Stryktipset Tips 25/7 2020

Publicerad på 24 Jul 2020 - 22:33

Aston

Aston

Jan Wickberg

24 Jul 2020 - 22:33

Veckans Stryktipskupong innehåller den spännande avslutningen av Premier League. Vilka lag tar Europaplatser och vilka lag åker ur? Många miljoner på spel (jackpot 9 mille) inte bara för oss tippare, utan även för lagen i Englands högsta serie. Håller lagen med motivation eller kan de avslappnade lagen spela ut? Många frågor att lösa. Kupongen inleds dock med tre matcher från Sverige (Superettan) och det är lika bra vi vänjer oss för det lär bli svenskt på kupongen ett bra tag framöver from nästa vecka.

STRYKTIPSET 25/7 2020 15:59

Match 1

Halmstad - Akropolis 1
(TTT 10-0-0)

Serieledande Halmstad har på de inledande sju omgångarna fem vinster, ett kryss och en förlust. Målis Malkolm Nilsson har hållit nollan hela fem matcher och bara släppt två bollar förbi sig totalt. Framåt ser Rasmus Wiedesheim-Paul ut att få en lika fin säsong som året innan då han redan smällt in sju mål! Om han fortsätter i samma anda kan han mycket väl slå fjolårets nitton mål på tjugosju matcher. Åldermännen Mikael Boman (32), Dusan Djuric (35) och Andreas Johansson (38) håller än bra (superettan)klass. Skador på Viktor Ljung, Robin Östlind och Alhassan Kamara. Akropolis har också bara förlorat en match så här långt inpå säsongen. I övrigt två vinster och fyra oavgjorda. Kommer närmast från 2-0 mot Västerås. Har i flera matcher räddat poäng sent så farligt att bara leda med ett mål mot Akropolis när klockan närmar sig 90. Snodde åt sig tre spelare från Syrianska när dom blev degraderade. Mauricio Albornoz, Martin Falkeborn & Andrew Stadler dom förstnämnda har även spelat allsvenskt med BP. Tidigare skadade spelare nu åter i träning men måste hitta form innan det blir tal om spel. HBK favoriter med all rätt men Akropolis är svårslagna så krysset ska med.

Match 2

Jönköping - Brage 2
(TTT 8-1-1)

J-Södra har tre vinster och fyra förluster på de sju första omgångarna. Hoppas att man fick en boost senaste mot Öster då man vann med 3-1 borta. Viktigt att tilltänkta skyttekungen Edin Hamidovic fick sätta en boll i nät då mycket hänger på honom framåt. Bakåt har man fått fin förstärkning i form av ex-Malmö backen Pa Konate som kritat på ett gratis-kontrakt för klubben. Även Pavle Vagic är ny i truppen på lån från Malmö. Smajl Suljevic och Amar Muhsin har lämnat klubben. Dzenis Kozica, Enock Kwakwa och Sebastian Crona har inte kunnat medverka i de senaste matcherna. Brage på fjärde plats har fin form. Inledde med två förluster men har nu fyra vinster och ett kryss på de fem senaste. Har fina anfallare i Leonard Pilana och Anton Lundin så försäljningen av Christian Kouakou (IFK Göteborg) behöver inte betyda så jättemycket på kort sikt. Skador på Pontus Hindrikes, Nikita Kashaev, Bjarni Antonsson och Jonathan Lundbäck. Då Brage vunnit tre av fyra bortamatcher och J-Södra är starka hemma gör vi det lätt för oss och helgarderar.

Match 3

Trelleborg - Dalkurd X
(TTT 10-0-0)

Skånes bidrag i Superettan, Trelleborg har startat ganska knackigt med 2-2-3 på de första sju. Framför allt är det offensivt det inte riktigt lossnat. Föll senast med 0-1 mot Degerfors och även Öster och Ljungskile har nollat TFF. Huvudbry för tränare Kristian Haynes angående positionerna framåt då ingen av anfallarna ännu nätat. Troligen får Christian Thobo Köhler starta tillsammans med Fatawu Safiu då både Salif Camara Jönsson och Måns Söderqvist är skadade. Bakåt är det Bozidar Velickovic som ej kan medverka pga skada. Dalkurd har på sina sju matcher 1-4-2. Har i de två senaste matcherna fått röda kort så till denna match är Daniel Stensson avstängd. Willie Clemons skulle ha varit åter här, efter avstängning men skadade sig på träning och missar matchen. Eminn Ghozzi skadad sedan tidigare. Unge Arash Motaraghebjafarpour hoppas få göra debut, men ikonen Rawez Lawan fortsatt utanför truppen. Krysset är en smart start här.

Match 4

Leicester - Manchester United 2
(TTT 4-1-5)

Viktigt möte gällande Champions League platser. Leicester på position 5 med 62 poäng. Manchester United är en poäng före med 63. Mellan dem ligger Chelsea som också har 63 pinnar. Känns som att Leicester inte riktigt har maxform då man endast har en vinst på de fyra senaste. Om vi ser på hela perioden efter omstarten så har laget endast spelat in nio poäng på åtta matcher. Har skador på flera viktiga pjäser som Ben Chilwell, Ricardo Pereira, Marc Albrighton och James Maddison. Dessutom är Caglar Söyuncu fortfarande avstängd. Manchester United har klart bättre dagsform, även om det bara blev 1-1 senast mot West Ham, så är man obesegrade efter omstarten. Vunnit fem av åtta efter vilan. Om Luke Shaw kan spela (sen test) så har man inga vitala spelare borta, utan kan mönstra bästa elvan. Mötet känns klart öppet med liten fördel United.

Match 5

Chelsea - Wolverhampton 1
(TTT 10-0-0)

Fyran mot sexan i Premier League så även den här matchen gäller Europaplatser. För Chelsea del är det direktplatsen till Champions League man ska försvara medan Wolves nog får inrikta sig på att hålla Tottenham bakom sig och inte släppa ifrån sig kvalplatsen till Europa League. Chelsea har ännu inte kryssat efter vilan. Fem vinster och tre förluster är facit. Föll senast i en riktig pang-pang match mot Liverpool som slutade 3-5. Hoppas kunna spela N'Golo Kante i säsongens sista ligamatch, men sen test får avgöra. Fikayo Tomori och Billy Gilmour står över pga skador. Wolverhampton har skakat av sig förlusterna mot Arsenal och Sheffield United och spurtat fint till sjätte plats. Behöver vinna här för att vara säkra på Europakvalplatsen. Inga skador i truppen, så vi räknar med starkast möjliga uppställning här. Om det räcker till poäng låter vi vara osagt.

Match 6

Arsenal - Watford 1
(TTT 8-0-2)

Arsenal på tionde plats har inte gjort någon katastrofsäsongen men nog hade fansen hoppas att man i alla fall skulle nå en Europaplats. Men efter 0-1 senast mot Aston Villa kan man som bäst nå plats åtta. Manager Mikel Arteta förväntas rotera i startelvan. Kieran Tierney, Granit Xhaka och Nicolas Pepe är några som hoppas få chansen här. Bernd Leno, Pablo Mari, Calum Chambers, Shkodran Mustafi, Reiss Nelson, Mesut Özil och Gabriel Martinelli är alla uppsatta på skadelistan. Watford har så klart motivation då man ligger under nedflyttningsstrecket, men på samma poäng som Aston Villa ovanför. Frågan är om man har kunnandet efter två raka klara förluster mot West Ham och Manchester City. Har inte direkt rosat marknaden under säsongen gällande bortaspel. 12 av 18 bortamatcher har slutat med torsk och det lär bara fiskhandlaren vara nöjd med. Saknar viktiga spelare som Daryl Janmaat, Etienne Capoue, Isaac Success och Gerard Deulofeu. Luktar inte skräll på förhand men då hemmalaget inte har något att spela för så ska gardering med.

Match 7

Crystal Palace - Tottenham 2
(TTT 0-0-10)

Palace har gått på tomgång sedan kontraktet blev klart. Sju raka förluster och endast mål framåt i en av dessa matcher. Man ljuger inte om man påstår att laget är formsvagt. Vi ser inte heller något som skulle kunna tända laget här. Dras fortsatt med skador i backlinjen. Patrick van Aanholt, Gary Cahill, Mamadou Sakho och James Tomkins är alla skadade. Framåt saknas Christian Benteke som är avstängd och troligen även Luka Milivojevic som missade matchen senast. Tottenham ska kunna sno åt sig sista Europaplatsen om Chelsea gör jobbet i sin match. Har alltså inte saken i egna händer men läget känns ändå bra. Fin form med tre raka vinster. Dele Alli tveksam även denna gång och står troligen över. Mittfältskollegan Eric Dier har suttit av sin avstängning och är tillgänglig. Tanguy Ndombele har spelat klart för säsongen redan innan denna sista matchen.

Match 8

Everton - Bournemouth X
(TTT 7-0-3)

Precis som förväntat så hamnade Everton i mitten av tabellen. Är för bra för att åka ur och för svaga för att ta en topp 6-plats. Har inte glänst på slutet av förklarliga skäl men senast togs första vinsten på fem matcher då Sheffield United besegrades med 1-0. Har en diger skadelista med namn som Yerry Mina, Mason Holgate, Fabian Delph, Jean-Phillipe Gbamin, Moise Kean och Cenk Tosun. Innebär troligen att tonåringarna Jarrad Branthwaite och Anthony Gordon får startplatser. Nittonde plats är den bistra sanningen för Bournemouth som måste hoppas på att både Watford och Aston Villa förlorar sina matcher samtidigt som man själva vinner. Kan så klart gå men då ska man ha maxflyt. Föll senast i derbyt mot Southampton och där försvann nog drömmen om nytt kontrakt. Har skador på Chris Mepham, Simon Francis och Charlie Daniels. Även Adam Smith och Nathan Ake har känningar men kanske chansar man med dem på smärtstillande när så mycket står på spel. Inga avbräck framåt.

Match 9

West Ham - Aston Villa 2
(TTT 2-3-5)

Hammers fixade kontraktet genom segern mot Watford 17/7 och tog sedan i vinddraget en pinne borta mot Manchester United. Gjorde ingen superinsats men fick en straff som glödhete Michail Antonio (åtta mål på de sju senaste) utnyttjade på bästa sätt. Unge Benjamin Johnson förväntas åter få chansen på högerkanten men i övrigt rutinerat manskap på planen. Sena tester på Aaron Cresswell, Ryan Fredricks och Jarrod Bowen medan Robert Snodgrass är out och inte kan sänka sina forna lagkamrater. Aston Villa vaknade i grevens tid och har tagit två vinster och ett kryss på de tre senaste. Den som kan kalla sig greve är Trezeguet som sänkte både Palace och Arsenal. Ahmed Elmohamedy nyskadad och gör Tom Heaton, Björn Engels och Wesley sällskap på läktaren. Neil Taylor missar troligen också matchen men ska testas sent. Motivation slår klass?

Match 10

Manchester City - Norwich 1
(TTT 10-0-0)

Två lag som inte har något att spela för. Manchester City kommer sluta tvåa, långt efter ettan Liverpool men långt före trean. Norwich har redan packat kappsäcken och avslutat Premier League kontot för den här gången. Även gällande form så är det dag och natt mellan lagen. Norwich har röda siffror så långt ögat når. Nio förlustmatcher i rad och senast mot Burnley brann det till rejält i skallarna på Emiliano Buendia (rött kort), Josip Drmic (rött kort) och Ben Godfrey (självmål). Med Buendia och Drmic avstängda här plus skadelistan som består av Sam Byram, Moritz Leitner, Christoph Zimmermann, Grant Hanley, Timm Klose och Alexander Tettey får manager Daniel Farke problem att sätta ihop en startelva. Manchester City har fyra raka segrar och finfina 16-1 på dessa fyra. Att Sergio Aguero är skadad märks således inte. Har både Gabriel Jesus och Raheem Sterling i bra slag och duon lär få sällskap av Phil Foden framåt som även han varit duktig när han fått chansen. Nån som minns att det blev 3-2 till Norwich i höstas? Här kändes det mer troligt att det blir 10-0 till dom ljusblåa än 3-2 till gröngula.

Match 11

Newcastle - Liverpool 2
(TTT 0-0-10)

Newcastle i ingenmansland säkrade kontraktet för ett tag sedan och har efter det inte gjort några bländande insatser. Har under hela säsongen haft svårt att göra mål och få lag som gjort färre än skatorna. Så 0-0 senast mot Brighton kom inte som någon överraskning. Har nu, som stora delar av säsongen många skador i truppen. Jamaal Lascelles, Ciaran Clark, Fabian Schär, Emil Krafth, Florian Lejeune, Isaac Hayden och Sean Longstaff riskerar alla att missa matchen. Troligen lär man chansa med Emil Krafth och hoppas han håller. Liverpool hade hoppas kunna nå 100 poäng men kan som bäst nå 99 poäng om man vinner här. Liten risk för baksmälla här efter urladdningen mot Chelsea som bjöd upp till dans. Tror inte Newcastle kommer vara lika spelvänliga. Kanske luftar manager Jurgen Klopp sitt manskap och låter några av stjärnorna softa på bänken. Joel Matip och Jordan Henderson skadade och får fira i kostym. Tvåan är given som u-tecken men gardera och hoppas på skräll i norr.

Match 12

Southampton - Sheffield United 1
(TTT 8-1-1)

Saints har hög moral och sett bra ut på sistone trots att laget i princip inte haft något att spela för på ett tag. Tre vinster och tre kryss på de sex senaste. Kan ha skickat ned grannen Bournemouth till The Championship senast då man vann på bortaplan med 2-0. Danny Ings gjorde mål och missade straff. På övertid punkterade Che Adams matchen med sitt andra mål för säsongen. Han gick inte mållös genom hela säsongen som man hade kunnat tro. Tog "bara" 24 matcher innan anfallaren fick hål på målnollan. Belönas med startplats här? Nja tveksamt, manager Ralph Hasenhuttl verkar som sagt vilja vinna och då lär han inte chansa med Adams. Skador på Moussa Djenepo och Sofiane Boufal. Sheffield United har gjort en finfin säsong men verkar nu bara vilja gå på semester. Ligger åtta men risk finns att både Arsenal och Burnley smiter förbi i sista omgången. Saknar skadade Luke Freeman och spelledige Lys Mousset som blivit pappa. Vi sticker ut hakan och spikar hemmalaget!

Match 13

Burnley - Brighton 1
(TTT 9-1-0)

Formstarka Burnley fick ta emot mycket stryk senast då man ställdes mot ett frustrerat Norwich. Både Ashley Westwood och Erik Pieters bet i gräset medan syndarna i Norwich fick syna domarens röda kort. Vann till slut matchen med 2-0 efter en fin konstspark av Chris Wood och ett horribelt självmål av motståndarna. Innan dess två 1-1 matcher mot topplagen Liverpool och Wolverhampton. Inga nya skador men sedan tidigare är Ben Gibson, Ben Mee, Matthew Lowton, Charlie Taylor, Jack Cork och Ashley Barnes borta. Graham Potters Brighton riskerade länge att åka ur men är på säker mark inför sista omgången. Kan således ta en förlust utan att bli degraderade. Formen är tveksam med endast en seger på de sju senast och det var en 1-0 viktoria mot jumbon Norwich. Steven Alzate, Jose Izquierdo och Alireza Jahanbakhsh saknas i säsongen sista match. Vi litar på The Clarets och ger dem förtroendet.

Stryktipset (216 Raders)

1. Halmstad - Akropolis 1X
2. Jönköping - Brage 1X2
3. Trelleborg - Dalkurd X
4. Leicester - Manchester United 1X2
5. Chelsea - Wolverhampton 1
6. Arsenal - Watford 1X
7. Crystal Palace - Tottenham 2
8. Everton - Bournemouth 1X2
9. West Ham - Aston Villa 2
10. Manchester City - Norwich 1
11. Newcastle - Liverpool X2
12. Southampton - Sheffield United 1
13. Burnley - Brighton 1

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stodlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto