Stryktipset Tips 26/3 2021

Publicerad på 26 Mar 2021 - 20:31

Aston

Aston

Jan Wickberg

26 Mar 2021 - 20:31

En mycket lurig stryktipskupong uppdelad på två dagar har svenskaspel fått ihop denna gång. Nio VM-kval matcher och fyra matcher från U21-EM. Svårt att finna bra spikar och det är många underdogs som har kapacitet att skrälla. Måltipset fylls ut med matcher från engelska League 1 och League 2. Jackpot på ca en miljon då ingen rad med åtta rätt hittades förra veckan.

STRYKTIPSET 27/3 2021 15:59

Match 1
Norge - Turkiet 1
(TTT 10-0-0)

Båda dessa lag fick en fin start på VM-kvalet. Norge besegrade planenligt Gibraltar men "bara" med 3-0. Varken Martin Ödegaard eller Erling Haaland nätade. Till denna match är Ödegaard tveksam till spel och förväntas stå över precis som mittfältskollegan Sander Berge som också dras med skada. Då redan Mathias Normann och Markus Henriksen saknas och Stefan Johansen har tackat för sig i landslaget kan det bli lite tunt på mitten och båda ungtupparna Jens Petter Hauge och Kristian Thorstvedt (ja, han är son till tidigare stormålvakten Erik Thorstvedt) förväntas ta startplatser. Turkiet tog en mycket meriterande vinst när gruppfavoriten Nederländerna besegrades med 4-2 i Istanbul. Burak Yilmaz visade att gammal är äldst med sitt hat-trick. Lär även här hålla Cenk Tosun på bänken. Saknar avstängde Cengiz Under och skadade Irfan Kahveci. Turkiet gör bäst ifrån sig på hemmaplan men då matchen spelas på neutral mark i Malaga är de väl värda en kryssgardering.

Match 2
Serbien - Portugal 2
(TTT 0-0-10)

Även i match två finner vi två lag som inledde kvalet med vinstmatcher. Serbien kunde efter viss möda fixa tre poäng mot Irland. Dusan Tadic hade en fin afton med tre assist och två av dessa utnyttjade Aleksandar Mitrovic på bästa sätt. Bör så klart ha spelat till sig en startplats här på bekostad av Filip Djordjevic. Även Filip Kostic, Sergej Milinkovic-Savic och Luka Jovic hoppas få starta matchen. Inga nya avbräck men sedan tidigare saknas Luka Milivojevic, Adem Ljalic och Aleksandar Kolarov. Portugal hade svårt att finna nät mot Azerbajdzjan, men "räddades" av ett självmål som blev matchavgörande. Kan säkert komma att skifta om i startelvan här. Diogo Jota, Joao Felix, Bruno Fernandes och Jose Fonte är några tänkbara byten som förbundskapten Fernando Santos kan göra. Har skador på Rui Patricio, Pepe, Raphael Guerreiro och Andre Gomes. Tufft att komma till Belgrad och bara hämta hem tre poäng. Gardera gärna.

Match 3
Tjeckien - Belgien 1
(TTT 0-0-10)

Även i grupp E ska det spelas en match mellan två vinnare från första omgången. Tjeckien imponerade i sin första match. Okej att motståndet inte var av någon bra kaliber men då gruppen ser tuff och jämn ut gäller det att vinna stort mot gruppens sämsta lag, Estland för att skapa sig en bra målskillnad. 6-2 är en bra grund att stå på för Tjeckien. Bäst på plan var West Hams Tomas Soucek som satte tre bollar. Även Leverkusens anfallare Patrik Schick gjorde ett bra intryck och behöver knappast oroa sig över att tappa startplatsen. Belgien behövde inte förta sig när de besegrade Wales med 3-1. Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku väntade målskyttar. Även en Hazard fanns med i målprotokollet men inte Eden som är skadad, utan lillebror Thorgan. Wolves Leander Dendoncker behåller sin mittfältsplats då Axel Witsel är skadad. Bra läge här för Tjeckien som kan slå ur underläge, men visst ska alla tecken med.

Match 4
Irland - Luxemburg 1
(TTT 10-0-0)

Irland kunde inte bärga några poäng från Belgrad trots att man gjorde två mål. Målis Mark Travis såg väl inte direkt ut som säkerheten själv och vi blir inte förvånade om Kieran O'Hara får vakta kassen här. Darren Randolph och Caomhin Kelleher skadade sedan tidigare. Framåt skapade man inte mycket och målen var av tursamma arten. Så vilka som får chansen i offensiven är rätt oklart. Shane Long & James Collins hoppade båda in mot Serbien men kan vara startspelare här. Tungt avbräck i Conor Hourihane som ej kan medverka pga skada. Luxemburg vilade i premiären då det är fem lag i gruppen. Träningsspelade i Ungern mot Qatar och föll med 0-1. Verkar ha svårt att hålla alla spelare på banan och fick åter rött kort. Har tagit pastejskiva i fyra av de åtta senaste matcherna. Gerson Rodrigues tillsammans med Vincent Thill hoppas man ska kunna hitta på saker framåt. Bakåt är det mycket rutin i Maxime Chanot, Laurent Jans och inte minst Lars Krogh Gerson. Trolig (knapp) hemmavinst men över 75% är på tok för högt för att vi inte ska gardera.

Match 5
Tyskland U21 - Nederländerna U21 1
(TTT 7-2-1)

Tyska knattarna hade inga bekymmer med att besegra Ungern i första gruppspelsmatchen. Wolfsburg anfallare Ridle Baku satte två bollar och Anderlechts Lukas Nmecha (som egentligen tillhör Manchester City) fanns också med i målprotokollet. Duktiga killar som Salih Özcan och Vitaly Janelt fick bara en kvart som inhoppare, men kan få starta här. Framåt kan Mergim Berisha få ge plats åt Florian Kruger. Nederländerna fick endast med sig en poäng från mötet med Rumänien. Hade nästan 70% av bollinnehavet men bara fyra skott på mål visar att det var mycket bollrullande. Bör bli lite förändringar i startelvan. Ajax-duon Brian Brobbey & Jurgen Ekkelenkamp samt PSVs Cody Gakpo är de som känns närmast att ta plats på planen. Tyska maskinen maler ned tulpanodlarna i en målrik historia?

Match 6
Spanien U21 - Italien U21 1
(TTT 9-1-0)

Den spanska mini-armadan hade inga större trubbel att besegra Slovenien i premiären. 3-0 var i underkant, finns mer att hämta från spelare som Abel Ruiz och Brahim Diaz för att nämna två som blev mållösa. Gonzalo Villar visar form och kan mycket väl bli en avgörande faktor både i denna match och hela turneringen. Italien inledde med 1-1 mot Tjeckien. Hade en mindre bra dag på jobbet då man gjorde självmål och fick två grabbar utvisade. Både Riccardo Marchizza och Sandro Tonali är således avstängda här. Två tunga tapp där framför allt playmakern Tonali lär saknas enormt. Framåt är Patrick Cutrone en duglig anfallare men han har svårt att få speltid i sina klubblag och kanske borde välja en mindre klubb vid nästa byte. Denna match väljer vi att spika favoriten.

Match 7
Slovenien U21 - Tjeckien U21 2
(TTT 0-0-10)

Hemmanationen är ett skapligt lag men hade nog fått svårt att kvala in till denna turnering, så bra är man inte. Brukar ha svårt att vinna matcher. Tio kryss på de sexton senaste matcherna och då har man mött starka nationer som Tyskland, England, Frankrike och Portugal. De flesta i truppen spelar i den inhemska ligan för klubbar som Bravo, Domzale och Celje. Skapade föga i matchen mot Spanien men vi väntar oss inga superrockader i startelvan då truppen inte håller för det. Tjeckien inledde med en pinne mot Italien och har nu skaffat sig ett gyllene läge att ta sig vidare från gruppen. I bästa fall kan Spanien redan vara klara i sista omgången och då räcker kryss för tjeckiskt avancemang. Gjorde ett bra kval och vann gruppen före Kroatien och Skottland. Har många spelare på 22/23 år som redan har hunnit skaffa sig rutin från ligaspel och på internationell nivå. Vi prövar att spika även här.

Match 8
Ungern U21 - Rumänien U21 2
(TTT 1-2-7)

Ungern hade nog inte heller varit med i mästerskapet om man inte varit värdland. Gjorde ett dassigt kval till förra turneringen och föll då tex mot jumbon Malta. Här föll man i första matchen mot Tyskland med 0-3. Ser rätt tama ut och truppen är nästa helt och hållet inhemsk. Betyder förvisso att de flesta spelarna får speltid i sina klubblag men kvaliteten kan väl ifrågasättas. Största stjärnan Dominik Szoboszlai är med A-laget och ej tillgänglig. Rumänien tog lite överraskande poäng mot i premiären mot Nederländerna. Rörde knappt bollen men höll upp försvaret bra och har nu ett skapligt läge att ta sig vidare. Om Tyskland vinner mot Nederländerna och man själva gör jobbet här så räcker det med kryss i sista matchen (mot Tyskland). Adrian Petre startade inte senast men kan få chansen här, då man förväntas föra spelet och ha mer boll. Chansar bort ettan.

Match 9
Kosovo - Sverige 2
(TTT 0-0-10)

Kosovo vilade i första omgången (då det är fem lag i gruppen) och ska här göra premiär. Laddade upp med 4-0 mot Litauen inför detta möte. Svenskfödde Arber Zeneli stod för två mål. Dock saknas övriga med svenskanknytning då Ibrahim Dresevic är avstängd, Astrit Selmani får ej resa pga Covid och Anel Rashkaj är ej uttagen. På målvaktssidan är Arijanet Muric inte längre tillgänglig då förbundskapten skickat hem honom pga konflikt. Samir Ujkani således fortsatt ohotad ett i buren. Sverige gjorde en bedrövlig match mot Georgien och segern var allt annat än rättvis. Att reservbacken Filip Helander var bäst på plan av svenskarna säger en hel del. Tyvärr så får många spelare framåt tunnelseende när Zlatan Ibrahimovic är med och så var det tydligt mot Georgien. Albin Ekdal hoppade för att sedan halta ut fem minuter senare med vadskada. Robin Olsen troligen ej redo för spel så det lutar åt att Kristoffer Nordfeldt får behålla vantarna. Svag tvåa.

Match 10
Bulgarien - Italien 2
(TTT 0-0-10)

Bulgarien åkte på en 1-3 förlust mot Schweiz i veckan som gick. Fick en mardrömsstart med tre mål i baken redan efter tolv minuter och det kunde man inte resa sig från. Har ett svagt lag helt utan stjärnor. Endast en vinst (träningsmatch, Gibraltar) på de tio senaste. Slutade sist i sin Nations League grupp och i senaste kvalet var man långt ifrån topplagen. Har som flera andra lag ett antal spelare borta pga Covid. Bland dessa tre målvakter och backarna Anton Nedyalkov och Georgi Terziev. Italien hade ett bra Nations League där man vann sin grupp före Bosnien, Polen och Nederländerna. Inledde även detta kval med en vinst över Nordirland (2-0). Känns som att mittbacksparet Georgio Chiellini och Leonardo Bonucci varit med sedan Garibaldis tid men de håller fortfarande yngre förmågor som Alessandro Bastoni och Gianluca Mancini utanför startelvan. Framåt finns det flera jämnstarka anfallare så coach Roberto Mancini kan välja att starta de som sett bäst ut på träning med vetskapen att det finns gott om back-up om dessa ej levererar. Moise Kean har lämnat truppen pga skada / sjukdom. Känns som att Italien är ett par nummer för stora för Bulgarien i dagsläget så vi kör på kanske kupongens bästa bortaspik.

Match 11
Ukraina - Finland 1
(TTT 10-0-0)

Alltid trevligt att få in skrällspel och det kan vi väl säga att Ukrainas poäng borta mot Frankrike var. Nu fick man förvisso bra hjälp av Presnel Kimpembe som oturligt styrde in Sergei Sydorchuks missriktade skott i egen bur. Bakåt såg det stabilt ut i vanlig ordning. Var väl lite si och så med det under Nations League men då testade man lite nytt och kunde inte följa upp den fina starten. Värt att notera att varken Andriy Yarmolenko (skada eller bara svag matchform) eller Yevhen Konoplyanka fanns med mot Frankrike och inte heller här förväntas starta. Fem man borta sedan Frankrike-matchen. Taras Stepanenko, Igor Kharatin, Viktor Korniyenko, Viktor Tsyhankov och Artem Besyedin med antingen skador eller Covid. Finland kryssade i sin första kval-match då Bosnien stod för motstådet. Vem som gjorde målen för Finland kan man räkna ut med knäna. Teemu Pukki fortsätter att leverera och det verkar inte spela någon roll vem som lirar bredvid honom. Senast fick Onni Valakari högst överraskande starta på topp men här tror vi att det blir Marcus Forss eller Joel Pohjanpalo som gör Pukki sällskap framåt. Jesse Joronen behåller vantarna då Lukas Hradecky är skadad. På mitten är det hård kamp om platserna och coach Markku Kanerva kan komma att skifta spelare och låta några av Robert Taylor, Rasmus Schuller eller Tim Sparv få chansen. Trolig etta men slänger på rensarkrysset då Pukki är i storform.

Match 12
Israel - Skottland X
(TTT 8-1-1)

Tuffa grupp F där Israel inledde med att hemmaförlora mot Danmark. Farliga anfallsduon Munas Dabbur / Eran Zahavi såg vi inte mycket av men nya chanser här. Gällande försvaret så fick man skador på Orel Dgani och Taleb Tawatha så dom missar detta möte. Skottland är nog lite halvnöjda med krysset mot Österrike. Vår teori att anfallarna skulle vara uddlösa och istället någon av mittfältarna som skulle kliva fram och måla stämde då John McGinn räddade poäng sent i matchen med en riktig delikatess. Även här är det högt odds på Villas skottglade skotte som målskytt. På topp kan Che Adams få starta i brist på andra alternativ. Lagen möttes i Nations League och då vann Israel hemma medan det slutade oavgjort i Glasgow. Möttes även i play-off till EM och då drog skottarna längsta strået efter straffdramatik. Så det brukar vara jämna matcher dessa lag emellan. Vi väljer därför att åter igen helgardera Skottland.

Match 13
Albanien - England 2
(TTT 0-0-10)

Kupongen avslutas i Tirana där Albanien tar emot England. Båda lagen inledde kvalet mot blåbärsnationer. Albanien vann med 1-0 över Andorra. Ingen höjdarinsats men precis som för Sverige mot Georgien var de tre poängen viktigast. Drog på sig hela fem gula kort och det känns ju inte speciellt bra mot ett lag som Andorra. På senare tid har Albanien blivit ett bättre landslag och vann även sin Nations League grupp. Har dock fortfarande svårt för de stora elefanterna och dit får vi räkna England. 5-0 mot San Marino var ungefär som vi hade förväntat oss. Dominic Calvert-Lewin fick starta som ensam spets och tackade med två mål. Här kan han dock bli bänkad om förbundskapten Gareth Southgate väljer Harry Kane som striker. Luke Shaw, Harry Maguire och Declan Rice är andra som kan komma in i startelvan här. Nick Pope fortsätter som sista utpost då Jordan Pickford är skadad. Tror inte England underskattar balkanlandet och vi bortaspikar i kupongens sista match.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Norge - Turkiet 1X
2. Serbien - Portugal 1X2
3. Tjeckien - Belgien 1X2
4. Irland - Luxemburg 1X
5. Tyskland U21 - Nederländerna U21 1
6. Spanien U21 - Italien U21 1
7. Slovenien U21 - Tjeckien U21 2
8. Ungerna U21 - Rumänien U21 2
9. Kosovo - Sverige 2
10. Bulgarien - Italien 2
11. Ukraina - Finland 1X
12. Israel - Skottland 1X2
13. Albanien - England 2

MÃ…LTIPSET (Enkelrad)

1. Norge - Turkiet
3. Tjeckien - Belgien
5. Tyskland U21 - Nederländerna U21
8. Ungern U21 - Rumänien U21
12. Israel - Skottland
18. MK Dons - Doncaster
19. Peterborough - Accrington
30. Tranmere - Mansfield

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stödlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto