DD Tips Åby 11/2

Publicerad på 11 Feb 2021 - 10:11

DrTrav

DrTrav

11 Feb 2021 - 10:11

Dagens Dubbel Åby 11/2.

DD-1 1,3,6,7
DD-2 7 Gravity Pace

4 rader x 50kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 1640m auto
3 Zlatan Knick är en kapabel sexåring som nu fått några lopp i kroppen. I den senaste starten var man trea från ledningen. Ikväll möter man enklare motstånd jämfört med senast och från ett bra utgångsläge bör segerchansen vara hög. Hittar man till ledningen här och sen får bestämma tempot lite kommer man vara svår för konkurrenterna att plocka ner. Tränaren och kusk Christoffer Erikssons siktar troligen mot tuffare utmaningar framöver om man får byta ut en nolla mot en etta i resultatraden. Förstahäst.

6 Symphonic Lincoln år inlett år 2021 på bästa vis, han kommer med två raka segrar med sig i bagaget och håller toppform för dagen. Han är vass på speed och skulle gynnas om det blir tempo på loppet. Hälften av karriärens segrar är tagna på Åbytravet och med rätt resa här kan det blir tredje raka. Men som favorit på V64 spelet känns det givet att gardera honom.

1 Quite Special gör ikväll en spännande debut för nya tränaren Hanna Lähdekorpi. Han har inte startat sedan i september, men det är en häst med bra kapacitet för klassen. Ikväll har man dessutom fått ett perfekt utgångsläge. Även om formen är ett frågetecken så har denna sjuåring gjort det bra på svensk mark tidigare mot betydligt tuffare motstånd. Givet streck.

Plockar även med 7 Rally Gunnar på Dagens Dubbel som fjärde häst. Han är på väg mot formen nu med några lopp i kroppen. Han besitter hög grundkapacitet och skulle kunna blanda sig i segerstriden med rätt lopp. Ikväll sitter Linda Sedström upp i vagnen igen, senast hon körde blev det seger för Rally Gunnar.

Min Vinnare: 3 Zlatan Knick
Spets efter 500m: 3 Zlatan Knick
Skrällen: 1 Quite Special
Rankingen: A: 3,6,1 B 7,9,5,10 C 2,8,4

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
Här hittar vi kvällens enda spik på V64 spelet och även på Dagens Dubbel, 7 Gravity Pace. Detta är en femåring som haft svårt med att hålla en jämnhet, enligt tränaren Christian Drottmar beror detta på att Gravity Pace inte förstått vad det handlar om ännu. Då kanske många tycker det är en chansning att spika honom ikväll. Ja på sätt och vis är det så men det handlar också att ta hänsyn till streckprocent och hur omgången ser ut i övrigt. Så istället för att spika någon av favoriterna som är streckade på över 60% så väljer jag istället att ta ställning för en häst som är streckad på 19% och som jag tror vinner relativt enkelt om han lever upp till sin fulla förmåga. Skickliga kusken Stefan Persson känner hästen väl och ikväll åker dessutom den amerikanska vagnen på vilket kan få Gravity Pace att tända till lite extra. Gravity Pace har högst kapacitet i startfältet och jag spikar.

Motbud
8 Ericano kommer med en överlägsen seger i den senaste starten som var årsdebuten. Nu har man fått ett tufft utgångsläge men kunnande finns för att vara med långt framme även här i kvällens start. Ett givet streck för den som garderar loppet.

4 Atlas Font är ojämn och formen är är ett frågetecken. Men vaknar denna femåring på rätt sida och håller sig till rätt gångart hela loppet så ska man inte nonchaleras vid bredare gardering.

9 Domino Brick är en superskräll som endast är streckad på 1% i skrivande stund. Ikväll har man ett fint smygläge och skulle min spik ha en sämre dag kan detta vara en rolig skräll att betala för om man istället väljer ett annat upplägg på Dagens Dubbel. 

Min Vinnare: 7 Gravity Pace
Spets efter 500m:
Skrällen: 9 Domino Brick
Rankingen: A: 7 B 8,4,9,6,2,1,11 C 10,5,3,12

Lycka till
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto