Stryktipset Tips 31/10 2020

Publicerad på 30 Okt 2020 - 21:39

Aston

Aston

Jan Wickberg

30 Okt 2020 - 21:39

Tredje veckan av Tips-SM går av stapeln till helgen. Kupongen avslutas med en match från superettan, innan dess tolv matcher från de brittiska öarna.

STRYKTIPSET 31/10 2020 15:59

Match 1

Liverpool - West Ham 1
(TTT 10-0-0)

Vi sätter lite frågetecken för Liverpools form då man trots andraplatsen i ligan har 1-1-1 på de tre senaste. Hade även match under veckan i Champions League mot danska Midtjylland. Vilade då flera ordinarie startspelare som är tillbaka här. Viktigast av allt är nog ändå att Allison Becker är tillbaka mellan stolparna och darrige Adrian är tillbaka på bänken. Skador stör dock på Alex Oxlade-Chamberlain, Virgil van Dijk och Fabinho. Viss förhoppning att Joel Matip, Konstantinos Tsimikas, Thiago Alcantara och Naby Keita ska kunna medverka. West Ham har 2-2-2 på sina sex spelade matcher. Har i de två senaste fixat meriterande kryss mot Tottenham och Manchester City. Fick blytung skada på Michail Antonio senast och den vindsnabbe anfallaren väntas bli borta 1½ månad. Har passande nog lånat Said Benrahma från Brentford. Även backen Craig Dawson är nyinlånad från Watford.

Match 2

Burnley - Chelsea 2
(TTT 0-0-10)

Enpoängaren Burnley har haft trubbel med målskyttet. Tre kassar på fem matcher är inte mycket att skryta med. Av anfallarna är det bara Chris Wood som hittat nät. Manager Sean Dyche hoppas att flera frågetecken ska rätas ut innan matchen. Ben Mee har spelat med b-laget och kände inte av skada efter matchen. Erik Pieters ska testas sent pga höfttrubbel. Johann Berg Gudmundssons spela eller icke spela avgörs också på matchdag. Phil Bardsley tillbaka efter karantän men kanske ej redo för start. Jack Cork långtidsskadad så inget spel för "korken". Chelsea har kryssat i tre av sex matcher och ska här försöka fixa tre poäng istället för en. Vann med klara 4-0 i Champions League mot Krasnodar trots att Jorginho brände straff efter 15 min. Vilade då tex Mason Mount, Ngolo Kante och Christian Pulisic som alla förväntas vara startspelare här. Inga skador som stör om Kepa Arrizabalaga kan ta plats på bänken efter axelproblem. Burnley är snäppet sämre än Krasnodar, så tvåan spikas.

Match 3

Luton - Brentford 2
(TTT 1-0-9)

Luton faktiskt före Brentford efter åtta spelade matcher. Fick senast spela 11 mot 10 i hela andra halvlek mot Forest, men det gick åt skogen då man tappade både spelet och ledningen. Irländaren Glen Rea var sist på bollen vid båda målen och gick från matchhjälte till poängtappare. Anfallaren James Collins var åter efter skada senast och här hoppas man att kollegan Harry Cornick också ska kunna medverka. Ser då sämre ut för backarna Brendan Galloway, James Bree och Dan Potts som alla varit skadade länge. Brentford har trots anfallaren Ivan Toneys hysteriska målform gått lite halvknackigt. Två vinster, ett kryss och två förluster på de fem senast är inga resultat som ger tätkänning. Tunga skador på Pontus Jansson och Christian Nörgaard. Känns lite som att Brentford är väl stora favoriter här och garderas.

Match 4

Middlesbrough - Nottingham X
(TTT 7-3-0)

Boro har fått en fin start på säsongen med varannan kryss/vinst. Bara förlorat borta mot Watford så här långt. Gjorde senast jobbet mot Coventry. Visade prov på fint tålamod då man malde på och fick vänta till 10 minuter kvar innan man fick hål på Marko Marosi i Sky Blues-buren. Hade anfallarna Ashley Fletcher och Chuba Akpom otillgängliga då men här hoppas man att Akpom ska kunna medverka om skadan ger med sig. Britt Assombalonga satte första målet för säsongen, proppen ur? Bakåt är det Grant Hall som saknas pga skada. Nottingham kommer till norr med tre raka kryss i bagaget. Nye managern Chris Hughton har således inte förlorat än men sex poäng på fyra matcher är inte mer än knappt godkänt. Fick senast cyprioten Nico Ioannou utvisad och det var bara en tidsfråga innan han skulle dra på sig rött kort av det vi sett är det en ytterst opolerad och hårdförd försvarare. Förutom avstängde Ioannou saknas Tyler Blackett, Joe Worrall och Fouad Bachirou som alla är skadade. Anfallaren Lewis Grabban stod över senast pga skada men kommer testas sent här för att se om han kan spela.

Match 5

Millwall - Huddersfield 1
(TTT 10-0-0)

Lejonen från London bara en pinne från direktuppflyttningsplats efter åtta omgångar. I hemmahamnen har man en vinst och tre oavgjorda. Dominerade fullständigt matchen senast, borta mot Preston. Nyförvärvet Kenneth Zohore fick starta och satte enkelt första målet. Jed Wallace kunde punktera matchen från straffpunkten fem minuter från slutet efter att namnen Murray gått omkull i kamp med Lilywhites Tom Barkhuizen. Millwall är fortfarande bra skonat från skador och har endast ynglingarna Billy Mitchell och Troy Parrott borta. Huddersfield kommer med sloköron till denna match efter två sura 1-2 förluster på näthinnan. Hade 1-0 i paus mot Preston men släppte in två snabba i andra. Senast mot Birmingham kvitterade man med fem minuter kvar men åkte på en kontring som innebar 1-2 innan domaren blåste av matchen. Känns rent allmänt som att killarna har svårt att hålla fokus under alla matchminuterna (gäller inte bara i slutet av matcherna). Skador på Tommy Elphick och Danny Ward samt en avstängning på Naby Sarr är de avbräck som manager Carlos Corberan får brottas med. Ettan först!

Match 6

Preston - Birmingham X
(TTT 8-1-1)

Kanske väl tidigt att avskriva Preston från uppflyttning men man har redan torskat hälften av matcherna (eller samtliga hemmamatcher om ni så vill) och ser ut att gå mot ännu en säsong där man inte håller måttet i kamp om Premier League-drömmen. Aldrig bra att förlora men Preston har en förmåga att falla i fel matcher, mot lag man på förhand ska fightas med om play-off plats som tex Cardiff, Swansea och som senast Millwall. Vi imponeras inte så värst mycket av Emil Riis och med spelare som Tom Barkhuizen och Sean Maguire i truppen bör dansken snart leverera, annars blir det bänken. Frejdige backen Darnell Fisher åter efter skada men Ben Davies och Ben Pearson saknas fortfarande. Att Louis Moult är skadad känns mer som regel än undantag. Birmingham har på sina fyra bortamatcher tre kryss och en förlust. Målskillnaden 1-2 visar på att man prioriterar försvaret. Kommer från en ganska tursam trepoängare hemma mot Huddersfield. Kunde lika gärna blivit sjunde raka utan vinst eller än värre. Målis Neil Etheridge ska plussas men nån framåt måste också kliva fram. Scott Hogan och Lukas Jutkiewicz var en fin duo förra säsongen men har inte alls fått till det så här långt. Jutkiewicz satte segerbollen senast och kanske fick självförtroendet en boost. Som vanligt när Birmingham lirar är kryss bra utgångstecken.

Match 7

Swansea - Blackburn 1
(TTT 10-0-0)

Swansea ett av tre lag på femton poäng efter åtta spelade omgångar. Stabil 2-0 vinst senast mot Stoke där det var närmare ett tredje svanmål än reducering. Skön vinst efter tre raka innan utan seger. Viktor Gyökeres bänkad senast och fick se Yan Dhanda (säsongsdebut) göra en kanonmatch så inte lätt för svensken att ta startplats med tuff konkurrens. Dessutom bara George Byers och Morgan Gibbs-White skadade så ingen öppning där heller. Blackburn har gjort flest mål i Championship men det är i få matcher man smällt in målen. Fem mot Wycombe, fyra mot Derby och Coventry så på dessa tre matcher har man gjort 13 av 18 mål. Ketchupeffekten personifierat av ett Championshiplag. Senast mot Reading satte man två bollar men släppte in fyra. Nye målisen Aynsley Pears hade usel kommunikation med sitt försvar och manager Tony Mowbray håller alla tummar han kan för att småskadade Thomas Kaminski ska kunna medverka. Amari'i Bell och Bradley Johnson var i karantän senast och osäkra även här. Daniel Ayala, Lewis Travis, Elliott Bennett, Joe Rothwell och Bradley Dack finns alla hos rehab-teamet. Stark etta som blir nästintill glasklar om Pears vaktar målet för Rovers.

Match 8

Queens Park Rangers - Cardiff 2
(TTT 2-4-4)

QPR vann premiären mot Nottingham med 2-0 men sedan har det blivit sju raka utan seger. Faktum är att man är uppe i hela fyra raka utan mål framåt och då blir det så klart omöjligt att vinna matcher. Senast i Barnsley hade man en riktigt tung afton. Robert Dickie kunde knappast klaga på att domaren blåste straff när han drog ned Cauley Woodrow men man kan diskutera färgen på kortet. Tycker personligen att det hade räckt med gult men domare Andy Davies valde röd kulör och då var det i princip rullgardin ned för QPR. Yoann Barbets dråpliga självmål som betydde 0-3 spelade mindre roll en dag som denna. Här är Dickie avstängd, Lee Wallace & Luke Amos dras med skador. Bright Osayi-Samuel har hamnat i kylskåpet efter ej kritat på nytt kontrakt. Cardiff är ett lag för play-off men ligger i skrivande stund på en blygsam 14e plats. Bortaspelet har funkat fint med två vinster och två kryss på fyra matcher. Snittar ett mål per match och då måste ju målmannen Alex Smithies hålla nollan och det har han inte lyckats med i de tre senaste. Har bra yttrar i Sheyi Ojo & Harry Wilson men hade mått bra av en lite bättre playmaker i mitten. Har till denna match Wilson och Lee Tomlin åter men Greg Cunningham och Filip Benkovic ej tillgängliga för The Bluebirds.

Match 9

Stoke - Rotherham 1
(TTT 9-1-0)

Stoke föll förvisso senast borta mot Swansea men innan dess fin form med tre vinster och två kryss. Dessutom slagit ut både Wolves och Aston Villa ur EFL-cup. Har på pappret en bra trupp som borde nosa på play-off plats. Nyinlånade keepern Angus Gunn (Southampton) hade nog bara räknat med att ta flyende Jack Butlands plats på bänken men får nu chansen att vakta målet här då förstemålvakten Adam Davies åkt på knäskada och kan bli borta ett tag. Blondy Noukeu från Kamerun lär vakta bänken. Förutom Davies så är även Ryan Shawcross, Joe Allen och Thibaud Verlinden skadade hos The Potters. På plats 17 finner vi Rotherham som troligen är nöjda så länge man finns på rätt sida nedflyttningsstrecket. Tog senast säsongens andra seger då man slog Sheffield Wednesday med 3-0. Ska inte dra för stora växlar av det då man fick spela 11 mot 10 hela andra halvlek sedan ugglorna fått en gubbe utvisad i samband med en straffsituation. Har 8-9 i målskillnad efter åtta matcher så inte lätta att göra mål på men väger lite lätt framåt. Skadorna på Clark Robertson och Chiedozie Ogbene är överkomliga. Stoke är givna favoriter här men ta med krysset då det är två brunkargäng som möts en (regnig) Oktoberdag på bet365 stadium.

Match 10

Wycombe - Sheffield Wednesday 1
(TTT 2-0-8)

Bottenmöte mellan det lag som borde vara jumbo och det lag som i verkligheten är jumbo. Sheffield startade som bekant säsongen med minus tolv poäng men har redan käkat upp åtta av dem så står nu bara på minus 4. Wycombe har endast tagit en poäng och den kom senast då man mot alla odds kryssade mot Watford. Första halvlek var nog säsongens bästa och att man inte hade ledingen i paus är en gåta. Gamle Adebayo Akinfenwa gör inte många knop men är fortfarande en best när det gäller närkampsspel och kämpar som ett (o)djur. Borde ha satt säsongens första kasse senast men sköt över öppet mål. Lär ändå behålla startplatsen som spets då alternativen är få trots en skadefri trupp (så när på Dominic Gape). Sheffield kommer till Adams Park med tre raka förluster i färskt minne. Har då ändå förutom Brentford mött svagare (på pappret) motstånd i Luton och Rotherham. Fast det är klart om man drar på sig röda kort matcher efter match är det inte lätta att vinna matcher. Har till denna match både Joost van Aken och Tom Lees avstängda. Dessutom skador på Aden Flint, Chey Dunkley, Liam Shaw, Dominic Iorfa, Massimo Luongo och Izzy Brown. Bra läge för The Chairboys att ta första vinsten i The Championship.

Match 11

Barnsley - Watford 2
(TTT 1-0-9)

Barnsley fick mer eller mindre säsongens första trepoängare senast. Att Cauley Woodrow skulle ha straff köper vi men att det även blev rött kort för QPR var väl hårt. Efter utvisningen kunde Barnsley spela ut och Conor Chaplin kunde utöka innan man blev bjudna på ett mål av en förvirrad motståndarback. Perfekt start för nye managern Valerien Ismael som väl knappast kommer ändra om i startelvan här. Skador på Ben och Jordan Williams men i övrigt alla tillgängliga för fransmannen. Watford på femte plats har så klart siktet inställt på topp 2 som innebär direktuppflyttning. Kommer med två kryss som resultat i de två senaste. 1-1 hemma mot Bournemouth är väl godtagbart men 1-1 borta mot Wycombe lär man inte vara belåtna med. Har trist skada på nye kroaten Stipe Perica som såg bra ut mot The Cherries. Sedan tidigare är Tom Dale-Bashiru, Will Hughes, Troy Deeney, Adam Masina och Andre Gray borta pga skador. Ken Sema given på kanten och jobbar på utan att glänsa. Om tvåan håller sig under 50% kan det vara värt att spika.

Match 12

Bournemouth - Derby 1
(TTT 10-0-0)

Obesegrade Bournemouth har släppt iväg Reading en bit men håller jagande lag bakom sig i kampen om direktuppflyttning. Hemma på Vitaity Stadium har man besegrat Blackburn, Norwich och Bristol City. Ända miniplumpen kom i 0-0 matchen mot Queens Park. Trion Arnaut Groeneveld, Dominic Solanke och Joshua King känns giftiga framåt. Även bakåt stabilt med Asmir Begovic som rutinerad sista utpost. Skadorna på mittfältarna David Brooks och Jefferson Lerma hoppas man snart bli kvitt. Derby hade man hoppas för flera månader sedan skulle vara kvitt manager Phillip Cocu som håller på att köra ned laget i League 1. En vinst på åtta matcher och 4-12 i målskillnad är inget annat än uselt för ett lag med Premier League-ambitioner. Har i de två senaste räddats av virket och karaktärspelaren Martyn Waghorns frisparksfot som gett två pinnar. På tal om tongivande spelare så får man här åter Wayne Rooney som varit i karantän/skadad och missat de tre senaste. Kelle Roos vaktar buren då David Marshall är skadad. Polacken Krystian Bielik gör Marshall sällskap hos medicinska teamet. Spiketta.

Match 13

Öster - Halmstad X
(TTT 1-3-6)

Öster har en ruggigt fin hemmaform med sex raka vinster. Inte sedan 7/8 (0-1 Akropolis) har man förlorat på Visma Arena. På det hela taget hade man fem raka innan man senast föll borta mot Örgryte med 1-4. Hade det jobbigt med Bubacarr Jobe som hann med att göra hattrick innan första halvlek var slut. Återstår här att se hur den förlusten påverkat laget. Halmstad på andra plats har snart jobbat sig ifatt Degerfors som nu leder serien med bara en poäng. Kommer med fyra raka vinster. Det märks inte så supermycket att man sålt skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul, då flera andra som tex Emil Tot Wikström och Mikael Boman klivit fram och tagit hand om målproduktionen. Dusan Djuric har fått sparsamt med speltid efter sin avstängning men kanske får chansen här. Har Simon Lundevall är avstängd, men även Lundevall har använts sparsamt efter återkomsten till svensk fotboll. Om möjligt en match att helgardera.

STRYKTIPSET (64-Raders System Tips-SM)

1. Liverpool - West Ham 1
2. Burnley - Chelsea 2
3. Luton - Brentford X2
4. Middlesbrough - Nottingham 1X
5. Millwall - Huddersfield 1
6. Preston - Birmingham X
7. Swansea - Blackburn 1
8. Queens PR - Cardiff X2
9. Stoke - Rotherham 1X
10. Wycombe - Sheffield W. 1 2
11. Barnsley - Watford 2
12. Bournemouth - Derby 1
13. Öster - Halmstad X2

Happy Halloween önskar Aston
Lycka till med raderna & Tips-SM!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stodlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto