Stryktipset Tips 9/1 2021

Publicerad på 8 Jan 2021 - 21:16

Aston

Aston

Jan Wickberg

8 Jan 2021 - 21:16

Förra veckan blev det tyvärr lotto på flera håll. Stryktipset fick till slut tre matcher lottade pga Covid och snöfall. På Måltipset var det många matcher som frös inne. Ingen kunde finna åtta rätt så till denna omgång är jackpoten uppe i hela 5 miljoner kronor. Vi hoppas att det inte blir lika många matcher som skjuts upp denna helg men trist nog är det redan matcher som ej kommer spelas och det lutar åt att fler kommer ställas in. För de matcher på stryket som spelas finns det fullständig analys nedan!

STRYKTIPSET TIPS 9/1 2021 15:59

Match 1
Manchester United - Watford 1
(TTT 10-0-0)

United är bara målskillnad från första platsen i Premier League efter ha pricka toppform under vintern. Tio raka i ligan utan förlust är starkt. Har även ett Champions League slutspel att se fram mot men i EFL-cup blev lokalkonkurrenterna City för svåra. Förväntas här lufta truppen och spelare som Dean Henderson, Brandon Williams, Daniel James och Juan Mata kan få startplatser. Har Edinson Cavani avstängd efter knasskriverier på sociala medier.

Watford på sjätteplats i The Championship. Är grymma hemma men glänser sällan på bortagräs. Får ej använda United-lånet James Garner men ex-United spelarna Ben Foster och Tom Cleverley hoppas få starta mot sina forna lagkamrater. Skador på Christian Kabasele, Tom Dele-Bashiru, Joao Pedro, Isaac Success och Domingos Quina. Ettan som u-tips är given!

Match 2
Arsenal - Newcastle 1
(TTT 10-0-0)

Gunners på väg uppåt i Premier League efter att funnit nya krafter i grevens tid. Greven i det här fallet är Mikel Arteta som var på håret att få kicken men sitter väl lite säkrare i båten efter tre raka ligavinster. Kommer att rotera här och spelare som Alex Runarsson, Cedric Soares, Joe Willock och Eddie Nketiah är aktuella att starta matchen. Gabriel, Thomas Partey och Reiss Nelson dras med skador.

Skatorna från norr går tungt i ligan och fem raka utan seger. Kommer säkert vila ett par spelare som tex Karl Darlow, Miguel Almiron och Callum Wilson. Osäkert hur de som haft Covid känner sig men vi räknar inte med att någon av dem startar här. Jamal Lascelles, Fabian Schär, Javier Manquillo och Allan Saint-Maximin ska med andra ord testas sent. Även här blir det den hårt streckade ettan som blir u-tecknet.

Match 3
Southampton - Shrewsbury 1
(TTT 10-0-0)

Lottas med fördelningen 12-2-2

Ettan spikas då procentsatsen talar för "hemmavinst".

Match 4
Stoke - Leicester 2
(TTT 0-0-10)

Championship-åttan Stoke är svåra att få hål på och har bara släppt in fyra mål på de tio senaste ligamatcherna. Släppte dock in tre bollar när man gästades av Tottenham i EFL-cup dagen före doppardagen. Då vaktade fjärdekeeper Andy Lonergan buren men här kanske manager Michael O'Neil låter tredjekeeper Josef Bursik, som varit så duktig i frånvaron av Adam Davies & Angus Gunn, fortsätta mellan stolparna. Om nordirländaren vill rotera så finns tex Ryan Shawcross, Danny Batth, Tom Ince och Sam Clucas att tillgå. Morgan Fox, Tyrese Campbell, Steven Fletcher & Lee Gregory är dock skadade.

Leicester är bara en poäng från serieledning i Premier League och kan titulera sig bästa bortalag i serien, då man vunnit sju av nio på resande fot. Har en stark trupp så att man vilar spelare behöver inte betyda en sämre elva. Danny Ward, Luke Thomas, Nampalys Mendy, Ayoze Perez och Kelechi Iheanacho är starka kort att kasta in i cupsammanhang, då man har skador på Ricardo Pereira, Cengiz Under, James Maddison och Jamie Vardy. Vi väljer dock att gardera rävarna här.

Match 5
Blackpool - West Bromwich 1
(TTT 0-1-9)

League 1 gänget Blackpool har spelat tre bortamatcher i rad med mager poängskörd. Hemma på Bloomfield Road är man mer trygga och har vunnit fyra av de fem senaste. Har målis Christopher Maxwell i karantän så Reading-lånet Sam Walker som stått de två senaste i ligan behåller vantarna. Islänningen Daniel Gretarsson (skadad) och CJ Hamilton (Covid) finns ej att tillgå för manager Neil Critchley.

West Bromwich ligger dassigt till i Premier League och det skiljer redan sex poäng upp till säker mark. Läcker bakåt, på 17 matcher har man släppt in hela 39 mål. Nio av dessa på de två senaste matcherna. Läge att vila Sam Johnstone och låta reservkeepern David Button eller Jonathan Bond vakta kassen här. Andra spelare som man kan lufta är tex Rekeem Harper, Kamil Grosicki och Charlie Austin. Skador på Conor Townsend, Hal Robson-Kanu och Karlan Grant. Det brukar skrälla i FA-cupen och här finns god chans för The Seasiders att tvåla dit Premier League motstånd.

Match 6
Brentford - Middlesbrough 1
(TTT 10-0-0)

Två formstarka Championshiplag stöter på varandra i FA-cupen i match 6 på kupongen. Båda lagen har siktet inställt på att spela in den högsta ligan nästa säsong. Brentford på fjärde plats är bara två poäng från direktuppflyttning. Har på sina elva hemmamatcher 5-5-1. Föll senast med 0-2 borta mot Tottenham i EFL-cup, så helt oslagbara är inte The Bees. Fick i den matchen Josh DaSilva utvisad i slutet och han är avstängd här. Oklart hur manager Thomas Frank kommer formera sitt lag. Lär väl vila några spelare i alla fall och Luke Daniels (målvakt), Charlie Goode, Emiliano Macondes och Saman Ghoddos kan få starta. Skador på Shandon Baptiste och Christian Nörgaard men Mads Roerslev Rasmussen fanns på bänken senast.

Middlesbrough på sjätteplats har vunnit fyra av de fem senaste. Har tyvärr drabbats av Covid så minst halva truppen kommer vara i karantän enligt manager Neil Warnock. Kommer således att vara rejält brandskattade denna match. Inte mycket vits med att spekulera i vilka som startar för Boro då vi inte ens vet vilka som är tillgängliga. Grant Hall, Jonny Howson och Ashley Fletcher är skadade så dom medverkar inte men i övrigt återstår det att se. Ettan kändes stark redan innan och blir inte mindre het nu, så vi spikar hemmalaget och hoppas att matchen inte blir inställd / lottas.

Match 7
Wycombe - Preston 2
(TTT 3-0-7)

Championshipjumbon Wycombe finns i botten av flera anledningar men den mest vitala är att man bara vunnit 3 av 23 matcher och endast fått ihop 15 poäng. Att man släppt in 35 mål på dessa matcher är en annan trist ingrediens. Här kanske man vilar förstemålis Ryan Allsop och låter veteranden David Stockdale få en match i benen. Darius Charles, Jason McCarthy, Nick Freeman och Adebayo Akinfenwa är andra som hoppas få starta denna cupmatch. Nye Admiral Muskwe bör också få speltid. Anthony Stewart och Dominic Gape ej aktuella för spel då duon är skadade.

Preston har bara kryssat två gånger i ligan denna säsong så det är tre poäng eller noll som varit melodin i The Championship. Även om man normaliserat hemma/borta stats så är man fortfarande ett av ligans bästa bortalag så att man blev lottade borta gör inget alls. Har en duglig back-up keeper i Connor Ripley så om man önskar vila Declad Rudd så är vi inte oroliga. Annars räknar vi inte med så mycket rotation. Josh Earl och Josh Harrop kan få startplatser men annars rätt ordinarie elva antar vi. Nya trion Daniel Iversen, Jayson Molumby & Chad Evans får nog vänta på debut. Skador på Patrick Bauer, Alan Browne, Ben Pearson, Scott Sinclair, Louis Moult och Billy Bodin. Känns som att Preston är en favorit i fara och vi garderar omedelbums.
 
Match 8
Queens Park Rangers - Fulham X
(TTT 1-0-9)

QPR går trögt och har endast fem lag bakom sig The Championship. Senast man vann en fotbollsmatch var 24/11. Efter det nio raka utan någon trepoängare. Har dock kryssat i fyra av de sex senaste så helt under isen är man inte. Lär inte rotera någon nämnvärt här. Inte ens säkert att man vilar målis Timothy Dieng då man haft lite cirkus på den fronten. Först lånade man ut Dillon Barnes till Hibernian och även Joe Lumley har varit utlånad till och från. Nu är Barnes återkallad men då har man i stället lånat ut Liam Kelly, så det är nog bäst för backlinjen att man fortsätter med Dieng mellan stolparna. Skadorna på Lee Wallace, Osman Kakay och Luke Amos består.

Fulham har lite samma dilemma som QPR. De fyra senaste matcherna har slutat med kryss. Senast det ramlade in en trea var 30/11 då man skrällde borta mot Leicester. Har inte haft match sedan annandagen då truppen har varit/är Covid-drabbad. Marek Rodak bör vakta målet här då man säkert vill lufta andrekeepern. Joe Bryan, Michael Hector, Denis Odoi och Aboubakar Kamara är andra som behöver speltid hos The Cottagers. Omspel är inte alls någon omöjlighet här och krysset passar som handsken gällande u-tips.

Match 9
Burnley - Milton Keynes X
(TTT 10-0-0)

Burnley har så smått fått fart på (hemma)spelet och tagit några steg från det absoluta bottenskiktet i Premier League. Har dock fortsatt megatrubbel med målskyttet och med nio mål på femton matcher är det bara jumbon Sheffield United som har sämre målproduktion. Trots stora skadeproblem i truppen förväntas manager Sean Dyche rotera rejält i startelvan och spelare som Bailey Peacock-Farrell (mv), Kevin Long, Phil Bardsley och Dale Stephens är tänkbara starters. Även Jimmy Dunne och Jay Rodriguez om duon hinner bli kvitt sina skador. På tal om skador så är Charlie Taylor, Johann Berg Gudmundsson och Matej Vydra drabbade.

MK Dons harvar på i League 1 och har ungefär lika stor avstånd till uppflyttning som nedflyttning men det är betydligt fler lag att passera uppåt. Formen är helt okej och man avslutade 2020 med att vinna två matcher. Andremålis Lee Nicholls har fått förtroende att vakta målet i de tidigare rundorna av FA-cupen och hoppas att även få testa vingarna mot Premier League-motstånd. Har flera rutinerade pjäser där de flesta känner till Richard Keogh, Andrew Surman och Cameron Jerome. Tappade under veckan Bailey Cargill till Forest Green så Jack Davies hoppas ta över hans plats i startelvan. Inga kända skador, dessutom så är flera ex-Covid drabbade spelare åter här så viss chans till avancemang finns för The Dons.

Match 10
Oldham - Bournemouth 2
(TTT 0-0-10)

League 2 laget Oldham är seriens bästa bortalag så för dem är det ingen nackdel att matchen spelas på Bournemouth hemmaarena Vitality Stadium. Var senast på väg mot sjätte raka bortamatchen utan förlust när matchen blev avbruten pga dimma. Manager Harry Kewell ansåg det vara rätt beslut då man på sina håll inte såg med eller motspelare och dessutom var temperaturen låg och det är klart att en aussie med reumatism inte diggar minusgrader. Lär spela bästa elvan här och framåt finns en rätt giftig trio i Danny Rowe, Zac Dearnley och Conor McAleny. Mittfältaren Bobby Grant är avstängd och på tal om kort så finns Carl Piergianni i backlinjen och det är alltid risk att han drar på sig både ett och två kort per match.

Bournemouth prio ett denna säsong är att ta steget tillbaka till Premier League som man snopet åkte ur förra säsongen. Har så här långt bara förlorat tre matcher i The Championship. Får som sagt spela denna cupmatch på hemmaplan och där är man svårslagna. Kommer troligen lufta truppspelare som Jordan Zemura, Gavin Kilkenny, Jaidon Anthony och Sam Sturridge. Skador på Chris Mepham, Jack Stacey, Adam Smith, Philip Billing och Arnaut Danjuma. Given u-tvåa i match 10.

Match 11
Blackburn - Doncaster 1
(TTT 10-0-0)

Blackburn är mycket upp och ned denna säsong. Senast hittade man tillbaka till vinnarspåret (2-0 mot Birmingham) efter tre raka på fel räls. Truppen har varit skadedrabbad under hela säsongen och man har gått runt på samma manskap länge och det sliter så klart på fysiken. Så kanske läge att starta med några spelare som nyligen kommit tillbaka efter skada. Tänker då tex på Daniel Ayala, Lewis Travis, Bradley Dack och Ben Brereton. De som finns hos medicinska teamet för behandling för tillfället är Derrick Williams, Scott Wharton, Elliott Bennett, Joe Rankin-Costello och Corry Evans.

League 1 laget Doncaster är ett av många lag som haft Covid i truppen och tvingats skjuta upp matcher. Senast tabellfyran lirade boll var två dagar innan julafton. Haft lite målvaktspanik under nya året då man först tvingades återlämna Stoke-lånet Josef Bursik och sedan även QPR-lånet Joe Lumley. Har nu lånat in Ellery Balcombe från Brentford som är rätt oprövad bjässe. Även lånat in Elliot Simoes från Barnsley som verkar ha fått ordning på sin skada och behöver speltid. Ett ringrostigt bortalag får det svårt.

Match 12
Bristol Rovers - Sheffield United 1
(TTT 0-1-9)

Rovers har sett bättre ut under Paul Tisdale som tog över efter sparkade Ben Garner. Har nu vunnit tre av de fyra senaste och är även vidare i EFL-Throphy. Gällande FA-cupen så har man redan skickat ut Walsall och Darlington i tidigare rundor. Har förstekeeper Anssi Jaakkola skadad så nederländaren Jordi van Stappershoef har vaktat målet de senaste matcherna. Har i dagarna tagit in Joe Day på lån från Cardiff men kanske dumt att ställa honom i målet när han knappt kan namnen på nya lagkamraterna. Inga skador förutom redan nämnda Jaakkola.

Sheffield United har skrapat ihop två poäng på de sjutton inledande matcherna i Premier League. Endast mäktat med åtta mål framåt på dessa så det är rätt krisartat i The Blades. Förlust här och manager Chris Wilder får nog söka ny arbetsgivare efter helgen. Michael Verrips förväntas vakta målet här. Skador stör på Jack O'Connell, Phil Jagielka, Jack Robinson, Sander Berge, Oliver McBurnie, Billy Sharp och Oliver Burke. Skrälläge för hemmalaget, men vi helgarderar.

Match 13
Huddersfield - Plymouth 1
(TTT 10-0-0)

Huddersfield finfina hemmasvit tog slut senast då man föll mot Reading med 1-2. Innan dess fem raka segrar på hemmagräs. Lär spela Ben Hamer i mål här då han trots allt var tänkt som förstekeeper innan han blev skadad och breddad av Ryan Schofield. Även Romoney Crichlow-Noble, Demeaco Duhaney, Alex Vallejo och Adama Diakhaby är tänkbara alternativ om manager Carlos Corberan vill rotera. Nye anfallaren Daniel Grant (Bohemians) hoppas på debut och det känns som ett bra läge att komma in i laget då man har skador på Danny Ward och Josh Koroma. På backsidan är det Christopher Schindler och Richard Stearman som ej kan medverka.

Plymouth är bästa hemmalaget i League 1 men det hjälper föga här då man ska spela på bortaplan och på resande fot är man faktiskt sämst i hela serien. På nio matcher har man tre kryss, sex förluster och inte en enda vinst. Truppen känns inte märkvärdig och det mesta står och faller med Luke Jephcott som är framtiden för Wales landslag och säkert på många större klubbars radar. 19 mål på 31 matcher för Plymouth under de senaste säsongerna och då har vi bara spelat 21 matcher så här långt denna säsong. Bakåt är det inte lika ljust då man släpper in mål i parti och minut. Kommer få det svårt här om bara Hudds håller koll på Jeppen i Plymouth-anfallet.

STRYKTIPSET (216 Raders)

1. Manchester United - Watford 1
2. Arsenal - Newcastle United 1
3. Southampton - Shrewsbury 1
4. Stoke - Leicester X2
5. Blackpool - West Bromwich 1X2
6. Brentford - Middlesbrough 1
7. Wycombe - Preston North End 1X2
8. Queens Park Rangers - Fulham X
9. Burnley - Milton Keynes Dons 1X
10. Oldham - Bournemouth X2
11. Blackburn - Doncaster 1
12. Bristol Rovers - Sheffield U. 1X2
13. Huddersfield - Plymouth 1

MÃ…LTIPSET (Enkelrad)

1. Manchester United - Watford
4. Stoke - Leicester
10. Oldham - Bournemouth
13. Huddersfield - Plymouth
15. Ipswich - Swindon
16. Cambridge - Harrogate
26. Hartlepool - Wealdston
29. Soli Moor - Dagenham

Lycka till med raderna!
Vid spelproblem kontakta:
http://www.stödlinjen.se/
eller telefon 020-819100

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto