Stryktipset Tips 28/11 2020

Publicerad på 27 Nov 2020 - 21:52

Aston

Aston

Jan Wickberg

27 Nov 2020 - 21:52

Tips-SM är över för den här gången. Vi gratulerar vinnarna Sergio Pinto, Daniel Hansson och Göran Gustafsson som alla fixade 52 rätt under de sex veckorna som Tips-SM pågick. Undertecknad hade behövt en extra vecka med alla rätt för att klå dessa herrar. Denna vecka är det tillbaka till vanliga 216-raders system. En jackpot på 12 miljoner siktar vi på, nu kör vi!

STRYKTIPSET TIPS 28/11 2020 15:59

Match 1
Everton - Leeds 1
(TTT 10-0-0)

Everton inledde säsongen på bästa sätt med sju raka vinster (alla turneringar inräknade) men efter derbykrysset mot Liverpool blev det tre raka förluster i ligan. Kunde dock vinna senaste mot Fulham, efter en fin första halvlek, där skyttekungen Dominic Calvert-Lewin satte två bollar i nät. Han har fina lekkamrater i sydamerikanerna James Rodriguez och Richarlison. Bakåt hoppas Mason Holgate få starta nu när både Lucas Digne och Seamus Coleman är borta pga skador. Leeds känns fortfarande en aning naiva men för oss neutrala fans är det kul att se på när laget både gör och släpper in mål i parti och minut. 0-0 mot Arsenal senast hör alltså till ovanligheterna. Innan dess hade man 5-8 på tre matcher. Jamie Shackleton och Pablo Hernandez dras med skador och kan troligen inte medverka här. Ettan först på Goodison Park.

Match 2
Manchester City - Burnley 1
(TTT 10-0-0)

Det har inte lossnat för Manchester City som i skrivande stund befinner sig på en blygsam trettonde plats. Föll senast i ligan mot Tottenham med 0-2. Såg inte heller superbra ut i Champions League vinsten över Olympiacos i veckan. Kyle Walker, Aymeric Laporte, Kevin De Bruyne och Ferran Torres kan få starta här då ingen av dem startade mot grekerna. Kun Aguero skadefri men saknar matchtempo. Burnley ser svaga ut den här säsongen och har svårt att göra mål. Får i stället tacka Nick Pope i målet för säsongens första seger senast mot Crystal Palace. Tyvärr ser "påven" ut att missa denna match pga skada. Bailey Peacock-Farrell redo att ta över vantarna. Dale Stephens, Robbie Brady & Jack Cork också skadade för The Clarets. Ettan lämnas ogarderad, trots hög streckning.

Match 3
West Bromwich - Sheffield United 2
(TTT 5-4-1)

Bottenmöte mellan två lag som radar upp förluster. West Brom har tre kryss och sex förluster. Bara sex mål gjorda på dessa nio matcher. Vi får se om man kör med två anfallare här eller om Karlan Grant vimsar omkring allena på topp. Hal Robson-Kanu och Callum Robinson finns att tillgå. Kieran Gibbs & Jake Livermore i karantän med Covid. Sheffield är än sämre än dagens värdar. En pinne har man tagit på de inledande nio matcherna. Fyra mål framåt är inte mycket att hurra för men det fina i kråksången är att man varit okej med i flertalet av matcherna och bara åkte på en halvfeting (1-4 mot Chelsea). Om man vässar lite på offensiven så bör det ramla in lite poäng inom kort för defensivt har man skaplig koll. Spelare för spelare känns man starkare än WBA. Hoppas ha åter Enda Stevens och Lys Mousset efter skador. John Fleck var åter senast och fick 90 minuter. Värdet åt höger men om lädret tillåter så helgardera denna fight om att inte vara jumbo i serien.

Match 4
Birmingham - Millwall X
(TTT 4-5-1)

Det går troll i Birminghams målskytte och det märks på poängskörden som inte är stor. Endast tre segrar på tretton matcher innebär en massa kryss och förluster. Anfallsduon Scott Hogan & Lukas Jutkiewicz borde kunna få ut så mycket mer än vad så här långt varit fallet. Var sitt mål har man gjort (+ ett från elva meter av Lukas). Kryllar inte heller av målfarliga killar på mitten (trots att man i dagarna signat Alen Halilovic) så vill nog till att man får igång anfallsparet om det inte ska bli bottenstrid för The Blues. Bara Adam Clayton skadad. Millwall kommer till Englands näst största stad med fyra raka kryss i bagaget. 0-0 borta mot Norwich & Sheffield. 1-1 hemma mot Cardiff & Reading. Manager Gary Rowett fortsätter att sätta myror i skallarna på anfallarna genom att byta startstriker match efter match. Kändes som att han hade bestämt sig för Matt Smith men senast var Smith åter bänkad till förmån av unge Troy Parrott som fick chansen. Kan karln bestämma sig och spela samma anfallsuppsättning i åtminstone två raka? Skador på Mahlon Romeo, Billy Mitchell, Connor Mahoney, Kenneth Zohore och Mason Bennett. Risk för nytt kryss?

Match 5
Blackburn - Barnsley 1
(TTT 10-0-0)

Rovers ser åter ut att ha funnit formen efter en svag Oktober-månad där man förlorade fyra av sex matcher. Vann enkelt mot Preston senast med 3-0. Segern underlättades så klart av att man fick lira 11 mot 10 hela andra halvlek. Skyttekungen Adam Armstrong rullade in sitt tolfte för säsongen från straffpunkten. Både startern Sam Gallagher och inhopparen Tyrhys Dolan såg bra ut och känns hugget som stucket vem av dem som får starta här. Skador på Daniel Ayala, Derrick Williams, Harvey Elliott och Corry Evans. Mittfältsstjärnan Bradley Dack ej redo efter skada och Bradley Johnson är i karantän pga Covid. Barnsley föll senast (0-1 Brentford) men formen har varit bra under hösten. Bara två förluster på de nio senaste. Anfallarna Conor Chaplin & Cauley Woodrow är jobbiga att möta och springer på alla bollar. Såldes farligt att underskatta The Tykes. Ingen bergetta på Ewood Park.

Match 6
Cardiff - Luton X
(TTT 10-0-0)

Ingen vidare form på Cardiff som ligger och såsar på artonde plats. Segern mot Barnsley 3/11 är den enda på de åtta senaste och manager Neil Harris bör känna flåset från styrelsen som nog har (minst) play-off som mål denna säsong. Föll senast mot Coventry, ett lag man ska besegra alla dagar i veckan om man har ambition på uppflyttning. Kieffer Moore är en duglig kraft framåt men bakom honom är det tunt. Näst bäste målgörare Joe Ralls har satt alla sina tre mål från straffpunkten. Lee Tomlin är inget alternativ i dagsläget då han är skadad. Luton på elfte plats har kryssat sig fram genom November. 1-1 mot Hudds, Blackburn och Birmingham. Tror dock att Lutons ledning är betydligt mer till freds med situationen än Cardiffs dito. Nathan Jones uppdrag är givetvis att hålla Luton kvar i The Championship och allt över detta är bonus. Inga nyheter på skadefronten Dan Potts, Brendan Galloway och Eunan O'Kane fortfarande borta. Kan man kriga sig till ännu ett kryss här, inte omöjligt alls.

Match 7
Huddersfield - Middlesbrough 2
(TTT 1-2-7)

Sextondeplacerade Huddersfield är uppe i fyra raka utan vinst. Kommer närmast från 0-0 mot Wycombe. Ett rättvist resultat då det inte skapades så många chanser utan mest ett ställningskrig på mittplan. Det mest glädjande för Huddersfield var att unge Ryan Schofield fick hålla nollan i Covidsjuke Ben Hamers frånvaro. Lär så klart fortsätta mellan stolparna då hans rival Joel Pereira släppte fyra bollar mot Stoke i matchen innan. Tommy Elphick, Christopher Schindler & Alex Pritchard skadade. Middlesbrough nosar på play-off efter 3-0 segern i veckan mot Derby. Britt Assombalonga var aktiv och gjorde ett mål men borde nog ha dubblat den siffran. Lovande debut för ex-Sunderland(!) mittfältaren Duncan Watmore som fick starta. Marcus Browne, Sam Morsy och Ashley Fletcher dras med skador. Vi håller bortalaget högre och börjar strecka från höger.

Match 8
Watford - Preston 1
(TTT 10-0-0)

Tabellfemman Watford är svårslagna men har kryssat i de två senaste matcherna. Hemma på Vicarage Road är det endast Bournemouth som norpat en pinne och då kvitterade The Cherries i 94e minuten. Senast mot Bristol City saknades Etienne Capoue och Ken Sema. Troligen är det Covid som ställt till det och vi räknar inte med duon här heller. I övrigt är det Isaac Success, Tom Cleverley och Will Hughes som saknas pga skador. Bortastarka Preston föll mot Rotherham på just bortagräs, men i matchen efter så tog man säsongens första hemmaviktoria då Sheffield besegrades med 1-0 (fick då spela 11 mot 10 i 75 minuter). Var dock tillbaka i gamla synder senast då säsongens sjätte hemmaförlust inkasserades. Hängde bra med tills Joe Rafferty inte hängde med när Blackburns Sam Gallagher satte fart och drog ned Roversanfallaren. Rött kort, straff och game over! Här påbörjar Rafferty sin avstängning. Får således se matchen från läktaren med sina skadade lagpolare Andrew Hughes, Ben Davies, Louis Moult, Ben Pearson och Paul Gallagher. Bör vara en klar etta men vi vet att Preston varit grymma på bortaplan under säsongen och Watford har avgjort sent i sina senaste hemmamatcher. Vi helar och hoppas på skräll.

Match 9
Rotherham - Bournemouth 2
(TTT 0-0-10)

All respekt för ett kämpande Rotherham men formen är inte bra. Fyra förluster på de fem senaste. Som vi tidigare varit inne på så är det ofta som keeper Jamal Blackman som räddat poäng till laget. Offensivt är det tunnsått och materialet håller inte Championship-klass helt enkelt. Skador på irländska anfallsduon Kieran Sadlier och Chiedozie Ogbene gör inte saken lättare. Även Clark Robertson och Shaun MacDonald saknas av samma anledning. Bournemouth visar Premier League takter och har intagit en av direktuppflyttningsplatserna. Vunnit de tre senaste och har flera spelare i fin form. Arnaut Danjuma gjorde inte mycket väsen av sig i Premier League men är nu mer eller mindre given i startelvan och har två mål på de tre senaste. Inga skador men Skandinaverna Phillip Billing och Joshua King är i karantän pga Covid. Här spikar vi ett formstarkt körsbär.

Match 10
Norwich - Coventry 1
(TTT 10-0-0)

Precis som sin forna Premier League-partner (Bournemouth) har Norwich lagt beslag på en direktuppflyttningsplats. Har ett imponerade facit med sju segrar på de nio senaste. Kunde senaste vinna borta mot Stoke trots en man mindre sista 20 min. "Syndaren" Emiliano Buendia var nog gladast av alla när domaren blåste av matchen. Säkert också glad när Stoke fick ett mål bortdömt för ruff i slutet av matchen. Till den här matchen är argentinaren avstängd. Tyvärr för Norwich del är han inte ensam på frånvarolistan. Håll i er nu, Tim Krul (målis), Sam Byram, Xavi Quintilla, Todd Cantwell, Kenny McLean, Adam Idah, Bali Mumba, Kieran Dowell, Onel Hernandez och Jordan Hugill är alla skadade. Dessutom så är skyttekungen Teemu Pukki lite osäker till spel. Coventry är hyfsade hemma (sju poäng på de tre senaste) men på resande fot är man sämst i hela serien. Ett 0-0 resultat mot Barnsley är det bästa man åstadkommit på bortagräs. Även Coventry har tunga skador om än inte så många som Norwich. Förstekeeper Marko Marosi kommer inte till start så Ben Wilson får vakta målet. Jodi Jones och Julien Da Costa är skador man kan ta men att även anfallaren Matthew Godden saknas är tung. Forest-produkten Tyler Walker får nu bära ansvaret framåt. Kan man skrälla mot ett skadedrabbat Norwich eller fortsätter den dystra bortastatistiken.

Match 11
Sheffield Wednesday - Stoke 2
(TTT 4-2-4)

Tony Pulis mot Tony Pulis, nja nästan i alla fall. Pulis nu mera manager i Sheffield W. ställs mot Stoke som han tränade i många år, men som nu lyckats skaka av sig det spel han inpräntade i klubben. Sheffield däremot spelar som Stoke gjorde under Pulis. Att man målade senast mot Swansea på en fast situation var inget som förvånade. Spelet ute på plan handlar mest om att kötta och hålla koll på motståndarna. Så mycket eget spel är det inte frågan om. Borde väl haft en straff mot sig på slutet då hela Swansea ropade på hands. Har fortfarande Josh Windass avstängd efter dennes röda kort mot Preston. Förstekeeper Kieran Westwood skadad liksom Aden Flint, Cheyenne Dunkley, Dominic Iorfa och Jack Marriott. Tabellåttan Stoke har bra fart i målskyttet. Elva mål på de fyra senaste, är väl lika många man gjorde totalt under Tony Pulis typ. Höll senast på att jobba sig ifatt ett 0-3 underläge men fick se sig besegrade med 2-3 mot serieledande Norwich. Även Stoke har trubbel på målvaktssidan med både Angus Gunn och Adam Davies skadade. Hämtat hem Josef Bursik från lånesejouren i Doncaster. Men även signat Niki Mäenpää (ex-Bristol City) som var kontraktslös. Övriga skador i laget finns på Jordan Thompson, Thibaud Verlinden, Joe Allen och James McClean. Har även sen test på Steven Fletcher som nog gärna vill spela den här matchen då han möter sina forna lagkamrater. Öppen match där vi håller målglada Stoke som små favoriter.

Match 12
Derby - Wycombe X
(TTT 10-0-0)

Jumbon Derby har inte fått nån boost än av att manager Phillip Cocu fått lämna klubben. Bortaförluster mot Bristol City och Middlesbrough. Nu väntar första på hemmaplan utan Cocu. Fyra matcher i rad utan mål framåt är ingen rolig läsning för The Rams. Då har man ändå alla spelare tillgängliga så det är inte så att man går och väntar på att få tillbaka någon skyttekung eller så. Till denna match ska i alla fall Wayne Rooney fokusera på coachning och inte spela matchen själv. Så vi antar att det blir Martyn Waghorn som tar spetsrollen med Tom Lawrence bakom sig. Wycombe är också under nedflyttningsstrecket. Har tre matcher utan mål framåt i färskt minne. Men man har även hållit nollan i de två senaste och det är så klart ett fall framåt. Ännu ingen start för Garath McCleary men nog bör man testa honom på topp från start i stället för klumpedunsen Adebayo Akinfenwa. Inga skador i truppen då Dominic Gape också är tillbaka i spel. Krysset ligger nära till hands här! 0-0 eller 1-1.

Match 13
Ipswich - Charlton X
(TTT 10-0-0)

Kupongen avslutas med ett League 1 möte. Femman mot sexan. Ipswich är seriens bästa hemmalag med sex vinster på sju försök. Den enda förlusten kom senast när man gick på pumpen mot serieledande Hull. Ser här åter ut att sakna viktige Teddy Bishop och Jon Nolan som båda dras med skador. Klart är i alla fall att Andre Dozzell missar matchen då han är avstängd. Charlton hade en finfin Oktober-månad men ser nu lite mörker i November med ett kryss och en förlust på de två senaste. Har bra material för League 1 på pappret. Gäller bara för manager Lee Bowyer att få ut det på planen också. Inga skador i truppen gör att Mr Bowyer kan välja och vraka när han tar ut startelvan. Chansspikar krysset.

STRYKTIPSET (216-Raders)

1. Everton - Leeds 1
2. Manchester City - Burnley 1
3. West Bromwich - Sheffield U. 1X2
4. Birmingham - Millwall X2
5. Blackburn - Barnsley 1X
6. Cardiff - Luton 1X2
7. Huddersfield - Middlesbrough 2
8. Watford - Preston 1X2
9. Rotherham - Bournemouth 2
10. Norwich - Coventry 1X
11. Sheffield W. - Stoke 2
12. Derby - Wycombe X
13. Ipswich - Charlton X

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stödlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto