Stryktipset Tips 8/5 2021

Publicerad på 7 Maj 2021 - 23:58

Aston

Aston

Jan Wickberg

7 Maj 2021 - 23:58

Denna gång är Stryktipset en resa genom Europa där England, Sverige, Spanien, Italien, Frankrike, Tyskland, Skottland ska besökas innan vi landar i Turkiet. Anledningen till denna blandning är att alla engelska Championship-matcher startar 13:30. League 1 spelar först på söndag, så då fanns det League 2 att välja på, men man kör istället på toppmatcher från Europa. Den som letar jackpot får blicka mot Måltipset som är uppe i 2 miljoner. Där finns både League 2 och svenska Division 1 med.

STRYKTIPSET TIPS 8/5 2021 15:59

Match 1
Manchester City - Chelsea 1
(TTT 10-0-0)

Toppmöte i Premier League mellan lagen som senare i vår ska göra upp om titeln "bäst i Europa" då de båda är framme i final i Champions League efter att City slagit ut PSG och Chelsea vunnit mot Real Madrid i respektive semifinaler. I ligan har City ett gyllene läge att ta hem bucklan. Behöver bara en vinst på fyra matcher så är guldet klart. Då man redan vunnit 25 av 34 så ska väl en till inte vara någon omöjlighet. Tror inte manager Pep Guardiola vilar spelare, utan vill vinna matchen och säkra titeln. Kan ej använda avstängde John Stones men annars alla tillgängliga. Chelsea på fjärdeplats har fokus på att just vara topp 4 för att säkra spel i Champions League även nästa säsong. Vunnit tre av de fyra senaste på bortaplan. Ser ut att komma rotera i elvan. Kurt Zouma, Reece James och Christian Pulisic är tänkbara namn. Mateo Kovacic tillbaka i träning.

Match 2
Liverpool - Southampton 1
(TTT 10-0-0)

Liverpool bara på sjunde plats och det är så klart en rejäl missräkning för de rödklädda som hade hoppas kunna vara med och slåss om guldet. Nu kan de i värsta fall hamna utanför topp sex. Fick senast matchen mot Manchester United inställd pga stök från fans som stormat arenan. Nu tvingas man klämma in den redan 13 Maj. Vi tycker inte laget övertygat och har i de tre senaste kryssat. Även segern mot Villa satt långt inne och först på stopptid kunde Trent Alexander-Arnold trycka in 2-1. Mot Leeds och Newcastle hade man ledningen i slutet men tappade två poäng vid båda tillfällena. Joel Matip, Joe Gomez, Jordan Henderson, Virgil van Dijk och Divock Origi skadade men Nathaniel Phillips är fit och kanske till och med får starta. Southampton har inte glänst denna säsong och återfinns långt ned i tabellen. Faktum är att man endast vunnit 4 av 17 på bortaplan och det kan jämföras med 9 förra säsongen. Tio poäng till godo på Fulham närmast under strecket och en match till godo så man bör undvika nedflyttning. Ryan Bertrand, William Smallbone, Oriol Romeu, Michael Obafemi och Danny Ings är alla skadade och missar matchen precis som Pool-lånet Takumi Minamino. Dansken Jannik Vestergaard får spela trots det röda kortet senast då överklagan gick igenom. Saints brukar ha svårt i dessa möten och torskat stort senast säsongerna.

Match 3
Sheffield United - Crystal Palace X
(TTT 1-1-8)

Redan degraderade Sheffield United sprattlade till mot Brighton (1-0) men då hade man Fru Fortuna med sig. Mot Tottenham borta (0-4) var en mer rättvis bild över hur säsongen har sett ut för The Blades som helt enkelt inte räckt till i högsta serien. 17 poäng på 34 matcher är ett uselt snitt. Får ta nya tag i The Championship nästa säsong och försöka snygga till siffrorna i de matcher som är kvar av denna säsong. Har Chris Basham och Sander Berge tillbaka i spel efter lång skadefrånvaro. Även Jack Robinson kunde sitta på bänken mot Spurs. Jack O'Connell, Oliver McBurnie och Billy Sharp dock fortsatt borta. Crystal Palace på trettonde plats kommer till Bramall Lane med svag form. En vinst på de åtta senaste. Tre raka förluster, förvisso mot starka lag men ändå. Ska precis som i fallet med Saints mycket till om man ska ramla ur Premier League men än är inte kontraktet klart. Saknar skadade Wayne Hennessey (mv), Nathan Ferguson, Mamadou Sakho, James Tomkins, James McArthur och Connor Wickham. Lutar åt en målsnål historia, så vi tror på 0-0 eller 1-1.

Match 4
Elfsborg - Kalmar FF 2
(TTT 9-0-1)

Efter fyra matcher är Elfsborg på sjunde plats. Vinster mot Varberg och Mjällby i matcher där lovande anfallaren Marokhy Ndione var lyckosam med tre mål. Sämre har det gått för Ndione och Elfsborg mot 08-lagen Djurgården och AIK som man inte fått hål på medan det bakåt ramla in tre bollar. Skador på Hypade Joseph Okumu, Alexander Bernhardsson och Rasmus Alm. "Rasmus Alm" är bara en bokstav från "Rasmus Elm" och då kommer vi osökt in på Kalmar som står för motståndet här. Kalmar som bara var en snedspark från att åka ur förra säsongen (räddades sig kvar via kval). Gjorde även en slät figur i cupen och fansens oro var befogad. Har dock startat Allsvenskan med två vinster och två kryss. Att man glänst framåt vore en lögn men försvaret har hållit nollan i tre av fyra. Målis Lucas Hägg-Johansson snart redo för en större klubb. Senast var Rasmus Sjöstedt sjuk och oklart om han har tillfrisknat. Nils Fröling hoppade in på slutet och bör vara aktuell för mer speltid.

Match 5
Örebro - Halmstad 2
(TTT 6-3-1)

För Närkes stolthet har säsongen startat uselt. Fyra matcher, ett kryss, nio mål i baken och noll framåt. Senast i "derbyt" mot Norrköping storspelade nye målisen Bobby Allain räddade flera frilägen ändå föll man med 0-3. Kunde alltså varit minst det dubbla så svaga var Örebro. Deniz Hummet (tre mål på Peking i motsvarande möte förra säsongen) oroade lite men i övrigt ser det mörkt ut framåt. Har Rasmus Karjalainen skadad men man kan inte gå vänta på att han ska bli skadefri, då kan det redan vara kört, gällande topplacering. Halmstad har inlett med 1-1-2. Målskillnaden 3-4 visar att man varit med i matcherna, även de man förlorat. MFF-lånet Marcus Antonsson har startat fint och fansen har ju sedan tidigare bra erfarenhet av lån från Malmö som heter Markus i förnamn. Försvaret hålls ihop av klippan Andreas Johansson som närmar sig 40. Skador på Isac Larsson och Phil Ofosu-Ayeh. Ska vi gissa att Joseph Baffo får kort och födelsedagsbarnet Marcus Antonsson nätar.

Match 6
Barcelona - Atletico Madrid 1
(TTT 10-0-0)

Betydelselös match i Spanien då båda lagen redan är klara för Champions League nästa säsong. Eller vänta, det ska ju liras om guldet också. Atletico leder serien med 76 poäng, Barca har 74 och mellan dem ligger Real Madrid som också har 74. Bakom dessa Sevilla på 70 som också rent teoretiskt har chans att ta hem LaLiga. Barca föll tungt och oväntat mot Granada trots 82% bollinnehav och senast mot Valencia låg man under men lyckades vända och vinna. Inte oväntat var det Leo Messi och Antonie Griezmann som målade. Bakom duon kryllar det dock inte av målskyttar och med Philippe Coutinho, Ansu Fati och Martin Braithwaite skadade så gäller det att Messi & lillprinsen håller sig skadefria. Svårt att inte imponeras av Atletico som säsong efter säsong med Diego Simone vid rodret gör toppresultat. Har stjärnor i truppen men inga superstars som Real och Barca ändå leder man serien och var på vippen att ta sig till final i Champions League. Luis Suarez säkert extra taggad mot sin forna lagkamrater. Backarna Renan Lodi och Jose Gimenez dras med skador men åtminstone Gimenez bör kunna medverka i en så pass viktig match får man bita ihop.

Match 7
Athletic Bilbao - Osasuna 1
(TTT 10-0-0)

Vi håller oss kvar i Spanien men i mitten av serien där detta möte sker. Tabellnian Bilbao hoppas fortfarande på att nå Europa. Sex poäng upp till sjundeplatsen och ytterligare en pinne till sjätteplatsen. Vann senast mot Sevilla med 1-0. Annars har det mest varit kryssmatcher på slutet för Bilbao. På de 14 senaste har man 9 kryss. De matcher man vunnit har det ofta varit vinstboll i nätet sent. Har många spelare som dras med skador (Yuri Berchiche, Ander Capa, Inigo Martinez, Raul Garcia, Oier Zarraga, Peru Nolaskoain och Iker Muniain). Dessutom har Inigo Leuke och Dani Garcia drabbats av Covid. Osasuna på elfte plats verkar köra blockfotboll för stunden. Tre kryss, tre vinster och nu är man uppe i två förluster. Så inte helt uteslutet att det kommer en tredje torsk här för Los Rojillos. Saknar till denna match Oier som är avstängd efter flitigt kortsamlande. När det gäller skador så är det Ruben Martinez, Manuel Sanchez och Jonathan Calleri som är drabbade. Inga jätteavbräck så det finns skaplig chans till poäng här för bortalaget.

Match 8
Cadiz - Huesca 2
(TTT 3-0-7)

Sista par ut från Spanien är Cadiz & Huesca som mest har hållit till i lägre divisioner men nu är uppe i högsta serien på besök. Bäst chans att förlänga vistelsen har Cadiz som har hela 10 poäng till godo på Huesca som är närmast under linjen som betyder nedflyttning. Framför allt på bortaplan har Cadiz gått starkt och tagit fler poäng på resande fot än hemma på Ramon de Carranza. Senast var det Granada man bortaslog när Ruben Sobrino satte sitt första mål för säsongen. Annars är det gamle Alvaro Negredo (en gång i Man City) som stått för flest mål. Hade Alfonso Espino avstängd mot Granada men har är åter nu. Alex Fernandez, Juan Cala, Salvador Sanchez och Luismi Quezada är alla skadade och kan ej medverka. Huesca hade tre raka nederlag innan man senast tog en viktig vinst mot Real Sociedad. Jorge Pulido och Jamie Seoane drog på sig kort och är avstängda här. Pablo Insua, Luisinho och Javier Ontiveros är skadade. Framåt hoppas man på Wolves-lånet Rafa Mir som stått för över en tredjedel av lagets mål. Värde på bortavinst.

Match 9
Fiorentina - Lazio 2
(TTT 0-0-10)

Fyra matcher kvar i Serie A. Fiorentina har fyra poäng till godo på Benevento som är enda hotet mot förnyat kontrakt. Mellan dessa lag dessutom Torino, Spezia och Cagliari. Så det är många som vill undvika plats 18. Fiorentina har ganska bra mod inför detta möte då man kryssat mot Juventus och Bologna samt besegrat Verona på de tre senaste. Med 19 mål är det inte många som är före Dusan Vlahovic i skytteligan. Så det gäller att hålla serben skadefri och i målform under de avslutande omgångarna. För bakom honom finns det inte mycket av värde framåt då Aleksandr Kokorin är skadad. Borja Valero är även han skadad medan brassebacken Igor är avstängd. Lazio på sjätteplats siktar högre då plats 1-4 ger spel i Champions League kommande säsong. Fem poäng upp till trion Atalanta, Juventus och Milan är ingen omöjlighet då man dessutom har en hängmatch till godo. Även Lazio har en gubbe på 19 gjorda mål (Ciro Immobile) men skillnaden är att bakom honom finns det gott om dugliga killar framåt. Tyvärr är Felipe Caicedo skadad, även Gonzalo Escalante står över av samma anledning. Francesco Acerbi är tillbaka efter avstängning men Mohamed Fares tar över hans plats på botbänken. Två lag med olika mål.

Match 10
Lyon - Lorient 1
(TTT 10-0-0)

Lyon på fjärdeplats vet att det är mycket som står på spel. Det realistiska målet är så klart att ta en Champions League-plats men det finns även chans att vinna ligan om man går rent och får med sig andra resultat under de avslutande omgångarna som är tre till antalet. Antalet avstängda spelare i Lyon är faktiskt högre än tre då man har hela fyra man avstängda. Mattia De Sciglio, Marcelo, Maxence Caqueret och Memphis Depay. Därtill är det skador på Melvin Bard, Jason Denayer, Djamel Benlamri och Islam Slimani. Manager Rudi Garcia har lite att fundera på innan han tar ut startelvan. Christophe Pelissier som basar över Lorient har också lite att tänka på då hans lag ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Har dock gett sig själva ett bra utgångsläge genom segrarna mot Bordeaux och Angers. Teremas Moffi mållös senast men innan dess sex mål på tre matcher. Ligger femma i skytteligan och lär väl lämna för ett topplag efter säsongen. Skador på Thomas Fontaine, Quentin Boisgard och Jonathan Delaplace. Även Julien Laporte saknas då han är avstängd. A walk in the Park tror tipparna som nog kollar mycket på tabellen, vi synar, helgarderar och hoppas på Moffi.

Match 11
Bayern Munchen - Borussia Mönchengladbach 1
(TTT 10-0-0)

Även i Tyskland återstår det tre matcher innan säsongen stängs. Bayern kan här säkra ligatiteln vid vinst. Har bara förlorat fyra matcher under hela säsongen, en av dem kom senast då Mainz vann med 2-1 efter mål av bland annat Robin Quaison. Den matchen spelades 24/4 så man har haft lång tid att ladda om batterierna. Corentin Tolisso och Tanguy Nianzou är båda åter i träning men ej redo för match. Douglas Costa och Eric Maxim Choupo-Moting kommer inte heller medverka pga skador. Stjärnanfallaren Robert Lewandowski hoppas under de sista omgångarna kunna sätta nytt målrekord i Bundesliga. Står på 36 i skrivande stund och behöver fem till. Sjundeplacerade Mönchengladbach kan som bäst klättra en placering vilket ger spel i Europa Conference League kommande säsong. Fyra poäng måste man ta in på Leverkusen, som i sin tur jagar Champions League plats. Formen är bra med endast en förlust på de sex senaste. 18-6 i målskillnad på dessa matcher visar att flera spelare i Gladbach vet var målet är beläget. Hoppas ha Lars Stindl åter efter skada här men sen test väntar lagkaptenen.

Match 12
Dundee United - Hibernian X
(TTT 2-1-7)

Skottland och cupspel där storlagen Rangers och Celtic redan är borta så vinner man denna match så får man antingen St Mirren eller St Johnstone i finalen. I ligaspelet hamnade Dundee på undre halvan och är nu i nedflyttningsgruppen. Kommer ändå överleva då man har tio poäng till godo med två matcher kvar. Så all fokus på denna match. Deniz Mehmet kommer att vakta målet då förstekeeper Benjamin Siegrist är skadad. Declan Glass och Dillon Powers saknas också pga skador. Bästa laget bakom giganterna Rangers & Celtic var Hibernian som slutade trea i serien. Är redan klara för Europa Conference League och det spelar således mindre roll om man blir trea eller fyra i mästerskapsserien. Behövde straffar för att ta sig till denna semi då Motherwell bjöd på hårt motstånd. Andrekeeper Matt Macey har vaktat målet i tidigare cupmatcher och hoppas få chansen även här. Saknar skadade Sean Mackie, Chris Cadden och Jamie Murphy. Dessutom är Alex Gogic avstängd efter ha fått sitt andra gula i matchminut 120+2 i semin mot Motherwell. Förhoppningsvis blir det Melker Hallberg som ersätter cyprioten. Klar fördel Hibs men frågan är om man åter behöver förlängning. Obs matchen spelas på neutral plan i Glasgow.

Match 13
Galatasaray - Besiktas X
(TTT 8-2-0)

Inte ofta turkiska Super Lig är med på stryktipskupongen men här får de chansen att visa vad de kan. Eller rättare sagt vad svenska folket kan om denna liga. Här kommer i alla fall lite bra info för er. Galatasaray på tredje plats måste vinna här för att fortfarande ha chans på guldet. Ligger sex pinnar bakom Besiktas och en bakom Fenerbache. På hemmagräs har Gala 10-6-2 och på det hela är formen god med fyra segrar på de fem senaste. Inga jättevinster men man har gjort jobbet. Har flera spelare som är +30 men de håller helt okej klass ännu. Osäkert om Covid-drabbade Christian Luyindama, Valentine Ozornwafor och Peter Etebo kan medverka eller om de måste stanna i karantän. Henry Onyekuru åter i träning efter skada men ej redo för spel. Besiktas har allt i egna händer / fötter och det ser onekligen bra ut efter senaste krossen mot Hatayspor som inte är något bottenlag. Med Cenk Tosun och Vincent Aboubakar skadade är det viktigt att Cyle Larin kliver fram och som han gjorde det mot Hata, fyra mål från kanadensaren. Om han har samma sikte här får Muslera i Gala-buren det svettigt. De övriga som saknas hos Besiktas Ajdin Hasic och Oguzhan Özyakup. Het match att vänta och bli inte förvånad om det dyker upp ett par röda kort.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Manchester City - Chelsea 1X
2. Liverpool - Southampton 1
3. Sheffield U. - Crystal P. X
4. Elfsborg - Kalmar FF 1X2
5. Örebro - Elfsborg 2
6. Barcelona - At. Madrid 1
7. A. Bilbao - Osasuna 1X
8. Cadiz - Huesca 2
9. Fiorentina - Lazio X2
10. Lyon - Lorient 1X2
11. Bayern Munchen - BMG 1
12. Dundee U. - Hibernian
13. Galatasaray - Besiktas 1X2

MÅLTIPSET (Enkelrad)

1. Manchester City - Chelsea
2. Liverpool - Southampton
6. Barcelona - At. Madrid
9. Fiorentina - Lazio
11. Bayern Munchen - BMG
16. Täby - Sylvia
21. Cheltenham - Harrogate
22. Crawley - Bolton

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem finns hjälp:
https://www.stödlinjen.se/
eller telefon: 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto