Stryktipset Tips 30/1 2021

Publicerad på 30 Jan 2021 - 00:00

Aston

Aston

Jan Wickberg

30 Jan 2021 - 00:00

Förra veckan gavs det ingen utdelning på 10 rätt så det innebär att vi denna vecka ser fram mot en finfin jackpot på hela 13 miljoner. En miljon per match? Nja riktigt så enkelt är det inte men vi ska göra vårt bästa för att guida er till 13 rätt. "Omöjliga" måltipset fortsätter att vara minst sagt lurigt och denna vecka ligger jackpoten kvar på 5,5 miljoner. Nedan analyser och systemförslag.

STRYKTIPSET TIPS 30/1 2021 15:59

Match 1
Arsenal - Manchester United X
(TTT 5-2-3)

Gunners manager Mikel Arteta var på gnällen att få kicken för ett tag sedan men sitter nu något tryggare i båten då laget gått bra på slutet. Fick senast revansch mot Southampton efter att åkt ur FA-cupen mot dem. Segern innebar att man klättrade två platser i Premier League och nu är nia. Här kan det bli debut för Real Madrid-lånet Martin Ödegaard som hämtats in som ersättare till Fenerbache-flyende Mesut Özil. Frågetecken för Kieran Tierney, Dani Ceballos, Emile Smith Rowe, Thomas Partey och Pierre-Emerick Aubameyang.

Manchester United åkte senast på säsongens knall så här långt då man torskade hemma mot tokjumbon Sheffield United. På bortaplan är man dock ännu obesegrade med 8-2-0 på tio matcher. Har bara skador på truppspelare så manager Ole-Gunnar Solskjaer är nöjd med hur han kan formera sin startelva. Förväntar oss en jämn historia på Emirates och den vise tar med alla tecknen.

Match 2
Manchester City - Sheffield United 1
(TTT 10-0-0)

City är varande för vad som kan hända om man inte är på tårna mot Sheffield United. Stadsrivalen Man United fick som bekant stryk av jumbon senast det begav sig. Nu anser vi att Manchester City håller lite högre klass och trots att man saknar Kevin De Bruyne och Sergio Aguero så bör de som spelar kunna ta sitt ansvar här. Har fina 7-2-1 och utklassade West Brom senast med 5-0. Vunnit och hållit nollan i de tre senaste mötena med The Blades.

Trots två vinster på de tre senaste är Sheffield United fast i botten. Skiljer tio poäng upp till säker mark. Viktigt att man fått igång målskyttet i laget. Nio mål på de fem senaste om vi även räknar in cupmatcherna. Skadeläget är fortfarande jobbigt med Jack O'Connell, Jack Robinson, Ben Osborn, Sander Berge och Oliver McBurnie borta. Finns ändå chans för manager Chris Wilder att skifta om i startelvan om han så önskar då de flesta i truppen ligger på samma nivå. Har backen John Egan åter efter avstängning. Tror inte på någon kross men 1-0, 2-0 är troliga siffror.

Match 3
Crystal Palace - Wolverhampton X
(TTT 3-1-6)

Två lag som håller till på den nedre halvan av tabellen. Faktum är att båda lagen har raden 6-5-9 efter 20 omgångar. Är även helt jämna när det gäller hemma / bortaspel. Palace har en vinst på de nio senaste i ligan. Michy Batshuayi visade senast att han är för bra för att nöta bort på bänken när han kom in och höll på vända matchen mot West Ham. Får se om det blir mer speltid här. Många skador i truppen men det är främst i de bakre leden. James Tomkins, Nathan Ferguson, Martin Kelly, Mamadou Sakho och Jeffrey Schlupp är alla försvarare och Wayne Hennessey är ju sista utpost.

Wolverhampton är inte heller i någon vidare form. En seger på de tio senaste och den kom två dagar efter Lucia förra året. Tagit sig vidare i cupen men knappa 1-0 segrar mot Palace och Chorley är inget vi imponeras av. Förstärkt anfallet med William Jose från Real Sociedad och han kan starta här då Raul Jimenez fortfarande saknas. U-tecknet får bli kryss i match 3.

Match 4
Southampton - Aston Villa 2
(TTT 7-1-2)

Southampton ska här spela sin fjärde raka hemmamatch på 12 dagar. I cupen har det gått fint då man slagit ut både League 1 laget Shrewsbury och seriekonkurrenten Arsenal. Samma Arsenal var dock för starka när det vankades ligaspel under veckan som gick. Då man har många skador i truppen förväntar vi oss att manager Ralph Hasenhuttl mönstra samma elva som senast. Jannik Vestergaard, Kyle Walker-Peters, Moussa Djenepo, Oriol Romeo och Michael Obafemi finns bland de som ej kan medverka. Nathan Redmond (skada) och Ryan Bertrand (avstängning) är dock åter här efter missat senast.

Aston Villa gjorde det mesta rätt senast mot Burnley men fick ändå vända hem till Birmingham poänglösa. Målis Emiliano Martinez släppte tre av fem bollar på mål förbi sig, samtidigt som hans kollega i andra buren stod för åtta räddningar. Har förstärkt med Morgan Sanson från Marseille, som ska utmana om en central mittfältsplats. Villa kan mycket väl störa Saints här även om statistiken (4 raka förluster) och en frisparkande James Ward-Prowse talar emot.

Match 5
West Bromwich - Fulham X
(TTT 5-2-3)

Bottenmöte mellan två lag som båda ligger under nedflyttningsstrecket och således kan bli degraderade om de ej får ordning på spelet och börjar håva in poäng. Dock talar inte mycket för det då de tillsammans endast lyckats vinna 4 av 39 matcher. Akilleshälen för båda är målskyttet. 15 mål var är inte mycket att hurra för och man skriker efter målfarliga anfallare. I West Brom har i alla fall Matheus Pereira hittat lite form med fyra mål på de fyra senaste. Men Karlan Grant måste också komma igång. Grady Diangana gjorde det bra i Championship men gått sämre (delvis pga skador) i Premier League.

Fulham känns trubbigt och man har levt många säsonger på Aleksandar Mitrovic målskytt men när serben är i svag form finns det ingen som kan ta vid. Firma Ivan Cavaleiro / Ademola Lookman såg direkt svaga ut senast i 0-0 matchen mot Brighton. Är på tok för lika i spelstil och kompletterar inte varandra alls. Playmakern Tom Cairney dras fortsatt med skador och svag form. Spikkryss?

Match 6
Cardiff - Millwall 1
(TTT 9-1-0)

Cardiff lyckades senast sätta stopp för förlustsviten som stannade på sex matcher. Mot Barnsley var det Kieffer Moore som räddade poäng. Säkert hur skönt som helst för nye managern Mick McCarthy att inleda uppdraget med i alla fall en pinne. Innan Neil Harris fick foten hostade han upp en okänd summa slantar för Crawleys succeman Max Watters som dock bara hann med ett inhopp innan skadan var framme. Återstår att se om han hinner repa sig till denna kamp. Andra nyförvärvet Perry Ng har direkt tagit en ordinarie plats i backlinjen. Sol Bamba, Jordi Osei-Tutu och Lee Tomlin ej aktuella för spel här.

Millwall på samma poäng som Cardiff men sämre målskillnad. Ser fortsatt krampaktigt ut framåt. 0-0 mot Watford senast och innan dess 0-3 mot Bristol City i cupen. Har plockat in Maikel Kieftenbeld från Birmingham men det hjälper föga framåt då han är försvarsspelare. Känns lite som en tidsfråga innan manager Gary Rowett gör Harris sällskap på arbetsförmedlingen. Skador på Murray Wallace och Connor Mahoney kan man handskas med. Känns som det kommer bli ställningskrig på planen och målsnålt, men kanske kan Moore avgöra för hemmalaget.

Match 7
Rotherham - Swansea 1
(TTT 0-0-10)

Rotherham har inlett 2021 på ett mycket bra sätt. Var på vippen att slå ut Everton ur FA-cupen (föll i förlängningen), vann borta mot Derby, 3-3 hemma mot Stoke och senast blev det storseger borta mot Middlesbrough. Jamal Blackman har åter tagit över målvaktandet och Viktor Johansson är förpassad till bänken. Framåt har Matt Crooks och Michael Smith fem mål tillsammans på de två senaste. Hoppas kunna hålla uppe målformen även här. Joe Mattock, Florian Jozefzoon, Chiendozie Ogbene och Kieran Sadlier kommer ej till spel pga skador.

Tabelltvåan Swansea går en hård kamp om direktuppflyttning mot framför allt Watford och Brentford. Kryssade mot Brentford senast trots att man fick Kyle Naughton utvisad med 20 min kvar. Nyinlånade Conor Hourihane (Aston Villa) hann med att både göra mål och plocka gult kort i sin första ligamatch för Swans. Rutinerade Wayne Routledge och talangen Liam Cullen dras med småskador och står troligen över denna match. Visst kan man förstå att många håller bortalaget som favoriter men nog är det en favorit i fara då hemmalaget har vaknat till liv, 1X2 och jobba in skrällen.

Match 8
Huddersfield - Stoke 2
(TTT 2-3-5)

Fem matcher fem förluster, 2021 har inte börjat bra för Huddersfield. Skadesituationen börjar ta ut sin rätt månne? Har haft och har många spelare borta pga skador och det tär så klart på dom som spelar vecka ut och vecka in. Ska även sägas att man mött bra motstånd om vi bortser från Millwall som man borde besegrat hemma på Kirklees Stadium. Vem ska då ta tag i det och vända skutan på rätt köl. Christopher Schindler, Richard Stearman, Tommy Elphick, Jonathan Hogg hade alla varit bra alternativ men nu finns dom ej med pga skador så blir nog upp till Frazier Campbell och Richard Keogh att ryta till. Josh Koroma som är bäste målskytten är också skadad så manager Carlos Corberan har det inte lätt för närvarande.

Är det mera uppåt i Stoke, nja inte direkt. Har inte heller inkasserat någon vinst under nya året. Två kryss och tre förluster. Har plockat in Alfie Doughty (Charlton) och Jack Clarke (Tottenham, lån) och det är väl främst den sistnämnde fansen väntar sig stordåd av. Har nu båda målisarna Angus Gunn och Adam Davies i speldugligt skick men varför flytta på Josef Bursik som gör det bra. Morgan Fox, Lee Gregory och Tyrese Campbell saknas dock fortfarande pga skador. Stoke känns som det något bättre laget och har bättre kraft framåt i form av Steven Fletcher och Nick Powell.

Match 9
Blackburn - Luton 1
(TTT 10-0-0)

Serietian Blackburn har tre målsnåla matcher med bra resultat som inledning på nya året. Åkte ur cupen mot Doncaster och det var så klart en missräkning men samtidigt har man nu endast ligan att fokusera på. Sex pinnar upp till play-off och en rätt skaplig målskillnad gör att hoppet lever. Roterar bra på de spelare som är tillgängliga och det gör att man inte riskerar att köra slut på manskapet. Här räknar vi med att Bradley Dack, Ben Brereton och Sam Gallagher startar. Senast fick både Bradley Johnson och ersättaren John Buckley utgå under match och ansluter till redan skadade Daniel Ayala, Scott Wharton, Elliott Bennett, Derrick Williams, Joe Rankin-Costello och Corry Evans.

Luton skrällde som bekant mot Bournemouth när man vann med 1-0 men på det hela taget har man endast gjort sex mål på tretton bortamatcher så det är inte ofta man plockar med sig treor från resorna England runt. Föll senast i FA-cupen då man gästade Stamford Bridge och i ligan när det var Brentford man besökte. En frågande Tom Lockyer fick syna det röda kortet mot The Bees men efter överklagan slapp han avstängning. Nye Kal Naismith hoppas få behålla startplatsen från Chelsea-matchen. Visst sticker Luton upp då och då men 11 mot 11 ska man inte hoppas på poäng mot ett Rovers i bra form.

Match 10
Sheffield Wednesday - Preston 2
(TTT 7-0-3)

Poängavdragsdrabbade Sheffield hade legat pyrt till även utan minus på kontot. Bara vunnit sex av tjugofyra matcher och när det gäller mål så är man sämst i hela serien. Hemmaformen är dock bra, fast det ska dock nämnas att senast man lirade en ligamatch på Hillsborough var 1/1. Efter det två raka bortamatcher i FA-cupen och en i The Championship (Coventry 0-2). Så vi får se om spelarna hittar till omklädningsrummet på lördag. Sam Hutchinson är tillbaka i laget efter en liten semesterresa till Cypern där han plockade med sig souvenirer i form av två gula kort och ett rött på de fem matcher han spelade för Paphos. Man har även förstärkt anfallet med Andre Green som varit lovande i typ fyra säsonger och lika många lag utan att ta en helt ordinarie tröja. Hoppas så klart att vem som än tar över efter kickade managern Tony Pulis ska ge honom förtroende. Joost van Aken, Dominic Iorfa och Chey Dunkley är alla försvarare och skadade.

Preston är fortfarande ett aktat bortalag och har vunnit över hälften av alla matcherna på bortagräs. Spelade förra helgen sjunde raka ligamatchen under 2,5 mål. Så det är inget lag man spanar in om man gillar målfester. Har lånat tillbaka Greg Cunningham från Cardiff, men annars legat lågt på transfersidan. Efter 0-0 senast mot Reading räknar vi med att manager Alex Neil tar in Daniel Johnson och Tom Barkhuizen i startelvan här. Förstekeeper Declan Rudd, Patrick Bauer, Ben Pearson och Billy Bodin är skadade för The Lilywhites, som ändå får u-tecknet.

Match 11
Birmingham - Coventry 2
(TTT 9-0-1)

Birmingham närmar sig nedflyttningsplats med stora steg. Sex förluster på de åtta senast är en anledning nog så god. Har ett ynka mål på de sex senaste om vi räknar in cupförlusten mot Manchester City. Det håller så klart inte på Championshipnivå. Har man agerat för att få fart på målgörandet då? Svaret är nej, Rakeem Harper, mittfältsyngling från WBA är det enda lånet man tagit in så här långt. Känns inte som att manager Aitor Karanka är rätt man att få igång anfallarna Lukas Jutkiewicz och Scott Hogan. Kanske behövs det en ny röst innan man trillar ned under strecket. Tony Pulis är ju ledig, skämt åsido. Inga A-lags spelare skadade.

Coventry är rätt dassiga på bortaplan men har visat att man kan vinna om man möter sämre motstånd. Både Wycombe och Millwall har fått stryk i närtid. Vann (hemma) senast mot Sheffield Wednesday med klara 2-0 och för oss svenskar var det glädjande att se Viktor Gyökeres i målprotokollet. Med både Tyler Walker och Matthew Godden skadade så lär "fisken" få förtroende även här. Michael Rose, Liam Kelly, Fankaty Dabo och Jodi Jones saknas också pga skador. Vi tror mest på underskattade Sky Blues här och sätter tvåan som första tecknet.

Match 12
Derby - Bristol City 2
(TTT 10-0-0)

Derby är förvisso ovanför nedflyttningsstrecket men med någon stor marginal är det inte och framåt händer det inte mycket i matcherna. På de fem matcher man spelat under 2021 har man målskillnaden 2-4 så det vill nog till att farbror Rooney snörar på sig dojorna igen eller lånar in en duglig anfallare. Han har väl nån polare kvar i Premier League så varför inte låna in tex Kelechi Iheanacho från Leicester eller Cenk Tosun från Everton. Tills vidare får han dock nöja sig med en annan turk i form av Colin Kazim-Richards är det enda alternativet om man inte räknar labile Martyn Waghorn som alltid ligger på gränsen till ett rött kort. Skador på David Marshall (mv), Curtis Davies och Tom Lawrence är klart märkbara.

Bristol City har fått en bra start på 2021. Två vinster i FA-cupen och två vinster i ligan. Förlusten mot serieledande Norwich är inget att orda om. Är van med alla skador så det är nog inget man tänker på, utan ser det mer som en bonus när någon av dem återkommer. Tommy Rowe, Callum O'Dowda, Steven Sessegnon, Jay Dasilva, Andreas Weimann och Jamie Paterson står över här. Anfallaren Famara Diedhiou var trögstartad den här säsongen men har nu fått upp ångan och gjort sex mål på de sju senaste matcherna. Kan mycket väl fälla avgörande även här. Överskattade ettan går bort.

Match 13
Nottingham - Barnsley X
(TTT 10-0-0)

Forest har ett för bra lag för att ligga och såsa i bottenskitet av tabellen men faktum är att man endast segrat i 6 av 25 matcher och det är inget som ens skrämmer Malmö FF för dagen. Avslutade förra året med en massa målsnåla historier med blandat utfall. Inledde 2021 med att avancera i FA-cupen och vinna mot Millwall i ligan och fansen hoppades att det skulle vara början på något bra men sen torskade man hemma mot Boro och föll med hela 1-5 i cupen mot Swansea. Lär ju inte vara många från den startelvan som står på planen i den här matchen. Benficas Filip Krovinovic trivs tydligen i England för han byter bara WBA mot Nottingham och kan få debutera från start här. Saknar skadade mittfältstrion Harry Arter, Jack Colback och Luke Freeman samt avstängde backen Yuri Ribeiro. 

Barnsleys formrad ser inte bra ut vid en hastig blick. Tre förluster och ett kryss på de fyra senaste. Fast om vi synar det lite mer noga så ser vi att man mött Norwich borta, Swansea hemma, Watford borta och senast Cardiff hemma. Samtliga lag som hade som mål att nå Premier League. Har nu två lag på den under halvan innan man ska ta sig an Chelsea i FA-cupen. Jordan Williams har blivit kvitt sin skada men namnen Ben är kvar hos sjuksystern tillsammans med Aapo Halme och Liam Kitching. Rivit kontraktet med skadedrabbade Mike Bähre som troligen flyttar hem till Tyskland. 1X får avsluta kupongen.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Arsenal - Manchester United 1X2
2. Manchester City - Sheffield U. 1
3. Crystal Palace - Wolverhampton X
4. Southampton - Aston Villa 1X2
5. West Bromwich - Fulham X
6. Cardiff - Millwall 1X
7. Rotherham - Swansea 1X2
8. Huddersfield - Stoke 2
9. Blackburn - Luton 1
10. Sheffield W. - Preston 2
11. Birmingham - Coventry 2
12. Derby - Bristol City X2
13. Nottingham - Barnsley 1X

MÅLTIPSET (Enkelrad)

2. Manchester City - Sheffield U.
7. Rotherham - Swansea
17. Bristol R. - Rochdale
20. Hull - Swindon
22. Northampton - Wigan
23. Oxford - Fleetwood
27. Harrogate - Newport
28. Morecambe - Tranmere

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stödlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto