DD Tips Åby 1/7

Publicerad på 1 Jul 2021 - 09:08

DrTrav

DrTrav

1 Jul 2021 - 09:08

Dagens Dubbel Åby 1/7

DD-1 7.10
DD-2 5 Velvet Gio

2 rader x 50kr = 100kr

DD-1 7 Mindyourvalue W.F
DD-2 1.2.4.5

4 rader x 40 kr = 160kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto Monté
Det är dags för Åby Monté Trophy med hela 250.000 till segrande ekipage.
Tipset till 7 Mindyourvalue W.F har förvisso inte glänst tidigare i år men insatsen senast var en klar förbättring och han gick en fantastisk bra tid när hon sprang 1.09.9 över kort distans senast i knivskarp konkurrens. Nu ska han för första gången tävla inom montédisciplinen på svensk mark. Det är dock knappast någon nyhet för honom eftersom han har gjort tio lopp under sadel på Vincennes och det har slutat med fyra segrar och ytterligare fyra pallplatser. Han får suveräna Emilia Leo på ryggen och jag har bra feeling för att Mindyourvalue W.F löser den här uppgiften.

10 Vitruvio besitter en skyhög kapacitet och har hunnit med att springa in över 13 miljoner kronor i sin karriär och har bland annat varit femma i Prix D’Amerique. Det var ett tag sen hästen presterade på topp och har varit långt ifrån de toppar som han har visat tidigare i karriären. Han gjorde inget större väsen av sig i Harper Hannover under elitloppshelgen men inför Oslo Grand Prix senast såg det ut som att han hade tagit ett kliv framåt och precis som i sina glansdagar så är han tillbaka i träning hos Gocciadoro. Monté är en oprövad disciplin för honom men med tanke på den kapacitet som finns inombord, är det en tidig utmanare nu.

8 Pacific Face var riktigt fin i vintras och slog flera elithästar i gulddivisionen då. De senaste två loppen har han fått göra grovjobb i tuff konkurrens i Örebro International och Harper Hannover och gjort det klart godkänt. Han tål att göra mycket jobb på egen hand och även om det var längesen som han tävlade i monté regelbundet så är det en disciplin som han hanterar.

3 Atout Du Hainaut och 9 Solcio Z.L har tävlat i tuffa montélopp i Frankrike och även om dom är svårbedömda för min del så är känslan att det är två hästar som borde stå sig väl i det här sällskapet.

6 Dynamte Light är en riktigt bra montéhäst och han kan öppna fort från start. Häst mot häst möter han dock ett par hästar som är huvudet högre och jag har svårt att se att han ska räcka till nu.
Jag nämner 2 Kennedy som har hög kapacitet, men det är montédebut nu och jag tycker ändå att det är några hästar som han normalt inte slår.

V64 omsätter förvisso bara 60.000 i skrivande stund men att döma av de tidiga spelarna så verkar han få en del spel på sig och han känns inte intressant ur den synpunkten.

Min Vinnare: 7 Mindyourvalue W:F
Spets efter 500m: 6 Dynamite Light / Mindyourvalue W:F
Skrällen: 9 Solcio Z.L
Rankingen A:7.10:8 B:9.3:.2.6.1. C:.4.5

Dagens Dubbel 2 - 2140m Auto
Ett mycket fint lopp avslutar omgången där nyblivna Oslo Grand Prix vinnaren Ble Du Gers ställs mot bland annat Harper Hannover- konkurrenten Velvet Gio och grundkapabla Coin Perdu. Jag har lite svårt att reda ut hur loppet kommer att bli kört och spetsstriden känns oviss.

2 Lucifer Lane och 3 Poet Broline öppnar båda snabbt från start och att någon av dessa två kommer att spetsa initialt känns högst troligt.
Jag tror dock inte att någon av dom är speciellt intresserade av att köra i ledningen utan dom borde vara nöjda med ett lopp i rygg på den som är först fram av 4 Coin Perdu och 5 Velvet Gio.

5 Velvet Gio får mitt tips i loppet. Han gjorde sin årsdebut i Örebro International och gjorde inget större väsen av sig och följde upp det med att starta i stenhårda Harper Hannover, men han orkade inte riktig hänga med i den hårda konkurrensen över tre varv då.
Nu har han fått två lopp i kroppen och även om det inte saknas motstånd den här gången heller, är det såklart en klart bättre uppgift på pappret nu. Jag är inne på att Velvet Gio kan öppna fortare än Coin Perdu från start och vara först fram och överta ledningen.
Han har förvisso inte vunnit lopp sedan 2019 men han har ständigt tävlat i tuff konkurrens och gjort det bra, och om han löper upp till sitt kunnande bör det vara en bra chans om han skulle nå ledningen.

1 Ble Du Gers har ställts mot tuffast möjliga motstånd i Paralympiatravet och Harper Hannover och gjort det klart bra bakom hästar. Senast var han ute i Oslo Grand Prix och vann säkert efter ett lopp utvändigt ledaren. Är han lika bra som vid den starten så är det såklart en toppchans att vinna även det här loppet. Han kan dock inte öppna speciellt fort från star och frågan är vart han hamnar i fältet? Lyckas han bara hitta ut under vägen så är det loppets troliga vinnare.

4 Coin Perdu har hög kapacitet och efter sina enorma skadeproblem är han tillbaka på allvar nu, och formen är det inget fel på. Skulle han komma före Velvet Gio från start och få överta ledningen så blir Svante Båths häst mycket svårslagen. Det finns dock risk för att det blir grovjobb och då är jag inte lika övertygad om att han kan vinna loppet.

2 Island Life är inte så tokig och om han kan få ett lopp i ryggen på Velvet Gio eller Coin Perdu så kommer chansen att komma över upploppet, och i sina bästa stunder är han inte borta här.

Min Vinnare: 5 Velvet Gio
Spets efter 500m: 4 Coin Perdu/ 5 Velvet Gio
Skrällen: 2 Island LIfe
Rankingen A: 5.1.4 B:2.8.7.11.6 C: 3.10.9

Lycka till med spelet


Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto