Stryktipset Tips 7/3 2020

Publicerad på 7 Mar 2020 - 01:45

Aston

Aston

Jan Wickberg

7 Mar 2020 - 01:45

Miljonutdelning förra veckan på stryktipset. Även denna vecka god chans till bra utdelning då det är jackpott på 12 miljoner. Måltipset gav inte många slantar förra veckan men ny chans finns denna vecka, trots att det inte finns någon jackpott att tampas om. Nu till veckans stryktipsanalys och systemförslagen.

STRYKTIPSET TIPS 7/3 2020

Match 1
Arsenal - West Ham 1

(TTT 10-0-0)

Kupongen inleds på Emirates i London där det ska spelas derby mellan gästerna West Ham och värdarna Arsenal. Båda lagen kommer från vinstmatcher. Arsenal spöade Everton med 3-2 och förlängde därmed den förlustfria sviten till sex matcher. West Ham o sin sida hade sju raka utan vinst innan man senast slog Southampton med 3-1. Senast lagen möttes vann Arsenal med 3-1 efter tio lyckosamma minuter i andra halvlek. Ganska likvärdigt skadeläge i lagen. Hemmalaget saknar Kieran Tierney, Sead Kolasinac. Calum Chambers, Cedric Soares och Lucas Torreira medan Hammers får klara sig utan Ryan Fredericks, Tomas Soucek, Andriy Yarmolenko och ex-Gunners spelaren Jack Wilshere. Arsenal brukar ha lätt för West Ham och får gälla som favorit.


Match 2
Crystal Palace - Watford X

(TTT 8-0-2)

Vi håller oss kvar i huvudstaden men förflyttar oss söder ut till Selhurst Park där Crystal Palace gästas av Watford. Även dessa båda gäng vann senast i ligan. Palace följde upp segern mot Newcastle genom att besegra Brighton på bortaplan. Föga förvånande så slutade båda dessa matcher 1-0. Watford skrällde när man krossade (nåja) Liverpool med 3-0. Innan dess hade man nämligen fem raka utan vinst. Stor matchhjälte blev Ismaela Sarr som stod för två mål och en assist. Lite smolk i bägaren var att man fick lagets bäste spelare Gerard Deulofeu skadad och tyvärr för The Hornets del ser spanjoren ut att missa resten av säsongen. Craig Dawson och Daryl Janmaat är övriga i Watford som är skadade. Crystal Palace har även dem åkt på en tung skada då Everton-lånet Cenk Tosun åter är i ägarklubben för behandling av en knäskada som är allvarlig. Mamadou Sakho, James Tomkins, Jeffrey Schlupp och James McCarthy håller The Toffees fys-personal sysselsatt. 0-0 blev det senast lagen möttes och här kan mycket väl krysset upprepas.


Match 3
Sheffield United - Norwich 1

(TTT 10-0-0)

Från London bör det norrut till stålstaden Sheffield där United tar sig an Norwich i ett nykomlingsmöte. Båda lagen var tippade i botten inför säsongen, och jumbon Norwich har infriat dom förväntningarna medan The Blades har visat "experterna" att de är ett starkt gäng och ligger på en finfin åttonde plats. Fick senast "bara" 1-1 hemma mot Brighton men förlängde sviten utan förluster till tre matcher. Norwich tog en sällsynt seger då man vann med 1-0 hemma mot Leicester. Jamal Lewis fixade lagets blott femte vinst för säsongen med sitt första mål i A-lagströjan. Till denna match hoppas kanariefåglarnas manager Daniel Farke att Christopher Zimmerman ska vara åter efter skada. Sam Byram och Onel Hernandez ej redo än. Inga skador hos Sheffield gör dem inte mindre favoriter i den här matchen. Ettan spikas på Bramall Lane.


Match 4
Southampton - Newcastle 1

(TTT 9-1-0)

Till hamnstaden Southampton ska Newcastle bege sig för match på St Mary's. Det är två lag med rätt taskig form som möts. Newcastle har fem raka i ligan utan vinst och Southampton har tre förluster på de fyra senaste. Även om Southampton rent tabellmässigt är seriens sämsta hemmalag så känns det ändå som att man är favoriter här. Newcastle är inte bra borta och har förtvivlat svårt att gör mål. Efter 0-0 senast mot Burnley har man fyra raka i ligan utan mål framåt. Satte förvisso tre mål i FA-cup mötet med West Bromwich men det är skillnad på cup och liga. Dessutom spelar WBA i Championship. Om vi kollar skador så är det klar fördel Saints som endast har Nathan Redmond borta. Hos skatorna saknas en hel del. Paul Dummett, Ciaran Clark, Jetro Willems, Emil Krafth, Jack Colback och Andy Carroll. Troligen även Christan Atsu & Yoshinori Muto. Här tror vi mest på hemmalaget men släng på krysset.


Match 5
Wolverhampton - Brighton 1

(TTT 10-0-0)

Viktig match för båda lagen som befinner sig runt varsitt streck. Brighton har endast en pinne till godo på Bournemouth som är närmast under nedflyttningsstrecket. För Wolves del är det kamp om Europa-platser med lag som Manchester United och Chelsea i första hand. Formen hos vargarna är bra med två kryss och två vinster på de fyra senaste. Kommer stärkta till den här matchen efter ha vänt borta mot Tottenham senast. Brightons form är svag då man på de åtta senaste har tre förluster och fem oavgjorda. Varje poäng är viktig men som vi varit inne på flera gånger tidigare så är det bättre att vinna en match och förlora en match än att spela två kryssmatcher. Till denna match kan båda managers i princip mönstra bästa elvorna. Ettan är så klart given som u-tecken men båda lagen tillhör toppen i Premier League gällande kryssmatcher så inte helt fel att gardera.


Match 6
Burnley - Tottenham X

(TTT 5-2-3)

Två lag som jagar Europa-plats men i nuläget ligger precis utanför topp 6. Tottenham kommer med två raka förluster i bagaget till Turf Moor. Hemmalaget har hittat fin vårform efter en ganska svag vinter. Fyra segrar och två kryss på de sex senaste är i topp gällande form. Målis Nick Pope har bara släppt in två baljor på dessa matcher och bör ha god chans till EM-spel i sommar. Manager Sean Dyche går runt på sina fyra anfallare och behöver inte oroa sig om Ashley Barnes ej hinner bli skadefri till denna match. Ben Gibson, Matthew Lowton och Johann Berg Gudmundsson lär inte heller medverka för The Clarets. Tottenham är inne i en formsvacka. Det är bara att konstatera efter förlust i Champions League och de två senaste i Premier League. Åkte dessutom ur FA-cupen efter straffar mot Norwich, något som framför allt Eric Dier tog väldigt hårt. Den (före detta?) engelske landslagsmannen hoppade helt sonika upp på läktaren för att puckla på ett Spurs-fan som hamnat i dispyt med Diers lillebror. Om Eric blir avstängd eller bara får punga ut med några pund återstår att se. Manager Jose Mourinho verkar i alla fall backa sin spelare och behöver alla han kan tillgängliga då det är skador på Moussa Sissoko, Juan Foyth, Ryan Sessegnon, Son Heung-Min och Harry Kane. Tufft skadeläge och även om målis Hugo Lloris kan vakta målet så kommer Spurs få det tufft. Den vise garderar denna match halvt eller helt beroende på plånboken.


Match 7
Charlton - Middlesbrough X

(TTT 9-0-1)

Först ut av matcherna från The Championship är mötet i London mellan Charlton och Middlesbrough. För att finna dessa klubbar behöver vi kolla långt ned i tabellen. Plats 20 för Charlton och plats 22 för Boro är inget som någon av managerna kan vara nöjd med. Lee Bowyer kan dock spela på att Charlton är nykomlingar och att målet är att hänga kvar, vilket dom i skrivande stund gör då de befinner sig på rätt sida strecket. Jonathan Woodgate lär knappast ha styrelsens förtroende om man inte vinner snart. Man kan kast säga att Woodgate har managerposten på lånad tid och vi har redan varit inne på att han borde fått foten för längesedan. Boro-truppen är inte jättebra men försvaret är starkt och då är det "bara" för managern att se till att laget också gör mål. På tal om mål så har båda lagen gått mållösa från tre av de fyra senaste så räkna inte med någon målfest här. Gällande frånvaro så finns en hel del avbräck. Charlton saknar Darren Pratley, Sam Field, Naby Sarr, Jonathan Leko och Lewis Page som alla är skadade samt Tom Lockyer som är avstängd. Hos Boro är det Daniel Ayala, Dael Fry, George Friend, Patrick Roberts och troligen Ashley Fletcher som saknas pga skador. Under 2,5 mål känns troligt här men frågan är om något av lagen gör mål och i så fallet vilket lag. Med dessa osäkra kriterier så känns det bäst att gardera.


Match 8
Swansea - West Bromwich 2

(TTT 0-1-9)

Från Englands huvudstad till Wales näst största stad där play-off jagande Swansea City ska ta sig an serieledande West Bromwich. Formen hos svanarna är mindre god med endast en seger på de åtta senaste. Kommer troligen att ligga på kontring här och med snabbe Liverpool-lånet Rhian Brewster på topp så kan det bli bra. Får bara se till att han inte blir helt isolerad längst fram. Tyvärr ser rutinerade Andre Ayew ut att missa matchen och då blir det en ung offensiv med Jordon Garrick och Conor Gallagher som support till Brewster. Även defensivt är medelåldern låg då Mike van der Hoorn fortfarande är skadad. George Byers och 35-årige Wayne Routledge övriga skadade hos The Swans. WBA föll senast oväntat mot Wigan som huserar i botten av tabellen. Men man kan inte vinna alla matcher fråga bara Liverpool. Sex poäng till godo på Fulham som är närmaste play-off lag bakom. Får till denna match åter Romaine Sawyers (landslagman för St Kitts & Nevis) efter han avtjänat sin avstängning. Gällande skador så har Nathan Ferguson och Grady Diangana fått sällskap av Ahmed Hegazi som gick sönder mot Wigan.


Match 9
Leeds - Huddersfield 1

(TTT 10-0-0)

Ligans formstarkaste lag, Leeds tar emot Huddersfield som också har påbörjat en vinnande rad. Huddersfields vinster har dock kommit på hemmaplan, borta är man fortfarande ofta rätt borta. Vi har svårt att förstå varför manager Danny Cowley envisas med att starta oduglige Frazier Campbell på topp då man har klart bättre anfallaren Steve Mounie i truppen. Får se om han (Cowley) tagit sitt förnuft till fånga här och startar med Mounie. Ynglingen Emile Smith Rowe är duktig men ryggont kanske sätter stopp för hans medverkan här. Kamil Grabara, Tommy Elphick, Jonathan Hogg och Alex Pritchard skadade sedan tidigare. Leeds kommer till matchen med fyra raka segrar och noll insläppta mål på dessa matcher. Skönt för unge målvakten Illan Meslier att hålla nollan i debuten, för han kommer att stå kommande matcher då förste-keepern Francisco Casillas är avstängd åtta matcher för att ha uttryckt sig rasistiskt mot Charltons Jonathan Leko. I övrigt bara Adam Forshaw och Jean-Kevin Augustin som saknas pga skador. Anfallaren Tyler Roberts hoppade in och satte två bollar senast men inte säkert han petar Patrick Bamford för det, men fint för manager Marcelo Bielsa att kunna kasta in Roberts om så behövs. 2-0 när lagen möttes i Huddersfield och troligen nåt liknande här.


Match 10
Birmingham - Reading 1

(TTT 10-0-0)

Birmingham är väldigt svåra att besegra för stunden. Tio raka utan förlust men hela sex av dessa har slutat med kryss. Faktum är att man i de fyra senaste har spelat oavgjort. Brentford, Sheffield Wednesday, Millwall och Queens Park Rangers har alla kryssat mot Birmingham. Blues var även nära att fixa omspel i FA-cupen, mot Leicester, under veckan men släppte in matchens enda mål i slutet av matchen och inget avancemang. Jeremie Bela ny på skadelistan som även innehåller Jacques Maghoma, Josh McEachran och Kerim Mrabti. Reading en placering och två poäng bakom dagens motståndare vann senast med 2-0 hemma mot Barnsley. Störde även Sheffield United i FA-cupen i veckan men föll efter förlängning. Anfallaren George Puscas målade och rumänen har nu fyra mål på sina senaste fem matcher. Kollegan Sam Baldock får då snällt nöta bänk. Lucas Joao och Lucas Boye skadade framåt. I defensiven är det Tom McIntyre och Chris Gunter som har skadeproblem men bör snart vara åter. Ettan först men gardering(ar) behöver inte vara bortkastade.


Match 11
Brentford - Sheffield Wednesday 2

(TTT 10-0-0)

Precis som Birmingham i matchen ovan så har Brentford kryssat sig fram på slutet. Fyra av de fem senaste har slutat med en poäng för The Bees. Förlusten mot Luton var oväntad och orättvis. Har duon Pontus Jansson och Sergi Canos i träning men om de hinner komma i matchform står skrivet i stjärnorna. Julian Jeanvier, Kamohelo Mokotjo, Mathias Jensen och Nikos Karelis är tuffa skador. Shandon Baptiste också osäker till spel. Tabelltolvan Sheffield W. har inte heller någon toppform. En vinst på de nio senaste. Stod upp bra i FA-cupen mot Manchester City men föll med 0-1. Har trion Julian Börner, Moses Odubajo och Massino Luongo osäkra till spel. Adam Reach har missat de sju senaste matcherna och lär missa även denna. Vi finner värdet i bortalaget.


Match 12
Preston - Queens Park Rangers 1

(TTT 10-0-0)

Preston vann senast hemma mot Hull men har ändå fått se sig passerade av Fulham som ligans bästa hemmalag. Ett spelmål på de fyra senaste imponerar inte. Bör kunna presterad bättre framåt med spelare som Sean Maguire, David Nugent och Tom Barkhuizen (för att nämna några) i truppen. Bäste målskytten Daniel Johnson har satt hälften av sina mål från straffpunkten. Tom Bayliss, Ben Pearson, Louis Moult och Billy Bodin fortfarande skadade. QPR har inte vunnit borta på de sju senaste matcherna. Faktum är att man inte ens nätat i de tre senaste och då är det som bekant väldigt svårt att vinna matcher. På hemmaplan har man åtta mål framåt på de tre senaste så det är ingen måltorka i laget. Manager Mark Warburton får försöka intala spelarna att det inte är någon skillnad på hemma och bortaplan. Få skador (bara Grant Hall) och få ändringar i startelvan är att förvänta. Om det är poäng att förvänta ställer vi oss mer tveksamma till.


Match 13
Stoke - Hull 1

(TTT 9-1-0)

Sist ut på kupongen är mötet mellan brunkargängen Stoke och Hull. Båda lagen tillhör bottenskiktet av Championship. Stoke balanserar på strecket medan Hull har hela tre poäng till godo på Middlesbrough under nedflyttningsstrecket. Formen hos Hull är usel då man förlorat åtta av de tio senaste matcherna. Senast 0-4 hemma mot Leeds. Vi ska inte tjata om spelarna man sålde i januari-fönstret men kan konstatera att det troligen kommer att kosta Championship-platsen. Skadesituationen är supertuff med hela åtta spelare borta. Reece Burke, Jordy de Wijs, Eric Lichaj, Josh Bowler, Jon Toral, Keane Lewis-Potter, Herbie Kane och Tom Eaves. När det gäller Stoke så är formen något bättre då man vann mot Cardiff och sedan har kryssat borta mot Blackburn och Luton. Gällande hemmaplan så har man vunnit tre av de fyra senaste så även om man ligger risigt till i tabellen så är laget lite på gång känns det som. Hemmaplan bör också vara en fördel här. Saknar tyvärr Ryan Shawcross, Stephen Ward, Thibaut Verlinden och James McClean fortfarande men inga nyheter direkt. Vi låter ettan stå ogarderad i detta (botten)mötet.


STRYKTIPSET (216-Raders)

1. Arsenal - West Ham 1
2. Crystal P. - Watford X
3. Sheffield U. - Norwich 1
4. Southampton - Newcastle 1X
5. Wolves - Brighton 1X
6. Burnley - Tottenham 1X2
7. Charlton - Middlesbrough 1X2
8. Swansea - West Bromwich 2
9. Leeds - Huddersfield 1
10. Birmingham - Reading 1X
11. Brentford - Sheffield W. 1X2
12. Preston - Queens PR. 1
13. Stoke - Hull 1

MÅLTIPSET (Enkelrad)

1. Arsenal - West Ham
3. Sheffield U. - Norwich
11. Brentford - Sheffield W.
14. Barnsley - Cardiff
21. MK Dons - Doncaster
22. Peterborough - Portsmouth
24. Shrewsbury - Oxford
26. Sunderland - Gillingham

Tack för läsningen.
Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stodlinjen.se/
020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto