DD Tips Åby 11/3

Publicerad på 11 Mar 2021 - 12:58

DrTrav

DrTrav

11 Mar 2021 - 12:58

Dagens Dubbel Åby 11/3.

DD-1 4 Down Town Girl
DD-2 7 Baron Frontline

1 rad x 200kr = 200kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m Auto
4 Down Town Girl har imponerat stort hittills under sin karriär och hon vet än så länge inte hur det känns att förlora och har segrat vid sex raka starten. Senast stötte hon på karriärens tuffaste motstånd och jag såg ett värde i att försöka fälla henne den gången, men det hade jag ingenting för. Hon kunde överta ledningen en bit in i loppet och vann sedan i ohotad stil i ett snabbt slutvarv. Hon har sätt bättre ut för varje start och verkar vara under utveckling och till den här starten ser det ut som ytterligare en lämplig uppgift. Hon kommer med stor sannolikhet att sitta i ledningen tidigt och trots att motståndet hårdnar ytterligare känns det som att det finns ännu mer att plocka av och jag väljer att spika den här gången när hon har ett fördelaktigt läge jämfört med de värsta motbuden.

Motbud
11 Matilda Cash har visat bra fart och är en av de bättre hästarna i fältet. Formen är något svårbedömd till den här starten eftersom hon fick startförbud efter sitt senaste lopp och har fått pausa lite för åtgärder. Det är anmält med barfota runt om direkt och om så blir fallet känns det intressant eftersom hon allt som oftast tävlar med skor. Även om hon inte radar upp segrar har hon varit på pallen vid tio av karriärens tjugotvå starter och om hon är i ordning direkt är det en tidig utmanare till Down Town Girl.

8 Omega Superstar har betydligt högre kunnande än vad raden utvisar men hon har inte alls fått det att stämma på slutet och kommer till den här starten med fyra raka galopper. Skulle hon ha vaknat på rätt sida är det en häst som slår de flesta motståndarna här och många av Berghs hästar levererar för dagen. Hon är anmäld med skor i skrivande stund men skulle det lysa rött i balansen under tävlingsdagen känns det som ett roligt motbud och hon blir säkerligen lite bortglömd nu.

Min Vinnare: 4 Down Town Girl
Spets efter 500m: 4 Down Town Girl
Skrällen: 8 Omega Superstar
Rankingen A:4 B:11.8.5.10.12.1.3.6.13 C:2.14.9

Dagens Dubbel 2 - 1640m Auto
7 Baron Frontline blir min andra spik i omgången trots att ett sjundespår över kort distans inte är optimalt. Han har varit ute i tuffa gäng under vintern med flera bra insatser och kommer senast från en galopp med gott om krafter kvar i ett V75-lopp. Han hade problem med aktionen under slutvarvet och det blev för mycket med barfota för första gången och jag känner mig inte speciellt oroad över den galoppen. Nu går man tillbaka lite i balansen och även om han inte kommer att kunna hitta någon ledning är han startsnabb nog att hitta ner i en vettig position omgående och formen borde det inte vara något fel på.

Det är ingen enkel uppgift att besegra den troliga ledaren och favoriten 3 Twigs Got U. över kort distans men jag är inte alls övertygad om att Twigs Got U.är där formmässigt direkt efter vila och vid senaste starten i november var han direkt dålig och jag tycker att han är svårbedömd nu. Det kommer troligen skilja en hel del i spelprocent och när Twigs Got U. inte har startat sedan i november tycker jag Baron Frontline är en riktigt spelvärd spik och jag hoppas att form slår klass den här gången.

Min Vinnare: 7 Baron Frontline
Spets efter 500: 3 Twigs Got U.
Skrällen: 9 Enzo
Rankingen A: 7.3 B:9.11.1.2.4.6.5.8.10

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto