DD Tips Åby 14/1

Publicerad på 14 Jan 2021 - 08:45

DrTrav

DrTrav

14 Jan 2021 - 08:45

Dagens Dubbel Åby 14/11

DD-1 2.9
DD-2 3.4.8

6 rader x 40kr = 260kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagend Dubbel 1 - 2140m Auto

Här tror jag att de danska gästerna 2 Enforalle P och 9 Enjoy Banker duger väldigt bra normalt sett men båda kommer från mer tveksamma insatser och det oroar såklart en aning.

9 Enjoy Banker tror jag har högst segerchans i loppet men han var en besvikelse när man brände som storfavorit på Axevalla i sin senaste start. Man kan ta rygg på troliga ledaren och värsta motbudet 2 Enforalle P i starten och få en perfekt resa i ledarryggen loppet igenom. Är man förbättrad nu igen och löper upp till sitt kunnande tror jag detta är vinnaren i loppet men jag vågar inte lita på hästen fullt ut tyvärr med tanke på senaste insatsen. Hade jag vetat att formen var där hade det kunnat vara ett spikförslag i omgången.

2 Enforalle P tror jag som sagt är värsta hotet eftersom jag tror att man lyckas att hålla upp ledningen när de värsta konkurrenterna i spetsstriden har spår sju samt åtta. Senast galopperade man i sista sväng och även om man såg fin ut så tror jag inte att man hade kunnat hota om segern den gången. Det var dock ett riktigt bra lopp man var ute på Ålborgstravet och jag tycker att det är lättare emot denna gång. Man har visat form vid två raka segrar innan dess mot billigare gäng och om formen är intakt ska man räknas mycket tidigt här.

7 Eye in the Sky håller inte mycket sämre grundkapacitet och har fått ett lopp i kroppen efter en tids vila och intrycket var gott när man satt fast utan att få fritt i ryggen på ledaren i sin senaste start. Man är snabb från start och det är faktiskt inte helt otänkbart att man kan spetsa trots ett sjundespår. Huvudscenariot är dock att man laddas framåt för att hitta en bra position i andra spår och med lite draghjälp kommer man vara farlig över upploppet och är värd en varning.

4 Conrads Janne galopperade på V75 i sin senaste start men har visat form en längre tid innan dess och känns som en riktig krigare som alltid gör sitt yttersta. Jag har ingen superkänsla den här gången och han kan behöva göra en hel del jobb själv men skulle det klaffa längs vägen är man med långt framme ikväll. 

8 Dali Pagadi är en häst som jag har jagat lite och han är inte så tokig när han fungerar. Besvärligt spår nu och hästen är osäker men lapacitet för att utmana om segern finns. 

11 Arno Dell’est behöver tempo för att komma in i matchen men han visade smygform i sin senaste start.

Min Vinnare: 9 Enjoy Banker
Spets efter 500m: 2 Enforalle P.
Skrällen: 7 Eye In The Sky
Rankingen A:9.2 B: 7.4.8.11 C: 12.6.5.11.1

Dagens Dubbel 2 - 2640m Auto
Ett lurigt lopp avslutar omgången och det finns flera betrodda som inte är att lita på här och jag väljer att ranka upp formstarka Donovan Hall överst i rankingen och känslan är att han kan bli lite borttappad ikväll.

8 Donovan Hall trodde jag väldigt mycket på inom V86 i sin senaste start och man fullföljde riktigt bra som trea efter att ha sökt sig ut från sitt innerspår med 200 meter till mål. Motståndet känns inte tuffare den här gången och sitter man bara vettigare på det inför upploppet denna gång tror jag att man blir livsfarlig här. För två starter sedan sköt man också till vasst över upploppet i tuff konkurrens och känslan är att man står på tur för seger. Kan man bara hitta ner i ett vettigt slagläge i andraspår från sitt besvärliga startspår kan mycket väl segern komma nu.

Motstånd saknas inte dock och 3 The Special Man F har fått ett fördelaktigt läge då man kan utnyttja hans startsnabbhet och köras till spets. Han gör sina klart bästa lopp när han får springa där framme och motståndet är betydligt lämpligare den här gången och får man bestämma tempot i tät blir det en svår nöt att knäcka.

4 Alfas Kennedy är loppets mest fartfyllda häst och har väldigt lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet och får man aktionen att stämma är det bra chans att vinna det här loppet. Man var otrolig fin när man vann för fem starter sedan men efter det har det blivit fyra raka galopper och det är en hopplöst osäker häst med 15 galopper på karriärens 25 starter. De dagar hästen fungerar fullt ut håller han dock en hög nivå och en bra dag kan man vinna det här loppet med tjugo meter.

Vill även nämna 10 Ericano som är jämn och stabil i Danmark och skulle gynnas om det blir tempo på loppet. Han vinner inte speciellt ofta men med rätt ryggar har man en bra speed sista biten även om man verkar sakna den där vinnargnistan.

1 Fiery Heart kommer att få en fin resa på innerspåret men skor och vanlig vagn känns inte speciellt hett i min bok och får inte plats på kupongen den här gången.

Min Vinnare: 8 Donovan Hall
Spets efter 500m: 3 The Special Man F.
Skrällen: 8 Donovan Hall
Rankingen: A: 8.3.4 B:10.1.7.12.11C: 6.5.9


Lycka till med spelet

Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto