Stryktipset Tips 7/8 2021

Publicerad på 5 Aug 2021 - 23:15

Aston

Aston

Jan Wickberg

5 Aug 2021 - 23:15

Äntligen är England tillbaka på Stryktipskupongen. Community Shield och Championship utgör den övre halvan av kupongen medan svenska Allsvenskan och Superettan kompletterar och avslutar festen. Även Måltipset är en svengelsk historia med matcher från Community Shield, Championship, League 1, League 2, Allsvenskan och Superettan. En mille i jackpot, nu kör vi!

STRYKTIPSET 7/8 2021 15:59

Match 1
Leicester - Manchester City X
(TTT 0-0-10)

"Uppvisningsmatch" mellan fjolårsvinnaren av FA-cupen (Leicester) och segrarna av Premier League (Manchester City) på Wembley. Leicester har haft det lite motigt på försäsongen med svaga resultat mot sämre motstånd som Burton & Wycombe. Lyckades dock vinna mot Villarreal (3-2) men det var en dyrköpt seger då Wesley Fofana bröt benet och blir borta ett bra tag. Med Jonny Evans, James Justin och Timothy Castagne också skadade blir det lite pusslande där bak. Nye Ryan Bertrand startar? Manchester City har inte haft några problem att vinna sina försäsongsmatcher. Truppläget är bra med endast Phil Foden skadad. Inga nyförvärv än men förväntas inom kort presentera Jack Grealish och Harry Kane. Ställningskrig och "X"?

Match 2
Blackburn - Swansea 1
(TTT 7-1-2)

Rovers kan inte ha varit nöjda med tabellplaceringen förra säsongen och hoppas nu kunna vara med i racet om play-off plats. Försäsongen har dock sett så där ut med blandade resultat. 1-1 mot Leeds får anses bra men i övrigt inga höjdare. Få kännbara tapp. Stewart Downing, Lewis Holtby och Corry Evans har ej ersatts än. Connor McBride hoppas på debut efter en fina träningsmatcher. Skador på Joe Rankin-Costello och Bradley Dack. Swansea som var på gnällen att ta steget upp till Premier League förra säsong (föll på målsnöret mot Brentford) förväntas även denna säsong vara med i toppen Vi är dock lite tveksamma med tanke på att Andre Ayew lämnat för arabvärlden. Även George Byers har lämnat. Liam Walsh och Joel Piroe så här långt ända nyförvärven och det räcker inte. Vunnit tvåa av tre träningsmatcher men föll i genrepet mot Southampton. Skador på Brandon Cooper och Wayne Routledge. Dessutom Jay Fulton avstängd efter röda kortet i play-off finalen 20/21.

Match 3
Bristol City - Blackpool X
(TTT 10-0-0)

The Robins var en av de stora flopparna förra säsongen. Endast åtta poäng från att åka ur The Championship. Avslutade säsongen med en vinst på tretton matcher. Har på försäsongen vunnit tre av sex matcher. Rensat rejält i truppen och bla Hakeeb Adelakun, Tommy Rowe, Adrian Mariappa, Marley Watkins, Jamie Paterson, Liam Walsh, Famara Diedhiou och Jack Hunt finns inte längre kvar. Matty James och Andy King enda nyförvärven så här långt. Blackpool kvalade sig upp förra säsongen efter slutat trea i League 1. Slog sedan ut Oxford innan finalsegern mot Lincoln (2-1), där Kenneth Dougall blev stor hjälte med sina baljor. Inte tokvärvat men Reece James, Richard Keogh, Josh Bowler och Callum Connolly är alla nya i laget. Mest mött svaga motstånd i träningsmatcher men senast 1-4 mot självaste Manchester City och det var en bra genomkörare. Sena tester på Demetri Mitchell och Kevin Stewart som dras med skadekänningar. Fixar skrällpoäng i premiären?

Match 4
Cardiff - Barnsley 1
(TTT 9-0-1)

Förra säsongen var Cardiff mindre än tio poäng från att knipa en play-off plats så givetvis spänner man bågen högt även nu. Blandat och gett under försäsongen. Tre vinster, två kryss och två förluster. 2-2 Exeter, 0-4 Southampton och 2-0 Newport är de tre senaste så då vet vi ungefär var man står inför denna premiär. Sheyi Ojo, Harry Wilson, Joe Bennett, Junior Hoilett och Jonny Williams finns ej kvar i klubben. Ryan Giles och James Collins känns som tunt ersättningsmaterial. Vill till att Kieffer Moore fortsätter ösa in mål annars känns Premier League långt bort för Walesarna. Barnsley, förra säsongens succelag knep en play-off plats och var inte långt ifrån att ta sig till final. Hoppas kunna bygga vidare på framgången även denna säsong. Bra försäsong med tre vinster och endast en förlust (Manchester City). MIchael Solbauer, Alex Mowatt och Conor Chaplin ut. Devante Cole, Obbi Oulare och Aaron Leya Iseka in känns som plusstat på förhand. Intressant att se om nye managern Markus Schopp kan få samma gnista i laget som Valerien Ismael skapade. Herbie Kane skadad men i övrigt alla tillgängliga.

Match 5
Derby - Huddersfield 2
(TTT 4-0-6)

Förra säsongens två sämsta lag i The Championship som lyckades hänga kvar. Derby hade marginalerna på sin sida i sista matchen och fick 3-3 mot Sheffield Wednesday, något som räckte precis för nytt kontrakt. Vann en av de femton sista matcherna. Har på försäsongen dubblat den skörden då man besegrat Real Betis och Notts County. Inte helt oväntat rensat i truppen och hela 19 spelare som fanns i laget under förra säsongen har lämnat eller blivit återlämnade efter lån. Några av dem är Scott Carson, Andre Wisdom, Curtis Davies, Jack Marriott och Martyn Waghorn. Inga nyförvärv (än) gör att vi tror det blir bottenstrid även nu. Skador på Krystian Bielik och Jason Knight. Huddersfield hade lite mer marginal (sex poäng) till nedflyttningsplats förra säsongen men som helhet ett dassig 20/21. Startade denna säsong med att avancera i liga-cupen efter straffar mot Sheffield W. Tommy Elphick, Richard Keogh, Christopher Schindler och Yaya Sanogo ej kvar. Tom Lees, Matty Pearson och Jordan Rhodes nya i klubben. Skador på Pipa, Aaron Rowe, Frazier Campbell och Rolando Aarons.

Match 6
Luton - Peterborough 1
(TTT 10-0-0)

Luton skötte sig bra förra säsongen och landade på plats 12. Vi förväntar oss något liknande denna säsong. Öst in mål på försäsongen. 21 mål på sex matcher men då har motståndet inte alltid varit av högsta klass, men alltid bra för självförtroendet att göra (många) mål. Inte tappat så mycket av vikt. Ryan Tunnicliffe, Matty Pearson & James Collins är alla ersättningsbara. Reece Burke, Allan Campbell, Amari'i Bell, Henri Lansbury och Cameron James är bra killar som kan få nytändning i Luton. Peterborough tog sig upp till Championship genom en stensäker andraplats i League 1. Hade sju poäng till godo på trean Blackpool. Vunnit fyra av sju träningsmatcher men 0-1 i genrepet mot King's Lynn var så klart en missräkning. Känns som att det endast är Mohamed Eisa som är en förlust på spelarfronten. Josh Knight, Jorge Grant och Jack Marriott nya i laget. Det lär bli en kamp att hänga kvar för Peter, som inleder Championship-äventyret med en förlust?

Match 7
Preston - Hull 2
(TTT 10-0-0)

Efter en stark avslutning så nådde Preston till slut en 13e plats förra säsongen. Hade dock siktat betydligt högre än så och på det hela en misslyckad säsong för The Lilywhites. Frankie McAvoy som tog över efter sparkade Alex Neil har haft en rätt tuff försäsong med endast två vinster på sju matcher. Josh Ginnelly, Jayden Stockley, Louis Moult, Billy Bodin Graham Burke, Paul Gallagher och David Nugent är inte skadelistan utan de som lämnat. Ersättarna är inga namn som fansen slår frivolter av direkt. Greg Cunningham, Liam Lindsay och Izzy Brown är killar som varken gör till eller från. Känns mest som utfyllnad i truppen. Hull vann League 1 på ett fint sätt. Kunde efter 11 segrar på 14 matcher kosta på sig att förlora i sista matchen och ändå säkra seriesegern. Sålt Jordy de Wijs medan Reece Burke, George Long och Max Clark inte fick nytt kontrakt. Budget-shoppat George Moncur och Andy Cannon samt lånat in lovande Man Utd-backen Bernard Di'Shon. Testar skrälltvåan här.

Tips: Att göra mål Josh Magennis @ 3,40 - bet365 - Avslutade 20/21 med 6 mål på 5 matcher. På försäsongen 2 mål. Het!

Match 8
Queens Park Rangers - Millwall 1
(TTT 9-1-0)

QPR hade det väldigt tufft 2020 men 2021 vann man merparten av matcherna och slutade till sist på en fin nionde plats. Att man inför denna säsong skulle köpa loss Charlie Austin var lika klart som Mondo Duplantis OS-guld. Även inhandlat killar som Jordan Archer, Moses Odubajo, Sam Field (skadad här), Andre Dozzell, Jordy de Wijs och Stefan Johansen. Då man knappt tappa någon så känns QPR som en het kandidat att ta sig åtminstone till play-off. Har på för säsongen vunnit mot Cambridge och Manchester United och i genrepet hade man 3-2 mot Leicester fram till 89e minuten när motståndarna fick straff. Millwall hade fin form och så länge chansen till play-off levde gjorde man jobbet. Gav dock mer eller mindre upp förra säsongen efter 0-3 förlusten mot Swansea och tog bara en vinst på de fem avslutande matcherna. Har inför denna säsong inte rört om så mycket i truppen men Benik Afobe (Stoke, lån) kan bli en hit (om han håller sig skadefri). Två mål i genrepet mot Ipswich. Upplagt för målkalas i derbyt på Loftus Road.

Tips: Över 2,5 mål @ 2,20 - bet365 - 4 senaste mötena 2-1, 4-3, 1-1, 3-2. Fina målskyttar i bla Afobe, Austin och Dykes.

Match 9
Stoke - Reading 1
(TTT 9-0-1)

Känns som att Stoke alltid har höga förväntningar på sig men brukar landa någonstans i mitten av tabellen som i fjol då det blev en 14e plats. Har på försäsongen besegrat Aston Villa och Crewe Alexandra. Kryss i genrepet mot Wolves, helt okej. Stor omsättning i truppen och ut med friåkare som Blondy Noukeu, Bruno Martins Indi, Kevin Wimmer, Ryan Woods, John Obi Mikel och Jordan Cousins mfl. Fått in Jack Bonham, Ben Wilmot, Mario Vrancic och Sam Surridge som man hoppas ska bidra i varsin lagdel. Tyrese Campbell skadad och missar matchen. Readings svaga vår kostade dem play-off plats i fjol. En vinst på de elva avslutande matcherna. Har mött tuffa motståndare på försäsongen så en vinst av fyra möjliga är ingen skam. Sam Walker, Omar Richards, Tomas Esteves, Alfa Semedo, Michael Olise, Sam Baldock och Sone Aluko finns ej i truppen denna säsong. Inga ersättare i sikte så här långt gör att man har en väldigt tunn trupp i skrivande stund. Ett par skador och det kan sluta med nedflyttning. Lucas Joao mannen att hålla koll på för Stoke-försvaret. Felipe Araruna skadad. Chansspik.

Match 10
Halmstad - Malmö FF 2
(TTT 0-0-10)

Hallänningarna är faktiskt obesegrade på hemmaplan. Det är lite svårt att tro när man ser poängskörden som är åtta på sex matcher. Den som kan sin matematik räknar snabbt ut att man har fem kryss och en vinst. Tabellpositionen är tio och det är man nog inte helt missnöjda med då primära målet är att hänga kvar. Att laget öser in mål vore en ren lögn då man endast mäktat med tio strutar på tretton matcher. MFF-lånet Marcus Antonsson har stått för hälften och får medverka här. Att svenska lag aldrig lär sig att (som tex de engelska) skriva in i låne-kontrakten att utlånad spelare ej får medverka mot ägarklubben. Tabelltvåan Malmö har 4-1-2 på bortaplan. Fin form med tre raka segrar utan insläppta mål i serien. Dessutom bra resultat i Champions League-kvalet mot Rangers (2-1). Returen på tisdag kan störa lite här. Men även om man väljer att rotera lite finns det bra kvalitet i tex Felix Beijmo, Peter Gwargis och Erdal Rakip. Sålt Pavle Vagic till Rosenborg men hämtat hem Romain Gall från Örebro.

Match 11
Örebro - Mjällby 1
(TTT 8-1-1)

Bottenmöte mellan de två lag i Allsvenska som producerat minst mål. Örebros värvningar gav frukt senast då man tog säsongens blott tredje vinst i matchen mot Sirius. Nahir Besara avgjorde med mindre än fem minuter kvar av matchen. Lagets andra prestigevärvning Jiloan Hamad dras fortfarande med lite skadekänning och man lär inte chansa med honom om han inte kan gå för fullt. Även Agon Mehmeti ser ut att missa matchen pga skada. Som redan nämnts har Romain Gall lämnat för ägarklubben Malmö. Mjällby har efter tre kryss och fem förluster agerat och gett tränare Christian Järdler foten. Även Alf Westerberg (assisterande tränare) fick lämna och tills vidare basar Anders Torstensson över laget. På spelarfronten har man hämtat in Magnus Finne Wörts (Köge), Amin Sarr (Malmö, lån), Carlos Moros Gracia (LKS Lodz) och Sam Johnson (Sabah). Får se om det får någon effekt redan här. Adam Petersson skadad och Jesper Gustavsson avstängd. David Löfquist åter!

Match 12
Falkenberg - GIF Sundsvall 1
(TTT 4-1-5)

Två lag som haft det svårt att vinna på slutet. Falkenberg sladdar i Superettan och har sex förluster på de nio senaste. Fick senaste ett kryss mot Norrby men innan dess 0-4 mot Helsingborg. Nyförvärvet Ludwig Öhman (Grimsby) gjorde debut och spelade hela matchen. Även Adam Eriksson har kritat på efter att harvat i Skåne under några säsonger. Behöver dock komma i form innan det blir tal om seriespel. Giffarna i ganska svag form och på bortaplan funkar det inte alls för tillfället. Tre raka nederlag och noll mål framåt. Senast i 3-3 matchen mot Brage hade Pontus en fin afton med två assist och ett mål men sumpade chansen att bli matchhjälte när han brände sin andra straff på stopptid. Även surt för laget som hade 2-0 fram till kvarten kvar då man släppte in tre snabba mål. Den här matchen känns således som ett vägskäl vart säsongen ska bära framöver. Dennis Olsson avstängd. Trion David Myrestam, Erik Andersson och Daniel Stensson fortsatt osäkera till spel (stod över senast) pga skador. Oviss historia som man kan helgardera med gott samvete.

Match 13
Värnamo - AFC Eskilstuna 1
(TTT 10-0-0

Värnamo upp i serieledning efter en stark bortaseger mot J-Södra samtidigt som Landskrona åkte på däng mot Västerås. Har nu fyra raka vinster och nollan intakt i tre av dessa. Jonas Thern bygger bakifrån och även om man fått in en fin målskytt i Christian Moses (ej med senast) så är det prio på försvaret och det ser vi på målskillnaden 17-8 (på 14 matcher). Eskilstuna är som vi varit inne på i tidigare blogginlägg ett utpräglat hemmalag. Obesegrade på hemmagräset men på resande fot har man endast plockat en pinne på sju försök. Föll senast tungt mot nästjumbon Vasalund med 2-4. Ismet Lushaku blev utvisad en bit in på andra halvlek efter två gula kort och är avstängd här. Även Ashley Coffee fick syna ostskivan och är här efter tre gula kort också avstängd. Får svårt här.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Leicester - Manchester City 1X2
2. Blackburn - Swansea 1
3. Bristol City - Blackpool 1X
4. Cardiff - Barnsley 1X
5. Derby - Huddersfield 2
6. Luton - Peterborough 1
7. Preston - Hull 2
8. Queens PR. - Millwall 1X2
9. Stoke - Reading 1
10. Halmstad - Malmö FF X2
11. Örebro - Mjällby 1
12. Falkenberg - GIF Sundsvall 1X2
13. Värnamo - AFC Eskilstuna 1

MÅLTIPSET (Enkelrad)

6. Luton - Peterborough
8. Queens PR. - Millwall
16. Sunderland - Wigan
21. Bolton - MK Dons
22. Wycombe - Accrington
23. Ipswich - Morecambe
25. Cambridge - Oxford
29. Carlisle - Colchester

Lycka till med raderna!
18+ Spela ansvarsfullt.
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

/ Aston, [email protected]

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto