Stryktipset Tips 4/7 2020

Publicerad på 3 Jul 2020 - 17:28

Aston

Aston

Jan Wickberg

3 Jul 2020 - 17:28

Denna vecka är det endast matcher från England på kupongen. Många favoriter har hemmaplan och form. Vi får se om alla pallar trycket och kan hålla ångan uppe när spelschemat är tufft och tär på spelarna. Nu till fullständig analys av alla matcher.

STRYKTIPSET TIPS 4/7 2020 15:59

Match 1

Leicester - Crystal Palace 1
(TTT 10-0-0)

Topplaget Leicester föll senast mot Everton med 1-2 men behöll ändå tredjeplatsen men avståndet till bakomvarande lag har krympt då man ännu ej vunnit efter omstarten. Har många kunniga offensiva spelare men bara två mål på fyra matcher är för svagt. Kelechi Iheanacho som kom i halvtid senast förväntas starta här. Även en skadefri James Maddison förväntas ta plats i startelvan. Backparet Daniel Amartey och Ricardo Pereira skadade för rävarna. Crystal Palace i mitten av tabellen har tur att man spelat in 42 poäng redan då återstående program är tufft. Kommer dessutom från två raka förluster med noll mål framåt. Hoppas här ha anfallaren Christian Benteke redo för spel men backarna Jeffrey Schlupp, Martin Kelly och James Tomkins lär åter missa match. Här talar det mesta för hemmavinst. Motivation, bättre spelare och man får spela hemma trots att staden är hårt coronadrabbad.

Match 2

Manchester United - Bournemouth 1
(TTT 10-0-0)

United i fin form och gott mod efter två 3-0 matcher i Premier League och avancemang i FA-cupen (även om det satt långt inne). Går i ligan en hård kamp om Champions League plats. Har ett hyfsat lätt spelschema kvar så goda chanser att man tar plats i Europas finrum nästa säsong. Både Phil Jones och Axel Tuanzebe i träning så inga skador i truppen gör att manager Ole-Gunnar Solskjaer kan rotera i startelvan om han så önskar. Dock ej troligt att han ändrar en vinnande elva. Bournemouth på nedflyttningsplats har också mycket att kämpa för. Har bara en pinne upp till Watford och ytterligare två till West Ham, men då återstående spelschema ser minst sagt knepigt ut så kan det bli problem för The Cherries att ta sig upp på rätt sida strecket. Formen är bedrövlig med sex förluster på de sju senaste. Får här klara sig utan bäste målskytten Callum Wilson som är avstängd. Ryan Fraser ej uttagen i truppen då han är på väg bort från klubben. Charlie Daniels och Simon Francis är skadade så en hel del trubbel för manager Eddie Howe. Trots hög procent så spikas hemmalaget.

Match 3

Wolverhampton - Arsenal 1
(TTT 10-0-0)

Tabellsexan mot tabellsjuan. Wolves sex poäng före och således klart närmare Champions League-plats. Har sett bra ut efter uppehållet och vunnit samtliga tre matcher, utan insläppt mål. Förvisso bara mött bottenlag (West Ham, Bournemouth och Villa) men dessa krigar ju för överlevnad, så inga lätta matcher det heller. Återstående spelschema ser "normalt" ut. I vanlig ordning inga skador i truppen. Även fått rejält med vila efter matchen mot Villa, så samma startelva som senast är att vänta. Arsenals säsong har varit upp och ned. Hoppas kunna avsluta snyggt och i skrivande stund är formen god med vinsterna mot Southampton och Norwich färskt i minne. Har även krånglat sig till semi-final i FA-cupen efter 2-1 mot Sheffield United. Har skador på Bernd Leno (mv), Calum Chambers, Pablo Mari och Gabriel Martinelli. Hoppas att Lucas Torreira och Mesut Özil ska kunna medverka. Båda har träna i veckan och jobbar för att hinna bli spelklara. Ettan först då Gunners har fokus på cup.

Match 4

Chelsea - Watford 1
(TTT 10-0-0)

Fjärdeplacerade Chelsea föll senast mot West Ham med 2-3. Har matchats tufft med matcher mot Manchester City (ligan) och Leicester (FA-cupen) så blev väl en reaktion mot Hammers. Har inte heller här fått många dagars vila. Ska vi gissa att manager Frank Lampard tar in lite friska ben i startelvan. Kurt Zouma, Jorginho, Billy Gilmour och Olivier Giroud finns alla som alternativ. Även Ruben Loftus-Cheek och Callum Hudson-Odoi (på bänken senast) är tillbaka och närmar sig starter. Fikayo Tomori och Marco van Ginkel fortfarande de som håller fysteamet sysselsatta. Watford går en hårt kamp med fyra bottenkollegor om att stanna kvar i högsta serien. Formen är svag med endast en poäng på de fyra senaste matcherna. Stjärnan Gerard Deulofeus skada är ett aber för manager Nigel Pearson som i övrigt inte har mycket av värde i truppen. Borde här sätta snabbe Ismaila Sarr ensam på topp och hoppas på kontringar. Daryl Janmaat och Isaac Success medverkar ej pga skador. Det enda som talar för The Hornets är att man fått vila längre än Chelsea men frågan är om det räcker? Nja. 

Match 5

Blackburn - Leeds 1
(TTT 0-1-9)

Tabelltian Blackburn får svårt att nå play-off efter tre förluster på de fyra senaste. Måste bli bättre på bortaplan till nästa säsong och får inte förlora mot bottenlag som Barnsley om man vill vara med och fightas om uppflyttning. Fick senast Ben Brereton utvisad efter ett klassisk krokben. Kändes väldigt hårt då det skedde på mittplan och inte var varken hårt eller fult. Dock står röda kortet fast och anfallaren är här avstängd. Finns dock bra kraft framåt i Sam Gallagher, Alan Armstrong och Danny Graham. Skador på Derrick Williams, Amari'i Bell, Joe Rankin-Costello, Corry Evans och Bradley Dack stör Rovers. Leeds fick bara 1-1 hemma mot jumbon Luton senast. 75% bollinnehav och 23-3 i målchanser visar att man borde vunnit matchen men ibland vill bollen inte in. Leder The Championship gör Leeds ändå om än bara med en poäng nu. Målvakten Kiko Casilla är avstängd och mittbacken Liam Cooper är skadad. Således klart försvagat bakåt. Adam Forshaw skadad sedan tidigare. Anfallaren Jean-Kevin Augustin återlämnad till ägarklubben Leipzig. Skrälläge för Rovers? Vi garderar!

Match 6

Bristol City - Cardiff X
(TTT 5-1-4)

Bristol City har sämst form i hela serien. Verkar ha tappat allt och inte vunnit på åtta matcher. Fick senast målvakten Niki Mäenpää skadad efter bara 27 minuter (ersattes då, precis som här av Daniel Bentley som väl får räknas som förstekeeper). Rutinerade Ashley Williams drog på sig rött kort i frustration (orutinerat) mot Forest och är avstängd här. Tomas Kalas trolig ersättare. Niclas Eliasson ej med i truppen senast, men inte skadad (sjuk?). Anfallaren Benik Afobe ser bra ut efter skadan och lär snart hitta nät. Cardiff på rätt sidan play-off strecket. 0-0 senast mot Charlton men innan dess tre vinster så formen är god hos Walesarna. Tysken Robert Glatzel helt okej målskytt nu en gång för alla har petat Calum Paterson från centrala anfallsrollen? Har dumpat Matthew Connolly & Jazz Richards. Skador på Josh Murphy och Isaac Vassell. Svårlöst match som helst garderas.

Match 7

Fulham - Birmingham 1
(TTT 10-0-0)

Ligafemman Fulham fick en taskig omstart med två förluster och 0-5 i målskillnad. Ingen bra start senast heller mot QPR där man åkte på baklängesmål redan efter minuten spelad. QPR-keepern Liam Kelly bjöd senare i matchen på två mål och det var bara tacka och ta emot för Fulham, som därmed inkasserade första vinsten efter uppehållet. Sju poäng till godo på Derby som jagar bakom och lika många poäng upp till WBA på direktplats. Saknar här skadade Alfie Mawson och avstängda duon Neeskens Kebano & Aleksandar Mitrovic. Birmingham har sex kryss och två förluster på de åtta senaste och om man inte tar en trea snart kan man mycket väl bli indragna i bottenstriden. Har släppt in sex mål på de två senaste matcherna och det mot bottenlagen Hull och Huddersfield. Firma Lukas Jutkiewicz / Scott Hogan som var så lyckosamma innan vilan har inte fått till det alls, men manager Pep Clotet verkar ge dem chansen igen här. Marc Roberts och Ivan Sunjic redo att starta efter skador. Långtidsskadade Josh McEachran enda avbräcket. Ettan först!

Match 8

Huddersfield - Preston 1
(TTT 5-1-4)

The Terriers tog en viktig seger senast då man besegrade Birmingham borta med 3-0. Tog sig förbi bottenkollegorna Stoke och Middlesbrough upp på säker mark. Manager Danny Cowley valde en offensiv uppställning med Elias Kachunga, Frazier Campbell och Karlan Grant och det var lyckat då samtliga i trion nätade. Grant fick chansen från straffpunkten två gånger i matchen och brände en och satte en med liten marginal, så har nog fått stanna extra på träningen och öva straffar under veckan. Tommy Elphick (skadad) och Juninho Bacuna (avstängd) saknas fortfarande. Formsvaga Preston håller precis som Bristol City på att spela bort play-off chansen. Sex förluster, ett kryss och en ynka vinst på de åtta senast har gjort att laget halka ned till plats nio i serien. Bara fyra poäng upp till topp sex men då ska man också försöka ta sig förbi Swansea och formtoppade Derby. Har en bra och jämn trupp men kanske lite för mycket kvantitet och för lite kvalitet när det kommer till kritan. Saknade senast den tongivande jamaicanen Daniel Johnson och oklart om han kan medverka här. Josh Ginnelly och Louis Moult ej aktuella för spel. Vi tror Huddersfield rider vidare på senaste framgången och ger dem u-tipset.

Match 9

Brentford - Wigan 1
(TTT 10-0-0)

Tillsammans med Derby är dessa båda lag de enda som vunnit samtliga tre matcher efter uppehållet i The Championship. Brentford har visat fina takter och besegrat topplagen Fulham & West Brom. Senast var det Reading som fick smisk av Thomas Franks manskap. Har gjort flest mål i ligan (70 st) men om vi ser på fördelningen i laget så är det bara tre spelare som gjort över tio mål. Föga förvånande är det anfallstrion Bryan Mbeumo (åter efter sjukdom senast), Said Benrahma och Ollie Watkins det handlar om. Få skador i laget, endast Sergi Canos och Nikos Karelis står över. Wigan hade endast 5 vinster när 28 matcher var spelade. Då trodde de flesta att det var League 1 nästa för Latics. Nu har man sex vinster på de sju senaste och är hela sju poäng från nedflyttning. Måste också tillägga att man hållit nollan i de SJU senaste! Gamle David Marshall still going strong om man säger så. Vi får se om skotten kan stänga igen även mot seriens målgladaste lag. Skadade Chey Dunkley ser här ut att få sällskap av Gary Roberts och Michael Jacobs. Tyvärr så är laget hårt pressat ekonomiskt och om inte någon intressent går in och räddar laget så riskerar man KK och att få poängavdrag. Om detta "hot" påverkar spelarna eller ej återstår att se. Vi ändrar oss i sista stunden och spikar Bees.

Match 10

Luton - Reading 1
(TTT 10-0-0)

Jumbon Luton hade en mörk vinter men när våren kom så fick man kraft. Endast en förlust på de nio senaste är helt okej. Tog en stark pinne senast borta mot Leeds. Målis Simon Sluga har även han skärpt till sig och håller nu bra Championship-klass. Sen om han är rätt man för det kroatiska landslaget låter vi vara osagt. Laget låg av förklarliga skäl på defensiven senast men förväntas här vara lite mer offensiv. James Collins & Harry Cornick kan komma att starta. Eunan O'Kane, Brendan Galloway och Kazenga LuaLua är skadade. Reading har ett kryss och två förluster efter att ligan återupptagits. Tyvärr så är duktige anfallaren Lucas Joao åter igen skadad och då tappar man mycket offensivt. Även namnen Lucas Boye är borta av samma anledning. I försvaret saknas Andy Yiadom som missat de tre senaste matcherna pga skada. Matt Miazga är avstängd efter ha fått syna det röda kortet mot Derby då han och Tom Lawrence i Rams-tröjan hade en privat uppgörelse efter slutsignalen. Luton i större behov av poäng får u-tipset.

Match 11

Stoke - Barnsley 2
(TTT 9-0-1)

Hyperviktigt möte mellan två lag som befinner sig under nedflyttningsstrecket. Stoke har gått trögt efter uppehållet med ett kryss och två förluster. Nick Powell räddade poäng mot Reading på övertid 20/6. Veckan efter drog samma kille på sig två gula kort efter varandra i slutet av matchen mot Middlesbrough och fanns ej med senast mot sitt gamla lag, Wigan. Är dock tillbaka här då han sonat sitt brott. Saknar fortfarande viktiga Joe Allen och Thibaud Verlinden. Vill nog till att någon av de offensiva spelarna snart hittar målform för att man ska ta sig över strecket. Lee Gregory och Sam Vokes är normalt dugliga anfallare men får nu nöta bänk till förmån av Tyrese Campbell och Tom Ince. Barnsley har sett bra ut efter vilan och ett kryss och två vinster har gjort att dom nu har endast tre poäng upp till Boro (på rätt sida strecket). Finns kvalitet framåt i Conor Chaplin och Cauley Woodrow. Även bra passningsfot i Alex Mowatt höll bra klass redan i Leeds. I buren har Jack Walton verkligen tagit chansen när han väl fick den, tre raka nollor! Mot fjärde nollan och vinst här? Inga skador i truppen. Inte kupongens säkraste tvåa så om råd (hel)gardera.

Match 12

Burnley - Sheffield United 2
(TTT 7-1-2)

Tabelltian Burnley har haft en svajig säsong med både med och motgångar. Har tidigare haft en konstig förmåga att vinna två matcher för att sedan förlora tre i rad och börja om cirkeln. Fansen bör vara oroliga då man nu har vunnit de två senaste. 1-0 både mot Watford och Crystal Palace. Har dumpat målisarna Adam Legzdins och Joe Hart som bara kostade pengar. Även Aaron Lennon och Jeff Hendricks finns ej längre kvar i The Clarets. Har tufft skadeläge och förra veckan satte man fem unga juniorer på bänken. Får se om någon av Matthew Lowton, Robbie Brady, Jack Cork, Chris Wood eller Jay Rodriguez kan bli redo i tid. Ben Gibson och Ashley Barnes ej aktuella för spel. Sheffield United på sjunde plats hoppas fortfarande på drömmen om Champions League. Tog en viktig seger i veckan mot Tottenham (3-1). Innan dess två 0-3 förluster i ligan och uttåg ur FA-cupen. Viktigt att man fick Man United-lånet Dean Henderson (mv) förlängt. Skador stör även hos The Blades då Jack O'Connell, John Fleck, John Lundstram och Luke Freeman saknas. Bör dock kunna vinna mittfältet även utan dessa gubbar och får u-tipset av oss.

Match 13

Newcastle - West Ham 1
(TTT 9-1-0)

Skatorna är i bra slag efter uppehållet. Storsegrar mot både Sheffield och Bournemouth har gjort att man säkrat nytt kontrakt och nu i princip bara ska spela av säsongen. Frågan är om man bara kör på eller ställer ut skorna här. Bör finns morot att ta sig upp i tabellen. Skiljer inte alls mycket upp till Sheffield på sjunde plats och självklart ser det bättre ut att vara på övre halvan i tabellen än nuvarande trettonde plats. Har nästan fått åter alla tidigare skadade spelare. Nu bara Jetro Willems, Ciaran Clark och Florian Lejeune borta. Kanske väljer man även att vila Javier Manquillo och Sean Longstaff som båda klev av med känningar senast. Emil Krafth fick 90 minuter senast och hoppas behålla manager Steve Bruce förtroende här. West Ham vann förvisso senast (3-2 mot Chelsea) men innan dess tre förluster och man ligger fortfarande ganska skrynkligt till i tabellen. Endast tre poäng till godo på jagande lag under nedflyttningsstrecket. Har ett gynnsamt program framför sig där man ska möta flera svaga lag som Norwich, Watford och Aston Villa. Med andra ord har man allt i egna händer och även om det blir torsk här så finns det tid att reparerar skadad. Om vi ser på truppen så är Hammers för bra för att åka ur. Skador på Mark Noble, Robert Snodgrass, Arthur Masuaku och Sebastien Haller. Vi avslutar kupongen med en helgardering.

STRYKTIPSET TIPS (216 Raders)

1. Leicester - Crystal Palace 1
2. Manchester U. - Bournemouth 1
3. Wolverhampton - Arsenal 1
4. Chelsea - Watford 1
5. Blackburn - Leeds 1X2
6. Bristol City - Cardiff 1X2
7. Fulham - Birmingham 1X
8. Huddersfield - Preston 1
9. Brentford - Wigan 1 
10. Luton - Reading 1X
11. Stoke - Barnsley 12
12. Burnley - Sheffield U. 2
13. Newcastle - West Ham 1X2

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stodlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto