DD Tips Åby 14/8

Publicerad på 14 Aug 2021 - 11:17

DrTrav

DrTrav

14 Aug 2021 - 11:17

DD Tips Åby Lördag 14/8

DD1: 3,4,8
DD2: 5,6,11

9 rader x 30 kr = 270 kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 - 2140m auto
3 Rackham imponerade för tre starter sedan när man vann på bra sätt. Han har även öppnat bättre och bättre från start och från ett bra utgångsläge skulle det vara spännande att se denna femåringen i ledningen. Idag är det även ett spännande kuskbyte, tränaren Christoffer Eriksson har kört hästen vid samtliga 27 starter men idag sitter Örjan Kihlström upp i vagnen för första gången. Givet segerbud i loppet.

4 Amornero Roc tränas av Alessandro Gocciadoro och kommer till dagens start med bra form. Denna femåring har stått för gedigna prestationer och kommer med en seger och två andraplatser på de tre senaste starterna. Kan öppna bra från start och och kommer utmana om ledningen initialt. Idag är det även tränaren själv Alessandro Gocciadoro som sitter upp i sulkyn vilket är intressant.

8 Laradje Vrijthout kommer från en övertygande seger i den senaste starten. Utgångsläget är inte det bästa men har nu blivit nedstruken ett hack i banan vilket är positivt. Laradje Vrijthout är kvick från start och kommer med Conrad Lugauer själv i vagnen testa från start. Det finns en liten chans på att man kommer till ledningen, men oavsett är han given i striden här.

12 Easy Cash gör det bra bra varje start och kommer med formen på topp, men denna femåring är idag missgynnad av utgångsläget. Skulle det dock bli högt tempo i loppet är detta en skräll som kommer fälla många tillslut.

1 The Bald Eagle har lärt sig att öppna allt bättre på slutet och även om det inte räcker för att nå ledningen idag kommer man sitta bra på det från start. Tränaren Reijo Liljendahl låter optimistisk kring sin häst inför dagens final. Kommer med två raka segrar på kontot och ska inte nonchaleras helt.

Min Vinnare: 3 Rackham
Spets efter 500m: 3 Rackham / 4 Amornero Roc / 8 Laradje Vrijthout
Skrällen: 8 Laradje Vrijthout / 12 Easy Cash
Ranking: A 3,4,8 B 12,1,5,10 C 11,6,7,2,9

Dagens Dubbel 2 - 3140m auto
Dagens stora sportsliga höjdpunkt avslutar V75 omgången, Åbys stora pris, med 1.500.000kr i förstapris.

5 Bengurion Jet gjorde Sverigedebut i den senaste starten. Han kom till start med höga förväntningar på sig och fyra raka segrar på kontot, Och OJOJOJ som han imponerade. Han tog femte raka segern med halva upploppet till konkurrenterna och såg ut som en “rund miljon” hela loppet. Detta är en individ som har det som krävs för att ta sig in i världseliten framöver. Det enda orosmomentet är distansen, senast var det 1640m och ikväll 3140m. Men helt klart ska det bli spännande att följa Bengurion Jet både under loppet och framöver. Förstahäst.

En som däremot klarar distansen är 6 Who's Who. Han har imponerat under året och har på sina två senaste starter lika många segrar och även inkasserat två miljoner på kontot. I den senaste starten vann han enkelt från ledning i Hugo Åbergs Memorial 2021. Idag har återigen Who's Who ett bra utgångsläge och läge för ledningen. Men samtidigt är denna Pasi Aikio tränade sjuåring inte beroende av den positionen för att vinna loppet. Givet segerbud återigen, och även ett givet streck på kupongen.

11 Very Kronos är ett råämne som var andrahandsfavorit i Hugo Åbergs Memorial 2021 i den senaste starten, men fick dagen förstörd av en galopp. En galopp som dock inte ska sätta upp på hästens konto. Han trivs över den längre distansen och är stark och rejäl. Utgångsläget kunde förvisso varit bättre men utan störningar längs vägen kommer han att plocka ner många till slut.

Nämner även 10 Milligan's School som även han har imponerat på slutet. I den senaste starten vann man på övertygande sätt när man trots tufft tempo hela vägen bara ökade farten över upploppet. Milligan's School kan avsluta riktigt vasst och skulle det klaffa med positionerna längs vägen i detta storlopp är han inte alls oäven trots sitt utgångsläge.

Min Vinnare: 5 Bengurion Jet
Spets efter 500m: 6 Who's Who
Skrällen: 11 Very Kronos
Ranking: A 5,6 B 11,10,4,7,1,12 C 2,8,3,9

Lycka till med spelet
Oliver Bergman

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto