagen man har i backspegeln. Försvararen Derek Agyakwa gjorde ligadebut för klubben senast och hoppas få starta här om William Forrester inte kan medverka. Sena tester på Gavin Massey, Ben Garrity och James Wilson som känner av skador men ska ge det ett försök innan match. Ettan först men till ca 60% välkomnas garderingar.

Match 12
Mansfield - Sutton X

Två lag som är precis utanför play-off i League Two. Hemmalaget Mansfield på 57 poäng har två pinnar upp till sjundeplatsen. Två poäng på de tre senaste visar att formkurvan pekar nedåt. Viktige mittfältaren Stephen Quinn drog på sig rött mot Northampton och hans avstängning är en del av tappade formen. Framåt sätter man hoppet till en annan ålderman i Lucas Akins då Nottingham-lånet Will Swan är åter i ägarklubben för skadebehandling. Rhys Oates förväntas ta plats bredvid Akins på topp. Anthony Hartigan, JJ O'Toole och George Maris står över pga skador. Sutton en placering och två poäng bakom Mansfield kommer närmast från förlust mot Grimsby men innan dess var man i bra form. Anfallaren Omar Bugiel saknades mot Grimsby och ska testas sent här. Matthew Dennis redo att ersätta, men även Donovan Wilson kan vara ett alternativ då han kunde hoppa in en kvart senast efter skada. Flera skador i truppen, Jonathan Barden, Louis John, Luke Gambin och Josh Neufville kommer ej till spel. Dock vana med frånvaron så vi tror inte att det påverkar så mycket men Bugiel vill man gärna ha fit. Krysset först men om man garderar så finns värdet åt höger!

Match 13
Stevenage - Salford 1

Stevenage går en hård kamp mot i första hand Carlisle och Northampton om direktuppflyttningsplats. Även om serieledande Leyton Orient tappat lite fart så bör de lägga beslag på en av tre platser och då är det två kvar att slåss om. Stevenage fixade kryss senast borta mot Carlisle i en match där båda lagen såg mer ut att värna om en poäng är riskera att tappa alla i jakten på seger. Hemma på Broadhall Way är man starka och har vunnit 14 av 18 matcher. Luke Norris given på topp men man varvar vilka som får spela vid hans sida. Forest Green-köpet Josh March ser dock ut att för tillfället vara förstavalet då man flyttat bak Jamie Reid ett steg i banan. Jordan Roberts stod över senast men Terence Vancooten kunde ta plats på bänken och kanske kan hoppa in några minuter här. Norwich-lånet Jon McCracken vaktar målet då Taye Ashby-Hammond är skadad. Salford på sjunde plats har bara vunnit en av de fem senaste borta och är starkare hemma. Har bra form på anfallarna i laget och även de som inte är startspelare gör mål när de får chansen. Backen Liam Shephard åter efter skada och tog plats på bänken senast efter ha gått sönder Juli -22. Ashley Eastham, Richard Nartey, Jack Jenkins och Ryan Watson dras med skador som håller dem från spel. Stephen Mallan mål i två raka matcher och går för tredje här i vad som kan komma att bli en målrik historia trots hemmalagets tighta försvar på slutet.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Spanien - Norge 1
2. Kroatien - Wales 1
3. Israel - Kosovo 1X
4. Armenien - Turkiet X2
5. Andorra - Rumänien 2
6. Charlton - Wycombe 2
7. Exeter - Accrington 1
8. Fleetwood - Lincoln 1X
9. MK Dons - Morecambe 1
10. Peterborough - Derby 1X2
11. Portsmouth - Port Vale 1X2
12. Mansfield - Sutton X
13. Stevenage - Salford 1X2

MÅLTIPSET (9 Raders)

4. Armenien - Turkiet
6. Charlton - Wycombe
10. Peterborough - Derby
13. Stevenage - Salford
16. Crawley - Rochdale
20. Hartlepool - Leyton Orient
25. Altrincham - Southend
27. Oldham - Soilhull
30. Yeovil - Bromley

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Spanien - Norge 2 mål
2. Kroatien - Wales 2 mål
3. Israel - Kosovo 2 mål
4. Armenien - Turkiet 4 mål
5. Andorra - Rumänien 3 mål
6. Charlton - Wycombe 5 mål
7. Exeter - Accrington 1 mål
8. Fleetwood - Lincoln 0 mål
9. MK Dons - Morecambe 1 mål
10. Peterborough - Derby 6 mål
11. Portsmouth - Port Vale 2 mål
12. Mansfield - Sutton 2 mål
13. Stevenage - Salford 4 mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Spanien - Norge 1 + över / under 2,5 mål
2. Kroatien - Wales 1 + under 2,5 mål
3. Belarus - Schweiz 2 + över 2,5 mål
4. Armenien - Turkiet X2 + över 2,5 mål
5. Israel - Kosovo Wildcard, Alltid Rätt
6. Kazakstan - Danmark 2 + över 2,5 mål
7. England - Ukraina 1X + över 2,5 mål
8. Nordirland - Finland 1 + under 2,5 mål
9. Slovakien - Bosnien 1X2 + över / under 2,5 mål

Tack för läsningen och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto