DD Tips Åby 19/11

Publicerad på 18 Nov 2020 - 22:07

DrTrav

DrTrav

18 Nov 2020 - 22:07

DD-tips Åby Torsdag 19/11

DD-1 1.5.6.9.10.11
DD-2 11 Vikens High Yield

6 rader x 50kr = 300kr

Spelbolag med fasta odds på trav:
bet365 - Casumo - LeoVegas - Unibet

Dagens Dubbel 1 1640m Auto
6 Roller Coaster Ås håller jag som knapp spetsfavorit här och då känns det som hästen att slå. Man gjorde comeback efter tre månaders frånvaro i sin senaste start och avgjorde på ett säkert sätt efter en rejäl avslutning. Hästen har bra statistik på distansen där man segrat vid 50% av starterna över 1640m och man har dessutom vunnit från spets vid tre av fyra tillfällen. Den här gången är det även anmält med jänkarvagn. En bra chans utan strul men man har två galopper i raden och motstånd saknas inte.

10 Quick Lane känns som ett intressant motbud trots bakspår över den korta distansen. Hästen går över alla distanser men man är faktiskt obesegrad över kort distans även om man endast startat vid två tillfällen över distansen och hamnar man bara vettig på det från spår 10 så blir man livsfarlig här. Till den här starten blir det barfota runt om och jänkarvagn vilket förvisso inte är något nytt men senast gick man med skor och vanlig vagn.

5 Polly Avenue har hög kapacitet och tävlat mot tufft motstånd tidigare. Man var bra direkt efter vila sist och har dessutom segrat vid hälften av karriärens starter. Har man tagit förra loppet på rätt sätt måste man bli farlig sista biten här med rätt resa.

6 Rudisha är en häst som jag tycker har haft en tråkig inställning den sista biten och inte riktigt ha velat vinna loppen förut men på senare tid har man visat en bättre inställning. hästen är på väg att löpa upp till sin kapacitet nu och senast fick hästen äntligen vinna lopp. Man går bäst i ryggar och när man får spara på speeden tillslut och hamnar man inte för illa till från läget kan man hota här.

1 Uncle Töll har kapacitet för att vinna ett sådant här lopp men hästen har inte möjlighet att hålla ut någon ledning här och risken är att man sitter en bit ner på innerspår men hittar man ut eller om man kan utnyttja Stretchen så kan man absolut vinna här.

11 Zlatan Knick vill jag varna för här som en skräll. Man var tillbaka på banan sist efter att ha pustat ut i en dryg månad och man kördes väldigt passivt och satt tredje invändigt tidigt. Man blev sedan fast på innerspår men såg ut att mycket krafter sparat. Raden ser inte så rolig ut men man besitter hög kapacitet och blir det hög fart på loppet så kommer man avsluta vasst över upploppet och fälla de flesta här. Kul Skräll!

Min Vinnare: 6 Roller Coaster Ås
Spets efter 500: 6 Roller Coaster Ås
Min Skräll: 11 Zlatan Knick
Rankingen A: 6.10.5.9.1 B: 11.7.2.3.12.4 C:8

Dagens dubbel 2 2140m Auto
Här väljer jag att spika 11 Vikens High Yield som normalt sett bör städa av detta sällskap. Det fanns lite frågetecken inför senaste starten men hästen visade att formen är tillbaka på allvar och vann på ett imponerande vis när man vann från ledningen trots press och högt tempo. Voltstart är inget plus men det är få hästar på Volten och man bör komma iväg hygglig och håller man sig bara i rätt gångart så tror jag att man vinner detta lopp.

Utmanare:
6 Ornello har spår 6 i volten och är såklart den troliga spetshästen här efter en bit och från den positionen är man stark vilket statistiken visar då man segrat vid samtliga fem tillfällen man har kört i den positionen. Då har man dock inte stött på någon av favoritens kaliber och känslan är att man måste förbättra sig ytterligare för att stå emot en felfri Vikens HIgh Yield. Om favoriten skulle komma bort eller ha en sämre dag så är det en given segerkandidat.

9 Ingo är fartfylld och härdad i tuffa sammanhang på v75 och kommer säkerligen hitta en bra position men man gör sina klart bästa lopp i spetspositionen och där kommer man inte sitta nu men man räknas såklart ändå tidigt bakom min Spik.

Min Vinnare: 11 Vikens High Yield
Spets efter 500m: 6 Ornello
Min Skräll: 9 Ingo
Rankingen A: 11 B:6.9.5.3.10.7 C: 8.2.1.4


Lycka till med spelet 


Oliver Bergman 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto