Stryktipset Tips 29/4 2023

Publicerad på 28 Apr 2023 - 18:25

Aston

Aston

Jan Wickberg

28 Apr 2023 - 18:25

Näst sista omgången i The Championship där vissa lag bara inväntar semestervila medan andra lag krigar för att hänga kvar eller ta play-off plats. Direktplatserna har redan Burnley och Sheffield United lagt beslag på och det står även klart att Luton & Middlesbrough ska försöka göra duon sällskap via kvalspel. I botten finner vi en högintressant match mellan Reading och Wigan som båda befinner sig under nedflyttningsstrecket. Även Premier League, Allsvenskan och Serie A tar plats på stryktipskupongen denna helg. Måltipset fyller på med League 1 och League 2. På Big 9 matcher från England, Spanien, Italien och Tyskland. Våreldar & korvgrillning nu kör vi!

STRYKTIPSET 2023-04-29 15:59

Match 1
Brentford - Nottingham X
(TTT 10-0-0)

Båda lagen segrade under veckan efter lång period av vinstlösa matcher. Brentford tog en fin skalp på Stamford Bridge där Chelsea besegrades med 2-0. Målsumparen Kevin Schade var bänkad och Yoane Wissa fick chansen och hoppas få behålla startplatsen. Vi vet av erfarenhet att manager Thomas Frank gärna spelare 4-3-3 på hemmaplan och då bör både Wissa och Bryan Mbeumo ha goda chanser att få starta. Sen test på Kristoffer Ajer men Christian Nörgaard, Pontus Jansson och Keane Lewis-Potter är alla skadade. Nottingham besegrade Brighton med 3-1 och det var starkt speciellt med tanke på den olyckliga inledning på matchen där man missade straff, fick skada backen Moussa Niakhate och tveksamt ingripande av målis Keylor Navas vid 0-1 målet. Kom dock igen och vann matchen via ett självmål och ett kontringsmål innan Morgan Gibbs-White kunde punktera matchen via lagets andra straff i matchen. Dessa tre poäng har (tillfälligt) tagit laget ovanför nedflyttningsstrecket och ger hopp om nytt kontrakt. Vårt råd till manager Steve Cooper är att inte öppna dörren till sjukstugan där det är fullt hus. 10-11 spelare är out + Jonjo Shelvey som är internt avstängd för att kritiserat Cooper. Bees får svårt att nå Europa med kvarvarande spelschema medan Forest har helt okej avslutning och skapliga chanser att hänga kvar. Krigar sig till en pinne i huvudstaden?

Match 2
Brighton - Wolverhampton 1
(TTT 10-0-0)

Europajagande Brighton fick en törn senast när man oväntat föll mot Nottingham med 1-3. Tog ledningen i matchen men när man drar på sig två straffar och bjuder på ett självmål är det sällan man vinner fotbollsmatcher. Då hjälper det inte att man har 75% av bollinnehavet. Har spelat borta i de fyra senaste matcherna men nu är man tillbaka på sydkusten och hemmafansen. Ska spela tre raka hemma och totalt fem av åtta kvarvarande matcher är på AmEx Stadium. Unge argentinaren Facundo Buonanotte fick starta senast och var bra så lär få behålla tröjan här då Evan Ferguson är skadad. Mer tveksamt om Julio Enciso får förnyat förtroende då Danny Welbeck lär vara redo för spel. Tariq Lamptey, Adam Lallana, Jakub Moder och Jeremy Sarmiento medverka ej pga skador. Wolverhampton har efter tre segrar på de fyra senaste mer eller mindre säkrat kontraktet. Fortsatt svaga borta och har bara plockat 11 pinnar under hela säsongen utanför varglyan. Kanske redan nu har tankarna på derbyt mot Aston Villa och Manchester United borta. Nelson Semedo ett kort från att missa dessa matcher. Skadeläget har lättat och nu bara tre man borta. Ettan spikas här!

Match 3
Coventry - Birmingham 1
(TTT 9-1-0)

Coventry för närvarande bäst av lagen som fortfarande fightas om play-off plats. Ligger på femte plats med 66 poäng således allt i egna fötter. Sista matchen är borta mot Middlesbrough som redan är klara för play-off så där en möjlig livlina om man skulle klanta bort sig här. Har bara vunnit en av de fyra senaste på hemmaplan men om vi ser på formen totalt så har man bara en förlust på de femton senaste så det går inte att skälla på The Sky Blues säsong. Jamie Allen var åter senast efter skada men blev kvar på bänken. Föga troligt att han startar här. Ben Sheaf, Kasey Palmer, Callum O'Hare och Fabio Tavares ej tillgängliga pga skador. Birmingham har bara äran att spela för och får se matchen som ett mini-derby då det inte är långt mellan städerna. Föll senast mot ett kontraktjagande Blackpool. Skapade en del framåt men skärpan var inte på topp. Det samma gällde backen Kevin Long som ohotad gav bort bollen i en situation som blev matchavgörande. Får se om det kostar honom startplatsen här eller om manager John Eustace kör på med samma elva och hoppas att tiden går snabbt så man får gå på sommarvila. Dion Sanderson och Scott Hogan på väg tillbaka efter skador men målis John Ruddy, George Hall och Gary Gardner förväntas missa. 1X räcker väl här?

Match 4
Hull - Swansea 2
(TTT 1-1-8)

Femtondeplacerade Hull har haft en strulig säsong och får hoppas på mer stabilitet under 23/24. Vann senast (på straffmål) mot floppen Watford men innan dess mest kryssmatcher under våren. Vinsten mot Watford kändes dock nästan som ett rån då man var hårt pressade och även skulle haft en straff mot sig när Jean-Michael Seri tog bollen med handen. Även denna gång viktiga pjäser borta i Cyrus Christie, Alfie Jones, Tobias Figueiredo, Benjamin Tetteh, Aaron Connolly och Oscar Estupinan. Målis Nathan Baxter och Vaughn Covil också borta. Tabelltolvan Swansea med fyra raka segrar i bagaget är sista lag som har chans på play-off. Sex lag ska då passeras så inga höga odds på att man trots allt missar topp 6 men formen finns och i sista matchen möter man West Brom i en riktig sexpoängsmatch. Jay Fulton och Liam Walsh stod över senast men vi räknar med duon här. Även Joe Allen är tillgänglig efter avstängning. Så det är bara keeper Steven Benda som saknas för manager Russell Martin. Motivationstvåan lämnas allena.

Match 5
Sheffield United - Preston 1
(TTT 8-0-2)

Blades säkrade senast i 2-0 vinsten mot WBA uppflyttning till Premier League. Haft fin form under våren och vunnit sex av de sju senaste. Lite otur i FA-cupen att man dels ställdes mot världens bästa lag? Manchester City och dels att matchen kom innan man var klara för uppflyttning, för annars kanske man kunna plocka hem FA-cupen och avancerat till Premier League samma säsong. Får se hur man reagerar här och vilken elva manager Paul Heckingbottom ställer på planen. Jack O'Connell, Enda Stevens, Ryhs Norrington-Davies, Ben Osborn och Rhian Brewster kommer ej medverka då de lirat klart för säsongen pga skador. Preston har allt att spela för då man är på tionde plats med tre poäng till play-off plats. Två förluster och ett kryss på de tre senaste är dock svagt. Förlorat tre av de fyra senaste och vinsten kom mot då genomusla QPR. Viktiga anfallsduon Emil Riis & Ched Evans skadade. Även ordinarie startspelarna Greg Cunningham och Alan Browne står över pga skador. Givet att motivation finns hos bortalaget men frågan är om kunnandet, formen och bortaspelet är tillräckligt för att hålla Premier League drömmen vid liv inför sista omgång.

Match 6
Bristol City - Burnley X
(TTT 1-1-8)

The Robins i svag form men kunde senast efter stor möda besegra bottengänget Rotherham. Drog på sig en straff och visst borde man haft en till straff mot sig men domaren fegade ur då han redan gett motståndarna en elvametersspark. Segermålet från Andreas Weimann kom på en tilltrasslad situation där han efter lite flipperspel fick bollen i ansiktet och sedan runde raka in den i öppet mål. Joe Williams var åter senast och kanske får man denna gång tillbaka Tomas Kalas efter skadad. Robert Atkinson dock borta säsongen ut. Burnley har sedan det blev klart med uppflyttning inte varit speciellt bra. Reading, Rotherham och QPR har mer eller mindre fått gratis poäng men senast mot Blackburn så lyckades man vinna efter segermål av inhopparen Manuel Benson. Här får vi se vad för lag som manager Vincent Kompany ställer på benen. Klart i alla fall att skadade duon Hjalmar Ekdal / Nathan Tella ej kommer till spel. Alltid svårt med matcher där inget av lagen egentligen har något att spela för så vi rekommenderar alla tecken!

Match 7
Sunderland - Watford 1
(TTT 10-0-0)

Få trodde nog inför säsongen att det skulle vara nykomlingen Sunderland som skulle vara på play-off plats och Watford borta från uppflyttningsmöjligheter med två omgångar kvar. Efter tre vinster och ett kryss på de fyra senaste har The Black Cats saken i egna tassar och det är en bedrift i sig men vetskapen att man haft sin stjärnanfallare Ross Stewart borta större delen av säsongen gör det än starkare. Nu är det inte bara Stewart som saknas, Daniel Ballard, Niall Huggins, Ajibola Alese, Danny Batth, Corry Evans, Eliot Embleton och Jewison Bennette är också borta pga skador. Watford känns lite som stadskollegan Chelsea. Namnkunning trupp men det vill sig inte. Som senast mot Hull då man skapade massor med chanser men ändå inte fick in bollen och åkte dit på en straff. Har tagit en poäng på de fem senaste bortamatcherna. Kommer behöva rensa rejält i truppen efter säsongen och bli av med dyra truppspelare som bara kostar pengar. Skador på Kortney Hause, Francisco Sierralta, Tom Dele-Bashiru, Dan Gosling, Tom Cleverley, Edo Kayembe, Matheus Martins och Britt Assombalonga. Ett ineffektivt Watford får svårt mot högmotiverade katter.

Match 8
West Bromwich - Norwich X
(TTT 9-1-0)

Båda lagen har fortfarande chans på play-off men då är vinst här ett måste för dessa formsvaga gäng. West Brom kommer med två tunga förluster mot Sunderland och Sheffield Wednesday i bagaget. På hemmaplan två poäng på de tre senaste och det är svagt när det står Premier League plats på spel och motståndarna varit bortasvaga Millwall, formlösa QPR och nykomlingen Sunderland. Saknar offensiv kraft då Grady Diangana, Matt Phillips, Adam Reach och Daryl Dike är borta pga skador. Även Dara O'Shea och Nathaniel Chalobah står över. Manager Carlos Corberan lär troligen spela John Swift bakom Brandon Thomas-Asante på topp. Norwich har två poäng på de fyra senaste och gör att man inte är bättre än elva inför de avslutande omgångarna. Senast 0-3 hemma mot Swansea där Sam McCallum orutinerat åkte på frilägesutvisning strax före paus i underläge 0-2. Avstängd här så Sam Byram lär få chansen från start efter tre inhopp sedan kvitt skada. Dimitrios Giannoulis, Ben Gibson, Grant Hanley, Kieran Dowell och Kenny McLean skadade. Iskallt framåt med fem mål på de nio senaste så manager David Wagner bänkade Teemu Pukki och ställde helt över Marquinhos senast. Kanske någon av Christos Tzolis, Jon Rowe eller Adam Idah får chansen här. Målsnålt väntas.

Match 9
Stoke - Queens Park Rangers 2
(TTT 7-1-2)

Trots usel form kan Stoke andas ut i vetskapen att man spelar kvar i The Championship även nästa säsong. Fick bara 1-1 senast mot Cardiff men då Reading torskade mot Coventry är avståndet tryggt för The Potters. En vinst på de åtta senaste visar dock att laget bara ville få kontraktet i hamn och gå på semester och ladda inför 23/24. Målis Matija Sarkic saknas fortfarande men senast räddade hans ersättare Jack Bonham en straff så ingen jättekris att Wolves-lånet Sarkic inte kan medverka. Ben Wilmot, Jacob Brown, Sam Clucas och Axel Tuanzebe kan inte heller medverka då kvartetten är skadade. Framåt händer det inte mycket och det känns hugget som stucket vilka som får chansen. Dwight Gayle & Tyrese Campbell fick spela senast och kanske få behålla sina platser säsongen ut. Nick Powell och Bersant Celina finns också att tillgå om manager Alex Neil önskar förändringar offensivt. Queens Park Rangers fria fall dämpades något senast då man besegrade serieledande Burnley på bortaplan. Stor risk att man hade gjort det om Burnley inte redan varit klara för uppflyttning. Hur som helst så bör vinsten ha gett en rejäl boost och då kan man nog besegra Stoke av bara farten. Förutsättningarna är klara, vinst här och det blir Championship-spel även nästa säsong. Trevlig läsning för manager Gareth Anisworth är att sjukstugan nu nästan är tom. Leon Balogun & Osman Kakay de enda kvarvarande sedan Jake Clarke-Salter och Sinclair Armstrong lämnat under veckan. De ska dock testas sent men kunnat träna. Kul spiktvåa!

Match 10
Reading - Wigan 2
(TTT 10-0-0)

Ångestmöte från botten av The Championship. Båda lagen under nedflyttningsstrecket och dessutom drabbade av minuspoäng. Än värre är att Huddersfield som är närmast ovanför strecket har en match mindre spelad. Finns med andra ord inget att spara på här, bara köra på och hoppas att det blir tre poäng bör vara melodin för båda manskapen. Reading har ses förluster och fem kryss på de elva senaste så även om man fått sex poängs avdrag så förtjänar man att ligga på nedflyttningsplats. Om man skulle åka ur så blir det knappast huggsexa om spelarna då de flesta ligger på gränsen mellan Championship och League 1 klass. Lucas Joao har väl några år kvar men bakom honom är det inte mycket att hänga i julgranen. Skador på Dean Bouzanis (mv), Liam Moore, Baba Rahman, Sam Hutchinson, Dejan Tetek, Oviemuno Ejaria, Tom Ince och Junior Hoilett. Dessutom är Andy Carroll avstängd. Wigan har vaknat till liv och tagit sex poäng på två senaste. Will Keane visade vägen både mot Stoke och Millwall. Blir även en nyckelfigur här så klart. Norrmannen Thelo Aasgaard hoppade in och satte segerbollen mot Millwall och bör belönas med startplats här. Även Ashley Fletcher hoppas få starta men får nog nöja sig med inhopp då manager Shaun Maloney troligen bara kör med en ensam striker. Målis Ben Amos, Martin Kelly, Jason Kerr och Danel Sinani står över för The Latics. Blir Will Keane tungan på vågen?

Match 11
Halmstad - Brommapojkarna 1
(TTT 9-1-0)

Halmstad har vunnit sina två hemmamatcher och förlorat två på resande fot så det är tydligt att att man är starka hemma. Redan besegrat två 08-lag i AIK och Djurgården så har säkert inget emot att det är BP som kommer på besök. Har Viktor Granath som en outsider till skytteligatiteln och så här långt har det blivit ett mål men känns som att det kan komma fler här från Skövdesonen som smällde in 24 mål på 30 matcher för Västerås förra säsongen och samma siffror för Skövde säsongen innan. Bara Joseph Baffo skadad så truppläget ser bra ut för tränare Magnus Haglund. Brommapojkarna inledde serien med tre raka förluster och 2-10 i baken men senast kunde man hemma på Grimsta besegra Mjällby med 2-0. Unge Filip Sidklev fick chansen i mål och höll nollan. Behåller vantarna här om Oscar Linner ej kommer till spel, skadad senast. Monir Jelassi och Gustav Sandberg också borta med skador. Kommer parkera bussen här och hoppas att det dyker upp någon kontring eller fast situation som resulterar i mål / poäng.

Match 12
Häcken - Värnamo 1
(TTT 10-0-0)

Häcken ser åter ut att bli ett topplag och het kandidat till att plocka hem Allsvenskan för andra året i rad. Besegrat Elfsborg, Bajen och Sirius. Plumpen kom hemma mot Kalmar men då släppte man in två mål första tio minuterna och missade straff. Bra offensiv kraft i Mikkel Rygaard, Lars Larsen och Bennie Traore som redan står på fem mål på fyra matcher. Sen har man sparkapital i Ola Kamara som öst in mål i MLS under åtta säsonger. Tänk sen när man får åter alla spelare som är skadade. Simon Gustafsson, Balir Turgott, Momo Sonko, Ali Youssef, Tobias Sana, Filip Trpcevski och Ibrahim Sadiq. Värnamo har två vinster och två förluster. Mött IFK Göteborg och AIK i rätt lägen och där tagit trepoängare. Förlusterna har kommit mot Mjällby och IFK Norrköping. Mittfältaren Oscar Johansson näst bäste målskytt i laget med ett mål. Bäst är självmål som stött för två strutar. Prestigevärvningen Simon Thern saknades senast och osäkert om han kommer till spel eller ej. Det andra stora förvärvet Gustav Engvall väntar på första målet i Värnamodressen men det känns mer troligt att det kommer i nästa omgång då man har Brommapojkarna hemma. Stark spiketta!

Match 13
Roma - Milan X
(TTT 5-4-1)

Intressant fight på Stadio Olimpico i Italiens huvudstad där Roma och Milan tillsammans med ett par andra lag gör upp om Europa-platserna. Roma föll senast borta mot Atalanta med 1-3 men innan dess tre raka vinster utan insläppt mål. Har på sina 15 matcher hemma vunnit tio och bara släppt in nio mål. Är kvar i Europa League efter slagit ut Feyenoord i kvarten. Krävdes förlängning och lite flax och nu väntar semi final mot Leverkusen i Maj. Har här sena tester på Chris Smalling och Paulo Dybala medan Diego Llorente, Rick Karsdorp och Georginio Wijnaldum ser ut att missa. Milan före Roma tack vare målskillnad. Kommer närmast från 2-0 hemma mot Lecce. Succeanfallaren Rafael Leao satte båda målen och få har saknat Zlatan Ibrahimovic som varit skadad större delen av säsongen. Kunde dock senast ta plats på bänken men frågan är om Z är redo för spel här. Davide Calabria tillbaka efter varit avstängd senast. Sena tester på Tommaso Pobega och Olivier Giroud då duon stod över senast pga skador. Om råd gardera!

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Brentford - Nottingham 1X
2. Brighton - Wolverhampton 1
3. Coventry - Birmingham 1X
4. Hull - Swansea 2
5. Sheffield United - Preston 1X2
6. Bristol City - Burnley 1X2
7. Sunderland - Watford 1
8. West Bromwich - Norwich 1X
9. Stoke - Queens Park Rangers 2
10. Reading - Wigan 2
11. Halmstad - Brommapojkarna 1
12. Häcken - Värnamo 1
13. Roma - Milan 1X2

MÅLTIPSET (9 Raders)

3. Coventry - Birmingham
9. Stoke - Queens Park Rangers
10. Reading - Wigan
12. Häcken - Värnamo
13. Roma - Milan
16. Charlton - Port Vale
19. Ipswich - Exeter
26. Carlisle - Salford
28. Gillingham - Newport

FULLTRÄFF (Enkelrad)

1. Brentford - Nottingham 2 Mål
2. Brighton - Wolverhampton 3 Mål
3. Coventry - Birmingham 4 Mål
4. Hull - Swansea 3 Mål
5. Sheffield United - Preston 2 Mål
6. Bristol City - Burnley 2 Mål
7. Sunderland - Watford 3 Mål
8. West Bromwich - Norwich 0 Mål
9. Stoke - Queens Park Rangers 4 Mål
10. Reading - Wigan 5 Mål
11. Halmstad - Brommapojkarna 2 Mål
12. Häcken - Värnamo 6 Mål
13. Roma - Milan 4 Mål

BIG 9 (48 Raders)

1. Brighton - Wolverhampton 1 + Över 2,5 Mål
2. Brentford - Nottingham 1X + Under 2,5 Mål
3. Schalke - Werder Bremen Wildcard - Alltid Rätt
4. Roma - Milan 1X2 + Över 2,5 Mål
5. Torino - Atalanta 2 + Under 2,5 Mål
6. Real Madrid - Almeria 1X + Över / Under 2,5 Mål
7. Barcelona - Real Betis 1 + Under 2,5 Mål
8. Sunderland - Watford 1 + Över 2,5 Mål
9. West Bromwich - Norwich 1X + Under 2,5 Mål

Trevlig Valborg och
lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto